Van még valakinek sertésinfluenzája?

2009.09.28. 20:59 Winkler Róbert

Akárki akármit mond, H1N1-em van. Illetve, el ne kiabáljam, volt, mert reményeim szerint már kifelé megyek belőle.

Lázam nem volt, semmi drámai tünet sehol, de most megnéztem a számítógépes világhálón: bizony, van olyan lefolyás, hogy nincs láz, csak légzőszervi panaszok. Én meg pont ezt tapasztaltam: liftezik a turha a fejemben, tompán fáj a torkom, és bár a mindennapi munka és rutintevékenység nem okoz gondot, például a kellemes őszi délutánban simán elmotorozgatok négy órát, a rendes fizikai igénybevételre azonnal hisztigörcsöt kap a szervezetem.

Az is H1N1-re utal, hogy ennyire makacs a cucc: egy megfázás nálam elejétől a végéig egy hét alatt szokott lemenni, ez meg már két hete szivat. Immunis a hatalmas dózisú C vitaminra, a Neocitranra és a chilis-mézes-gyömbéres citromos teára. Az utóbbi napokban már érezni véltem némi javulást, a takony is elindult kifelé a fejemből, de még vártam, mert barátom és életmód-tanácsadóm, Gábor egy Pázmány Péter meggyőző erejével tud arról prédikálni, hogy betegség után nem szabad rögtön elkezdeni futni, mert visszaeshetsz, és akkor megint két hétig nem kesztyűzhetsz.

Ugyanakkor viszont az új cuccok mindig a használat irányába nyomják az embert: az új Lunar Glide-ban még csak négyszer futottam, including félmaraton, de igen megkedveltem. Az biztos, hogy igényli a rendes futózoknit, mert a többit összegyűri, de jó zokniban maga a tökély. Jól rugózik, és azt is szeretem benne, hogy a sarkaim belső oldalát finoman nyomja a talpa. A múlt héten pedig születésnapom alkalmából Niké Rita meglepett egy számomra homályos rendeltetésű zöld felsővel, aminek valami kompressziós hogyishíjják funkciója van. Erős sztreccs hatás mellett úgy néz ki benne az ember, mint egy kötözött sonka, egyébként nem kellemetlen viselet. Motoros túrapartnerem, Gumis Rudi mutatta a múltkor, hogy ő egy hasonló elven működő térdzokniban nyomja a véget nem érő túráit, és hogy ez milyen jó a vérkeringésnek, de már azt sem értettem.

Hallott már valaki ezekről a cuccokról?

Na mindegy, felvettem tehát a Lunárt és a kompressziós zöldet, és egy tapogatózó jellegű H1N1-búcsúztató hat kilométerre indultam. Nem vagyok még a toppon, konkrétan inkább valahol a bottomon, úgyhogy a 130-as pulzusú nyugis kocogást tűztem ki célul, de ehhez egyre lassabban kellett mennem. A végén ott tartottam, hogy ha lassabban futok, akkor már állok, úgyhogy végül 140 körül mentem. Az első 4 jól esett, az utolsó 2 rosszul, de most betolok egy gyömbéres-citromos teát, és remélem a legjobbakat.

120 komment

Címkék: életmód influenza tünet h1n1

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr451413734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2009.09.29. 08:55:12

@beszélő: Bár lehet, hogy nem olyan finom, mint a gyömbéres-citromos tea, viszont 6ásosabb a neo-citránnál és hasonló placebó-poroknál. Azok inkább csak a lázat viszik le.
Javaslatom: 1/3 - 1/3 arányban zsurló (ez elég keserű) kamilla és kakukkfű. 1 l vízhez kb 1-1 evőkanál cuccos a mennyiség.
A zsurlót kicsit (kb. 2 perc) lobogó vízben forralni kell, mert keményebb a szára, a másik kettőt csak beledobni utána.
kb 10-15 perc múlva leszűrni és nagy mennyiségben inni. (míg egy picit hűl, addig inhalálni is jó.
Bátrabbak cukker nélkül, kevésbé bátrak mézzel...

HelloJozsi 2009.09.29. 09:56:01

@mîkæl: Hát nem tudom. Nekem mindenesetre gyanús volt, mikor nyár közepén a legnagyobb melegben végigsöpört a családon egy lázas, roppant makacs torokfájós kórság. Mondtam is az asszonynak, hogy szerintem ez is az vó't (mármint röfinátha). Ő meg azt mondta hülye vagyok :) De szerintem akkor is.

helemburgis 2009.09.29. 10:57:45

@rrroka: a cep zokni is ilyen kompresszios zokker, a CEP a marka. www.cep-sports.com/ A ceg marketingesei olyan jo munkat vegeztek, hogy sokan meg egy kis nyari laza 5k kocogashoz (rövidgatya melle, vagy futoszoknyaval kombinalva ;)) is ezt viselik. Jok ezek a kompr. cuccok, bar a hasznalatuk egy bizonyos szint alatt eleg indokolatlan. Több szakember szerint ez a majdnem-combfix-zokni is reszben egy divathullam resze. Egy maratont 5 ora alatt abszolvalo futonak sem erdemes kimondott versenycipöt vasarolnia a versenyre, az ultrakönnyü futocipö az eredmenyt latvanyosan nem dobja meg. :)

DaMartian 2009.09.29. 12:43:28

@helenburgis: Sőt 5 órás maratonnál a versenycipő már inkább árt mint használ, mert szétveri a lábad! De ezek a kompressziós cuccok tényleg nagyon jók! Én főleg kosarazáshoz hordom őket, de nagy melegben futáshoz is szeretem, főleg mert nem kell bimbitragasztani!
Hétvégén MARATON! MEGY VALAKI??? Én már nagyon várom! Remélem szép idő lesz és beugrik mégegy PB a félmarcsi után! : )

bellone 2009.09.29. 14:24:33

@mîkæl:
Hány percről javultál 3-5 percet? Még sosem hallottam ilyesmiről, sőt szakirodalmat sem nagyon találtam eddig.

Amit Szasza írt anno azt elolvastam, de annyi maradt meg kb, hogy egy fél napig öltözködött és egy fél napig vetkőzött egy kurva zokni miatt.

Viszont most kíváncsi lettem, hogyan tud az ember saját magára ráverni úgy egy kilométert csak a ruhája miatt. Megtennéd, hogy kicsit bővebben is írsz róla? (Illetve bárki akinek van tapasztalata...) Köszi előre is!

jockos 2009.09.29. 16:11:38

Robi!
Az én fejemben is ingázik a turha és nem vagyok képes teljesíteni a normál hétköznapi dolgokat, pedig nincs lázam és más tünetem sincs. A múlt héten ethmoiditis miatt kezeltek (ez olyan, mint az arcüreggyulladás, csak egy másik csontban, az orr alatt/mögött). Elvileg jobban kellene lennem... Lényeg, hogy veled érzek
J.

helemburgis 2009.09.29. 17:23:49

@DaMartian: Igy van, rendesen odatesz a labnak. Nemreg volt egy cikk erröl a RW-ben: aki maratont több mint 3h30min alatt, vagy 10k-t több, mint 45 perc alatt teljesiti, annak nem ajanlott a pillecipö, többet art, mint hasznal. Ezek a kompr. cuccok legalabb nem artanak. :)

@bellone: elmeletileg rengeteg, a testre gyakorolt kedvezö hatasa van ezeknek a cuccoknak. A fillerekert kaphato Skins kompr. ruhak hatasairol a ceg honlapjan van fenn egy kis kutatasi eredmeny, szakirodalom, ha esetleg erdekel:
www.skins.ch/content/e1617/e1748/Studien.pdf
vagy
www.skins.ch/content/e1617/e1747/Skins-Graphsandscientificdata.pdf

Hogy a felsorolt szazalekok hogyan realizalodnak 4-5 percekben 21k alatt, arra en is kivancsi lennek.

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2009.09.29. 22:54:22

@DaMartian: Ezt a kompressziós cuccot, azt hiszem, egyelőre kihagyom. A maratont viszont nem, pénteken neveztem, nnna kiváncsi vagyok.

kg_kilo 2009.09.29. 23:48:13

Megfázásra whisky.
Ütős takonykórra nyers hagyma, harapva, majd whisky.
Minden egyéb betegségre: whisky.

Eccerű...

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.09.30. 05:17:19

@DaMartian: mi megyünk egy váltóval, én leszek a középső 20 kir. még az nem derült ki számomra, hogy hol lesz a váltózóna... :)
voltam tegnap a futocenteres befutóképekért a ferenciekena nike boltban, de az egyiken egy teljesen vadidegen hölgy szerepelt 2:15ös idővel. az eladólány azt mondta másokkal is előfordult, szóval lett egy kis keveredés a fotókkal, de elkérte a nevet címet, hogy kiküldik postán mégegyszer mindkettőt. :)

@Lemúr Miki: nnna én is! :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.09.30. 08:19:50

@boibo: köszi! :) de én csak váltóban tolom, 20kirin, Mikinek lesz AZ ELSŐ.

GBetti 2009.09.30. 08:31:45

Sajnos a most vasárnapi maraton nekem kimarad,novemberben viszont jön a siófoki félmaraton.Nem voltam még ott,egy kicsit félek az időjárástól,mert halvány a remény a szép,szélcsendes,napos időre.Volt már ott valaki?Milyen volt?Hogyan készüljek ruházattal?Oké,oké tudom,hogy rétegesen,de hánnyal és milyennel?

GBetti 2009.09.30. 08:34:19

@kg_kilo: Nekem a fokhagymagerezd egy kanál mézben,naponta háromszor mindig bejön.Rossz az íze,meg az utóillata sem egyszerű,de valamit valamiért!

DaMartian 2009.09.30. 09:22:56

@Kate23: Tavaly írtam róla 2 részes postot! Keress vissza!

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.09.30. 09:25:36

@Kate23: mi voltunk tavaly, akkor szép, szélcsendes, napos idő volt. nekem (fázós vagyok) kellett a hosszúnaci (a vékonyabb kalenji) és a hosszú+rövid felső kombó, meg feltettem az ajándék fülmelegítő fejpántot is, de volt aki rövidnaciban nyomta. azelőtti évben meg azt mondják esett a hó is.

kg_kilo 2009.09.30. 09:29:14

@Kate23: Ammán túl szofisztikált :)
És igen, valamit valamiért. Hagymaszaggal eléred, hogy nem jönnek a közeledbe, így jól kitolsz a gonosz bacikkal, mert nem tudnak átköltözni :)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2009.09.30. 09:51:47

@rrroka: Mi most 30-at tolunk a 7végén.
@Kate23: A Balaton Maraton nagyon hangulatos verseny, d evolt már ott hóesés, sőt 2004-ben az elsőn orkán erejű szél is. Tavaly viszont szánsájn és szélcsend. Nagyon tuti volt, remélem idén is ilyen lesz!!!

csétomi 2009.09.30. 10:23:28

@Kate23: A szezonzáróban az a legszebb, hogy baromira nem lehet tudni, milyen lesz az idő. Tavalyi szebbik őszi, és tavalyelőtti hóvihar (mint azt már többen is írták) mellett három éve olyan kánikula volt, hogy ránkolvadt az atlétatrikó. Sőt a két nap is volt már tök különböző. Egyébként nagyon jó verseny, szerintem nike feles után a legjobb, nem fogod megbánni ha eljössz!
Amúgy mindenkinek ajánlom a kétnapos változatot ottalvással, hatványozott élmény, nem szabad kihagyni!!!

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2009.09.30. 11:20:08

Egyszer voltam a novemberi Balatoni futáson. Őszintén szólva nem fogott meg. A Balatonról nekem nyár jut eszembe nem pedig tükörjég, hófúvás és forró tea. Idén sem megyek. Hogy mennyire szezonzáró? :-) Nincs jobb, mint decemberben az első friss hóesésben az erdőben kocogni.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.09.30. 12:29:44

@szasza75: november közepe még bőven ősz, nem lesz jégpáncél, meg hófúvás.

kg_kilo 2009.09.30. 12:38:05

Juteszembe, BGy...
Sajna nem tudok Kassára menni program ütközés miatt, pedig nagyon szerettem volna. Légyszi majd jóóól beszámolni mindenről. (Ha tudsz, a korisokról is...)

xhege 2009.09.30. 13:23:04

@csétomi: Én biztos itt alszok, mint az év legtöbb napján is (Siófokon lakom) :)))

sztibi25. 2009.09.30. 14:16:23

@mîkæl: Hát elolvasva amit írtál, engem is kíváncsivá tettél. Ha igaz amit mondasz, le is állok az edzéssel, pihenek pár hetet, veszek egy ilyen kompressziós fityulát és megdöntöm az eddigi egyéni csúcsaimat:)
1-2 másodperc km-eneként még reálisnak tűnik, de azért 10-15 mp javulás félmaratonon már picit gyanús. Dopping kategória:)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.09.30. 15:50:16

@szasza75: fú, ez tényleg rusnya egy időjárás, de konkrétan _jégpáncél_ nincs! :D

M.Islander 2009.09.30. 16:30:49

bellone 2009.09.29. 14:24:33
sztibi25. 2009.09.30. 14:16:23

boyz,
a tavalyi Nike félmaratoni időmet 10 (e: tíz) perccel javítottam meg (2009: 1:38:00).
nekem sokat számít, hogy a karizmaimat is hatékonyabban használhatom futás közben, természetesen a heti rendszeres futás is segít ebben, de bevallom, hogy sokkal nagyobb kedvem van ilyen cuccban futni, ha egy szál ingben-glóriában megyek ki, abból inkább laza futás lesz.
ennyi.
szerintem egy próbát mindenképpen megér a dolog!

M.Islander 2009.09.30. 16:32:58

én is a 30 km-en indulok vasárnap.
FONTOS!!!
motorral akarok menni a parkolás miatt, de mivel a rajt és a cél máshol lesz, ha valaki már nézegette a térképet, adjon tippet, hogy hol parkoljak!
(annyit már olvastam, hogy a cuccokat teherautóval átvonszolják a célhoz, gondolom ott lehet majd zuhanyozni is).

helemburgis 2009.09.30. 17:20:46

@rrroka: Rusnya?? Legszebb!!Most jön vegre a legjobb idö, most kezdödik csak a futoszezon! :)
Gyere ho, gyere! :)

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.09.30. 18:42:31

@kg_kilo: beszámolok majd a hétvégi kassai félmaratonomról a blogomban. Mivel lusta vagyok, ezért egy hét biztos kell, míg megírom. :)) Kassán van Mizunot árusító bolt, úgyhogy megveszem a második Mizuno cipőmet, de még nem abban futom a távot.
A siófoki félmaratonon is lehet, hogy indulok, mert éppen akkor lesz Füreden egy konferencia, ahol én is ott leszek. Már csak a munkatársam kell meggyőznöm, hogy várjon meg, míg végzek és bírja ki mellettem a kocsiban a futás utáni szagomat Nyíregyházáig. :)))

RexpecT 2009.09.30. 20:49:29

Mivel az oldalnak nincs fóruma ezért ide írom:

Jövőre azaz egész pontosan 2010.04.10.-én gyertek Debrecenbe Maratont futni.

Hogy miért is:
- A Nagyerdőn van a kijelölt pálya(8×5306m)
- Frissítés(egyéni frissítő leadására is van lehetőség)
-Névre szóló rajtszám
-Póló
-Befutóérem

A versenyen nevezési díj NINCS!

Bővebben:
oxigenklub.hu/

GBetti 2009.09.30. 22:15:36

@DaMartian: Visszakerestem.Megérte.Nem futottam még "hivatalos"versenyen félmaratont,csak saját kedvtelésre és be kell valljam féltem ettől a formától..eddig.Elsöprő lehet a hangulata!Azt nem mondom,hogy buliba megyek előző este,de hogy wellness lesz utána az biztos.Hátha a lányokon kívül fiúk is lesznek!:-)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.10.01. 05:28:55

@helenburgis: arra a következtetésre jutottam, h nem pesti vagy. pesten a hó nem hó, csak latyak, sár, sós leves, futni aztán végképp rossz benne. nem mondom itt nálunk Érden elfutkorászok a friss hóban! :)
rusnay idő nem feltétlenüla hónak szól, hanem mondjuk az olyan széllel kombinált havazásanak, ami mindig szembe és pont az ember arcába fúj. egyébként nem is annyira a futókat teszi próbára az ilyen időjárás a balaton partján, hanem inkább a szurkolókat. velünk mindig jön feleség/barátnő, ők komolyan oda tudnak fagyni a két óra alatt.

@BGy: el kell keserítselek, a hűvösebb idő miatt nem nagyon lesz szaga az embernek a balcsin és még átöltözési, fürdési lehetőséget is biztosítanak! :)

@RexpecT: ez érdekesnek hangzik, mindjárt át is nézem, nem mintha már áprilisban tudnák maratont futni... :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.10.01. 05:34:44

@RexpecT: jól értelmezem az elérendő időkből, hogy 4 óra szint?

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.10.01. 05:50:48

@rrroka: köszi az infót, ez a kollégámnak nem jó hír, mert akkor én is futni akarok Siófokon, neki pedig várnia kell a "főnök" hóbortjai miatt. Reggel tudatom is vele. :)))

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2009.10.01. 08:18:06

@mîkæl: Sztem jobban jársz ha lerakod vhol a motort a célterületen és földalattizol a Vörösmarty térig, onnan kb 10 perc séta. Ezalatt be is melegíthetsz, meg a rajtnál is szurkolhatsz. Mi többen vagyunk, de az autóval így fogunk tenni.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2009.10.01. 08:48:14

@RexpecT: Jól hangzik, csak még messze van egy kicsit időben, meg a maratont az év korai időszakában nem szeretném bevállalni, de a váltó az bejátszhat...

DaMartian 2009.10.01. 10:16:03

@szasza75: Istenkirály Rocky feeling volt a zuhogó hóban futni, aztán irány a forró fürdő : ) Én is naposan szeretem a Balcsit, de azért ennek is megvolt a varázsa! : )

helemburgis 2009.10.01. 17:41:09

@rrroka: nagyon jo következtetesre jutottal. :) A szellel kombinalt hofuvasos cidri valoban nem a legkellemesebb, de egy jo cuccban, s betörösapkaval a fejünkön az is elviselhetö. :) Vhogy keszülni kell az eszak-norvegiai versenyekre. :))

RexpecT 2009.10.01. 23:04:51

Amennyire én tudom nincs szintidő megszabva,de az a biztos ha megkérdezed a fórumon.

Nem ide tartozik,de valaki hátha tud valami okosat mondani:
Nemrég elkezdtem a Nikerunningon a Maratoni edzéstervet,tegnap még jó volt,de ma rámegyek a menüpontra és "elfelejtette" hogy én már egyszer elkezdtem, és megint választanom kell :S.

DaMartian 2009.10.02. 03:08:19

@RexpecT: Béta verzió... Sorry! Majd eccer működni fog rendesen. Addig tervezz a régi oldalon! : )

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.10.02. 05:48:54

@helenburgis: észak-norvégia? az nem nekem való, én már most fázom reggelente és a lábam majd lefagy a lakásban...

RexpecT 2009.10.02. 09:13:23

Régi oldal?Az a nikeplus.com?Mert engem egyből átirányít a nikerunning.com oldalra.

Egyébként ha van valakinek egy jó maratoni edzésprogramja(cél 3:30 körüli maraton) azt is szivesen fogadom :).

csétomi 2009.10.02. 09:52:52

@RexpecT: nekem nagyon bejött egy 12 hetes (elég kemény de változatos, heti 5 alkalmas) szerintem 3:30-hoz ideális. Ha adsz mélcímet szívesen átküldöm.

RexpecT 2009.10.02. 10:22:23

@csétomi:
Köszönöm :)

itothimre[kukac]gmail[pont]com

bombike 2009.10.02. 10:34:37

Ezt a képet már láttam valahol :)

M.Islander 2009.10.02. 15:16:02

pif 2009.10.01. 08:18:06
kösz a tippet - végül én is valami hasonlóra jutottam, de fordítva sem rossz: a 30-as rajtnál hagyom a motort és a célból földalattizok v. sétálok egyet, gyönyörű időnk lesz :o)

helemburgis 2009.10.02. 16:48:04

@rrroka: o, fazik a pracli a lakasban is? Akkor ajanlom mara az edzes eme formajat, lehet segit:
www.youtube.com/watch?v=MEy2W_-ecNo
;)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.10.02. 18:25:28

@helenburgis: ez a csákó nem normális! senki nem fut zokniban! :)
de kint futás közben nem fázom, csak h a gép mellett ülök, dolgozgatok.

helemburgis 2009.10.02. 20:36:00

@rrroka: erdekes arc, az tuti. Biztos a csuszos zokker miatt sikerült a 10k 2,5 ora alatt. Bar, ha turbosabban fut, a szedülestöl lefejelte volna a decens üvegasztalt a bananokkal es az asvanyvizzel együtt. (Normal körülmenyek között azert 3h20m alatt lenyom egy maratont.)

Mylady 2009.10.03. 12:30:53

@rrroka: "én már most fázom reggelente"
csak reggelente? én egész nap
pont valamelyik reggel néztem, hogy még vannak akik rövidujjúban mászkálnak, én meg 4 (igaz, vékony) rétegben mentem dolgozni és nem volt melegem

@helenburgis: szerintem ez hüje :D
én esténként 300méteres pályán futok (az van a szomszédban) és 15-20percenként irányt kell váltanom...

xhege 2009.10.03. 12:54:46

@Mylady: én azok közé tartozom akik még rövid ujjúban nyomják. Végre jön az én időm :)))

decibells (törölt) 2009.10.03. 13:08:59

Pont azon gondolkodom, hogy holnap milyen szerkóban nyomjam a minimaratont. Reggel 10-kor még 15 fok alatt volt ma, ami nekem a rövidnadrágos bűvös határ. Tanácstalan vagyok. Lehet, hogy viszek több cuccot, aztán majd aszerint öltözöm, mit érzek.

RoadRunner 2009.10.03. 13:32:23

@decibells: Szerintem én is viszek egy fél szekrényre való ruhát. Délelőtt futottam kicsit a szigeten, és hazafelé igencsak hűvös volt séta közben.

HecseDLI 2009.10.03. 21:27:03

remélem senki nem oltatja be magát az oltással !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DaMartian 2009.10.04. 07:45:53

@decibells: Ezen én is sokat gondolkozom mindig, mert utálok fázni (főleg hosszú távon lásd Szuperbalaton 1. napos hülyeségem) de eddig szinte mindig kiderült, hogy futáshoz sokkal kevésbé kell melegen öltözni... Utána persze gyorsan száraz cucc nehogy megfázz, de futás közben gyorsan átmelegszel és akkor csak zavar a sok gönc. Nem tudtam miben menjek ma aztán a SORS eldöntötte. A mai maratonnal lesz meg a NIKE+-szal a 4000. futott kilométerem. Már több, mint fél éve készíttettem erre az alkalomra egy pólót spéci felirattal, szép citromsárga fekete (ala Zsola) eldöntöttem, hogy ma abban leszek!!! Így jó feltűnő, kereshetem magam a képeken! Csak NE FÉLNÉK ENNYIRE!!! Tele a gatya (reméljük csak képletesen : ) És képzeljétek! Megyek Bé-Bura!!! Még valaki???

Sekiwake · http://ennyirefutja.blog.hu 2009.10.04. 11:13:36

@bodlac: HecseDLi figyelt, és most próbál mindenkit megóvni a gonosz csiptől:

www.fusz.hu/index.php?op=full&q=8882

GBetti 2009.10.04. 20:47:46

@xhege: Én ugyanígy!!Térdnaci és futópóló!Csütörtök este hatkor kezdtem,vékony polár pulcsiban,gondolván,este és hideg lesz,meg is gyulladtam tőle,mindenhonnan folyt minden...Rossz döntés volt,ezek az idők még határozottan a pólós kategóriába tartoznak!

decibells (törölt) 2009.10.05. 00:42:35

@DaMartian: Én végül, ahogy mondtam, vittem sokféle cuccot, aztán futóblogos póló és rövidnadrág lett belőle. így pont jó volt.

Hogy sikerült a maraton? Az első 150 befutót megvártuk, még 3 órán belül, de téged nem láttunk. :)

DaMartian 2009.10.05. 06:25:04

@decibells: Abból picit kicsúsztam de azért csudijó lett!!!

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.10.05. 07:24:57

@DaMartian: majdnem három óra? az nem rossz, nem rossz! :)
én csak 20 kirit futottam középső váltótagként, és úgy érzem nem vagyok még felkészülve egy maratonra, mert a 30as táblánál az járt a fejemben: de jó, h csak kettő van hátra, nem tizenkettő...! :) 1:36lett, ami 5 percen belüli, szóval nekem nagyon jó, és az egész váltónk ilyen tempóban ment (3:25 körüli nettó idő)
gratulálok minden teljesítőnek!
külön futóbarátomnak: Lemúr Miki király csávó vagy!!! :D

torontál 2009.10.05. 09:26:47

na, már nekem is van sertésinfluenzám :-) tegnap motorral mentünk a minimaratonra, és jól megfáztam... ilyen egyszerű ez.. :-(

HecseDLI 2009.10.05. 19:28:20

@bodlac: hátha valami olyan izéval beoltatod magad , aminél csak az a tuti, hogy nincs letesztelve , ezért nem tudják a szövödményeket és ki tudja milyen törzseket tartalmaz, hát a fene tudja az én egészségemmel ne játszon senki

HecseDLI 2009.10.05. 19:33:06

@DaMartian: lenne egy olyan indiszkrét kérdésem mint NIKE bennfentesnek. A megnyert cipő átfutási ideje a rendszeren mennyi idő ? Van mibe futnom ,csakúgy mellesleg érdekel a dolog.
A második maratonomon én is ekörülit futottam, gratulíren!!!!

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2009.10.05. 22:38:35

Én kisértem egy barátom, neki ez volt az első 30 kilije, így igazán (nekem kicsit túlságosan is) kényelmes 6 perces kilikkel toltuk végig. Mindenkinek gratula, főleg a maratonistáknak.
Ja, és nem tom láttátok-e, de már lehet nevezni a jövő évi Ultrabalatonra!! Okt 31-ig occsóbbér...

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.10.06. 06:31:25

@HecseDLI: hát én meg pont ellenkezőleg, ha lehet beoltatom magam, nem játszom az egészségemmel. én bízok a dokikban, mondjuk megértem, h ami a médiában megy, amiatt elbizonytalanodhatnak az emberek. de gondolj bele mi lehet az igazi ok. elképzelhető, h vki a oltásgyártó nagy üzletét akarja így megfúrni...? ;)

helemburgis 2009.10.06. 09:30:44

@rrroka: sztem nalad a pont. Amig olyan lenyek kardoskodnak a vedöoltas ellen, mint a draga Lenkei 'Csodavitamin' Gabor föszcientologus baratunk, vagy ez a nem is orvos, hanem egy kokler Helmuth 'Vigyazzunkvele' Pilhar, addig szamomra nem is kerdeses, hogy kiben bizzon az ember. Sajnos a tv-t nezök többsege meg mindig nem tudja, hogy az emlitett magyar 'szakember' velemenyet mindig fenntartassal kellene kezelni, tovabba sokan lustak ezeknek a megmondo embereknek a hitelesseget a google-ben lecsekkolni.

bombike 2009.10.06. 11:56:13

@pif: ...de már lehet nevezni a jövő évi Ultrabalatonra!!

Coca-Cola női futógála, jön innen valaki?

RoadRunner 2009.10.06. 12:00:44

@bombike: Én megyek a Coca-Colára, sőt két barátnőm is jön a 10 kilire, és szurkoló(ka)t is viszünk! :-)

GBetti 2009.10.06. 14:13:32

Én is ott leszek 10km-en!

HecseDLI 2009.10.06. 21:59:51

@rrroka:
A te döntésed : fehér vagy fekete.
Én is a dokikban hiszek ,akik azok között vannak, akik nem oltatják be magukat. Sajnos senki nem győzött meg arról, hogy szükség van rá. Előbb készült el a több miller oltó anyag, mint hogy bebizonyosodott , hogy hatékony ect...
Vajon jövőre melyik vírust szedik elő a sutból , hogy oltást csinálhassanak - rókainfluenza - vajon van ilyen???
:-))))))

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2009.10.06. 22:56:46

@bombike: nem csak lehet, már be is neveztem a csapatot, a női futógála az nekem nem játszik, én már kis koromban eldöntöttem, hogy a fiú csapatban játszom...

bombike 2009.10.07. 10:49:01

@pif: a kiírásban az szerepel, hogy a fiúkat szurkolóknak vigyük :-)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.10.07. 14:23:08

@helenburgis: igen a lenkei dokit én is szertem, meg az összesküvés elméleteket. :)
@HecseDLI: rókaflu is biztos van. :D az ellenoltás nem különbözik attól, amit eddig is osztottak az influenzák idején, ahogy maga a betegség sem. de a lényeg ott van, hogy "nem győztek meg h be kéne oltani magam", nem is kell, hiszen nincs is rá kötelezően szükség, ugyanúgy, mint az eddigiek ellen sem volt soha. ha vki úgy érzi veszélyeztetett és el akarja kerülni, akkor oltassa be magát, ha nem, nem, nincs ezzel semmi baj, csak nem kell külön síkra terelni a témát azzal, hogy jó vagy rossz vagy tesztelt vagy nem tesztelt a gyógyszer. ne ettől függjön, h kéred-e.
hozzáteszem, én eddig sosem oltattam be magam, úgy gondoltam az a másfél hét otthoni pihi minden télen belefér a miunkámba. most nagyrészt itthon dolgozok amugy is, akkor inkább láz nélkül tenném.

@bombike: mi nagyon kapacitáljuk alányokat, h induljanak a cocán, majd meglátjuk mit mernek elvállalni. ;)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.10.07. 14:30:23

@helenburgis: igen, lenkei dokit én is bírom. :)
@HecseDLI: nem kell ezzel a betegséggel és oltással máshogy bánni, mint az eddigi influenzával: ha úgy érzi vki, h veszélyeztetett,és el akarja kerülni oltassa be magát nyugodtan, ha nem, akkor nem kötelező. felesleges erről más szinten témát nyitni.
@bombike: mi nagyon szeretnénk, ha a lányok indulnának, de majd meglátjuk mire jutnak! ;)

HecseDLI 2009.10.07. 19:41:12

@rrroka: ja Lenkeinek is volt valami írása, de speciel a praktizáló orvos ismerőseimre értettem és az " edénybemutató " jellegű agymosáson átment ántsz-es ismerőseimre akik nem cumizták be a maszlagot.
Mit melózol otthon? Könyvelés?

bodlac 2009.10.07. 20:18:55

Héja, épp most volt a híradóban hogy H1N1 oltásos ügyben rémhírterjesztés okán ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek. :)
Igazából nekem az tetszik, hogy még néhány háziorvos is (ki mint hivatkozási alap szólal meg a TV-ben) elereszt olyat, hogy "én az immunrendszeremben jobban bízok mint az oltásban". Nabaz, biztosan hiányzott egy-két előadásról. ;)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.10.08. 05:36:14

@HecseDLI: nem könyvelés, mindenféle webes dolgok. az a baj, h a praktizáló orvosok sem immonológusok, vagy virológusok, vagy tudom is én kik értenek ehhez, szóval csak nagy vonalakban tudnak véleményt alkotni, és nem feltétlenül szakmait. de ha már így belemerültünk mindjárt kérek szakvéleményt a SOTE mikrobiológiai intézetéből, az sem hivatalos, de közelebb van, mint pl. egy háziorvos.

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.10.08. 09:12:02

Ha káros lenne ez az ojtó anyag, akkor a tesztek előtt nem gyártottak volna le több millió adagot, amit sikertelen teszt esetén önthettek volna a csatornába, vagy eladhattak volna Afrikába univerzális oltóanyagként. Sebaj, az Omninvest ismét kivisz néhány milliárdot az offshore cégén keresztül. Jó lesz abból visszaosztani a jövőévi kampányhoz...
Én elkerülöm a beadását, de egyéb megfontolásból...

effe 2009.10.08. 13:54:09

@Kate23:
én is megyek cocacola 10k-re. az előrejelzés szerint már jó hideg lesz (tudom, ennyire előre még nem érdemes hinni az előrejelzésben). a ruhákkal még nem tudom, hogy logisztikázzak, hova tudom tenni a fölösleges darabokat amíg futok (nem biztos, hogy tud velem jönni nem futó ember).

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.10.08. 15:03:06

@effe: ezen ne parázz, mindig van ruhatár.

HecseDLI 2009.10.08. 19:04:01

@BGy: Szerintem a lóvé már meg van érte előre , különben miért osztogatnák ingyen ?
Ha okés lenne miért nem adják el külföldre jó pénzért ? Vagy a magyarok a tesztalanyok és majd utána ? Nincs végigjátszva a folyamat, a szövödmények (is) kérdés.
A cégünk nél dolgozó állatorvos és a mikrobiológusunk sem , semmi pénzért.
Tavaly először beadattam az aktuális oltást
és olyan beteg lettem tőle, hogy ihaj! Évek óta nem nyomtam az ágyat ,gyömbérrel, normaflórral, sófürdővel sikerült elkerül
nöm - jó hülye voltam
@rrroka: az általános orvos képzés alatt(6 év) biztos tanul erről minden orvos jelölt, a szakosodás csak eztán következik. Jobban képben vannak mint mi

bodlac 2009.10.08. 20:07:19

@HecseDLI: Sztem elsősorban azzal kerülted el az influenzát, hogy nem fertőződtél meg, ha megfertőződtél volna, akkor a sófürdő, gyömbér stb annyi mint halottnak a csók. Most nem azt mondom, hogy oltasd be magad, én sem fogom valószínűleg, de az összeesküvés elmélet szagú pánikkeltés tényleg hülyeség. Egyébként nem mindenkinek adják ingyen, csak célcsoportoknak (azt is felvethetnénk, miért adnak szívgyógyszert 90% támogatással, biztos mert nem hat); valószínűleg azért nem árulják világszerte, mert mindenki magának csinál; és influenza vakcinát sosem tesztelnek évekig, mivel mindig az aktuális törzsből csinálják. Maga a módszer viszont ahogy minden évben csinálják, az már elég bejáratott. A '18-20-as spanyol nátha járványban többen haltak meg, mint az I. világháborúban, ezért a nagy riadalom (biztosan nem volt gyömbérjük); de szerencsére eddig úgy tűnik, hogy ez a törzs azért nem valami roppant halálos. Igazából azt kell mérlegelni, hogy az oltás szövődmény kockázata; vagy a megfertőződési valószínűség szorozva rendes betegség lefolyás utáni szövődmény kockázat nagyobb. Most már csak tudni kell a számokat. ;)

HecseDLI 2009.10.08. 20:34:48

@bodlac: miért valaki bepánikolt ? :-))))
Azért csinálnak évente újat, mert gyorsan mutálódik , nem beszéltem több éves tesztelésről, éppen emiatt. Ami felbukkant Mexikóban(amire az oltást kifejlesztették) vsz az mutálódott mire ideért.
A kezdeti tünetek megszüntetésére bejött a gyömbér , a sófürdő, a normaflore.
A számokat vsz nem tudjuk meg matek @bodlac :-)))

bodlac 2009.10.08. 23:08:53

Hát be bizony, nem tűnt fel hogy Mexikóban lezárták a fél országot egy hétre, hőkamerával vizsgálták a belépőket a reptereken, és még most nálunk is bezárják az iskolákat ha kicsit több lesz a beteg? Mondjuk ez a világjárvány várás benne van a levegőben egy ideje, várták már s SARS-tól, madár influenzától, most ettől. Szerencsére úgy tűnik, még nem jött be.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.10.09. 11:11:46

@HecseDLI: 6 évig dolgoztam orvosi oktatási intézményben, láttam vizsgákat, így pontosan tudom mennyire komolyan veszik az orvostanhallgatók a mikrobiológiát és virológiát, ha nem ezt szánják szakterületüknek: semennyire. :) olyan kiskettesekkel esnek át a vizsgán, hogy az szégyen. akármelyikünk meg tudná tanulni a könyvből annyira. még akit érdekel, az is az egyetem után a gyakorlatban szerez komoly tapasztalatokat, meg a posztgraduális képzésekben. szóval nincsenek sokkal jobban képben, mint mi.

HecseDLI 2009.10.09. 17:28:13

@bodlac: dehogynem feltünt , de halálfélelmem azért nincsen. De jelenleg úgy tűnik a magyarok túllihegik a dolgokat, a németeknél nem is foglalkoznak vele, és nem cseszik fel az átlagember agyát. Gyengébb a vírus mint Mexikóban.
Mindenesetre a gyógyszermaffia irányít világszinten.
@rrroka: na jól van , pont odakészül a lányom, idén felvételizik. Világszintű oktatás folyik a Semmin (ex SOTE), igazi gladiátorképző.
Mit melóódiáztál ott, oktató voltál , vagy tán orvostankérem?

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.10.10. 09:44:11

@HecseDLI: ja, nem voltam én ott nagy agy, egy kis PCR laborozás után (DNS vizsgálatok), inkább a multimédiás szaktudásommal segítettem az oktatók, kutatók munkáját, csináltam sok perzentációt, poszteret, meg vagy két könyvbe szövegeket, ábrákat, meg konkrétan begépeltem a kézírást... :) meg minden ilyesmi.
szóval nem értek a szakmához nagyon, de alap dolgok mennek, meg láttam tényleg a hallgatókat, gyakorlatokon, vizsgákon. majd meglátod a lányodon is, h az orvostanhallgatók ugyanolyan egyetemisták, mint a többiek, buliznak, puskáznak, utolsó percekben magolnak, csak vizsgára, utána mindent elfelejtenek. :)

HecseDLI 2009.10.10. 12:15:21

@rrroka: hát ismerős, én is ugyanígy csináltam, vizsga előtt vérizzadás. Most azt mondja lehet inkább Szeged, mert több "boncalany " jut egy emberre . - Na mondom te tiszta hülye vagy gyerek!
Hagyjuk a francba ezt a témát, csak felhúzom magam rajta, ráadásul más meg jól beparázik - fussunk, hadd kobogjon a hajunk!!!! :-)))))) Erősíteni kell az immunrendszert, oszt jöhet bármi nyavalya.
Honnan a nick név? Vörös hajad van?

zsolababe 2009.10.10. 15:57:19

@HecseDLI: abszolut igazad van.... a legtobb betegsegunk azert derul ki, hogy van mert van ra gyogyszer es kell hozza betegseg is:) ..ez viccesen hangzik de sajnos igy van..jo nem mondom hogy a malachapci nem veszelyes de nem csak errol van szo .. agyogyszeripar nagy hangsulyt fektet arra, hogy az embereknek mindig legyen valami baja, amihez az o termekeik kellenek..mondjuk felolem tonkremehetnek.. en max egy kalmopirint veszek be de akkor mar lazam van es nem tudok felkelni sem... na ez kb 10evente fordul elo :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.10.10. 16:23:53

@HecseDLI: hát, amit a nevem eredetének firtatására szoktam mondani, azt talán nem illene itt... :DDD de elárulom, h az életben is Rókának neveznek a legtöbben.
szeged egyébként jó hely, sokkal élhetőbb mint BP, még zsolának is bejönne. lehet pl életveszély nélkül bringázni.

@zsolababe: szerencsés vagy, de van amikor nincs mit tenni, enni kell a bogyókat. pl Ras említette a pajzsmirigy bajokat, na arra aztán ihatja akárki a hétféle macskaszőr teát, nem fog elmúlni. az alulműködésre pl van gyógyszer, 100%ban ugyanaz a hormon, amit a szervezet termel. jellemzően ez a gyógyszer kb 200Ft két hónapra. :)

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.10.10. 16:44:08

@zsolababe: egészségügyben mozgok és egy konferencián mondta egy csávó, hogy régen a betegséghez fejlesztettek gyógyszereket, most pedig a gyógyszerekhez találnak ki betegségeket. Lényeg, hogy vásároljuk a sok szar bogyót. Nem fényes a szemed? Itt egy pirula. Kopik a körmöd? Itt egy másik. Vékony a hajad? Pirula! Pirula-pirula kisleány, elkapták a derekát, sej-haj...:))))

HecseDLI 2009.10.10. 19:43:16

@zsolababe: a gyógyiiparnak nem érdeke ,hogy egészséges emberek futkározzank NIKE cipőben a földön.A NIKE-nak igen. :-)))). Ez itt a reklám helye.
Honnan a nick név? Zsolt bece?
@BGy: Csak nem doki vagy? Én is ugyan így gondolom. Ezért szimpatikusabb a természetgyógyászat , amiban hiszek is. Sok orvos is kezdi belátni, hogy szükség van kombinálni a ny.orvoslást a t.gyógyászattal. Pl.ortopédiai műtétek elkrülhetők egy jó csontkováccsal.
Már helyre tetettem a csontjaimat én is és levert a víz a végére, fájt mint állat. A sok betonos futkosás után kell is! Javaslom mindenkinek.
@rrroka: Szegeden tanultam és imádtam ..főleg bulizni.
A hajad hosszú , összekötve ló ill. rókafarok ,gondoltam én. Vagy egy kiadós buli után megnézi ki ette meg,ki itta meg. Ilyen gondolatom volt még.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.10.12. 07:47:56

@HecseDLI: úgy értettem, h nagyon malac dolgot szoktam erre mondani, amia rókák lompos nagy farkára utal... :D de egyébként a vezetéknevemből jött vkinek a rókázás, mert az majdnem Vuk.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása