Mint egy számítógépes játék

2011.01.03. 10:26 szasza75

Sose hittem volna, hogy valaha élvezni fogom a futást futópadon, pedig ez történt még az ünnepek előtt valamikor.

Nylonmannel beszéltem meg, hogy teszteljük le a Corvin sétány most megnyíló Life1 wellness fitness termét. A karácsonytól szilveszterig tartó napokban a komplexumban nyílt napot hirdettek. A regisztrációt követően a medencét leszámítva térítésmentesen használhattunk mindent.

A fitnessterem kifejezetten kellemes megjelenésű: igényes burkolatok, minőségi berendezések, de a személyzet is emelte az általam felállított tetszési indexet. Igazi meglepetést az keltett, hogy a fürdőben a mosdókban csak forró víz nyitható. Frissítőt pedig a betervezett spinning órára csak kellene vinni magammal. Szerencsére pont bevittem a kocsiban felejtett félig megtöltött kulacsomat. A fele jég, fele forróvíz kombináció pont kiadta a hűsítő elegyet. Nylonman persze elfelejtett cipőt hozni magával, így a teremig papuccsal nyomta, azon megtisztított utcai cipőben tekert. Gondoltam kibabrálok vele, így elhívtam, fussunk egy kicsit padon.

Én már láttam sokféle futógépet, de ilyet még soha. Egyrészt a mérete tekintélyes, ad némi biztonságérzetet, széles is, még akár Wanjiru lépéshossza is elférne rajta. A futópad első részén a már megszokott monitor. Nézhetem futás közben a sportcsatornákat vagy akár a Tévé Paprikát.

Az egyik funkció alkalmas arra, hogy a futás fontosabb paramétereit rögzítse, és futás után az egyes pillanatokat grafikonon végig tudjam követni. Újdonságként hatott, hogy a sebesség manuális szabályzása mellett automata üzemmódba lehet kapcsolni, azaz ha nagyon ráfutok az elejére akkor automatikusan gyorsul, ha a szőnyeg végére csúszok akkor a sebesség lassul. Bámulatos. Ami a legzseniálisabb, hogy közösségi futóedzéseket lehet vele lebonyolítani. A gépek össze vannak kötve és ugyanazon pályán egymás mellett lehet futni az edzőpartnereddel. Olyan mint egy számítógépes játék, csak éppen nem csak ül az ember a gép előtt, hanem bizony izzad is. Az élmény megörökítésére megkértem az egyik edzeni vágyót:

Ezt a megoldást látva talán nem elképzelhetetlen egy olyan közösségi futás sem, ahol páran összeverődünk, ki-ki a saját nappalijának kanapéjából feltápászkodik és mindenki a futópadján beállítja pl. a Tokyo-i maraton útvonalát. A domborzatnak megfelelően emelkedik a pad dőlése, ha esős időt ír a program akkor még a szomszédot is megkérem, hogy hozza át a locsoló kannát.

Valahogy így csak futva és a többiekkel versenyezve.

16 komment

Címkék: jövő videojáték terem futópad

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr302548558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M.Islander 2011.01.03. 13:26:22

spinningre bányalégtől v. szilveszteri koktéloktól sújtva és cipő nélkül érkezni, majd uezzel a lendülettel tesztelni egy futópadot, ahol rózsaszín gatyás csajsziként ábrázolnak - majd azon lelkendezni, hogy ez mennyire szuper: PRICELESS!!!

M.Islander 2011.01.03. 13:37:31

behalt a komment funkció?

adrianszpi 2011.01.03. 14:04:32

Tokyo-i futás már nem elképzelhetetlen :-)
Egy ilyennel: www.nordictrack.com/webapp/wcs/stores/servlet/Product_-1_10301_12401_42001_127103

( a domborzati emelkedés követés is megoldott 0-40%)
volt alkalmam egy ilyet kipróbálni, sajnos itthon csak idén kerül talán forgalmazásra.
addig is vettem otthonra egy X3-at :-)

Zime 2011.01.03. 15:57:22

Tegnap futottam porszűrő maszkban. Hát...nem jó... :)

BGy · http://babosi.blog.hu 2011.01.03. 16:56:16

@adrianszpi: ezeket én úri huncutságnak tartom. Utca, erdő, hegy, sár, hó, eső, napsütés, ötszáz fok...ingyen.

2011.01.03. 18:47:38

szobakerékpárból (mai nevén spinning) már vagy 10 éve volt ilyen. Egy konzollal volt összekötve, a delikvens előtt egy sima TV (akkoriban a lapos dolgok még nem nagyon mentek), és alapban szép és ismert kerékpáros tájakon lehetett tekerni (mit'tomén, a tour de france x évi 5. szakaszán mondjuk). Ha ezt unta valaki, akkor lehetett mindenféle klasszikus arcad játékokat játszani a kerékpárral, pl mindenféle akadályok emelkednek a padlóból, a figurával meg a tekerés ritmusával szabályozottan lehet átsuhanni az éppen inaktív akadályok felett.

Amúgy a virtual tokio marathon akkor lesz az igazi, ha a haverok közben az Apple megfelelő alkalmazásán keresztül like-olgatni tudják a teljesítményed, így aztán fel sem kell állni a számítógép elől :P

bitliszbá 2011.01.03. 20:24:47

@viito: ... és már csak egy lépés: milyen gyorsan nyomogatod az egérgombot-anykeyt úgy leszel a nyertes..
na megyek inkább aludni, hogy tudjak holnap futni (ríltájm-ríplész) :)
- ha valaki ellenem akarna miniszoknyában futni, akkor engedem 1m-rel előttem de csak real time -real place- real girl!!!! :) most csak azok figyeljenek (MARGITSZIGET - 1/4 6 délután/este)

adrianszpi 2011.01.04. 01:14:47

@BGy: síkságon lakom, a közelben még egy dombocska sincs ...
úri mulatság vagy sem, próbáld ki egyszer, jobban átmozgat, és olyan izmokat is megdolgoztat amit sima futásnál meg sem érzel.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2011.01.04. 05:53:44

@adrianszpi: ellenkezőleg: olyan izmokat _nem_ mozgat meg, amik futáshoz kellenek. :) a jobban átmozgatást mire érted?

xhege 2011.01.04. 09:10:07

Nekem az a futópadozás igazából nem jön be, csak akkor csinálom, ha nagyon muszáj, ellenben a buli kedvéért egy ilyet kipróbálnék :)

Jozsef · http://road2boston.blog.hu 2011.01.04. 09:20:49

@adrianszpi: Régebben elég sokat futottam futópadon, aztán jópár éve már csak szabadban. Mindkettőnek meg van az előnye, hátránya. Látszólag ugyanaz, ám valójában két teljesen különböző műfaj (lásd nagypályás és kispályás foci). Ha valaki zsírt égetni szeretne, akkor mindkettő jó, de egy aszfaltos futóversenyre futópadon nem felkészülni.
A jobban átmozgatást én sem értem, tapasztalatom szerint a futópadon sokkal egysíkúbb a terhelés, még ha változatos/hegyes programot indítasz is el. Pl. a bokát a futópad teljesen sík felülete nem ingerli, míg a hagyományos talaj igen. Másrészt elég könnyen meg lehet tanulni, hogy hogyan "utaztassa" hátrafelé az ember lábát a padon, így kevesebb energiára van szükség.

HelloJozsi 2011.01.04. 09:44:42

Mi evezőpaddal toltunk ilyet. Be is krepált a derekam, azóta inkább kerülöm :D

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.01.10. 18:34:50

Nekem a futópadozás nem nyerte el a tetszésem. Először és utoljára próbáltam ki éppen a postban említett padot. Haverommal nyomtunk egy 1000m-es versenyt. A végét nagyon megnyomtuk a srác odajött, hogy van-e valami baj mert nagyon beleéltük magunkat.
Szerintem élvezetesebb az élő természetben összehozni egy versenyt.
A post nem említi a másik játékot az szerintem viccesebb amikor el kell kapni kajákat. A futás sebességét kell változtatni.

Számomra csalódás volt elsőre a Life1. Nem adtak törülközőt, a szobabicikli!!! amit kipróbáltam hibás volt és nem mérte a pedálfordulatot. A medencét még nem lehetett használni. Zuhanyzóban nem volt fogas.
Persze a szauna és a gőzkabin jó volt és ha a medence is bekapcsol akkor érdemes lehet odajárni.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása