Londoni kocogás

2011.01.28. 09:32 szasza75

Londonban az a jó, hogy az idő gyakorlatilag mindig kiszámítható. Párás a levegő, olykor esik, viszont nincs nagyon hideg. Futók számára ideális környezet. (Nincs információm arra vonatkozóan, hogy milyen eladási statisztikái vannak a futóharisnyának, gondolom pocsék.) Január közepén is csupa rövidgatyás, rövidujjús futót lehet látni. Igazán téli leállás sincs, gondolom értelmét vesztené a "Fusd át a telet!" szlogen. Lehet, hogy a közelgő londoni maraton miatt, de az is lehet hogy ez az általános. Bizonyára van Londonban lakó olvasónk, ő jobban meg tudná mondani. Nagyon sokan futnak.

Több futót láttam öltönyben, kosztümben a lábán futócipővel. Persze egyszerű turista ilyet észre sem vesz, nekem valahogy ráállt a szemem a jelenségre. Gondolom nem ismeretlen fogalom ott a munkába futás sem. Hatalmas fél gardróbot elnyelő hátizsákokkal rohannak. (A londoni tömegközlekedési árak mellett nem is csodálom.)

Persze, ha már ott vagyok, én is kihasználtam a lehetőséget a gyorsított városnézésre. Egy nagyon könnyed turista kört néztünk ki magunknak, klassz útvonal. A start a Hyde park széléről indul, keresztül a St. James parkon, majd az angol Parlamentnél rácsatlakozik a Temze partjára. Alulról megtekinthető a London Eye, a Shakespeare színház, a fordulónál a Tower Bridge. Itt vissza az északi oldalra, ahol megtekinthetjük Tower ágyúit, a Temze partán végigfutva pedig visszaérünk a Big Ben-hez. Ez után érintjük a Miniszterelnök otthonát, majd betekinthetünk a Királynő ablakán. St. James Park, Hyde Park és ki is pipáltunk egy félmaratont.

Az útvonal részletesen:

Persze nem csak egy futás volt beiktatva. Egy helyi lakostól megérdeklődtük, van-e esetleg a közelben valamilyen parkszerűség. Volt. Mindössze 5 perc kocogásra találtunk egy sportparkot. Kerítéssel lezárt, de a kapuja éjjel-nappal nyitva. A kis parkocskában volt két szép nagypályás focipálya, kosárpályák, játszótér, kültéri fitnessgépek. Sok-sok galamb sétálgatott a pályán, mintha fociztak volna. A park kerülete pontosan 1200 méter. A kora reggeli két kocogásunk ellenére voltak még rajtunk kívül is futók. Egy idősebb jó ötvenes hölgy szembe futott, köszönt, az első pár körben félkörönként ugyanott találkoztunk, aztán én pezsdítő jelleggel belefutottam pár repülőt. A hölgy nem láthatta, viszont következő találkozásunknál mosolyogva megemlítette, hogy úgy tűnik lassul. Aztán kedvesen biztattam... nagyon motiváló volt a látványa.

London világvárosi jellegéhez méltóan hemzseg a futóktól. Nem csalódtam a városban. Persze aki nem fut, kedvére biciklizhet is. Szerintem zseniális a biciklikölcsönzési rendszerük. Lenne mit tanulnunk a londoni közlekedési rendszerről.

Annyira belelkesültem, hogy vágtam még egy videót is, persze sok futóval. :)

11 komment

Címkék: város london futás reggelek

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr42615114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Fire 2011.01.28. 10:32:08

Jó kis filmet csináltál, Szasza! Gratulálok. Egy kis pubozás még beleférhetett volna azért. :) Mármint a fimbe.

dpspeti 2011.01.28. 11:42:15

"A londoni tömegközlekedési árak mellett nem is csodálom." Ezt nem értem. Zónákra van osztva...én pl 30 fontért vettem 1 hetre..az 1 honapra 120 font (nem hiszem, h 2 zonanal tovabb menne bárki, foleg nem gyakran).. ez átszámitva 40K koruli forint.. na de ott a fizetesnek ez toredeke... amugy meg szerintem nagyon jol ki van talalva ott a kozlekedes a sok metrovonallal, szivesebben adtam ki ott penzt erre, mint itthon ... De en pl London kozpontjában sok harisnyás futot láttam december elejen. Es meglepoen sokan simán a járdán futnak..ami milyen fura lenne mondjuk a koruton, nem? :) Szoval igen, sokan futnak :)

BGy · http://babosi.blog.hu 2011.01.28. 11:58:48

Szasza, indíthatjátok a futovideo.blog.hu-t is.

kocaGO 2011.01.28. 12:08:09

Üdv! Köszi a videot, nekem nagyon tetszik :)

Zime 2011.01.28. 13:39:01

Megfigyeltem, hogy a hülye angolok (angol hülyék) mindig az út rossz oldalán autóznak, de a mozgólépcsőnél sikerült eltalálniuk a helyes irányt... :)

pannonfunk 2011.01.28. 18:55:44

Hú, de jó kis vidó lett. Teljesen áthozza Anglia és London hangulatát. Grat!

effe 2011.01.28. 21:36:15

úúú, ezt a videót elnézegettem volna még egy ideig! köszönjük, nagyon szuper!

MMárton 2011.01.29. 01:08:31

Tud valaki jó futókört Brüsszelben?

HelloJozsi 2011.01.29. 13:45:13

A munkába futást itthon is próbáltam, de sajnos nagyon nem könnyű pl Rákosfalváról eljutnom Lágymányosra ólommérgezés nélkül.
Igazából a maszk meg a hajnali kelés segít, de mindkettőnek vannak hátrányai.

Jane 2011.02.14. 00:24:41

Jó a videó, tényleg. Nagyon szép kis útvonalat futottatok. A Temze part gyönyörű, főleg hajnalban, ahogy a Tower híd mögött felkel a Nap, de sötétedés után sem csúnya ott futkorászni, szépek London éjszakai fényei is.
Futók száma szempontjából itt Londonban tényleg nincs nagy különbség tél és nyár között. Sokan futnak, mindig sokan futnak, hátizsákkal, és télen is rövidnadrágban (ez utóbbi látványát azért nehéz megszoknom, annyira azért nincs jó idő)
Népszerű a munkába futás, népszerű a parkban futás, nagyon népszerű a reggeli futás, népszerű a FUTÁS, így csupa nagybetűvel. Szinte minden hétvégén van egy kisebb-nagyobb verseny, az itteni fizetéshez képest fillérekért megvehetők a legjobb futócipők, és technikai cuccok, és van is hol megvenni, rengeteg futóbolt van mindenféle profi futógépekkel amik segítenek kiválasztani a tökéletes cipőt, és profi személyzettel akik segítenek kiválasztani a tökéletes mindent.
Szóval jó Londonban futónak lenni, tényleg minden nagyszerű, csak az a "fránya" Margit sziget ne hiányozna annyira... :(

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása