Vésd be!

2011.09.30. 15:30 angelday

Szintén egy "alulról jövő" kezdeményezést mutatunk be. Sok Futóblog olvasónak nem lesz ismeretlen a most "Vésd be!" néven nevezett önbevallásos táblázat, viszont revitalizáljuk a dolgot. Ehhez a kommentek és futóközösségben két aktív személy, azilinha és sanyosz75 (nem azonos MCM-mel!) vállalták el, hogy menedzselik a projektet és jelentkeznek majd heti beszámolókkal azt illetően, hogy ki hogyan fejlődik. Ez egy igazi Futóblog kezdeményezés "for the people, by the people". Sanyosz75-nek adnám át a szót:

Úgy egy évvel ezelőtt maroknyi Futóblog olvasó elhatározta, hogy mindennapi futóteljesítményét megosztja egymással, és egy erre a célra megnyitott Google dokumentumban kezdetét vette a kilométergyűjtés. Ösztönzésképpen pedig, hogy mindenki rendszeresen vezesse a táblázatot, meghirdettünk egy egyéves versenyt a legtöbb kilométer elérése céljából.

Napi szinten vezette mindenki az éppen lefutott távot, megjegyzéseket írtunk a teljesítményünkhöz, különböző színekkel jelöltük, ha valaki más sporttevékenységet is folytatott, vagy - sajnálatos módon - lesérült. Akkortájt még szinte mindenkit csak a blogról ismertem, de látva a heti, havi eredményeket jobban beleláthattam a résztvevők (futó)életébe. A futóhelyemen hamarosan egyre több emberrel találkozhattam személyesen is, közös futásokat szerveztünk, a futóteljesítmények alapján pedig kezdtek kialakulni a hasonló erőfeszítésre képes csoportok. Figyeltük, ki mennyivel húzott el éppen, ösztönzőleg hatott ránk a másik teljesítménye, csodáltuk a téli hónapokban összegyűjtött 300-400 km-es távolságokat.

Az indulás óta némileg megváltozott a futáshoz fűződő viszonyom. A versenyeken való indulás és a minél jobb idő elérése érdekében tett erőfeszítéseim helyett sokkal inkább arra koncentrálok, hogy élvezzem a futkározás relaxációs és egészségmegőrző szerepét, illetve a jövőben szeretnék minél több közösségi futáshoz csatlakozni. Ezzel párhuzamosan viszont ugyanolyan kitartással gépelem be a napi távokat a táblázatba, mint tavaly novemberben. Büszkeséggel tölt el, ha egy-egy héten dobogós helyet sikerül megcsípnem :-), és örülök, ha látom, hogy mások futás iránti lelkesedése sem hagy alább.

Bár a táblázatot szélesebb körben sohasem hirdettük, az elmúlt egy évben duplájára nőtt a résztvevők száma. Most pedig elérkezettnek látjuk az időt, hogy mások számára is elérhetővé tegyük. Íme az új formátum:

Mindenki megtalálhatja benne a maga célját, legyen az egy eszköz az edzések rögzítésére, a saját fejlődés nyomon követése, új futótársak keresése, vagy egyszerűen az egészséges versenyszellem kiélése. Láttok benne fantáziát?

Akinek kedve van csatlakozni hozzánk, keresse meg e-mailben Azilinhát (azilinha_kukac_gmail.com), jelezze felé a Futóblogos nickjét, ő pedig hozzáad Benneteket a listához, és megadja az elérhetőséget.

98 komment

Címkék: bevallás táblázat eredmények vésd be

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr163264971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabbesz 2011.09.30. 17:05:07

runkeeper.com esetleg?

BGy · http://babosi.blog.hu 2011.09.30. 18:07:34

Vannak olyan jól kitalált magyar oldalak, miért nem azokat használjuk? www.edzesonline.hu és a www.futoterkep.hu nem kell rögtön a világ másik végére rohanni.

angelday 2011.09.30. 18:17:46

Ez a bevésős táblázat már működött egy ideje, ahogy írom, magától is megszerveződött. Most nem csináltunk mást, mint ezt helyzetbe hozzuk — ráadásul nem itt fejeződik majd a be dolog, ez csak egy második lépés.

Egyébként ha már valamit, akkor nekünk a Nikerunning.com-ot kell nyomatnunk, de ott is lesznek majd kihívások, a "Vésd be!" egy fázis.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.09.30. 22:11:54

@BGy: Én a térképet a futótérképen rajzolom meg, utána beírom az edzésonline-ra meg ebbe a táblázatba, plusz van egy excelem csak úgy :P És ezután, ha épp olyan kedvem van, na meg időm, akkor még posztot is írok belőle :D

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.09.30. 22:16:24

Az teljesen jó, hogy van egy ilyen versengős táblázat, csak lusta lennék irkálni, Most endomondon van egy csaptunk és ott van rangsorolás is. Az kényelmes, mert automatán számol és mindig nézhetem kit sikerült beelőznöm.

Sajnos ismerem magam és tudom milyen slendrián vagyok. :(

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.09.30. 22:33:23

Annyival szeretném módosítani a fentieket, hogy futóblogos user név helyett szerencsésebb, ha a gmail-es email címeteket külditek el, mert a googledocs-os megosztáshoz erre van szükség. Akik eleve gmail-esről küldték a levelet, azoknak már adogatom a jogosultságokat.

HelloJozsi 2011.10.01. 13:06:09

@Raиdoм_: Hm... Az ötleteket pakolom az ötletzsákba. Talán még viszontlátod a futoterkep.hu -n ;)

M.Islander 2011.10.03. 10:27:12

Én Garmin-t használok és ezt feltöltöm az Endomondo-ra, mert zseniális a statisztikai része (heti, havi, éves bontás sportáganként, Cooper, stb.), ezen belül is lehet csoportokat létrehozni és ez nagyban megkönnyítené az utólagos elemzést, sőt, a fejlődést grafikonon is ábrázolja. A Nike felületet nem erőltetném, mert azért többen nem ezt használjuk és nem is ilyen részletes. Az edzésonline.hu sem rossz, de elég sok manuális munkát igényel.

A tegnapi Budapest Maratonon Azilinha csúúúnyán megelőzőtt kb. a 40. km-nél, amikor éppen a hedonista szakasznál tartottam :o)
Ki milyen időt futott a futóblogosok közül? Végül 3:45 lett az időm (nettó futóidő: 3:25, 1 km városnézéssel és a 35. km utáni frissítőpontok teljes kínálatának tesztelésével kombinálva).

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.10.03. 10:59:21

@M.Islander: Csak valami véletlen lehetett, hogy ott még előzni bírtam, mert már egyáltalán nem voltam semmilyen kontroll birtokában. :-) A célba úgy estem be 3:40-es idővel, hogy egyből az egészségügyi sátorba akartak vinni, de aztán sikerült meggyőznöm őket, hogy elég, ha egy pohár vizet hoznak.

Brutál volt nagyon ez a maraton, nekem minden várakozásomat felülmúlta a feladat nehézsége. Kb. a feléig még minden rendben volt, de a második fele a túlélésért folytatott küzdelem jegyében telt.

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2011.10.03. 11:03:46

@azilinha: Engem is megelőztél a végén, láttam, hogy már szögletes a mozgásod, de keményen küzdesz! :) 3:43:35 lett a nettó időm, szóval jól elhúztál!

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.10.03. 11:09:09

@Lemúr Miki: Akkor neked se jött össze a tervezett 3:30. Gondolom, azért túléled valahogy. :-) Eddig, akivel beszéltem, senki nem tudta hozni a tervezett időt. Tegyük fel, hogy a meleg volt az oka, mert az az egyetlen tényező, ami egységesen érint mindenkit.

A mozgásom a végére iszonyatos volt, mintha nem is én kontrolláltam volna, egyszerűen csak küzdöttem, hogy bármilyen módon is, de előre menjek. Gondolom, neked se lehetett már nagyon más ott a vége felé.

M.Islander 2011.10.03. 11:21:36

@azilinha:
azért ez megnyugtat, hogy nem csak én szenvedtem, nálam 32km után köszöntött be a holtpont, úgy éreztem, hogy betontalpú cipőben nyomom a távot - a tavalyi 14 fok és a zuhogó eső sokkal jobban bejött!

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.10.03. 13:31:00

Még egy dolog a táblázattal kapcsolatban: aki tagja a listának, azt arra kérem, hogy frissítse rendszeresen az adatokat, hogy az összegzések (ami nélkülözhetetlen lesz az elemzésekhez) a valóságot mutassák.

Perrito 2011.10.03. 14:13:08

@azilinha: Téged láttalak kb a 19. km-nél:-)

Perrito 2011.10.03. 14:15:54

Én "csak" a 30km-t futottam, 3:04 az időm. Jövőre maraton a cél, kezdő vagyok még, ezt is megszenvedtem. Ezzel az idővel most elégedettebb vagyok, mint a legutóbbi Nike félmaratonommal, ott még durvább volt a meleg. Most regenerálódnak az ízületeim:-)
Gratulálok mindenkinek az eredményéhez!

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.10.03. 14:30:20

@Perrito: Engem futoblogos pólóban könnyű volt beazonosítani. :-)

Gratulálok a 30-hoz, ez is nagyon szép teljesítmény. Ha már ez megy, nem hiányzik sok a maratonhoz. Az ízületeim nekem is remélhetőleg regenerálódnak, de majd az edzőteremben rágyúrok egy kicsit. Az edzőm azt mondta, hogy ma mozogjunk valamit mindenképpen.

Eperszemke · http://sportmano.blogspot.com/ 2011.10.03. 14:34:50

Hú ez jól hangzik, mániákusan vezetgetem itt ott én is a kilométereim, de engem ezek tényleg motíválnak, ha túl estem a térdmizérián, ami lehet csak 3 nap, azonnal be csatlakozom.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.10.03. 14:37:33

@azilinha: azt vettem észre, hogy a havi adatoknál az októbert csak 3-tól számolja. Október 1-2 miért került más lapra?

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.10.03. 14:43:17

@pantomimes: A könnyebb áttekinthetőség kedvéért most úgy van, hogy mindig egész heteket jelenítünk meg egy hónapban, ezért október első két napja még a szeptemberi fülön van.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.10.03. 14:51:52

@azilinha: de akkor a havi adatok is így lesznek kezelve? Akkor a tegnapi nem októberhez számít hanem szeptemberhez?

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.10.03. 14:53:55

@pantomimes: Igen, most úgy van. Nem jó szerinted? Most sanyosz75 a "táblafelelős", vele megbeszélhetjük, hogy a havi összegzés tényleg a hónap első napjától az utolsóig legyen. igazából szerintem is jobb lenne úgy.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.10.03. 15:03:23

@azilinha: igen, jobb lenne, mert ez így nem a reális adatokat mutatja. Szeptemberben volt róla szó, hogy 5-től kezdődik a hónap, de már ott sem értettem, mert odáig visszamenőleg fel lehetne tölteni az adatokat az új belépőknek, az nem nagy meló nekik. Nekem ez az új formátum kissé zavaros, de akkor majd szólok Sanyosznak, hogy gondolja át ő is.

Perrito 2011.10.03. 16:06:54

@azilinha: Köszönöm! Sajnos a futóblogos pólóm egy számmal nagyobb, mint kellene, nem mertem bevállalni ekkora távra, féltem, hogy kidörzsöl itt-ott... A Nike-n Sz.Lacc került egyszer a látókörömbe:-)

sanyosz75 2011.10.03. 22:00:07

@pantomimes: @azilinha: sajnos valóban kusza egy kicsit a mostani tábla. kicsit csúszott az indulás, illetve volt olyan elképzelés, hogy a "hónapok" összehasonlíthatósága végett legyenek inkább azonos hosszúságú időszakok (4 hetes ciklusok). ráadásul húzni kell egy határvonalat, ahonnan az újak eredménye számolódik, a régieké pedig újraindul.

akkor térjünk vissza a teljes havi bontáshoz, és legyen a kezdés időpontja mindenki számára október 1.?

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.10.03. 22:56:17

@sanyosz75: Én erre szavaznék. Az rendben van, hogy egy fülön egész hetek látszanak, de az összesítések szerintem legyenek a hónap elsőtől az utolsó napjáig. De, ha máshogy gondoljátok, leszavazhattok. :-)

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.10.04. 07:39:07

@sanyosz75: végülis ha belegondolunk 30, vagy 30 napos egy hónap, összehasonlíthatóság szempontjából szerintem 1 nap nem oszt nem szoroz. MIndenképp én is amellett lennék, hogy teljes hónapot nézzünk, aki később csatlakozik legfeljebb beviszi az adott havi teljesítményét visszamenőleg. Köszi, hogy megcsinálod.

sanyosz75 2011.10.04. 08:52:50

@pantomimes: @csiripiszli12: @azilinha: rendben, átalakítom/visszaalakítom a táblázatot, október 1.-vel kezdünk, és teljes hónapokat számítunk.

Eperszemke · http://sportmano.blogspot.com/ 2011.10.04. 11:40:49

na beszálltam én is a gyüjtögetésbe.
Egy kérdés: Bicóval közlekedést ti vezettek itt? azt lehet hülyeség lenen minden napra bepötyögnöm, nem?

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.10.04. 11:56:10

@Eperszemke: Jó kérdés, én is gondolkoztam már rajta. Mivel 2,5 km-re lakom a munkahelyemtől, nekem ez nem sport, ezért nem írom be. Ha viszont messzebbre is megyek (pl. a Margitszigetre, ami már 8 km, plusz mégegyszer annyi vissza), azt elvileg már beírhatnám, de mégsem teszem, mert nem sportból bringázok. Ez alatt azt értem, hogy nem tépek mind állat, hanem elsősorban balesetmentesen próbálok közlekedni, megállok minden sarkon, ha piros a lámpa, lelassítok, ha gyalogos lép elém stb, tehát egyáltalán nem olyan erőket adok bele, mint amikor sportolok. De ezt mindenki maga érzi. Ha te sportnak éled meg, amikor bringával közlekedsz, akkor írd be bátran. :-)

Eperszemke · http://sportmano.blogspot.com/ 2011.10.04. 12:24:29

@azilinha: a fene se tudja, napi 16 km, nem sok, de pl. tegnap átmozgatásnak kiváló volt. :)

sanyosz75 2011.10.04. 12:42:38

@Eperszemke: eddig úgy csináltuk, hogy csak a futás km-ét írtuk be a táblázatba. szerintem ez maradjon is így. de kommentként nyugodtan írd be a bringázást is.

Eperszemke · http://sportmano.blogspot.com/ 2011.10.04. 12:44:08

@sanyosz75: Persze-persze, nem akartam a kilométerbe bele zavarni. Csak megjegyzésbe gondoltam.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.10.10. 22:12:04

Ígértük, hogy többé-kevésbé rendszeresen megpróbálunk valami értékelő-szerűt gyártani a táblázat adataiból. Októberben elkezdtük az új emberek felvételét, és nagy örömmel látom, hogy ímmár 35 tagunk van! Remélem, mindenkit motivál, hogy futóblogos társaival megoszthatja a futott km-eit.

Múlt vasárnap jónáhányan nyomtunk egy maratont, ebből szép számok keletkeztek. Ismét gratulálok az összes teljesítőnek, akik a következők voltak: bitliszbá, Ötike, pannonfunk, szasza, tavaszka, ulrik, adesi és jómagam. A 30 km-es távot futotta eperszemke és pantomimes, valamint kacs74-nek szerepel 34,5 km arra a napra.

A múlt hetet toronymagasan szasza nyerte a 100,6 km-ével, őt követi Izmi Tom 60 km-rel, a harmadik helyet én szereztem 56,5 km-rel. Sokan teljesítettek még nagyon szépen. Külön tisztelet jár a kezdőbb futóknak, akiknek még nem megy egyszerre annyi km, mint itt sokunknak, de szorgalmasan tolják, és könyvelik. Nagyon jól nyomon fogják követni a fejlődésüket a táblázatban, és remélem, mi is tudunk segíteni egy kis motivációval.

Végül pedig azt szeretném kérni, hogy aki feliratkozott, az legyen szíves rendszeresen könyvelni. Nem látok semmilyen számot a következőknél: angelday, bellone, cselas, DaMartian, doncii, helga84, Road Runner 77 és Belus Tamás. Ezeknek az embereknek a nagy részéről tudom, hogy futnak ám és nem is keveset, csak adatok híján nem tudjuk értékelni őket.

doncii · http://doncii.blogspot.com 2011.10.11. 00:23:52

@azilinha: Koszi az ertekelest, en a szeptemberi osszes km-emet bevittem am retrospektive :) Az oktoberieket is beviszem ma este, becsszo.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.10.24. 11:09:02

Kemény harc lesz itt az októberi 4. helyért kérem szépen.

rodriguez 2011.10.27. 19:35:53

@sanyosz75: hello, a táblázatból hiányzik az október 31. be tudnád írni? gondolom az is belsezámít még a havi összesbe... köszi

sanyosz75 2011.10.27. 20:38:59

@rodriguez: köszi az észrevételt, javítottam. látszik, hogy ki figyel. ;)

amúgy továbbra is lehet csatlakozni, csak bátran, csak bátran!

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.11.01. 19:46:16

Véget ért az október, itt az ideje egy kis értékelésnek. A hónap győztese Szasza 348 km-rel, őt követi Bitliszbá a maga 311 km-ével, majd épphogy csak lemaradva jövök én 307 km-rel. Mi hárman vagyunk, akik 300 km felett teljesítettek a hónapban. A következő három ember pedig 200-on felül van: Izmi Tom 261 km, Tavaszka 235 km és Pannonfunk 204 km. Ez mind nagyon szép teljesítmény. Úgy látom, Bitliszbá és Pannonfunk is néhány napot sérülten töltött, ennek ellenére ilyen sok km-t tettek magukévá. Tavaszka a futáson kívül a spinninget is szorgalmasan nyomja. Sajnos elég sokan sérültek le, Rkit és Eperszemke viszonylag hosszú időre. Eperszemke ennek ellenére nem tartja magát távol a sprottól, csak addig mást edz. Rodriguez teljesítményét emelném még ki, mert azt hiszem, ő mostanában kezdte el ilyem mértékben nyomni a futást.

Írhatnék még sokmindenkiről, de mivel ez az első hónap, hogy ilyen sokan vezetjük a futásainkat t közös táblázatban, nem tudok még mihez hasonlítani. A következő hónap elemzésénél inkább azt fogom nézni, hogy magához képest ki hogy teljesít, és ez lesz az értékelés fő szempontja.

Ha valakinek van kedve írni a saját októberi teljesítményéről, az tegye meg bátran. Biztos vannak köztünk, akik nagyon szépen fejlődnek, csak én ezt még nem látom, mivel nem ismerem a korábbi statisztikáikat. Szóval nagyon várom a hozzászólásokat.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.11.02. 08:29:08

@azilinha: nagy harc volt a negyedik helyért ebben a hónapban, esélyes voltam rá, de a múlt héten egy kicsit megcsömörlöttem a futástól, a kopaszi gáttól, az emberektől, ezért úgy döntöttem kicsit kiéheztetem magam, nem akarok nagyon befásulni. Sajnos ennek az volt az ára, hogy nem lett meg a 200 kili és a negyedik helyről is csúnyán lecsúsztam, de megérte, mert ma megint új lendülettel indulok majd el futni.

Lenne egy javaslatom a táblázathoz. Láttam, hogy a felhasználók sorrendjét a táblában hónap közben is többször változtattad, azt javasolnám, hogy hónap közben hagyjuk meg az előző havi végeredmény sorrendjét és csak a következő hónap fordulóján frissítsük, így lehet versenyezni a sorrendben körülöttünk lévőkkel.

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2011.11.02. 09:11:28

Én többet akartam októberben futni, csak éppen ennyi jött össze.. a november az szerintem kevesebb lesz a december meg még kevesebb...

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.11.02. 10:21:19

@szasza75: sokszor felmerül bennem ez a kérdés, gondoltam tőled megkérdezem: ahhoz, hogy fejlődjek muszáj lenne egyre és egyre többet futnom? Havi 150-200 kili körül szoktam mozogni, de ez elég változó,a rekord 220 körül volt, de tavaly amikor még az első félmaratonomra készültem. Én úgy érzem ez így rendben van, hiszen az edzések minősége nyilván más, mint tavaly, gyorsulok folyamatosan, futok hosszabbakat is, annyi változás van, hogy hetente inkább 3, mint 4 edzés van, míg régebben többször futottam kevesebbeket. Most a maratonra fogok készülni, a hétvégéi hosszúk miatt nyilván kicsit nőni fog a havi adag, de nem érzem úgy, hogy folyamatosan növelnem kellene, vagy hogy ebben lenne a fejlődés lényege. Jól gondolom? Vagy csak részben? Vagy teljesen rosszul? :)

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2011.11.02. 10:37:08

@pantomimes: szerintem maratonhoz nem kell feltétlen többször futni.. viszont érdemes lenne tervszerűen, azaz konkrét edzéstervvel futni... legyen benne résztáv, fartlek, olykor repülők, tempófutás, hosszúfutás, könnyűfutás... stb.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.11.02. 10:59:39

@szasza75: igen, éreztem, hogy lassan eljön az, amikor edzésterv szerint kellene edzeni, de most pozitívan állok hozzá, viszek egy kis változatosságot a futásokba. Köszi, hogy válaszoltál.

-Mariann- 2011.11.03. 16:45:47

@azilinha: igyekszem pótolni, sok a lemaradásom benne. Sorry..

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.11.04. 10:16:17

@-Mariann-: Elég, ha októbertől pótolod. Onnan indult új számolás. :-)

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.11.04. 10:19:21

@pantomimes: Én is néha úgy érzem, hogy "megcsömörlök" a futástól és nincs kedvem menni, de mégis mindig ráveszem magam, és utólag mindig nagyon jó. Mivel már tudom, hogy ez így van, képes vagyok elmenni olyankor is a futásra, amikor hulla fáradt vagyok vagy rohadtul nem vagyok futó hangulatban. Utólag még sose éreztem olyat, hogy ne érte volna meg. :-)

-Mariann- 2011.11.04. 14:27:48

@azilinha: Kösziii! ;-) Bevéstem a naptáramba, hogy véssem be a km-eimet. :)

Én is többször húztam fel a cipőm, amikor csak ágyba dőlni lett volna kedvem, vagy meg sem mozdultam volna. Néha ekkor volt a legjobb, örültem h. erőt vettem magamon és mentem. Mindjárt másképp éreztem magam és másképp láttam a világot. :)

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.11.04. 14:41:30

@-Mariann-: Előre is köszi a bevésést. :-)

Én most hétfőn voltam úgy, hogy túrázás után jöttünk haza kocsival. Kis bort is ittam előtte, és úgy elfáradtam, hogy elaludtam a kocsiban (szerencsére nem én vezettem :-)). Azt hittem, képtelenség ezután futni menni, de megtettem, és egyéni csúcsot döntöttem 13,5 km-en (4:29-es átlag). Szóval a futás előtti érzéseink nagyon csalókák.

sanyosz75 2011.11.04. 22:00:55

@azilinha: tegnap este, olyan fél hét felé nem Te suhantál át a piros lámpán a Tescónál a Kopaszi felé?! szélvész gyors voltál. lehet, hogy akkor is ittál? ;-)

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.11.05. 09:39:14

@sanyosz75: Szerintem az a valaki túl gyors lehetett, ha még felismerni sem volt időd. :-) Én tegnap az edzőteremben nyomtam a zumbát és a TRX-et (az elmaradt capoeira aerobic helyett), futópályának meg közelében se voltam. De ma suhanok egyet annak a futónak a nyomában. :-)

sanyosz75 2011.11.05. 09:54:12

@azilinha: tegnap írtam, hogy tegnap. vagyis csütörtökön láttam a szélvész futót. de megnéztem a táblázatot, és valóban nem lehettél.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.11.05. 10:36:20

@sanyosz75: Így van. A csütörtöki futásomat kénytelen voltam egy masszázs kedvéért feláldozni, hogy utána laza izmokkal suhanhassak. :-)

-Mariann- 2011.11.05. 13:40:04

Jelentem bevésve minden hiányzó hónap. ;-)

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.11.05. 14:11:07

@-Mariann-: Nagyon szuper vagy, köszi szépen! :-)

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.11.06. 23:33:47

@sanyosz75: Nagy gratula a mai futásért. A 21-ből 16 km-t 4:40-es átlaggal nyomtál. Csak tudnám, hogy bírsz te ilyen eredményeket produkálni ilyen kevés edzés mellett! :-)

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2011.11.07. 01:12:55

@azilinha: Én is szívesen bevezetném magam, hol van és hogy működik ez a közös táblázat? Kicsit el vagyok most kettyenve, nehéz egyedül futkosni, néha tök tanácstalan vagyok, talán egy ilyen virtuális közösködés jót tenne nekem ...

watergate71 2011.11.07. 09:31:45

@borboleta: Bizony, nagyon motiváló tud lenni ez a "virtuális közösködés"! Nekem bejön.

watergate71 2011.11.07. 09:37:27

@szasza75: Többet akartál futni?! Mondjuk minden nap 61 km.-t?! Limitálni kéne a napi felső határt...:)

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2011.11.07. 09:52:25

@watergate71: jaja, úgy gondoltam még szeptemberben, hogy október az lesz 400 km, de nem lett...

sanyosz75 2011.11.07. 10:42:34

@azilinha: köszönöm. :) a tegnapi futás összejött. reggel mentem, és nagyon kellemes volt a reggeli napfényben szaladgálni. az időjárás is kedvező volt (mondjuk azt nem tudom, h a szmog ártott-e).

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.11.07. 11:19:40

@sanyosz75: Merre futottál? Nem kellett túl sok embert kerülgetni? Nekem mindig ezzel van gondom, ha hétvégén napsütéses időben futok.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.11.07. 11:42:04

@borboleta: Itt a táblázat: docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Akue4MHPvrxmdGVNSFh2TUVkd0tjb20wQjNmVW1lNGc&hl=en_US Ha elküldöd a gmail-es címedet az azilinha kukac gmail pont com-ra, adok neked szerkesztési jogosultságot. Annyi lesz a kérésem, hogy írd be magad egy plusz sorba októberre és novemberre.

sanyosz75 2011.11.07. 12:32:48

@azilinha: a Kopaszin futottam. reggel nyolckor még nem kellett kerülgetni. de tudom, téged ez a korai kelés még nem inspirál. :)))

más. érezte valaki az utóbbi napokban/hetekben futás közben a szmog hatását? kaptam óvó figyelmeztetéseket, de nem igazán éreztem a különbséget.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.11.10. 15:30:14

@azilinha: szerintem érdemes lenne a táblázatban szereplő userek sorrendjét csak hónap elején változtatni az előző havi teljesítményük alapján, így versenyezhetünk az előző hónapban körülöttünk végzettekkel. Mi szólsz hozzá?

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.11.10. 15:44:41

@pantomimes: @sanyosz75: Sanyosz75 most a táblázatfelelős. Én is tervezem, hogy elsajátítsam az új táblázat logikáját, de a végtelen sok elfoglaltság mellett erre még nem sikerült időt szánnom. Sanyosz, megcsinálod a pantomimes-féle verziót?

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.11.10. 15:50:23

@azilinha: de csak akkor ha egyetértetek. Látom, hogy valaki szokta rendezgetni a sorrendet hónap közben és arra gondoltam egyszerűbb lenne így.

sanyosz75 2011.11.10. 16:43:34

@azilinha: @pantomimes: ha megbírom, megcsinálok én bármilyen módosítást. :)

kérdések:
- ha jól értem, a résztvevők minden hónapban az előző havi teljesítményük szerint legyenek csökkenő sorrendbe rakva, és ezt a sorrendet hónap közben ne változtassuk? ehhez akkor az aktuális havi összes mellett az előző havi összes km adatra is szükségünk van egy külön oszlopban
- egyetértek ezzel a rendezéssel, de miért nem kumuláljuk az értékeket, mondjuk októbertől kezdve? így hosszabb időszakot alapul véve jobban egymás elá/fölé kerülnek az azonos teljesítményű futók.

melyik verzió legyen?

rodriguez 2011.11.10. 19:22:40

@sanyosz75: szerintem is az lenne logikusabb, amit a második bekezdésben írtál, mivel úgyis októberben indult az újraszámolás. Lenne egy oszlop a teljes októbertől számított km-ekkel és az aktuális hónap

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.11.10. 22:37:00

@sanyosz75: Szerintem is jó ötlet ez, mármint a kumulált értékekkel.
És köszi, hogy gondozod a táblázatot!

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.11.11. 09:19:01

@sanyosz75: szerintem is jó a második verzió. Köszi!!

sanyosz75 2011.11.11. 12:35:08

Megcsináltam a kért módosítást, most a legfrissebb hónap adatai között már látható az október-november összegzése is. Az élen Bitliszbá, akit - mindössze 300 méter lemaradással!!! - Szasza követ. (Vajon ebédszünetben Szasza kiszalad egy kifliért a boltba, és BEVÉSI a teljesítményét???).

Azért vessetek egy pillantást a táblára, hogy jók-e az adatok. ;)

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.11.14. 08:47:42

@sanyosz75: köszi :) Úgy látom ennek ellenére valaki szereti rendezgetni a táblázatot :)

pannonfunk 2011.11.14. 10:56:13

Jövök fel, mint a talajvíz :)

pannonfunk 2011.11.16. 10:15:07

'E' oszlop szerint rendeztem :)

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.11.16. 14:09:24

@pannonfunk: most az előbb pont azt beszéltük meg, hogy csak a hónap elején rendezünk az októbertől kumulált eredmény alapján, így hónap közben tudjuk figyelni, hogy a hónap elején előttünk, vagy mögöttünk álló emberkék hogyan teljesítenek.

pannonfunk 2011.11.16. 14:17:17

@pantomimes: Ajjé.... :( vissza lehet állítani?

sanyosz75 2011.11.16. 15:00:50

@pannonfunk: @pantomimes: de az októbertől kumulált érték folyton változik, hiszen abban az aktuális hónap teljesítménye is benne van. vagyis hiába rendezem hónap elején csökkenő sorrendbe, már az első futásokat követően el fog a sorrend mászni.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.11.16. 15:51:47

@sanyosz75: először ezért javasoltam, hogy az előző hónap teljesítménye alapján rendezzünk, az úgyis állandó és ha egy amúgy kevesebbet futó embernek épp sok kili jött össze x. hónapban még az elején is lehet egy hónapig a következő hónapban, szerintem az motiváló.
Bár amennyit Bitliszbá, Szasza meg Pannonfunk fut nem sok babér fog nekünk teremni :)

-Mariann- 2011.12.29. 22:52:31

Sziasztok! Rendezgeti mostanában valaki a táblázatot?
Eredményhirdetés, ilyesmi? Nov.-re volt?
Dec-re lesz? :)

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2012.01.01. 22:09:56

@-Mariann-: Huh, de jó, hogy valaki foglalkozik vele! :-) Azért nem írogattam mostanában összefoglalókat, mert csomó ember nem frissíti a táblázatot, így nem tudom, hogy állnak. A rendesen töltők közül úgy látom, decemberben is a papírforma jött be: 1. bitliszbá 298 km, 2. szasza 285 km, 3. azilinha 281 km. Bitliszbá helyében én még rányomtam volna 2 km-t tutira. ;-) 200-an felül teljesített még pannonfunk, watergate71, tavaszka, rodirguez, dvorcsakl és Mariann. Ez szerintem nagyon szép. Különösen örülök, hogy a legtöbben közületek régóta tolják ilyen szépen, megállás nélkül, tehát komolyan gondoljátok. Annak ellenére lenyomtátok, hogy a többi blogban elég sokan motivációhiányra panaszkodnak mostanában.

Persze, aki 200 alatt van, azokat se hagyjuk ki! kacs74 igen közel ért ehhez a számhoz, és mellette a kettlebellt is szépen nyomatja. Adesi és csiripiszli12 is három számjegyűt tudhat magáénak 2011 utolsó hónapjában, nekik is gratula. De a kétszámjegyesek se keseredjenek el, bizonyára megvolt az okuk, és lesz ez majd több is az új évben. Pantomimes szokott 200 fölé is menni, de amikor csökken a motiváció, ő leáll egy kicsit, hogy újult erővel indulhasson neki utána. Szistvanka annak ellenére, hogy nem szokott egyszerre olyan hosszúakat futni, nagyon rendszeresen tolja. Csak így tovább. Sanyosz75-ék pedig többen lettek a családban, így nála igazolt a hiányzás. :-) Borboleta és Lóri Vérkutya sajnos lesérültek, az előbbiről személyesen is meggyőződtem. Kívánok mielőbbi felépülést és újult energiával történő előretörést.
Nagyon jó futóévet zártunk, gratulálok mindenkinek.

-Mariann- 2012.01.01. 22:35:52

@azilinha: dec 30 és 31. még nem volt beírva nálam, így a nyomodban 277.6 km-re zártam. :)

pannonfunk 2012.01.02. 08:26:34

@-Mariann-: Múlt havi első helyezés után visszaestem az ötödik helyre? :-O :)

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2012.01.02. 10:05:57

@-Mariann-: szépen gyűjtögetsz... én még beírtam a 31-ét, de a végeredményen nem változtatott. December első felében nem nagyon futottam, karácsonytól robbantottam egy év végi hajrát, így 110 km lett az utolsó hét :-)

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2012.01.03. 22:04:09

@-Mariann-: Ez nagyon szép, jól megnyomtad a decembert! :-) 155%-ot teljesítettél a novemberi önmagadhoz képest. (Igazából ilyen oldalról kellett volna megközelíteni a kiértékelést.)

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2012.01.31. 22:33:20

Nézzünk egy kis januári értékelőt. Az élen ismét Szasza és Bitliszbá, tőlül lehetetlen elvenni az első két helyet. Mindketten 300 km-n felül teljesítettek, de ezen már nem csodálkozunk. :-) A harmadik, negyedik és ötödik helyre viszont olyan emberek kerültek, akik emlékeim szerint még sose voltak ilyen elöl a ranglistán: Mariann 270, tavaszka 265, Dvorcsák Laci pedig 258 km-t nyomtak januárban. Én szégyen szemre csak az 6-ik helyen végeztem a magam 257 km-ével, de mivel volt egy hét kényszerpihenőm, nem tartom ezt olyan tragikus számnak. Watergate71 244 km, kacs74 234, rodriguez 216 km-t tudhat magáénak. Tél ide vagy oda, jó sokan lettünk 200 fölött.

Nagy öröm, hogy a hosszú ideig sérült Eperszem és Lóri Vérkutya visszatértek az aktív futók táborába. Kívánok nekik gyors erősödést és kevés lila cellát a jövőben. Borboleta ugyan nem jelezte, de tudom, hogy nála még mindig sérülés áll fenn, remélem, már nem tart sokáig.

Decemberi eredményükhöz képest sokat javított szistvanka és sanyosz75. Dvorcsák Lacinak is voltak eszméletlen hetei januárban. Mariannal meg azt hiszem, vigyázunk kell idén! :-)

Ha még valaki nem frissítette a táblázatot, attól elnézést, javítsátok ki nyugodtan ezt az összefoglalót az eddig be nem írt km-ek függvényében.

pannonfunk 2012.02.01. 14:11:06

@azilinha: Én ebben a hónapban a korábbi hónapok kilométereit konvertáltam át sebességre :) Jól nyomjátok, elég szépen hátraestem a táblázatban. De lesz idén is alapozás majd a versenyszezon után :)

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2012.02.01. 17:00:27

@pannonfunk: Szerintem nagyon jól teszed, hogy mostanában a sebességre gyúrsz. Távban te már fantasztikus eredményeket hoztál, viszont a sebességen volt mit csiszolni. :-)

pannonfunk 2012.02.01. 20:48:29

@azilinha: Hát bizony :) Csak egyrészt még mindig úgy futok, mint a pisilő kutya, totálisan dobálom ki mindkét lábfejemet oldalra, ezen javítani kellene. Bár Bitliszbá is így fut, amikor nem figyel oda, és ő nem szokott sokat lesérülni. Viszont én igen.

Másrészt meg még mindig nehezemre esik gyorsulni. A fartleket eltalálom most már, szerintem, és azt nagyon szeretem, 500 m gyors - 500 m kényelmesre jön ki egy 5'30"-as kilométer. Viszont 5 percesekben futni sok kilométert az még mindig nem megy...

dvorcsakl 2012.02.02. 12:07:26

@pannonfunk: YT-n néztünk vagy két körön keresztül hátulról, mert elhatároztuk TBOY-jal, hogy megelőzünk, de nem kapkodva.
Amit láttunk: iszonyatosan dől befelé a bokás, és iszonyatosan dőlsz derékból/csipőből jobbra.

dvorcsakl 2012.02.02. 12:08:34

@azilinha: szerény személyem végül 266 km-el zárta a januárt. Az YT másnapján (vagyis 30-án) még letoltam otthon egy 8-ast, de csak most írtam be.

pannonfunk 2012.02.02. 13:42:13

@dvorcsakl: brrrr, most elképzeltem magamat... Persze, eddig is tudtam, hogy reumás tapírnak nézek ki futás közben, de így leírva...

ami vicces, hogy egyáltalán nincs bokasüllyedésem, szép íves a talpam. De dobom kifelé mindkét lábam. Nagyon próbálok figyelni arra, hogy taljajfogáskor a lábfejem előre nézzen, ne kacsázzak, de mire megemelem a sarkam, fordul ki a lábam :(

a másik meg ez a csípőből jobbra dőlés... Azt én is észrevettem, hogy aszimmetrikusan tartom a karomat, ha nem figyelek oda, a jobb kezem, szinte a szívemig átjön keresztbe a melkasom elé, ha nem figyelek oda. Hogy ennek is mi lehet az oka... És hogyan lehetne ezt korrigálni? Tényleg kellene, mert a rossz testtartás nagyon visszaüthet hosszútávon...

Siluka 2012.02.02. 14:00:43

@pannonfunk: ezek a kifejezések honnan jönnek? rendszeresen sikerül visítva röhögnöm rajtuk, köszi ^^
Másik, futótechnikára: ezt a Chi futás című akciót nézted már esetleg? én még csak olvasgatom, meg persze kívülről nem látom magam, de egyszer-egyszer mintha elcsíptem volna az érzést, és sokkal jobbnak érződött a mozgás (meg könnyebben is ment sokkal), úgyhogy lehet nem hülyeség :) Ha jól emlékszem valamelyik hosszútáv blogos srác gyakorolja, ő biztos tud nyilatkozni a tapasztalatokról :)

pannonfunk 2012.02.02. 14:13:36

@Siluka: Gombóc Artúrból, innen-onnan :)

Az érdi rocker-ufó-róka, hogyne ismerném :) Az a gond, hogy én marhára nem érzem magamat, hiába csízek meg meditálok. Néha sikerül elcsípnem valamit, akkor én is érzem, de lehet, hogy akkor is bénán nézek ki. Igazából az nem zavar, hogy bénán nézek ki, kit érdekel, csak a sérülésveszély miatt parázom...

Siluka 2012.02.03. 08:13:44

@pannonfunk: újra kell olvasnom Gombóc Artúrt (milyen jó, hogy húgomnak azt vettem karácsonyra :D)
hát ha néha sikerül, akkor azt lehet növelni ;)

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása