Bitliszbá példaképei

2011.10.11. 16:38 angelday

Előző posztunk hozzászólásai között többen kérdezték, hogy honnan ered a "Bitliszbá" név és kik azok, akikre felnéz Bitliszbá. Kiderült, hogy ez előbbire csak egy személyes futás keretei között kapunk választ, viszont a második részre íme a válasza: 

Elgondolkodtató, hogy kit és miért gondolunk olyannak, aki példaként lebeghet előttünk. Más az, amit az iskolában állítanak elénk, és más az ami a tapasztalatokból és saját érzéseinkből fakad.

Jani (a hajléktalan) 

Itt egy ember. Tulajdonképpen nem is kellene, hogy ismerjem. Nem is értem. Egyszercsak ott futott velünk, kiderült, hogy a futáson és a cicáin kívül más nincs neki. De ő fut. Hihetetlen.

Dáva Iván és Gusztos Péter (a segítők)

Két ember, akik a sportot mások segítésére használják. Iván közvetlenül évek óta kíséri gyengénlátó társát nemcsak futóversenyeken, ahol ő a jobb, hanem triatlon versenyeken is, ahol Robi sokkal jobb úszó mint ő. Péter közvetve és közvetlenül is a Suhanjon keresztül támogatja a fogyatékkal élők sportját.

Vajda Zsuzsi és Földingné Nagy judit (az edzők)

Zsuzsi és barátja Judit is nagyon lelkesen és nagy barátsággal terelgetnek minket amatőr futókat. Mindemellett kiváló futók is. Társaikkal Dáviddal és Ottóval közösségeket kovácsolnak.

Szasza (a blogger futó)

Csak a legmélyebb tisztelettel tudom említeni futásait, és az ebből keletkező írásokat, fotókat és videókat is. Intelligens barátságos és nyitott ember.

Pali bá (a Pali bá)

Hetven év felett is ultrákat fut. Kell ennél többet mondani róla?

Gyula bá (ismertebb nevén a MAGNÓS GYULA)

Az amatőr futók "félistene". Hihetetlen figura, akit nem érdekelnek a trendek. Zenével szeret futni. És harminc éve ugyanúgy teszi.

Lubics Szilvi, Németh Csabi, Szőnyi Feri (a hihetetlenek)

Tőlük csak a szám marad nyitva. Mindig. Amiket tudnak az nem tanulható. Sok tehetség és nagy szorgalom. Csodák.

Nekem hirtelen ennyi jutott eszembe. 

És te kiket tartasz annak? Folytassuk a sort!

 

6 komment

Címkék: közösség példaképek bitliszbá

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr643295350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balázs - Győr · http://www.futobaratok.hu 2011.10.11. 17:52:47

Foldingne Nagy Judit, nem csak mint futo / edzo, hanem mint ember legalabb annyira peldaerteku. Bennunket, rendszeres futoklubos futokat mar annyira jol ismer, hogy tudja mikor mik azok a szavak, amik celba talalnak es egyben kitartast, motivaciot adnak! Szavakban ezt eleg nehez megfogalmazni, de aki rendszeresen vele/velunk fut / versenyzik, azt hiszem erti, hogy mire gondolok...

Peace Soldiers Fighting Against War 2011.10.12. 08:31:35

Gyuszi bácsi a legnagyobbak egyike! :)

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2011.10.12. 08:34:39

Megtisztelő, keresem a szavakat, de nem találom..

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2011.10.12. 10:39:40

Azt szeretnem kerdezni, hogy Gyula bacsi nem egy alacsonyabb, szalkas ur, aki kezeben egy regi radiova fut? Mert ilyennel talakoztam a Nike felmarcsin. Nagyon jo fej volt, jo volt mellette picit funi, es radiot hallgatni... :-)

bitliszbá 2011.10.12. 10:58:40

@Sz.Lacc: mondjuk inkább borostás, de a régi magnó az stimmel - bár szerinte ez már új!
Mert a régit még a Philips gyárban sem tudták megjavítani :)
Tehát igen :)

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2011.10.12. 13:03:51

@bitliszbá: ilyenkor jöhetne a modoros megjegyzes: mert regen meg tudtak radiot csinalni, ök meg igazi szakik voltak, most mar csak a kontarkodas megy, nem ert ezekhez senki... :-)
Bevallom pontos leirast nem tudok rola adni, mert eppen önnön szenvedesemmel voltam elfoglalva. :-) De szerintem ö lehetett...

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása