Mi van itt? Gólyainvázió?

2011.12.25. 16:22 Winkler Róbert

A héten megvolt az első futás közbeni esésem. A Népszigetről épp a szennyvíztisztító felőli Duna-partra tartottam, egy nemrég ledózerolt mezőn át. Figyeltem, nem is volt gond. Visszafelé viszont elvonta figyelmemet a napkelte szépsége (negyed kilenc körül járt az idő), és nem figyeltem, bele is akadt a jobb lábam egy sunyi betonvasba. Az volt az érdekes, hogy esés közben az suhant át a fejemen, milyen jó, hogy sose esek el futás közben. Megnyugtató egy tudat, mondhatom: valahogy mindig kimozgom, ha elbotlottam valamiben. Na, most ezt nem sikerült, kár, hogy nem látta senki, biztos jól nézett ki. Másnap aztán óvatos voltam, mert le volt fagyva minden, nem is estem el, de az edzés jellege is inkább electric boogie volt, mint futás.

Ma pedig, karácsony szent reggelén már az ágyban fekve hallottam az ónos szitálás jellegzetes kopogását a párkányon, úgyhogy hagytam a szokásos útvonalamat a két életveszélyes híddal, és inkább a Margitszigetre mentem, egy könnyű, karácsonyi vacsora előtti alapozó 15-ösre.

Futók voltak ímmel-ámmal, hogy sok vagy kevés, nem igazán tudom megítélni, mert csak nemrég álltam át a reggeli futásra.

Aztán egyszerre csak szembe futott Sanyosz, és a Futóklub tíz-egynéhány tagja. Először nem értettem, miért fordítva futnak, és miután futólag üdvözöltük egymást, mindenki ment tovább az eredeti irányban. A következő furcsaság, hogy az Atlétikai Centrumnál ki volt írva fehéren-feketén, hogy cipőteszt van 9-13 óráig, de nem volt cipőteszt, csak bejgli.

Nem mintha cipőt szerettem volna tesztelni, de a bejgli sem érdekelt, hiszen én nem autóval jövök, és nem bírok kajával a gyomromban futni, mint mondjuk Szasza, aki akár agy Oktoberfest-orgia után közvetlenül is képes lenyomni egy félmaratont.

A sziget északi csücske után ismét szembetalálkoztam a klubbal, de akkor már velük tartottam, igaz, csak egy fél körre. 5,2-es kilométerek?! Mi vagyok én, kenyai cserediák? Futottam hát még nélkülük egy levezető kört, megbámultam a vadasparkot: mi ez a ménkü sok gólya?

Keresgéltem a neten, de nem találtam semmit. Esküdni mernék, hogy eddig nem voltak ott, de akkor másnak hogy nem tűntek fel? Na mindegy, a mai napot szénhidráttöltésként fogom fel, és holnap megint a Margitszigetre megyek. Délelőtt találkozunk, bejglit nem kérek!

9 komment

Címkék: karácsony bejgli futóklub

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr333494952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Domesticdragon · http://domesticdragon.blogspot.com/ 2011.12.25. 17:51:39

Igen, a gólyák ott vannak már egy ideje:o) az összes hangos haverjukkal együtt, akiknek olyan hangjuk van, mint egy spray-s kürtnek...

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2011.12.25. 19:15:41

Tele gyomorral én sem megyek...most nagyon benne vagyok a durvulásban :-)

R. Kiss Edit 2011.12.26. 07:23:07

Sajnálhatod, hogy nem kóstoltad meg a bejglit, mert finom volt.

minyi 2011.12.26. 10:18:44

2-3 hete este futottam, es a masodik kornel az egyik golya kint allt az ut szelen... meg kellett allnom, es lassan elsetalni mellette :) ki tudja megijed-e vagy ilyesmi.

Skynmi 2011.12.26. 10:55:29

24-én én az északi összekötőn futottam át Újpestről Rómaira, és nem hittem, hogy átérek. A hidat felszórták homoknak látszó anyaggal, de olyan nyákos volt, hogy minden lépésnél vártam az esést. Végül megúsztam és a Rómain már fogott a murva.

Mylady 2011.12.26. 11:57:03

A gólyák állítólag az állatkertben telelnek, onnan szoktak jóidőben kirepülni a Dunához.
A repülési útvonalon élők vagy dolgozók láthatják őket rendszeresen. De hogy ezek tényleg azok voltak-e, nem tudom.

effe 2011.12.26. 13:40:46

ezek a margitszigeti gólyák valahogy sosem akarnak elköltözni.
már évek óta nézegetem, hogy nagyon jól tarthatják őket, hogy nem vágynak egy kis melegebb éghajlatra.

Macula 2011.12.26. 18:55:38

Jól nézett ki az a beigli! Én nem hagytam volna ki... :-)

BGy · http://babosi.blog.hu 2011.12.26. 20:13:50

Egyszer gyerekkoromban, amikor pecáztam, leszállt mellém egy gólya. Be voltam szarva, hogy a csőrével átdöfi a nyakamat, aztán kitátja a száját és nem bírja kihúzni. Nem tette meg, csak nézegetett, aztán elrepült. Amikor ülsz és odaáll melléd, akkor jössz rá, hogy jó nagy madár. :-)

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása