Hihetetlen hangulatú Yours Truly Dunakeszin

2012.01.30. 18:21 mgergoo

111 futó. Ennyien voltunk vasárnap Dunakeszin, ezzel a jelenlegi hazai és a nemzetközi mezőnyben is a legnagyobb Yours Truly futóeseményt hoztuk össze! Jó érzés, hogy kitaláltunk valamit, elkezdtük szervezni, besegített a Futóklub is, jöttek az edzők, a cipőteszt és tea-pogácsa kombó.

Szeretném megköszönni Bitliszbának a hibátlan vendéglátást, a szervezést, a pálya kitáblázását, Bitliszbá családjának a türelmet és az pálya útvonalát keresztülszelő útnál a segítséget. Köszönjük a frissítőponton is a segítséget, minden nagyon flottul ment, ahhoz képest, hogy elsőre csináltuk, szerintem nagyon jól helytálltunk.

A hangulatra sem lehetett panasz, a környék lakói meglepve tapasztalták, hogy valahogy egy futóverseny költözött az utcába, nem nagyon értették, hogy mit keres ennyi furcsa ruhába öltözött ember az utcán. Volt egy család, kisgyerekekkel bejárták az útvonalat és amikor futó jött, drukkoltak nekünk. Volt néhány kutyasétáltató vasárnapi rutingyalogos, "ha ezt a klubban elmesélem" ábrázattal. Most ennyi kör után is azt gondolom, hogy ennek a körpályán való futásnak egyedi hangulata van, minden egyes körben visszajutsz a bázisra, ahol az éppen pihenő futótársak tapsolnak, biztatnak, hajráznak, hihetetlen hangulatos és motiváló.

Számomra lelkileg is jól volt összerakva a pálya, az első fele lejtős, kanyargós, ott el lehetett kicsit búslakodni, aztán a második felén egy nagy hosszú egyenes, ahol 6-800 méter hosszan van idő elgondolkodni, hogy utolérhető-e az a piros pötty a távolban, majd egy számomra gyilkos, legalább 5 méter (!) szintet jelentő emelkedő, ahol már 6-8 kör után már kezd elmenni a kedvem az egésztől, de akkor egy lejtő és a lejtő közepén a bázis a többiekkel. A lejtőn felgyorsulok és mire odaérek, hogy a többiek lássanak, addigra kiegyenesedik a mozgásom, király vagyok, jó vagyok, megyek tovább, köszi, sziasztok. 

Szakmailag is erős volt a mezőny, a jelenlegi állás szerint a 25K versenyszámot nemzetközileg is vezetjük Schwartz-Nagy Attila révén, a magyar listán Csapó "csétomi" Tamás követi. Szerintem a legrutinosabb versenyző címért is esélyesen szállna harcba a felünk futó 77 éves Kiss Gyuri bácsi. (Aki 2:35 alatt ér teljesítette a 25 kilométeres etapot, azaz laza 20 percet vert rám :-) A többség a 25 kilit választotta, de voltak akik három-négy körre mentek ki a 2,8 kilométeres pályára. Én 31 kilométert toltam nettó 3:07-tel, bruttó 3:37-tel végeztem, 19km környékén gyakorlatilag megebédeltem a frissítőponton. Bitliszbá a végén 50 kilométert futott, de a szervezési teendők miatt csak több részletben teljesítette a kihívást. 

Itt szeretnék gratulálni, azoknak a DK Team csapattársaknak, akik akár csak 2-3-5 kör erejéig, de részt vettek ezen a közös futáson. Különös tekintettel KdMarianna és Frau Dvorcsák számára jogos a tapsvihar, akik tavaly még a Nike félmaratonon Trióban indultak, aztán Siófokon már kettesben tolták a félmaratont, most meg a Vivicittá félmaratonra készülve vállt-vállnak vetve tolták le együtt a 25 kilométert.

A fényképek folyamatosan érkeznek, három képgaléria megtekinthető Facebookon:

8 komment

Címkék: dk yours truly futóklub bitliszbá

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr323977367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bitliszbá 2012.01.30. 19:48:20

Jó kis beszámoló. A sok pozitívum mellé még egy. Két szomszédom is bekapcsolódott a futásba. Egyikőjük 1 kört tervezett 3 lett belőle. A másik nem is tervezte, mégis futott egy kicsit a nagylányával. Két fiatal anyuka az utcából szintén 1-2 kört futott velünk. Feleségem amikor éppen az útkereszteződésben biztosított, odament hozzá egy helyi lakos (disznótorból jött éppen) - mi ez itt?! Itt futnak a Suhanjos meg DK-s barátaim ITT AHOL ÉN LAKOM!!! - látta ugyan a plakátot de megfeledkezett róla. Mostmár tudni fog a helyi futásokról :)
Szóval az én véleményem a dologról: a múlt heteimben nagyon sok munkával járt a futás szervezése (önkormányzati képviselő, rendőrség, jegyző - táblák, plakátok, útvonal, festés - szomszédok, WC stb.), de megérte. A sok pozitív visszajelzés, az elégedett, örömteli arcok. Mind igazolták, hogy az ilyen események bőven meghálálják a befektetett munkát. Örömmel, nektek máskor is!!!

pannonfunk 2012.01.30. 22:43:08

@bitliszbá: Köszönjük a vendéglátást, fantasztikus volt!

A videó zseniálisan jó. Egy bajom van: még mindig úgy futok, mint a pisilő kutya, pedig mennyire igyekezem nem kacsázni... :S

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2012.01.30. 23:20:05

Azért eszméletlen, hogy mennyi embert megmozgat egy ilyen esemény! Én régóta úgy látom, hogy nagyon sok futó van Magyarországon (legalábbis Budapest környékén). Akármikor, akármerre megyek futni, rengeteg a kolléga. Szerintem nagyon szépen gyarapodik a számunk itt, magyar földön.

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2012.01.31. 00:47:19

SZUPER volt!Nagyon jól megszerveztétek,köszönjük szépen!Nekem külön bejött,hogy voltak idősebb futók is nemcsak a fiatal korosztály.Velük a hétköznapokban is nagyon inspiráló összefutni reggel,délben vagy este.
Amúgy meg ki ez a daliás legény itt a youtube-os kis index képen? :)
ráadásul úgy nézem mintha ő húzná a sort is :):):)

Hiver · http://42195.blog.hu/ 2012.01.31. 21:00:23

Jesszumpepi, vezetem a 25 kilit :o)))

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2012.01.31. 21:10:29

@Hiver: Gratulálok, durva, hogy az első 10-ből 9 ember magyar... :-)

DaMartian 2012.02.09. 18:55:46

Köszönjük Bitliszbá! : ) Februárban ismétlés? : D

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása