Már csak 100-at kell aludni

2012.03.22. 15:51 szasza75

Mától számolva 100-at kell aludni a hatodik Ultrabalatonig. A verseny honlapja megváltozott, elérhetővé váltak olyan fontos információk, mint a frissítőpontok elhelyezkedése, a váltók szakaszainak hossza és pontos elhelyezkedése. Nagyjából minden adott ahhoz, hogy a taktikát és a menetrendet megalkossuk. A kerek forduló alkalmából egy rövid interjút közlünk a szervezőkkel.

Futóblog: Ismét megváltozott az UB honlapja. Miért volt erre szükség?

Ultrabalaton: November óta kerestünk olyan megoldást amivel a fontos tartalmakat érthetően és egyszerűen meg tudjuk jeleníteni. Ha már ezzel foglalkoztunk, eldöntöttük, hogy a dizájn legyen olyan, ami tükrözi az idei UB hangulatát. Az év 360 napján keresztül a honlapunkon keresztül kommunikálunk minden futóval és érdeklődővel, itt törekszünk a legjobb megoldásra ezen a téren is.

FB: Milyen újdonságokat tartogat a honlap és a verseny idénre?

UB: A legfontosabb változás talán az, hogy a váltók versenyében lesznek olyan frissítőpontok, ahol nem lehet váltani. Ennek pusztán logisztikai okai vannak, bizonyos helyeken ugyanis nem megoldható a kísérő autók parkolása és irányítása. A honlap is ennek a változásnak szellemében készült, az összes szakasz és táblázat megtekinthető online, illetve le is lehet tölteni akár külön-külön is. Azt szerettük volna elérni, hogy ha valaki például csak a 16-os és a 26-os szakaszokat futja, ne kelljen az összes szakaszt végigböngésznie.

FB: Mire kell még számítanunk a következő 99 napban? Lesz még frissülő információ?

UB: Igen, például a frissítőpontok szolgáltatása. Ezt a nevezők számának megfelelően fogjuk kialakítani várhatóan májusban.

FB: Mennyien jelentkeztek eddig?

UB: Eddig a pontig nagyjából 1200 fő jelezte a részvételi szándékát. Ennyien már biztos jönnek. Az új nevezési rendszer, úgy tűnik mindenkinek jobb. A futóknak azért, mert már most biztosan tudnak tervezni az eseménnyel és talán felkészültebbek lesznek, nekünk pedig azért, mert már most tudjuk mennyi emberre számíthatunk.

FB: Még 99 nap a versenyig és már 1200 fő nevezett. A csapatok jellemzően a hajrában küldik el a nevezésüket. Terveztek valamilyen maximum limitkorlátot?

UB: A versenykiírásban szerepel a 250 csapatos limit. Jelenleg 135 csapat regisztrált. A tavalyi nevezési ütemmel számolva a csapatok száma meg fogja közelíteni az idei esztendőre rögzített maximumot. A lehetőséget tehát fenntartjuk, de bízunk benne, hogy minél több csapat ott lesz Tihanyban. Az egyéni versenyben 165-en regisztráltak. Annak ellenére, hogy a versenykiírásba nem tettük be, gondolkozunk az egyéni nevezők számának a maximalizálásán is, amennyiben az egyéni jelentkezések száma eléri a 200 főt.

FB: Az új weboldalra felkerült az IAU, az Ultrafutók Nemzetközi Szövetségének aranycímkéje. Ritkán kapja meg egy verseny. Hogy sikerült megszereznetek?

UB: Ezt már sokszor elmondtuk: a mi munkánk csak egy láncszeme az arany címkéhez vezető folyamatnak. Ahhoz, hogy bekerüljünk az idei esztendő két legmagasabbra taksált rendezvénye közé (a másik egy dél-afrikai rendezvény), szükségünk volt önkénteseink áldozatkész munkájára, szponzoraink segítségére, és nem utolsó sorban a futók remek teljesítményére. A kiváló eredmények nélkül ugyanis nem kaptuk volna meg a címkét.

FB: Mire vagytok a legbüszkébbek az UB-vel kapcsolatban?

UB: Természetesen büszkeséggel tölt el az indulói létszám megtízszereződése, az arany címke megszerzése, a célban a futók mosolya, de talán a legeslegbüszkébbek egy olyan mondatra vagyunk amelyet pont a Futóblogon olvastunk. Ez így szólt: "...az Ultrabalaton a futóversenyek Woodstockja". Ebben a jellemzésben minden benne van, ami az előző hat esztendő munkájával célunk volt.

4 komment

Címkék: ajánló videó ultrabalaton

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr514333053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodhiszattva 2012.03.22. 20:15:11

Azt azert nem mondanam hogy ez a nevezesi rendszer mindenkinek jobb. Nektek se biztos. Nagyon koran elfogytak a kedvezmenyes helyek, igy nagyon koran kiderult, hogy raerek csak az utolso pillanatban is nevezni. Arrol nem is beszelve, hogy milyen szempontok dontottek a legkedvezobb nevezesekrol. Nem hiszem hogy ez a legjobb modja.

Bátorkeszi 2012.03.22. 20:26:43

Rendes kis tarsasagnak tunik!

Sekiwake · http://ennyirefutja.blog.hu 2012.03.22. 22:53:22

@bodhiszattva: Tökéletesen egyet értek veled! Az idei nevezési rendszer szerintem sem volt fair....

Az átlátható honlap szerintem is fontos. Az hogy egyre több mindent a Facebookról kell megtudni, azt sem szeretem. Tudom, ez most a mainstream, és vesztes, aki nincs fenn rajta állandóan, de _nekem_ nem könnyíti meg az áttekinthetőséget.

A fenti morgolódásom jobbító szándékú akar lenni. A versenyt nagyon élveztem tavaly, remélem, az idén is így lesz!

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.03.24. 07:41:05

Mivel kis csapatom az 1. sorszámmal rendelkezik, nehéz rosszat mondani a nevezésre. :)))

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása