Drugs Bunny válaszol

2012.03.24. 08:06 angelday

A Futóblog alapos olvasóinak nem lehet ismeretlen Drugs Bunny neve. A kíméletlen tollforgató testépítő edzővel Winkler Róbert már 2010 elején összehaverkodott. Drugs a Futóblogon később is felbukkant. Drugs bevezetője arról, hogy mit együnk:

Drugs véleményét most karma.koma kérdezte meg Levente futóprofilja kapcsán.

Levente az utóbbi idők legérdekesebb interjúja volt itt a Futóblogon. A kizárólag gyümölcsön, zöldségen és magokon élő, jelentős eredményeket felmutató ultrafutó semmiféle vegyszert, vagy kémiailag előállított anyagot nem használ a háztartásban. Se szappant, se fogkrémet, mosóport – mindenre van viszont receptje. Percek alatt megeszik 10 banánt reggelire, estére pedig 40 mandarin simán lecsúszik neki egy kis nyers brokkoli társaságában. Dacára a szélsőséges diétának és életfilozófiának, azt hiszem mindenkit elgondolkodtatott az életvitelét illetően.

Drugs Bunny a testépítés szemszögéből vizsgálta meg a dolgot, az ő válaszát idéznénk most szöveghű közlésben:

mindenki azt eszik, amit akar, engem nem izgat. teljesítménysportokban kifejezetten menő az olyan okosságok, hogy cukros szarokat meg csokit zabálnak, hogy összevissza ugráljon a vércukorszintjük. tüneti kezelés, sok ész nem kell hozzá, inkább kevés, de hadd csinálják. ha nekik ez jó és beválik, téged miért zavar?

kemény a csávó, az tény. cukrot nem eszik, a 10 banánban nyilván nem cukor van, vagy a cukor csak akkor számít cukornak ha kocka alakú. fehérje nulla. zsírsav bevitel nulla.

képzeld el, egy ember, aki így is élsportoló, milyen eredményeket érhetne el, ha képben lenne a táplálkozásról!

az biztos hogy egy állat, aki ilyen étrenddel ilyen szinten teljesít. még rendes étkezéssel is igen komoly lenne. persze figyelmbe kel venni, hogy aerob jellegű sportot végez. izommunka nem sok van, az izomzatát le is építette, eleve csak holt teher. a gyümölcscukor kítűnően alakul zsírrá, a zsír pedig pont tökéletes üzemanyag a futáshoz egy ilyen edzett embernek. a rendszer műödik, nem izmosságra megy. hogy egészséges-e, az már meredekebb kérdés. a szemét evéséhez képest biztosan jobb, az optimális táplákozához képest meglehetősen szar.

de nyugi, a legtöbb magyar olimpiai csapat meg szendvicset zabál. megvan ennek az egyszerű oka: nem látszik számukra ennek a hátránya. a testépítésben azért kihegyezett dolog a táplálkozás, mert azonnal eredménytelen leszel, ha nem stimmel.

ha nem így lenne, a testépítők is szarnának bele.

24 komment

Címkék: videó egészség drugs bunny

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr194336507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m3kk 3l3k 2012.03.24. 15:47:43

lehet tudni hogy milyen vegzettseg alapjan oktatja az embereket a fenti "uriember"?

"cukrot nem eszik, a 10 banánban nyilván nem cukor van, vagy a cukor csak akkor számít cukornak ha kocka alakú"

szegeny ember meg nem hallott a GI-rol.
mikozben szarozza a banant ami kozepes GI-vel rendelkezik, profeciajanak kozponti eleme a fott feher rizs ami a vercukornak olyan loketet ad, hogy a fal adja a masikat es a cukorral egyutt a magas GI kategoriaba esik.

lyken 2012.03.24. 21:57:55

@m3kk 3l3k: A végzettségét nem tudom, nem hinném, hogy van neki. Viszont a cikkeit több mint 6 éve olvastam először. Ezek tették rendbe az edzés-kaja kapcsolatáról alkotott képemet. Érzésre 300-400%-al javították a konditermi edzéshatékonyságomat, ami hihetetlenül felemelő volt. Pont emiatt nem érdekel a stílusa. Hatékony. És a tapasztalatok alapján jól tudja. Olvastam Levente sztoriját(éppen tegnap). Érdekes, jól hangzik, de nem valószínű, hogy rátérnék. Viszont szerencsére demokráciában élünk, amit egyenlőre Magyarországon se nyomtak el annyira, hogy ne lehetne étrendet és sportot választani egyéni tetszésnek megfelelően.

Garf 2012.03.25. 15:32:46

Van igazság abban amit mond, de arról miért nem esik szó, hogy a testépítők a rizses csirkén kívül mennyi izomnövelő, protein meg ki tudja, milyen porokat meg turmixokat esznek vödörszám. Azok biztos tele vannak természetes anyagokkal és fantasztikusan egészségesek.

M.Islander 2012.03.26. 15:20:19

én is a teljes képet hiányolom: a testépítők általában animal pack-kel és egyéb nyalánkságokkal tömik a búrájukat, nem a lenmagtól és a csirkesonkától szálkásodnak.
a fenti rizsa mellé még illene közreadni a rendszeresen szedett kokszok listáját.

remélem másnak is nyilvánvaló, hogy még rendszeres mozgás mellett sem lesz kockahasad, ha nem szedsz mellé ezt-azt...

karma.koma 2012.03.26. 21:09:14

@M.Islander: ez nettó hülyeség, de persze mindenki abban hisz, amiben akar.

lyken 2012.03.26. 22:10:59

@M.Islander: "remélem másnak is nyilvánvaló, hogy még rendszeres mozgás mellett sem lesz kockahasad, ha nem szedsz mellé ezt-azt..."

Nem tudom, hogy az "ezt-azt" pontosan mit takar. De. Nekem 80 kg mellett napi fél kiló rizs, 1-2 kg csirkemellel bármiféle kiegészítő nélkül kockás lett. Mellesleg nem vagyok testépítő, nem is akarok az lenni. Fehérjével se tömtem magam. Csak lejárok edzeni amíg élvezem és kikapcsol. Súlyokat ésszerű szinten tartom, mert szeretném az izületeimet 50 évesen is épségben tudni. Ennek ellenére a Bunny féle rizses alapcikk elovasása óta (mióta az edzés-kaja viszony realizálódott és rendbe lett rakva) beindult a kockásodás és az izomtömeg növekedés. Se vitamin, se fehérje. Csak rizs, csirkemell, steak (a Józsitól), zöldség, gyümölcs.

Daró 2012.03.27. 09:50:46

Indul a buli, szerintem ebbe belenyúltatok :-)
Egyébként egyetértek abban, hogy a Bánón meg narancs kurvára nem elég. És Nem értek egyet abban, hogy ami nem rizs és csirkemell, az szar. Szerintem a csirkemell a szar, a szárnya jó, a rántott karaj jó, a marha jó, a csülök, köröm jó. Ha nem akarok izomgolyó lenni, de edzek mondjuk heti háromszor, akkor majdnem minden jó. Egyébként tapasztalat, hogy a kaja az edzéssel "beáll" tehát automatikusan elmarad a cukor, kenyér, szalonna feles adagja.
(ja és a földi élet alaptörvénye az hogy szalonna kell )
Remélem most a Levi hívők és a Drugs hívők is utálnak.

Daró 2012.03.27. 09:52:37

Továbbá jelezni szeretném, hogy Józsi kevesebb cikket ír mint amit kívánatosnak tartanék. Kulcsár úrról nem beszélve...

Siluka 2012.03.29. 10:20:21

@M.Islander: amíg nem a testépítő brutál kockákról beszélsz addig baromság :D ha mefelelő súlyban van az ember és még sportol is valamit (nem feltétlen konditerem!) akkor szépen elő tudnak kerülni ;)

pumchi 2012.03.29. 13:47:57

+1 szavazat a juhtúrós sztrapacskára... esetleg marhapörivel. Mióta nem eszem, még jobban elhíztam, oszt a futás sem megy. :(

2012.03.29. 17:03:34

1 hete az optimális étrendet követem:

reggeli: 1kg banán a vegán étrend jegyében
ebéd: Drugs Bunny honlapján talált marha jó csirkehúsos rizotto (mármint csirke van benne csak marha jó vagy mi)
vacsora: normál házi koszt, amit éppen megkívánok

Egy szó mint száz, laikusként biztosan jó döntést hoztam, mert bárkinek is van igaza, én nem tévedhetek nagyot :)

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.03.30. 07:45:00

1 hete ugyanazt eszem, mint előtte évekig. Hirtelen felindulásból egy esti edzésen meg is döntöttem két évvel ezelőtti félmarcsi eredményemet. Régóta ügyelek arra, hogy szemetet ne egyek. McDönciben és társaiban legalább 12 éve nem voltam, a vágóhíd padlójáról felsöpört cuccokból készült kaját nem eszek, primőr zöldséggel sem irritálom a beleimet. Együk, amit a szervezet kíván, de az igazit, ne a talmit. 100 gramm chips 500 kcal, ami kb. 5 km futás. És haszontalan kaja.

2012.03.30. 11:29:49

haja, nálam meg visszafejlődést okozott ez a modern étrend, mert tegnap azt hittem 2km után, hogy végem, úgy fájt a hátam az ágyéki csigolyáknál, és mivel csak az étrendem változott, így az lesz a ludas :) A kérdés csak az, hogy hogyan lesz ebből vivicita... :S

@BGy: te Túl vaskalapos vagy! Chipset nem azért eszünk, mert egészséges, hanem azért, mert finom, és van 1-2 dolog, amihez mondjon bárki bármit akkor is junk food dukál :)

Egyébként sokan hirdetik, hogy soha chips/hamburger/velős pacal/cukros sütemény/etc (ki-ki ízlése/világnézete szerint szabadon válogathat, hogy mi a szemét kaja) mert az milyen egészségtelen, stb...

Én inkább mindig arra szavazok, hogy ha jólesik had egyem már meg, inkább a mértékletesség a gond, ha valaki minden nap csak ezeket tolja folyamatosan, ha kihagy egy rakás étkezést, majd egy zacskó chipsszel/jó zsíros pörivel próbálja meg orvosolni a helyzetet az valóban nem vezet sehova, de normál étrend, és testmozgás mellett szerintem 1-1 alkalommal bőven beleférnek ezek is.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2012.04.21. 20:29:26

@lyken: "Nekem 80 kg mellett napi fél kiló rizs, 1-2 kg csirkemellel bármiféle kiegészítő nélkül kockás lett."

Először ezt írod.

Aztán ezt:

"Fehérjével se tömtem magam."

2 kg csirkében 400 gramm fehérje van. Ennyit nagyon nehéz megenni, már eleve sok időt vesz igénybe. Még 1 kilót is nehéz betömni (abban is megvan 200 gramm fehérje, az sem kevés).

Szóval ezek szerint igen sok fehérjét fogyasztasz, tehát nem értem, hogy mit írsz.

teljesen idióta agresszívan eszement troll 2012.06.23. 18:12:14

@Garf: De még egy fokkal hülyébb vagy, mint a fasz haverod az előbb.
A proteinporok koncentrált élelmiszerek. Igen, ha hiszed, ha nem, tele vannak természetes anyagokkal, mert hogy közel 100%-ban természetes anyagok, annál az egyszerű oknál fogva, hogy mesterséges fehérje nem létezik. Tejből, tojásból vonják ki.
Az izomépítő szarok pedig szintén alapvetően természetes anyagok, a doppinglistás, gyógyszerkémiai hatóanyagot tartalmazó készítmények kivételével, amit normális ember nem használ, és aminek használatától Drugs is óv mindenkit.

lyken 2012.07.03. 04:31:17

@dino vercotti: 1. Napi 2 kg csirkemell elfogyasztása 5 részletben abszolút nem nehézkes. Ha neked igen, akkor az a saját problémád.
2. Szerintem a szövegkörnyezetből aránylag egyértelmű, hogy fehérjekoncentrátumról van szó. Persze próbálhatsz bele ellentmondást belelátni. Nem te leszel az első blog.hu user, akinek a trollkodás a napja csúcsa.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2012.11.01. 21:09:34

@lyken: Akkor viszont azt nem értem, hogy miért próbálod magadtól ennyire eltolni a fehérjeturmixot - ami nem más, mint koncentrált kaja. Még akkor is, ha sokan ezt képtelenek megérteni (pedig nekem is sikerült, szóval akkor annyira bonyolult nem lehet).

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2013.01.12. 02:51:11

@teljesen idióta agresszívan eszement troll: ó, ő egy remek és eszes ember! :D

@m3kk 3l3k: Te tudsz valami!

Ajánlott olvasmány (van több is):

Kőbájker ~ Drugs Bunny esete a sérült kisbabákkal - az úgynevezett edzők, sporttáplálkozási szakértők, guruk

teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/2013/01/10/velemenyposzt_kobajker_drugs_bunny_esete_a_serult_gyerekekkel_az_ugynevezett_edzok_sporttaplalkozasi

Legutóbb egy éhező, alultáplált gyereket rakott 0 szénhidrátos étrendre a zsenije.

proteinline 2013.01.23. 14:18:18

@M.Islander: Ezt nagyon nagy butaság volt kijelenteni.

proteinline 2013.01.23. 15:41:16

@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás: Te meg kezdesz egy kicsit fárasztó lenni, mindig belédakadok, meg a linkjeidbe. Egyébként ha vki 3-4 %-on tartja folyamatosan a testzsírját, az szerinted oké? Ha te ezen nem akadtál fent, akkor te sem vagy annyira kompetens, mint aminek mutatod magad.

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2013.01.28. 12:34:18

@proteinline: Mindenkinek minden egyes mondatát szét kellene szednem? Nooormális? :D Hol van erre kapacitásom? Sehol.

wreckdiver 2014.05.07. 22:21:06

@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás:
":D Hol van erre kapacitásom?"

OFF:

De arra van, hogy ahol drugs bunny nikkjét olvasom,
ott megjelenj személyes netvendettát játszani felnőtt ember létedre,
legyen szó FB-ról, fórumokról, akármiről évek óta.

Komoly szakértők ismérve az éveken át tartó bosszúhadjárat valami
piszlicsáré sérelem miatt. Kifejezetten felnőtt dolog ezen trollkodni.

ON:

"3 kg banán 900 forint, 1kg csirkemell 1200 forint átlagosan. Kalória nagyjából megegyezik, viszont a banán kalóriái szénhidrátból, a csirkemell pedig protein és zsír kombinációbol jön. Csirkemellen nem lehet futni.

Körbe is kell nézni, hogy hol mi az olcsó, de a szénhidráton van a lényeg. "

Tehát az elmített futó véleménye a saját étrendjéről nagyjából fedi azt,
amit bunny mondott. Legalábbis az én olvasatomban.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása