Christine a cipősszekrényben

2012.09.02. 10:21 Winkler Róbert

Stephen Kingben az a jó, hogy minden sztorijában van valami csavar, ami miatt sokan azt gondolják, ez már irodalom. A csavar pedig valami olyasmi, amitől az ember érzelmileg mélységesen bevonódik a sztoriba. A szörnyeket például megértjük, és egy kicsit velünk is azonosulunk, mert megmutatja nekünk sanyarú gyermekkorukat, vagy épp ellenkezőleg, hogy milyen cuki bernáthegyi is volt a rém, mielőtt megmarták a veszett denevérek.

Christine meg, az ártalmatlannak tűnő Plymouth Fury embereket bánt, de csak olyanokat, akik bántották a gazdáját. Máris jobb a szitu, mint egy egydimenziós darabolós történetben. Az én Christine-em egy Nike Pegazus 25, akihez még biztosan kéne egy Stephen King, mert egyelőre nem látom a csavart: kizárólag a gazdáját bántja, vagyis engem. A Pegazus volt az egyik első futócipőm, és bár kényelmesnek tűnt, és futni is jó volt benne, rendszeresen vízhólyagokat csinált a lábamra. A sztenderd távja 7,5 kilométer volt, és mivel rövidebb távot sosem futok, hamar lecseréltem valami másra.

winkler_pega_christine.jpg

Pega-Christine aztán a száműzöttek keserű kenyerét ette a telken, ahová levittem, hogy majd ott futok benne. Igazi száműzöttként persze még így sem jutott szóhoz, mert mindig vittem magammal az aktuális futócipőmet. Most viszont azt gondoltam, nem kegyetlenkedek vele, hiszen egy Pegazus szabadnak született, hadd szárnyaljon hát: körbefutottam a Gulács nevű kisebb hegyet, ami az adott útviszonyok között 15 kilométert jelentett. Érdekes, hogy hiába telt el azóta több mint három év, hiába futottam két maratont is, és általában is jelentősen nőtt a heti futómennyiségem, nem beszélve a vízről, ami időközben a Dunán folyt le a tárgyidőszakban, a Pegazus ugyanolyan megbízhatóan gyártotta le a vízhólyagot a bal lábamra.

Ráadásul másnap azért elmentem futni, mert igazából volt velem futócipő, az aktív pályafutását utcai szolgálatban levezető Lunar 2. Anyámnak így teljesülhetett a vágya: belesuvaszthatta a Pegazust egy vöröskeresztes pakkba, hogy a szegények is jól járjanak, nála meg több legyen a hely. Én pedig elkezdem keresgélni a harmadik Lunarom utódját. Már kinéztem magamnak egy fehéret, amit terveim szerint feldobok majd valami eszelős, láthatósági színű fűzővel. Persze még az sem biztos, hogy megveszem, mert amikor bementem a Spuriba, és megkérdeztem, vajon lejárt-e már az egyéves Lunarom szavatossága, amiben lehet úgy 1600-2000 kilométer, azt felelték, ezt így igen nehéz megmondani, főleg, hogy nincs nálam a cipő. De vigyem be, aztán próbáljak fel egy újat, és fussak hol egyikben, hol másikban az előcsarnokban, vagy esetleg egyik lábamon az egyikkel, másikon a másikkal.

Igazából nagyon kívánom azt a fehér Lunart, de a késleltetett orgazmus a lételemem: az utolsó töltényig ellenállok az impulzusvásárlásnak.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr604746948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.09.02. 12:35:29

Szimpatikus a Spuri válasza, bár maguk ellen beszélnek. Van még remény! Az én cipőmben 2000 km fölött van egy picivel és még működik, nem fáj semmim. De amint jelezni fog a futóművem, rögtön cserélem.

eLzsÉ 2012.09.03. 02:09:18

Érdekes, mert 25-ösöm nekem is volt és nagyon kellemes cipőnek tartottam.

Csakhogy egyszercsak, vagy 500 km után az egyik időközben keletkezett gyűrődés elkezdte basztatni a lábamat. Nem a talpamat, hanem felül-oldalt, ott ahol az embereknek a bütyke szokott lenni, de nekem olyanom nincs.
És igen, vízhólyagot csinált, nem veszélyeset, de mégiscsak.

Aztán újabb párszáz kilométer után ez elmúlt.

Van egy 26-osom is, de azt csak télen használom, azért is van még meg, az tökéletes.

Azóta átpártoltam az Asicshoz, de Pegát ennek ellenére vennék, ha látnék valahol féláron.
Teljes áron ugyanis nem veszek cipőt (meg mást se nagyon:)

Srácz 2012.09.03. 12:55:03

Teljesen átérzem a problémát. Lunarglide 3 a társam,de 10-15 kilométer után elkezdi a bal lábam belső oldalára (ahol az idősebbeknek a bütyök van) feltapasztani a vízhólyagot. Alig van benne pár száz km és ezért nagyképűség lenne lecserélni,de akkor is bosszantó. Mindenesetre tavaszig várok és megnézem a 4-es glideot. De egy tesztfutás alatt sajnos semmi nem fog kiderülni.

olimpiam 2012.09.03. 14:11:06

Winklernek Winket, lehet még a mi életünkben valós értelme lesz: ))

cindbl 2012.09.03. 16:10:11

nekem lunarglide 4 van, az egyik legkenyelmesebb cipom, ami valaha volt (a free3 mellett :))

pampalina 2012.09.03. 17:01:41

lunarglide 2+ a nyerő!
minden más (még a lunar3 is!) ugyanoda gyártja a hólyagokat, igen, nekem is kb. 8 km felett.
csak az a félelmem, hogy a lunar2 gyártását megszüntetik, mondván, úgyis upgrade-elve van!

DaMartian 2012.09.04. 11:10:00

@pampalina: a LunarGlide 2+ gyártását már régen megszüntették, tekintve, hogy már a 4-es szériát tapossuk egy ideje...
@Winklair: Lunar cipőket illik cserélni 800, max. 1000 kili után, különösen ha 80+ kiló az ember. Ne várd meg míg a lábad bejelez!!!

pampalina 2012.09.04. 13:44:39

@DaMartian: :-(
hm. akkor hány évre valót vásároljon be az ember lánya a 2+ból? a kérdés persze csak költői, de tény, hogy nekem a 3 nem jött be, így elég tanácstalan vagyok, hogy melyik modell mellett döntsek. valószínű, hogy lunar4 lesz a vége, de az meg érzésre a 3-hoz hasonlít.

DaMartian 2012.09.05. 13:09:18

@pampalina: hát ha kettőből még bárhol kapsz, akkor amennyit csak tudsz. Az én kedvenc cipőm a Zoom Elite 5 volt. Mikor kifutó modell lett, elhoztam az összes fellelhető darabot (4 pár) mert nem tudtam mikor találok legközelebb ennyire tökéletes cipőt a lábamra... 4 pár 5-6000 kilire elég lesz. Ha vegyesen használom más cipőkkel, akkor ez pár évig elég lesz : )
Amúgy a Glide 4 köszönőviszonyban nincs a 3-mal. Már fél tucat Glide 3 szimpatizáns mondta, hogy teljesen más lett a 4. Szóval megér egy próbát, lehet hogy bejön úgy is, hogy a 3-at nem szeretted...

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása