Pásztói SZESZ

2012.12.04. 16:37 szasza75

Bizonyára sokatokban felmerül a kérdés, hogy a hidegebb decemberi idő beálltával lehet-e futni, meg fog-e fázni az ízületünk, torkunk, egyáltalán érdemes-e kockáztatni az egészségünket a futás miatt. Én azt mondom, az egészségünket nem érdemes kockáztatni, de abban is biztos vagyok, ha télen is futunk, azzal egyáltalán nem kockáztatjuk az egészségünket.

Hogy más is így gondolkodik nem csak én, erre kitűnő példa volt az elmúlt vasárnap közösségi futóeseménye: a Pásztói SZESZ.

Az egész sztori úgy kezdődött, hogy két lelkes futó (Enikő és Jani) kitalálta, hogy Pásztói indulással egy közösségi futást szerveznek. Pár segítőtársukkal megterveztek két útvonalat, majd szűk baráti körön kívül is eljutott a közösségi futás lehetősége. Hamarosan a tervezett 30-40 fős futólétszám bizony jócskán alulbecsült volt, a jelentkezők száma elérte a 100 főt. A szervezők kibéreltek egy pár apartmant, biztosították a tisztálkodási lehetőséget, gulyásleves került a menülapra és batyus jelleggel minden résztvevő készült valami "rágcsával".

Az esemény napján beköszöntött a csapadékos idő, a magasabb területeken havazott, az alacsonyabb területeken esett. Persze a résztvevők közül gyakorlatilag senkinek nem jutott eszébe, hogy kihagyja ezt a remek eseményt.

Az útvonaltervezés parádésra sikerült: a két tervezett táv a 15 és 35 km útvonal bemutatta a Nyugati Mátra szebb helyeit. A kezdeti kilométerek egymást bevárós beszélgetős ritmusban teltek, és ott, ahol a két szakasz különvált, kezdtük el fokozni a tempót. Nyikom-nyereg, Mátrakeresztes, Ágasvár, Mátraszentimre, Fallóskút, Mátrakeresztes, Pásztó volt a tervezett útvonal. Helyenként saras, helyenként havas, de összeségében elmondható, hogy elég technikás volt a terep. A futás jó hangulatban, jellemzően végig beszélgetve telt.

A futást követően kis társasági kajálás, iszogatás után hazafele a kocsiban azon gondolkodtam, hogy ha egy ún. közösségi futáson, hidegben, kemény terepen megjelenik ilyen sok futó, milyen futólétszám növekedés várható ezen a fronton. Persze ezt még nem tudni, de elég erős jelek mutatnak ebbe az irányba. Nem feltétlen kell verseny, megmérettetés, díj, kupa, érem, akármi. Közös élmény kell, jó társaság – én nagyon jól éreztem magam.

Fotógaléria itt, kis filmecském minderről pedig:

1 komment

Címkék: közösség videó tél

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr494946693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2012.12.04. 21:32:46

A jelenség példátlan és érhetetlen, de örömteli is. Enikővel tényleg nem reméltünk ekkora érdeklődést, de ahogy az eseményt létrehoztuk szinte meredeken nőtt a létszám és a kezdeti, "csak kiugrunk és futunk" elképzelés azonnal átértékelődött. 100 főre már komolyabban kell készülni. A lecke adott volt és mi próbáltuk a tőlünk telhető legjobb módon megszervezni.

És végül egy friss kép a mai KESZ-ről:
dl.dropbox.com/u/10217017/2012-12-04%2019.12.11.jpg

Végig lelkes csapat, igazi örömfutás volt a friss hóban!

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása