Hétvégi programajánló: szezonzáró Siófokon

2013.11.14. 13:15 SeSam

Most hétvégén ismét lehet szervezetten futni, igaz kicsit messzebbre kell menni. Szombat-vasárnap rendezik a jubileumi 10. Intersport Balaton Maraton és Félmaratont Siófokon, ami egyben a BSI szezonzáró eseménye is.

Én tavaly futottam itt egy harmadmaratont (14 km), és annak ellenére, hogy körülbelül a mostanihoz hasonló ködös-szottyos idő volt, meg jó hideg is, élvezetes volt a verseny. Még az időm is jó lett: a szokásoshoz képest rövidebb táv miatt gyorsabban indítottam az elejét, utána pedig egy futópárt követve húzattam be magam a célba, így lett 1:07’33″ a vége.

ppic_Intersport_Balaton_Maraton_2012_1241-2.jpg

A maraton megnevezés amúgy kicsit csalóka, mert nem egyben van a táv, hanem a két napra elosztva, és azon belül is egy harmad, egy hatod és egy félmaratonból áll össze. Persze a résztávok bármelyike többféle kombinációban is futható, érdemes tanulmányozni a távok leírását.

A kijelölt útvonal idén is változatlannak tűnik, a harmadmaraton például két 7 kilométeres körből áll össze. Minden versenyszámnak van olyan része, ami a Balaton partján vezet végig. Itt nem aszfalt van, hanem fű, ezen kicsit lassabban lehetett menni tavaly, mert nagy koncentrációt igényelt, hogy az ember ne csúszkáljon a nedves fűcsomókon. Cserébe jól néz ki a szakasz.

ppic_Intersport_Balaton_Maraton_2012_0318-2.jpg

A képeket visszanézve utólag nagyon vicces, hogy még semmi téli futófelszerelésem nem volt. Simán egy melegítőnadrágban és pulóverben toltam végig, pedig egyik ruhadarab sem a hőtartásáról híres. Az idei esemény sem ígérkezik túl melegnek, de legalább esőt nem mondanak. Mondjuk az előző hétvégén is beijesztettem a csapadékkal, aztán hétágra sütött a nap délelőtt.

Nekem idén logisztikai okokból kimarad ez a verseny, de ti menjetek, jó buli lesz!

1 komment

Címkék: ajánló program BSI Siófok

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr445631429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása