Hölgyeim és uraim, megnyitott a RUNtotta kávézó!

2013.12.12. 13:34 szasza75

Sok-sok évvel ezelőtt, amikor még Érden laktam és Budapest belvárosában dolgoztam, igazi kihívást jelentett a futás közbeiktatása. Egy aznapi futást már előtte való nap meg kellett terveznem. Az alapvető problémát az jelentette, hogy ha elmegyek dolgozni és utána futni akarok egyet, hogy oldom meg az öltözködést, tisztálkodást, az értékeim megőrzését. (Autóban nem merek hagyni semmit, több ismerősöm autóját is feltörték a Normafán, a HHH környékén, sőt, a Szépjuhásznénál is, hellomagyarország. A mai napig, ha a hegyre megyek futni autóval, csak autó és lakáskulcsot viszek magammal, minden mást otthon hagyok.

Főleg a nyári időszakban volt bérletem a Margitszigeti Atlétikai Centrumba, de arra is volt példa, jógaóra előtt egy órával bekopogtattam a terembe, hogy itt hagyhatom-e addig a cuccom, amíg kocogok egy kicsit. A leggyakoribb eset persze az volt, hogy Sanyosznál hagytam a cuccom, amíg elmentem futni.

Egyik oldalról ez, másik oldalról pedig már régóta dédelgetett vágyunk Petivel és Gergővel (nem DK Gergő), hogy egy olyan közösségi teret hozzunk létre ahol "hasonszőrűek" találkoznak, beszélgetnek, esetleg megisznak vagy megesznek ezt azt. Nem csak virtuálisan, mobillal a kézben a metrón állva vagy ágyban fekve, chattelgetve a Facebookon.

Senkinek nincs ideje, mindenki rohan, ha nem rohan, akkor fut. :-) Mert arra még van egy pici idő. Vagy ha fut is, utána betérhet futóruhában és nem nézik ki onnan. (Bevallom a Fenyőgyöngye étteremben talán ha kétszer voltam, ebből egyszer futóruhában, de nem éreztem magam túl komfortosan, pedig rászervezhetnének valamit.) Így a szálak összeértek és pár hónap alatt létrejött Budapest eddig egyetlen "futótematikus" kávézója a RUNtotta.

Elhelyezkedése szerintünk tökéletes, a képen az "A" betű jelöli:

frankel leo.JPG

A sziget és a HHH könnyen megközelíthető onnan, akár futva is. Az éppen nem futó felszerelések elhelyezésére is lehetőség van:

dk_rekesz.jpg
Gergő pont a cuccait hagyta itt! Hazafut!

Persze ez csak egy szelet. A közösségi teret az emberek, azaz a futók töltik meg élettel. Minden olyan tevékenység, ami az embereket összehozza, helye van a RUNtottában, ezért jött létre. Számos gondolat kering a fejünkben, ezeket szépen lassan a publikum elé tárjuk. Szervezünk majd közös futásokat, élménybeszámolókat, szűkebb partykat. Természetesen az sem kizárt, ha csak úgy bemegy valaki reggelizni, ebédelni, vagy csak éppen meginni  egy kávét, egy sört, egészen biztos, hogy ismerős futóba fog botlani.

IMG_3912b.jpg

Az év utolsó Mindenfutás Egyeteme, a második évad első eseménye már itt került megrendezésre:

IMG_3892.jpg

A CoffeeRide-os esemény nagyon tetszett nekem, ezért ennek mintájára létrehoztuk a Coffee RUN-t. Első futama ezen a pénteken, azaz december 13-án, holnap 6:30-kor (reggel) indul. A HHH tetejét vesszük célba, benne egy erősebben megfutandó szakasszal. A táv 12 km, gyülekező a RUNtottában. Facebookon további események itt.

Ha már futsz, vagy csak szeretnél, vagy ha éppen társaságra vágysz egy RUNtotta mellett ...

17 komment

Címkék: bemutató események RUNtotta

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr265686665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BGy · http://babosi.blog.hu 2013.12.12. 14:54:15

Jól hangzik, egyszer benézek, ha arra járok. Itt nem illik berúgni ugye? :))

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2013.12.12. 16:03:59

ha egy ilyen helyen lenne co-working office részleg az lenne ám a tökéletes!
Napi menü van?

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2013.12.12. 16:06:52

Ja, meg van hova kikötni a bringákat?

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2013.12.12. 16:38:29

Sok sikert a helyhez, es az elkepzeleshez! Nekem nagyon szimpi. Lehet, szombaton meg is neznem a helyet... Viszont! Jo lenne a posztba PONTOS cimet megadni, esetleg linket, weboldalt. Lehet, hogy sokaknak igy is egyertelmü hol van, nekem nem az...

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2013.12.12. 16:42:41

Budapest Frankel Leo u 72.

Köszi

Pí sta 2013.12.12. 17:02:02

@BGy: Illik nem illik be belehet rúgni.:)

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2013.12.12. 17:21:21

@rrroka: van.. fb oldalon publikalva van minden ap... amúgy járnak be dolgozgatni.. realitás a hipertér

ulrik · http://ulrik.blog.hu 2013.12.12. 17:22:17

Van napi menü. Wifi. Meg kb. 30 konnektor. :)

Van sör és bor. Berúgni ér. :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2013.12.12. 19:08:21

@szasza75: nagyon jó! :)
@ulrik: szuper jó! :)

nagy hajrá a helynek! :) már mutattam a kollégáknak a helyet, azért merült fel a bringás kérdés. :)

2013.12.13. 18:46:54

Sziasztok! Kezdő futóként tanácsadásra lenne szükségem a hozzátok hasonló tapasztalt futóktól. Van Facebookon valami (lehetőleg zárt) csoportotok, ahol a Futóblogos emberek vannak? Megköszönném, ha bevennétek, ott majd részletesen leírok mindent. És bocsi az offért. :)
www.facebook.com/bence.kiss.5209

angelday 2013.12.13. 19:06:30

Akkor írd ide én meg elküldöm a szakembereknek (Szasza, Szuflavéder, Markocsán Sanyi – mind profi, tapasztalt futók)

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2013.12.14. 10:15:59

@kissbence09azezredikpróba:

HŰŰŰ. Üdv itt!

Nos a sarokra érkezést inkább kerüld, próbálj talpközépre érkezni és onnan továbbgördülni. Teljesen változó mindenkinek a frissítési szokása. Enni nem igzán kell félmaratonig, inni viszont ajánlott főleg ha meleg van. Lehet futva is, ezt gyakorolni kell. h műanyagpohárban adják az italt akkor érdemes összenyomni a poharat középen és úgy könnyebb inni. természetesen meg is állhatsz.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása