2015-ben jön a Nike cipő automata befűzővel

2014.02.16. 20:04 angelday

Ha emlékszünk még a Vissza a jövőbe 2 című filmre, a jövőbe utazás igazi dátuma vészesen közelít. Egészen pontosan jövőre jön el a filmben használt időpont:

bttf2_future_date.jpg

Tinker Hatfield tervezte a filmhez az eredeti Nike MAG cipőt, ami automatikusan befűződik és kigyullad rajta a Nike logó.

mjf_bttf2_mag.gif

(Apró érdekesség, folklór, hogy a filmben nem használtak hozzá mechanikát, sem videó effektet, egész egyszerűen egy spéci padlót építettek, ahol az egyik technikus láthatatlan zsineggel rántja össze a vágóképben a Nike MAG fűzőjét.)

A cipő pontos replikáját 2012-ben már limitált szériában piacra dobta a Nike gyűjtőknek. Az sajnos még nem fűződött be még magától, viszont annyira sikeres lett az aukció, hogy végül 6 millió dollár folyt be a Michael J. Fox alapítvány kasszájába.

nike_mag_sketch.jpg

Így teltek-múltak a hónapok, végül eljutottunk 2014-be, ahol megszólalt újra Tinker Hatfield egy new orleansi rendezvényen. Arra a kérdésre pedig, hogy lesz-e automatikusan befűződő cipője a Nike-nak a dizájner csak ennyit mondott:

Are we gonna see power laces in 2015? To that, I say YES!

Vigyázat, ebből nem derül ki, hogy Nike MAG lesz-e a cipő, vagy valamilyen másik modell, de nem is olyan sokára meg fogjuk tudni.

8 komment

Címkék: cipő Nike MAG

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr505817443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.02.17. 10:44:59

Egy gyors gondolatmenet után nem érzem lehetetlennek a megvalósítását annak, ami az animgifen van. Futócipőben már annál inkább. A funkciónak szerintem semmi értelme nincs, de egyetemista fejlesztők közötti versenyfeladatnak nem lenne rossz.

petrol pet 2014.02.17. 11:03:54

És a légdeszka hol van, hm? Meg a repülő krumplialakú autók?

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2014.02.18. 12:01:21

Nem látom a projekt célközönségét. Olyan emberek, akik futni indulnak, de túl kényelmesek ahhoz, hogy bekössék a cipőjüket?

nagykrisz_2 2014.02.18. 16:18:12

@Lemúr Miki: gondolom eleinte nem elsősorban a használati értéke lesz nagy, hanem a különlegessége, főleg annak, aki látta a filmet. aztán el is terjedhet, és természetessé válhat, hogy nem hajolgatunk cipőt kötni. ennyi erővel az elektromos ablakemelőnek sincs célközönsége, mert aki tud kormány tekerni az az ablakot is tudja tekerni.

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.02.19. 10:23:22

@nagykrisz_2: majd ha lehet iPadről vezérelni, akkor lesz az igazi! Az alkalmazással állítható a befűzés erőssége, futás közbeni lazítás, igazítás, stb., amit aztán a Facebookon meg is lehet majd osztani. Meg lehet majd nézni, hogy egy maratonon ki, milyen fűzési beállítással futott, menetközben hogyan alakította.
A nagymenők letölthetővé tennék a befűző szoftverük beállításait, amit mi, kismenők le tudnánk tölteni. Enélkül kellene a tökömnek.

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2014.02.19. 10:45:24

@BGy @nagykrisz_2: Egyetértek, enélkül kell a francnak. Én ilyen profi beállítási mintákért még fizetnék is, komolyan.

És azt is lehessen beállítani, hogy mérje maraton közben a lábdagadás mértékét, és fokozatosan lazítsa a fűzőt! Így mindig paszentos lesz a cipő.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása