Tokyo Marathon

2014.02.28. 10:16 SeSam

Sajnos amíg Japánban éltem, nem jutottam el szervezett futóeseményre, a maraton pedig még csak messzi álomnak tűnt. Bezzeg most gondolkodás nélkül neveznék a tokiói maratonra. Persze ez sem olyan egyszerű, nem indulhat bárki; mint sok hasonló nagy maratonon, itt is egy sorsoláson kell nyerni az indulási jogot.

Idén feruár 2-án tartották e jeles eseményt, a jelenleg Tokióban dolgozó ismerősöm, Kovács Bence, pedig kiváló képriportot közölt a futóversenyről Tokyo Reloaded blogján:

ma, amikor, nem lévén jobb dolgunk, úgy döntöttünk, ez lesz az az év, amikor végre megnézzük a Tokyó Maratont, nem kis meghökkenéssel szemléltem az embertömeget, aki a vasárnap délelőttjét azzal tölti, hogy a csipős hidegben, a kemény betonon fel-alá rohangáljon Tokyó utcáin

Nem lehetett melegük a futóknak, nameg a kinti párás levegő sem az ideális futókörnyezet. Viszont – a rengeteg fordító ellenére – milyen király már az útvonal: Shinjuku, császári palota, Ginza, Tsukiji-halpiac, kiváló városnézés. Egészen natsukashii.*

A budapesti versenyen is jellemzők a különféle jelmezek, de a képek alapján a japánok ezt mintha még elvetemültebben csinálnák:

Na ez mi.JPG

Octopus-man.JPG

Ghost.JPG

Még több képet találtok Bence Picasa albumában.

*Arra használják, amikor visszatérő (kellemes) emlékek tolulnak az ember fejébe.

Szólj hozzá!

Címkék: japán maratoni Tokio

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr535831985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása