Mennyi?! 100!!

2014.03.31. 10:05 szasza75

Végy két futót, egy magasat és egy alacsonyabbat, lehetőleg egy napon szülessenek, majd rendeld úgy, hogy egy este eldöntsék, ők márpedig hegyen fognak futni, küldd őket fel a HHH-egyre és uccu! Várj pár évet (lehetőleg kettőt) és nézd meg mi lesz belőle.... Ha visszatekintesz azt látod, hogy több, mint:

  • 1700 futó
  • 120 óra futás
  • 1000 megtett kilométer
  • 30000 méter szintemelkedés

Ez pedig a KESZ, azaz a Kedd Esti SZeánsz!

IMG_9951.jpg

A két futó Jani és CKPéter 2012. március 6-án ment el először az azóta már hagyománnyá vált kedd esti futásra. Ekkor még csak ketten teljesítették a már-már tradicionálisnak mondható 10 kilométeres (vagy ahhoz közeli) távot, de aztán egyre bővült a résztvevők tábora, olyannyira, hogy mára átlagosan 20-30 közötti futó várja a Fenyőgyöngye parkolójában, hogy elhangozzék: „indulás”.

A csapattal portyáik során a Hármashatárhegyen és annak környékén lehet találkozni, a futás télen-nyáron 19:00-kor kezdődik. A táv a nehézségtől és a résztvevők számától függ, de általában 10 kilométert, vagy 1-1,5 óra közötti távot kell teljesítenie annak, aki „elmerészkedik” az eseményre.

Megnyugtatnánk mindenkit, hogy ez egy olyan táv, terep, tempó, amit nyugodt szívvel ajánlanak a kezdő terepfutóknak is, hiszen épp ez ennek a futórandevúnak a lényege: minél többen megismerhessék a hegy és a terepfutás szépségét, illetve hogy a kezdők, érdeklődők nyugodt szívvel merjenek valami újba belekezdeni.

A szervező srácok ugyanakkor azt is ajánlják, hogy olyan futók jöjjenek, akik síkon 10 kilométert probléma nélkül 6 perces, vagy annál gyorsabb 1000 méterekkel tudnak teljesíteni. Nyilván ez is csak irányszám, de hozzávetőleges mércének megteszi, hogy tudd, neked is menne-e.

Fontos információ az is, hogy a csapat minden futót (azaz a lemaradókat is) be szokta várni, tehát biztosan nem hagynak téged sem a hegyen. Voltak, akik szerettek volna ott maradni, de őket is bevárták. Néhány alkalom után persze kialakul mindenkinél a helyismeret és akkor rájövünk, hogy

hegynek fölfele is lehet futni, nem kell ehhez zergének születni.

Ha a fentiek alapján kedvet érzel csatlakozni, akkor gyere el holnap, 2014. április elsején 19:00 órakor és fuss velünk a jubileumi 100. alkalmon. Ez nem áprilisi tréfa, nagyon is komoly, tényleg most lesz a századik alkalom és tényleg április elsejére esik!

Amire számíthatsz: jókedvű társaság, remek útvonal, friss levegő, csodás kilátás a hegyről, kellemes tempó, egy kis meglepetés a szervezőktől, torta a Runtottától, fotózás és sok-sok egyéb élmény.

Keresd az esemény oldalát a Facebookon: Kedd Eszti SZESZ néven, ahol sok értékes információt, képeket találhatsz, ráadásul kérdéseid itt is felteheted. A szervezők kérik, hogy az esemény oldalán jelezd, ha jönni szeretnél, hiszen fontos, hogy tudják hány emberre számíthatnak.

2 komment

Címkék: ajánló program SZESZ KESZ

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr775883920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2014.04.01. 09:32:32

Fussunk, fussunk, szaladjunk, hadd lobogjon a hajunk!
Juhé!

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása