Létrejön végre a várva-várt, nagy összecsapás!

2014.04.30. 08:11 Szuflavéder

Nagy nap lesz számomra ez a május elseje. A Komárom-Komárno futóversenyen végre összejön a nagy összecsapás! Eddig csak hosszan méregettük egymást, de sosem indultunk együtt futóversenyen. Mindig elkerültük egymást, most végre eljött az idő! Megmérkőzhetek azzal a személlyel, aki páratlanul teszi be a megszáradt zoknijaimat a fiókba, azzal, aki állandóan rámszól, hogy csukjam le a vécédeszkát, és hogy vegyem le a cipőmet, ha bejövök a lakásba. Most végre mindenért visszavághatok! Igen, összecsapunk, drágám!

1986-ban indultam itt először, és már akkor nagy hírű verseny volt, idén pedig már a jubileumi negyvenedik rendezés lesz. A klasszikus 10 km-en és az 5,5 km-es távokon lehet indulni. A versenyt hagyományosan egyik évben Komáromból indítják és Komárnóban van a cél, a következő évben pedig fordítva. Idén innen futunk oda.

IMG_3497.jpg

Komáromban tesszük meg a táv felét, majd a hídon átkelve következik Szlovákiában a táv második fele, így érkezünk meg a stadionhoz. A helyben csapolt isteni sörük nagyon jólesik a befutás után. A verseny egyébként kitűnő hangulatú, és ilyenkor rendezik a komáromi napokat is, tehát nagy kirakodóvásár, buli, koncertek stb. lesznek.

Komárom Komárno4.jpg

Nálunk kötelező program még a knédlievés (knédli, szaftos hús, párolt káposzta), és a fürdőzés a komáromi gyógyfürdőben.

IMG_3478.jpg

A tavalyi futásom:

Képernyőfotó 2014-04-29 - 22.04.12.png

Sokszor emlékszem vissza a 80-as évekbeli rendezésekre. A régi sztorik miatt ide mindig nosztalgikus hangulatban érkezem. Teljesen más hangulata volt akkor a versenynek, mint most. Akkor még zárt volt a határ, így a verseny rajtja előtt két órával kellett a helyszínre érkeznünk, hogy időben végezzünk az útlevélvizsgálaton. Hosszú sorbanállás volt és sok határőr a nevezésnél. Minden futó egyentrikót kapott. Nekem még mindig megvan az 1986-os. Bár nagyon megkopott már, de idén mégis ebben indulok, csak itt!

IMG_3425.jpg

IMG_3424.jpg

Csak ebben a trikóban lehetett átfutni a határon. Kb. 30 egyenruhás pásztázta marcona arccal a hídon átfutó versenyzőket, hogy tényleg mindenki a kötelező trikót viseli-e. Rajtszám nem volt külön, rányomták a pólóra.

Az esetek többségében nem szokott itt jól menni a futás, így simán benne van, hogy akár veszíthetek is. Tehát  van miért izgulni. Egy dolgot viszont megbeszéltünk, hogy a győztes fizeti az ebédet! Így simán megéri veszítenem :)

IMG_3484.jpg

9 komment

Címkék: beharangozó futóverseny összecsapás Komárom-Komárno

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr466098735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.04.30. 10:14:28

A Nagy Szocialista Testvéri Szeretet jegyében annak idején mindenkit szopattak a határon. Bennem akkor alakult ki az a ma is élő reflex, hogy ha közelítek bármelyik határhoz, összeszorul a gyomrom.

hidegchaco 2014.04.30. 18:04:51

Véder, szerintem kicsit ellentmondásosan fogalmaztál, ezért kicsit pontosítanám a leírtakat azok számára, akik nem futottak itt a '80-as években:
"Minden futó egyentrikót kapott." vs "Rajtszám nem volt külön, rányomták a pólóra."
A elsőként idézett mondat így lenne helyes: "Minden futó egyedi rikót kapott.", míg a második: "Nem volt külön rajtszám, azokat rányomták a pólókra."
Ahogy a képen halványan látható is, a trikó hátán ott a rajtszám, azaz - szemben a mai futóversenyeken osztogatott egyenpólókkal - itt minden futó saját egyedi, a rajtszámával ellátott pólóban kellett fusson.
Én egyszer voltam, de nem emlékszem rá, hogy nagyon szívóztak volna az (előzetes) útlevél-ellenőrzéssel, ráadásul épp ez adta meg a dolog báját: miközben másnak mutogatnia kellett az okmányt a határon, mi simán átrohanhattunk egy másik országba...
... ahol egyébként - mint legutóbbi látogatásom alkalmával kiderült - igen szépen rendbe tették a "történelmi belvárost", jópofa kis kávézók, éttermek sora várja a látogatókat.

(Amúgy ha nem tévedek, az első képen - középen - látható szakállas úr szerintem a múlt heti Csefusz-t is igen jó tempóban teljesítette.)

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2014.04.30. 18:49:06

@Enemy No 1: A fogalmazás szerintem érthető, de köszi a pontosítást.

Én úgy emlékszem sokat álltunk sorban. Akkoriban tényleg nagy dolog volt átfutni egy másik országba.

A belváros gyönyörű, idén is lesz esti séta!

Nem tévedsz! Ő Madaras István a volt futóedzőm. A mai napig vele beszélem át a futóterveimet, ha éppen tanácstalan vagyok. 5 perces iramot futott a Csefuszos 10 km-en. Ott volt Szekeres Feri bácsi is és én is indultam. Neked hogy sikerült?

hidegchaco 2014.04.30. 19:14:05

@Szuflavéder: OK, ezen nem fogunk összeveszni, az "egyenpóló" vs "egyedi póló" korántsem olyan kardigános kérdés, mint a "beférek" vs "bélféreg", vagy hasonlók...

Csefusz: ahogyan írtam egy másik poszt kapcsán, a szombati félmaraton levezetője volt, nem hajtottam maga, örültem a napnak, meg eleve annak, hogy German Stable ezúttal nem kért 100 rugót a futóklubtól a létesítmények használatáért, (amiket egyébként felújítottak, nem? Legalábbis kissé leamortizáltabb mosdókra emlékszem korábbról...), és szerintem most többen is voltunk, mint 2 éve (igaz, akkor eléggé rossz idő volt a verseny napján).

És igen, a blog képei alapján felismertelek... igaz, a melegítőnadrággal folytatott elkeseredett, ám kitartó küzdelmed vélhetően sokakban örök nyomot hagyott :)))) - felhívnám szíves figyelmed a nadrágszár alsó részén található technikai applikációra, amelynek vertikális , felfelé irányuló mozgatása révén jelentősen könnyebbé válik a nadrág futócipőben történő levétele :)))

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2014.04.30. 19:47:17

@Enemy No 1: Heló!? te ott voltál és nem jöttél oda egy pacsira? pedig úgy szeretnék már egy kommentelővel kezet rázni :)

500 forintos nevezésidíjért ne várjunk Hiltonos mosdókat.

Na a zippzárat felhúztam a gatya alján, de a melegítőkrém szippantotta a mackógatyát és nem akart lejönni. Ezek szerint láttad, hogy leültem nyomoromban, hogy kifejtsem a lábaimat a fogságból :) Te voltál ott az Evelinnel?

hidegchaco 2014.04.30. 20:14:19

@Szuflavéder: Öööö... vó iszt Evelin? Csak nem az a csinos lány, aki mögött felvettem a követő-pozíciót, de gonosz módon 3 km után maga elé engedett?

Amúgy félreértesz, a legkevésbé sem kifogásoltam a mosdókat, épp hogy szerintem felújításon estek át a közelmúltban. Ja, és míg a tavalyi Csepel-központi naaaagy-nagy futóversenyen hiányoltam a ruhatárat, itt volt az is :)
A nevezési díj pedig valóban jelképes, különös tekintettel arra, hogy igen komoly befutócsomagot kapnak a résztvevők (egy korábbi versenyen pólót is kaptam), plusz ugye ott van még a CsINI is, amely megnevezés (egyes politikai pártokéval szemben) egészen jól fedi a tagsági kört :)

És hogy ne hagyjuk ki a dicséret-özönből a blog-sponzort se: ezúttal is volt NIKE-busz, úgyhogy ezúttal Pegazusban nyomtam végig a távot.
kal iniaz tűnt fel, hogy mintha felőjítás-t futoté beálltam, hogy hú

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2014.04.30. 20:24:35

@Enemy No 1: Egy velem egykorú futóhölgy. Egykor ő is versenyzett, most a gyermekét hozta futni, és a rövid távon indultak. Amikor vettem le a macit 7 óránál állt mögöttem.

Egyébként mit szólnál egy közös Csefuszos versenyt bemutató poszthoz?
Itt nincs OFF, de mi lenne ha...? ;-)

hidegchaco 2014.05.01. 17:37:28

@Szuflavéder: (Megpróbáltam átevezni a blogodra, hogy ne sajátítsam ki teljesen ezt a fórumot, de a hozzászólásom a jelek szerint eltűnt a nirvánában.)

Nem tudom, kiről lehet szó, ezek szerint ha Evelint azonosítani kívánom, el kell induljak jövőre is. A "közös beszámolót" hogyan képzelted?

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2014.05.01. 18:02:58

@Enemy No 1: sajnos nem látom a hozzászólásodat a spam-ek között sem.

Semmi extra indíttatásom nincs, hogy írjak erről a versenyről, kevés volt a pozitív élmény, de ezt csak magamnak köszöhetem. (rosszul lettem) Írd meg nekem email-ben, hogy te hogy élted meg, és akkor lehet, hogy nekem is lesz több inspirációm. Aztán egyeztetünk! (szuflaveder@gmail.com)

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása