Ulrik a Night Run 2014-en

2014.07.08. 06:51 angelday

Most pedig Walter Ulrik beszámolója következik a Night Runról, enjoy!

- - -

Kicsit kalandosra sikeredett a szombat estém: délután még Zánkán voltunk a SUHANJ!-jal egy vállalati szemléletformáló sportnapon, majd Dunakeszire kellett kis kitérőt tenni. Háromnegyed kilenc előtt nem sokkal értem vonattal a Nyugatiba. Szerencsére már futócuccban, de néhány perccel a rajt előtt odaértem a Batthyány térre a Night Run versenyközpontba.

Nem nagyon terveztem aznapra futást, mert másnapra a Gerecse Trail majd' 30 km-es távja volt beütemezve. De a RUNtotta örök mosolygós lánya, Marika első futóversenyére készült. Néhány hónappal ezelőtt kezdett el futni, heti 2-3 szigetkörrel. Úgy izgult, mint egy gyerek a karácsonyi ajándékozás előtt. A 6,5 km-es táv volt a terv.

Mivel ismeretlen volt számára minden, picit nyugtatnom is kellett. Alig akarta elhinni, hogy a rajtszám hátulján lévő szürke csíkok nem öntapadós matricák, amivel a pólóra kell felragasztani a rajtszámot, hanem az időmérő chipek vannak benne. Mit egyen, mit igyon este. Mit vegyen fel, van-e ruhatár és az örök kérdés: vajon kap-e majd érmet?

Gyorsan felraktam én is a rajtszámot, majd lerohantunk az alsórakparton kialakított célterületre. Másfél perc volt a rajtig. Ennyire még sosem centiztem ki versenyt. Nagyon hangulatos volt a Parlamenttel szemben: világító rajtkapu, majd visszaszámlálás. Picit hátrébb araszoltunk, gondoltam nem fogunk túl nagy tempót menni. Marika még nem futott emelkedőnek és most ugyebár a Várba kellett felmenni, rögtön az útvonal elején. Aztán elrajtoltunk.

Jött a szokásos séta az elején, amikor még áll a tömeg, de aztán szépen lassan nekilódultunk. Igyekeztem óvatosra venni, mondván kell az erő majd a végére is. No, meg plána majd vasárnapra. Minden csütörtökön este felfutunk 20-30-an a Várba a kávézóból, így pontosan tudtam, hogy mi vár ránk. Nem túl vészes emelkedő, de azt a részt valamiért sosem szerettem. Eddig. Jó érzéssel hagytuk sorban magunk mögött az embereket. A macskaköves rész sem volt zavaró. Sőt, én kimondottan szeretek rajta futni. Hamar felértünk a Várba, a Dísz térre. Onnan egy viszonylag hosszabb lejtő vezetett le a Vár-hegy túloldalán. Marikát alig tudtam visszafogni. Egyszerre nevetett, csacsogott és futott (volna) egyre gyorsabban.

Talán picit alulbecsültem a képességeit. Gyorsan lezúgtunk az Erzsébet-híd lábához, majd jött a rakparti szakasz. Itt vált el a mi távunk a többitől, hirtelen nagyon üres lett előttünk az út. Ekkorra sötétedett be igazán. Gyönyörűek voltak a fények, tényleg a legszebb, legdrágább színfalakkal. Fokoztuk a tempót. Aki nem nézte meg az útvonalat alaposabban, azt picit becsaphatta, hogy a rajtkapu mellett el kellett futni még, majdnem a Margit-hídig. Így páran túl korán kezdtek el hajrázni a célkapu felé.

A visszafordító után még bő 500 méter volt hátra. Marikát útjára engedtem, mondtam, hogy fusson, ahogy jól esik. Fokozatosan távolodott tőlem. Az utolsó 200 métert azért én is meghúztam, így picit előtte léptem át a célvonalat. Nagyon boldog volt, ugrált örömében. Nézegette az érmét. Sosem kapott még ilyet. A gyümölcsös sör nagyon jól esett.

ulrik_marika.jpg

Marika első futóversenyén a 12. helyen ért célba a 292 női indulóból! (Összetettben 47. a 461-ből) Nyilván a rutinosabbak általában a hosszabb távokra neveztek, de azért jó érzéssel töltött el végre az eredménylistára nézni, hogy az első oldalon szerepelek. 35. helyen a 169 indulóból, összetettben 46/461)

Én személy szerint nagyon jól éreztem magam. Hallottam ismerősöktől néhány dolgot, amiken még lehet majd csiszolni. Talán több szurkoló is kijön majd legközelebb. De összességében nagyon jó kis verseny volt. Budapest legszebb esti részein futhattunk jó hangulatban. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló Ulrik Night Run

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr356483387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása