Végre futottam!

2014.08.19. 19:14 bitliszbá

Mostanában kicsit kevés a motivációm. Nem mondom, hogy nincs, csak kevéske. Ez meglátszik a futásmennyiségemen is. Nem mondom azt se, hogy ez rossz, csak tényként jegyzem meg.

A motivációt hozzák többiek: a feleségem újra készül a félmaratonra, a dunakeszi futók lelkesen jönnek a szombati résztávokra és így tovább. De nekem személyesen kicsit alábbhagyott az elhatározottságom. A sub 90-es félmaratoni felkészülés tolódott kicsit, mert megint iramfutó leszek az őszi WizzAir fémaratonon, a Bécs-Budapestből csak Győr-Budapest lesz (ez milyen már?!). Ezek kicsit lohasztják a kedvemet. Elkezdem nézedlődni mit is csináljak, de egyelőre tipródom. A Dupla Élmény, P85 terepversenyek, a triatlon felkészülés jöttek eddig szóba, de leginkább csak alibizek olyan 60-70 kilis hetekkel.

Most hétvégén viszont meg voltam elégedve magammal. A félmaratoni felkészítés jegyében csináltunk egy közös futást a fótiakkal és a veresegyházi futócsapattal. Dunakeszi – Vác 16km. Gyönyörű bicikliúton, kellemesen hűvöskés futóidőnk volt. Aki csak odafelé akart futni, befért azoknak az autójába, akik gondoskodtak a visszaútról, így egy páran visszafelé is megcsináltuk. Ez szombat délelőttre kicsit több 33 kili lett. Délután még a feleségemmel is lefutottam az ő 10,5 kilométerét. Szombatra kényelmes 44 kilométer ment bele a lábamba, ezt csináld utánam, Józsi!

Vasárnap este, Évivel, aki a fóti futóéletet szervezi hozzám hasonlóan, pályabejárást tartottunk a jövő szombati eseményünkre. Én sajnos nem leszek itthon, ezért neki kell vezetni a csapatot. Úgyhogy futottunk egy kellemes 16 km-t. 4:48 lett az átlagunk, egy piros lámpával és sok gyalogossal, bringással a Római parton.

A 2 nap alatti 60 kilométer igen jól esett és kezdte visszahozni a motivációm egy részét is.

10 komment

Címkék: hétvége motiváció felkészülés

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr606614051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2014.08.20. 09:49:19

ne írj már ilyet, hogy 60-70 km alibizés, az piszok sok, sima maratoni felkészülés (nekem). :)

Gábor Gévai 2014.08.21. 11:02:49

@rrroka: Egyetértek! (Nagyon sokan kiegyeznének heti 60-70km-rel...)

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2014.08.21. 12:49:45

Gyanús is volt a nike+ ranglétrán, hogy hogyan lehetek előtted a havi kilikben. Aztán persze elég gyorsan rendeződött a helyzet :)

Nekem nehéz feladat a motiváció hiányos időkben futni. Ilyenkor próbálok rövideket menni, még ha fáradt is vagyok, van hogy megjön a kedvem, de egy-egy jobb beszámoló is inspiráló lehet. Tapasztalatom szerint a legjobb motiváció egy új útvonal, vagy akár egy teljesen új helyszín kipróbálása.

karlmax 2014.08.21. 14:26:01

Ismerősök nyitottak egy sportboltot, főleg tenisz cuccok vannak. a Neve Tenisz Market és most 20% kedvezmény van minden futócipőre: teniszmarket.hu ...gondoltam, hátha valaki éppen vásárolna, akkor most tud spórolni.

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.08.21. 15:28:38

Nem vagy egyedül. Nekem egy hónapja nincs motivációm. Egyszerűen annyira besűrűsödött az életem, hogy a futást hátra kellett sorolnom. Idővel pedig elveszett a motiváció is. Remélem, hamarosan kikecmergek ebből és visszaáll a rend. :)))

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2014.08.21. 15:42:37

@BGy: Nekem az volt nagyon meglepő, hogy amikor az ember fáradt, akkor nem csak azért nem megy, mert nincs kedve, hanem konkrétan a pulzus magasabb, legalábbis nálam jelentkezik ez a dolog. Van, hogy szépen végigsiklok 16 kilit 6 perc közeli tempóval bőven 150 alatt, van amikor meg már 1-2 kili után 150 felett van és nem tudok vele mit kezdeni.

Én mindig azt hittem, hogy csak mentálisan kell odatennem magam ilyen helyzetekben.

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.08.21. 15:53:07

@pantomimes: nekem ma futnom kellene, de már érzem, hogy hazamegyek tök fáradtan és az lesz az első gondolatom, hogy megy a tököm futni. De ezt még átgondolom, mert tényleg menni kellene. :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2014.08.21. 16:18:20

@BGy: én azt tapasztaltam, hogy ilyen sűrű melós esetekben, amikor félhullaként megyek haza az ember, egy óra _kényelmes_ futás után nem fáradtabb leszek, hanem pont hogy felfrissülök, meg könyebben alszom és a közérzetem is sokkal jobb lesz.

Dormie 2014.08.22. 07:58:29

Nekem sokszor elindulni nehéz nagyon. Aztán ha már futok, akkor rendeződnek a dolgok.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2014.08.22. 08:04:53

@rrroka: @Dormie: régen nekem is így volt, nem volt kedvem elindulni, de futás közben mindig megjött a kedvem és utána is tele voltam energiával. Sajnos 1-2 éve ez nem így van, de szerintem ez a kevés alvásnak, kimerültségnek, vitamin hiánynak köszönhető.

Most már lejöttem, arról, hogy a kili gyűjtést erőltessem inkább próbálom felismerni azt, hogy mikor fog jól esni egy futás és akkor megyek (ha lehet persze) így nagyobb az esély rá, hogy utána jól érzem majd magam.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása