Ki a futóceleb? Én?

2015.02.18. 22:39 bitliszbá

runners-are-friends-before-they-ever-even-meet.jpg

Az utóbbi időben voltam pár közösségi futáson. Annyian voltak, hogyha Bilbó lennék a Gyűrűk urából, az mondanám:

"Az itt jelenlévők felét se ismerem fele olyan jól, mint szeretném, és a fele részüket se szeretem feleannyira, mint megérdemelnék."

Miért mondom mindezt? Mert azt gondolom, hogy Bilbóval ellentétben (aki családi öröksége révén közösségének elismert tagja volt – de most gyorsan felejtsétek el a Hobbit filmeket), nekem semmi alapom nincs arra, hogy ezt kapjam. De komolyan.

Szóval arról van szó, hogy rengetegen felismernek. Olyanok is, akikről fogalmam sincs, hogy kicsodák. És ezúton elnézést is kérek tőlük a tény miatt.

Azt hiszem, jól kezelem a dolgot, mert megpróbálok mindenkivel barátságos lenni, de higgyétek el, nem kicsit zavar. Tudom, hogy én egy nagyon szűk rétegben, a “FUTÓK” között vagyok “ismert”, de engem az zavar, hogy tulajdonképpen alap nélküli az ismertségem: nincsenek nagy eredményeim, nincsenek borzasztóan kemény élményeim, nem futok túl sokat, sem túl gyorsan. Jóképű és fiatal sem vagyok, nem is igazán kisportolt, túl vicces vagy szellemes se. Éppen ezért csodálkozom. Ki is vagyok, hogy felismer az olimpiai bajnok, a háziasszony, az internetsztár, az apuka?

Csanya pólót dedikál, megjegyzem jogosan, DK-t körbeveszik csoporttagjai (vegyék is), Kokónak igazi rajongótábora van a futók között (én is). Ezzel semmi problémám nincs, de hol vagyok én hozzájuk képest? Majd ha letettem valamit a futás asztalára, akkor megértem, hogy felismernek, de addig csak úgy érzem, hogy olyan vagyok, mint egy senki, aki csak a nem létező hírnevéből él. Vagyis:

Celeb

Itt jó csattanósan vége is lehetett volna a posztnak, de elmondom, hogy miért is született meg ez az írás:

Elsősorban azért, mert úgy gondolom, hogy valamit én szeretnék visszaadni abból a szeretetből, amit tőletek kapok.

  • Ezért is csinálom már 4 éve a januári Yours Truly-t. És mindig félek, minden egyes alkalommal, hogy 10-en leszünk, de mindig nagyon sokan jöttök!
  • Bárki szurkol nekem a versenyeken, megpróbálok rá visszaköszönni, vagy legalább visszamosolyogni. Ne haragudjon senki, ha a keményebb szakaszokon ez vicsorgásnak tűnik, higgyétek el, mindig mosolynak indul.
  • Aki megszólít, annak válaszolok, ha meghallom. A koromból és a fülhallgatóból adódóan nem mindig sikerül, de törekszem rá! Nem szeretném, ha bárki feszélyezné magát, mert alapvetően barátságos figura vagyok.

Azért firkálgatok ebbe a blogba is, mert segíteni szeretnék azoknak, akik ugyanazt szeretik amit én: a futást.

15 komment

Címkék: celeb hírnév népszerűség

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr17176023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doncii · http://doncii.blogspot.com 2015.02.19. 00:43:35

Bitliszba: En egyaltalan nem ismerlek szemelyesen, talan egyszer talalkoztunk, megis amiket irsz, amiket csinalsz, azert felnezek rad. Orulok a sikereidnek, drukkolok neked. Sot, nem is keves dologban, de szeretnek olyan lenni, mint te. A celebektol autogrammot kerunk. A peldakepeknek koszonunk es veszunk egy italt a kovetkezo verseny celjaban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2015.02.19. 06:52:36

Én örülök annak, hogy egy ilyen higgadt, egyenes hang is utat talál sok emberhez, nem csak a maximalizált hype. Ez bazi jó jel.

brutalfitnessz · http://brutalfitness.blog.hu/ 2015.02.19. 08:45:08

Csak hogy említsem az ismertségparát: nekem fogalmam sincs, ki vagy. :PPP

endorfina 2015.02.19. 09:03:54

A FB meg az egyéb internetes jelenlét is sokat számít. Ha Te nem is ismersz valakit, de ő ismer Téged a netről, akkor ő, ha találkoztok, Rád fog köszönni, gratulálni fog, beszélgetést kezdeményt, akármi. Mert neki Te más ismerős vagy. .... és ez így jól is van szerintem.

... és az én szememben éppen azért vagy "celeb" a szó ismertséget közvetítő pozitív értelmében, mert ember vagy, emberséges vagy bárhol is találkozik Veled össze az ember az életben vagy neten, épen úgy, mint amint ez ezen a poszton is tükröződik.

6. alabardos · http://hatodikalabardos.blog.hu 2015.02.19. 09:11:34

Én azért örülök, hogy ismerlek, már amennyire párszavas beszélgetésekből ismerszik az ember. :)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.02.19. 09:12:21

WTF is @bitliszbá? :)
Stílszerű lett volna telerakni selfie-kkel! :)
De hogy komolyan is hozzászóljak, azoknak, akik felismernek (én is), azoknak ez nyilván (többségében) jó. Azaz inspirálod őket, általuk szeretett témához kapcsolódsz pozitívan. Így működik a világ, és a szerencsésebbik felén a celeb nem szitokszó, hanem egy felelősséggel járó pozíció, attól függetlenül, hogy rétegcelebről vagy világhírről van-e szó. Szóval: Hajrá!

zncs 2015.02.19. 11:15:02

Én is előbb ismertelek a Fácséról, mint személyesen. Azóta szerencsére összefutottunk pár keményebb megmérettetésen.  
Jól írsz, érdekesen. Közösségi ember vagy. Emiatt sokan olvasnak. Talán innen az ismertség.
És a helyén kezeled, már csak ezért is jár az elismerés! :)

haanchee · http://haancheefut.blog.hu 2015.02.19. 12:35:34

A celeb egy negatív kicsengésű szó. :) Én inkább úgy mondanám, hogy ügyesen építed a személyi kultuszodat! :) És mi lesz még itt, amikor megcsináltad az UB-t?!?!?! :)

bellone 2015.02.19. 16:11:07

Ha eleve Csanyához és Dagatköcsöghöz hasonlítod magad, akkor tuti, hogy celeb vagy!:)

bitliszbá 2015.02.19. 16:33:22

@bellone: pont azt mondom, hogy a közelükbe sem érek, mert.
@haanchee: Te beszélsz, te?! aki Milcsivel fokozod a népszerűséged?? - mert tündéri az a gyerek! :P

DSL · http://runbabyrun.blog.hu/ 2015.02.19. 16:45:35

Hát akkor én mostmár még megtisztelőbbnek érzem, ha rámköszönsz! :)

bellone 2015.02.19. 20:31:57

@bitliszbá: Akkor ezért érthettem félre, mert nem ismerlek.:) Szerintem is jobb egy lépéssel mögöttük lenni.

haanchee · http://haancheefut.blog.hu 2015.02.20. 10:42:51

@bitliszbá: Ha már én olyan vagyok, amilyen, legalább a gyerekem legyen szép, és hadd mutogassam. :D És különben is ő lesz a jövő sztárfutója, persze csak ha ő is akarja. :)

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása