A korzikai kaland folytatása

2010.06.09. 18:28 szasza75

Két héttel ezelőtt Korzikán jártunk... lassan három. :-)

Megjöttünk, kerestem az ihletet, meg azt a kis szabadidőt, amikor is pár szösszenetet megosztok veletek Korzikáról. Aki már volt ott, az tudja, hogy miért érdemes visszamenni, aki meg még nem, ne hagyja ki: egyszerűen gyönyörű. Nagyon sok arca van a szigetnek. A fürdőzni vágyók homokos tengerpartra mehetnek, de a sziklás tengerpart rajongók sem fognak csalódni.

A szigeten mintegy 70 db, egyenként 2000 méter feletti csúcs található, ebből adódik, hogy a túrázni, esetleg kocogni vágyók érintetlen természeti gyöngyszemmel találkozhatnak. Amiért mentünk, az sajnos nem teljesült. Az időjárás keresztülhúzta számításunkat, a magasabb régiókban viszont komolyabb hómennyiség akasztotta meg utunk. Az olvadást nem volt időnk megvárni, helyette bebarangoltuk a szigetet és emlékezetes futóélményekkel gazdagodtunk. Pár nap kevés volt az élmények begyűjtésére, így csak ízlelgettük az egészet. Az biztos, hogy fogok még a korzikai túraútvonalakon tekeregni.

Időközben az erőnlétem is visszajött, az egyhetes nyaralás során a 130 km futás/túrázás kitűnő edzésnek bizonyult. Az egyik kommentben olvastam, hogy a terepviszonyok nem éppen a legjobban futhatóak. Ezt csak megerősíteni tudom. Iszonyúan brutális terepadottságokkal rendelkezik a GR 20 útvonala. Készítettem egy rövidke hangulatfilmet, a minőségért előre is elnézést kérek:

7 komment

Címkék: videó edzés nyaralás korzika

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr182056047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stojesz 2010.06.10. 08:12:09

Ez a hely egy kis csoda lehet!

M.Islander 2010.06.10. 08:47:13

szuper, látom stílszerűen a futóblogos pólóban nyomtad.
a terepet elnézve inkább lejtmenetben futható, felfelé csúszómászósnak tűnik.

3:25-nél gondolom azért menekülnek a tehenek, mert néhány tüzesebb helybeli nem csak a tejükért kedveli őket :o)

bellone 2010.06.10. 09:14:16

A kősivatagból hóra váltás sem lehetett semmi, de azokon a teheneken (ha azok voltak egyáltalán) tényleg látszik, hogy nem először "háborgatják" őket.:) Az a 130 km pedig ilyen körülmények között főleg tiszteletre méltó.

Off: Olvastam a Mátra 55-ös bevetésről és olyan jó volna, ha írnál egy ismertetőt az eseményről, meg az élményeitekről. Az eddig összecsipegetett infok alapján ez a túra legjobbak közé tartozhat...

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2010.06.10. 09:50:27

@bellone: már elkészült, Athosz videójával illusztrálva, szerintem AD maholnap élesíti

leilana 2010.06.10. 13:53:26

Köszi! Szuper volt a videó! Már holnap indulnék oda kocogni :-)

mandelstam01 2010.06.10. 15:24:53

Tehéncsorda ? Inkább oroszlánfalka volt az ! :-)

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása