A futás mindenkié

2010.10.06. 16:21 angelday

Egy apró szolgálati közlemény keretében szeretnénk bemutatni a "SUHANJ! Alapítványt" a futóközösségnek. A legegyszerűbb, ha az egyszerű önmeghatározással indítunk:

A SUHANJ! Alapítvány közhasznú szervezet, melynek célja, hogy megossza a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő gyermekekkel.

A hazai sportesemények szervezője a Budapesti Sportiroda is a támogatójuk mögött áll, így aki itthoni BSI szervezte eseményen vett részt már biztos találkozott a kerekesszékesekből és őket kísérő futókból álló csapattal.

Hogyan lehet őket támogatni?

annyit kell tenned, hogy nevezési adataid (név, születési idő, lakcím, pólóméret) elküldöd az info@suhanj.hu-ra, pontosan megjelölve, melyik versenyről van szó, milyen távon szeretnél indulni. Nevezésed teljes körűen intézzük, a rajtcsomagot is tőlünk kapod meg ilyen esetben. Adataid megadása után visszaigazoló mailt kapsz tőlünk a részletes tudnivalókkal. 

Legközelebbi versenyük a Coca-Cola Testébresztő Női Futógála, ahol gyalogolni is lehet a SUHANJ! Alapítványért, viszont lehet menni segítőnek is. Bármi, BSI által szervezett sporteseménynél működik, ha a fent leírt módon neveztek, az alapítványt támogatjátok.

Aki ennél is szorosabban akarna kapcsolódni az alapítványhoz, és van Facebook azonosítója, itt csatlakozhat az oldalukhoz, illetve a lenti logóra kattintással a honlapjukra juthat el.

Végezetül egy általuk készített videó:

15 komment

Címkék: szolgálati közérdekű bsi suhanj alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr582350910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2010.10.06. 16:40:16

Azontúl, hogy nekik is sokat segítünk ezzel, nekünk is egy jó lehetőség, hogy a futásaink ne legyenek csupán öncélúak.

BGy · http://babosi.blog.hu 2010.10.06. 18:14:52

Nekem is megfordult a fejemben, hogy jövőre a NIKE-n valakinek szívesen segítek SUHANni.

diceMan 2010.10.06. 18:20:53

Remélem át lehet transzferálni a balaton maratonos nevezésemet.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2010.10.07. 05:54:28

nekem nem világos a cikkből, hogy hogy segítek, ha rajtuk keresztül nevezek.

2010.10.07. 10:46:46

@rrroka: valóban nem derül ki, de a BSI náluk hagyja a nevezési pénzt ebben az esetben.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2010.10.07. 10:53:32

@rrroka: Minden bizonnyal a nevezési díjjal támogatjuk az alapítványt (ez tűnik logikusnak). De ott van a honlapjukon az email cím, amin valószínűleg konkrétabb felvilágosítást tudnak adni.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2010.10.07. 11:07:17

@rrroka: Itt is van a honlapjukon: "Ha rajtunk keresztül nevezel, a BSI támogatásának köszönhetően ez az összeg a SUHANJ! Alapítványnál marad."

Suhanj! · http://suhanj.hu/ 2010.10.07. 11:27:14

Mindkét versenyen négy kerekesszékes versenyzővel álltunk rajthoz. (A SPAR Maratonon kétszer ekkora lett volna már a csapat, de az eső közbeszólt.) A maratonon bő kéttucatnyi önkéntes futó vállalt sorainkban kísérő futást, egyéni maratonistáktól a váltótagokig.

Suhanj! · http://suhanj.hu/ 2010.10.07. 11:27:54

Suhancaink között van, aki dongalábú és kézzel végighajtotta magát a teljes távokon. Voltak, akik izomsorvadással vagy sclerosis multiplex-szel élnek, nekik önkénteseink tolóereje segített. Ami közös bennük: nem sajnálatot várnak, hanem odafigyelést. Nem szánalomra szoruló, hanem örömet, élményt kereső emberek ők is, ahogy az épek.
Közös örömfutásainkat heti rendszerességű fogjuk tenni, tehát nem csak a versenyeken, hanem a mindennapokban is szeretnénk elérhetővé tenni a suhanás élményét mozgássérült és látássérült társainknak.

Suhanj! · http://suhanj.hu/ 2010.10.07. 11:28:46

Végezetül – Suhancaink nevében is - szeretnénk innen is megköszönni azt a rengeteg figyelmet, kedvességet és biztatást, amit a mezőnyben a futóktól, a pálya széléről a szurkolóktól, azaz Tőletek kaptunk a pesti félmaratonon és maratonon!

badis 2010.10.07. 11:39:39

Minden tiszteletem és elismerésem a Suhancoknak és az őket közvetlenül segítőkenek is. Nem fogok újat mondani, de akaraterőből és sport iránti alázatból példát mutattok az ép emberek számára! Sokszor olyan történetekből merítek erőt futáshoz, vagy akármilyen kihíváshoz, ahol valaki hatalmas hátrányból indulva is sikerrel veszi az akadályokat. És néha el is szégyellem magam a lustaságom miatt.

angelday 2010.10.07. 14:54:06

update: Bármi, BSI által szervezett sporteseménynél működik, ha a fent leírt módon neveztek, az alapítványt támogatjátok.

FutoBolond 2010.10.08. 11:17:26

fantasztikus, oriasi :)

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2010.11.15. 15:06:20

Biztos tudjátok, de hadd tegyem itt is közzé, hogy Siófokra is lehet a Suhanj!-on keresztül nevezni:

"Suhanj! Alapítvány
Neveztél már? November 20-21.: Balaton Maraton, Siófok. 7 km-től a részletekben, vagy párban futott félmaratonig és maratonig sokféle táv. Ha rajtunk keresztül nevezel, nevezési díjaddal a SUHANJ! téli, tornatermi programjait - támogatod."

Részletes tudnivalók:

Ha neveznél, az info@suhanj.hu címre küldd el a következő adatokat: név, lakcím, születési idő, pólóméret, telefonszám, választott táv. A rajtcsomagokat november 15-18. között vesszük át, azt még a verseny hetén, Budapesten átadjuk Neked. Részletes versenyinformáció a választható távokkal: www.futanet.hu/cikk/7.-intersport-balaton-maraton/7.-balaton-maraton-esemenyinformacio

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása