Együtt könnyebb?

2010.10.22. 14:23 szasza75

Szerda este a Margitszigeten kocogtam. Egy barátok közti levelezésből kialakult egy komolyabb résztávos edzés. A hétvégi Tatabánya 30 miatt nem voltam nagy duhaj - vagy legalábbis volt mire fogni -, így kívülről szemléltem edzésüket. Két fiú és egy lány (HIVER) elég impresszív módon tolták a kiliket, közte kis pihenőkkel. Hiver egyébként, saját bevallása szerint, egyedül nehezen veszi rá magá a küzdősebb futásokra, így egyedüli reménye a Firenzei maraton felkészüléshez, ha motiváció gyanánt beszervez még maga mellé pár társat. Ekkor aztán lehet nézni a hátát rendesen, meg elkullogni  edzés utána lehorgasztott fejjel. Az edzésük befejeztével továbbkocogtam lapos 7-es tempóban, amikor is szembe jött a NIKE Futóklub szerdai különítménye.

Október végét írjuk, ha a hazai futónaptárt nézzük, nagy kihívások már nem igazán találhatóak benne. Mégis, szerdán a 8-10 fő sötétben, Dávid karmester vezényletével futott 3 darab ezret. 1-2 sporttárs kivételével senkit nem ismertem, feltételezem amatőr futók. Akit korábban ismertem, az sem sportol rendszeresen, heti 1-2 szer fut, 3 hete kezdett el keményebben szaladgálni. A résztávoknál szinte az egész boly együtt mozgott. Bizonyára lelkileg sokat segíthetett, a többiek látványa: ők is küzdenek, keményen tolják. Ámultam-bámultam, az első 3:51 lett aztán 3:50-en belül, majd még gyorsabban pár másodperccel. Ők voltak a 6 órai kezdésű gyorsabb alakulat. Kicsit késve ugyan de 7-re értek vissza edzésből a Margitszigeti AC bejáratához, ahol már Vajda Zsuzsiék egy lassabb csapattal (szintén 8-10 fő) kezdtek neki az edzéshez.

Hazafele visszaemlékeztem a 20-25 évvel ezelőtti évekre, amikor is az MVSC atlétikai pályán napról-napra összejöttek a klubtagok, edzőpartnerek és együtt verejtékeztek, mentek utána az "Augusztus 20" strandfürdőre és megittak egy pohár sört. Irigykedve néztem a nagyok közösségi élményeit, a közös edzésekkel járó hangulatot. Mivel nem a korosztályom volt, én voltam a kis srác, akit beültettek a távolugró homokozóba, amíg ők edzettek. Annyit viszont érzékeltem, hogy amit csináltak így együtt, az valami nagyon klassz dolog. Erős baráti kötelékek alakultak ki, ami évekkel később az élsport utáni időszakban is életképes maradt.

A közösségi futásokban megláttam azt az erőt, ami talán szükséges egy egészséges egymást segítő fejlődéshez. Aki pedig csak a szocializáció miatt jár ilyen társaságokba, az meg úgyis fejlődni fog, hiszen húzza a többi. Most hogy jön a tél, talán ez adhatja a lendületet, hogy nem a karosszékben bámuljuk a jégvirágokat az ablakon, hanem egy-egy közös hétvégi átfagyott futás után együtt engedünk fel a Széchenyi fürdőben.

Fussuk át a telet együtt!

51 komment

Címkék: közösség ősz futás futóklub

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr892387863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bitliszbá 2010.10.22. 15:05:13

A szerdai résztávozásról sajnos lemaradtam (anyukámnak szedték le a lábáról a gipszet), de csütörtökön pótoltam. Egyedül még ez is sokkal, de sokkal nehezebb, mint együtt.

Egyébként együtt futni tényleg nagyon jó. Kivel is szoktam?
- Szoktam futni a feleségemmel, ő most készül az első 10k- egyben lefutására.
- Szoktam futni kollégáimmal. Van aki az első egyben lefutott Szigetkörére készül, másik kollégám 5'/kili alá fogja lassan magát bedolgozni, van aki kilóitól akar megszabadulni, van aki pedig a kilókat akarja magától távoltartani.
- Szoktam futni a futóklubbos társakkal (lsd fenti "gyorsabb " csapat)
- Szoktam futni ismeretlenekkel - mert olyan nemtúlrámenősdeazértpofázós fajta vagyok :)
- És volt már hogy futottam a blogról DaMartiannal, rrrokaval és Lemur Mikivel, szaszával és sanyosszal, AD-val és még sok emberrel.
- És fogok futni reményeim szerint ennél még sokkal többel is :)

Mert futni jó! De együtt, ha lehet még egy kicsit jobb :)

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2010.10.22. 15:25:08

@bitliszbá: Hát, ez érdekes írás. Együtt futni valóban jó, de én azért szeretek egyedül is. Sőt, nagyon sokáig CSAK egyedül futottam, mert úgy gondoltam, úgyse tudnám a tempót összehangolni másokkal úgy, hogy mindenkinek jó legyen. Aztán, amikor megismertem a férjemet, és kiderült, hogy mindketten futók vagyunk, akkor edzettünk egy kicsit együtt, de aztán elkezdett zavarni, hogy többnyire ő a gyorsabb, így kértem, hogy fussunk inkább ellenkező irányba. ;-)

Azóta, ha nem is sokat, de valamennyit szocializálódtam. Már szeretek a férjemmel együtt futni, bár ebben annak is része van, hogy a tempónk is eléggé hasonlóvá vált. Sanyosszal is szoktuk együtt nyomni, ami tök jó, és vele is nagyjából egyezik a tempónk. Ha viszont valaki más tempóban fut(na), akkor már kicsit más. Ha gyorsabb az illető, az stresszel, de persze megpróbálok mindent, hogy bírjam. Ha lassabb, akkor próbálok a tempójában futni, de sokszor ösztönösen, észrevétlenül begyorsulok, és a másik ott szenved. Ezért, ha új emberrel futok, mindig félek, hogy esetleg nem jó neki úgy, ahogy nekem jó, és ez már kicsit frusztrál. Ha egyedül vagyok, többnyire benyomom a zenét, és elvagyok a végtelen szabadság-érzéssel.

Persze, az is igaz, hogy én elég motivált vagyok önmagamban is, és nem hiányzik mások motivációja ahhoz, hogy rendesen teljesítsem az edzéseimet. Viszont célom a további szocializálódás, amihez jó út a közös futás. :-)

Hiver · http://42195.blog.hu/ 2010.10.22. 17:41:35

Együtt könnyebb? De könnyebb ám! :o)
Épp ezért futótársakat keresek, nagyjából mindenre vevő vagyok, ami hosszú futás és/vagy 4:30-nál gyorsabb tempó.
Részletek itt: 42195.blog.hu/2010/10/22/futotarskereso_hirdetes

Hiver · http://42195.blog.hu/ 2010.10.22. 20:01:21

@DaMartian: köszi, ezt nem ismertem! kipróbálom, már regisztráltam is :o)

B4rb4 2010.10.22. 20:11:01

@DaMartian: Köszi, én is regisztráltam egyből. Kíváncsi vagyok mennyire aktív az oldal. Sajna a vidékiek mindenhol hátrányban vannak :-)

DaMartian 2010.10.22. 20:11:47

mikael, Watergate71, csiripiszli12, navixaf: Holnapról info a másik posztban kommentként, sajnos a Ti mailcímeteket nem tudtam, így oda nem tudtam írni...

BGy · http://babosi.blog.hu 2010.10.22. 20:15:18

Én egyedül szeretek futni, de a futásaim 20%-ában igénylem a társaságot.
@B4rb4: én is vidéki vagyok és nem érzem, hogy hátrányban lennénk. Jó nekünk itt. :)))

B4rb4 2010.10.22. 20:17:51

@BGy: Én is jól érzem magam ahol vagyok, nem is azért ál-panaszkodtam. Csak Bp ezerszer aktívabbnak tűnik néha. Lehet, hogy csak látszat.

BGy · http://babosi.blog.hu 2010.10.22. 20:31:49

@B4rb4: ebben igazad van, az aktivitás tényleg nagyobb. Nálunk egy igazi futóverseny van egész évben és azt is egy pesti sportklub, a Zöldgömb rendezi. :))))

Hiver · http://42195.blog.hu/ 2010.10.22. 20:32:16

@DaMartian: Megnézegettem, ez sajnos (még) nem az igazi, vagy csak én vagyok béna, de egyelőre nem látok ott olyan funkciót, hogy edzéstípusra, tempóra lehessen keresni, vagy valahol meghirdetni edzést (legalábbis mások által meghirdetett edzések listáját sehol nem találtam, pedig talán ez lenne a dolog lényege...). Egyesével vaktában írogatni ismeretlen futóknak meg nem tűnik túl hatékonynak. Persze találtam egy csomó, már ismerős futócimborát, de nekik meg írok egy emailt, ha akarok tőlük valamit, nem kell hozzá ez az oldal.
Én csinálok valamit rosszul, túl nagyok az elvárásaim, vagy még fejlesztés alatt a site?

Mylady 2010.10.22. 20:32:36

Én antiszociális vagyok. Egyedül futok. Mert csak.
Viszont beszélni róla bárkivel, bármikor tudok. Sokan unják is már :)

Navixaf · http://ennyirefutja.blog.hu 2010.10.22. 20:39:22

@DaMartian: láttam, köszi az összefoglalót!

Az útvonalterv nagyon hasznos lenne, mert egyáltalán nem ismerem az első 10km környékét.

Elméletileg küldtem privát üzenetet a blog.hu-n 1-2 napja, ezexerint nem jött össze.

BGy · http://babosi.blog.hu 2010.10.22. 20:47:33

@Mylady: nekem minden ismerősöm unja a futóbeszámolóimat. :)

DaMartian 2010.10.22. 21:46:05

@Navixaf: A térkép linkje! Ha megnézed látszik, hogy tökegyszerű! De úgyis együtt futunk majd szerintem, nem hagyunk senkit eltévedni : )
nikerunning.nike.com/nikeos/p/nikeplus/en_EMEA/plus/#//map_it/detail/209272535/

DaMartian 2010.10.22. 21:50:49

@Hiver: Még nem tökéletes, de edzést eseményként lehet meghirdetni és van RSVP is. Na meg a profilban leírhatod milyen társat keresel, ill. ha csinálsz egy csoportot lakóhely vagy futási igény (pl. 4:30-as tempóedzések) akkor oda becsatlakozhat mindenki akinek az adott téma releváns/szimpatikus, és akkor már nem vaktában kell társat keresni ; )

Hiver · http://42195.blog.hu/ 2010.10.22. 22:13:19

@DaMartian: jelenleg 6 db esemény van fent ÖSSZESEN, egy se edzés. Ergo más se tudja, hogy ide edzést is érdemes. Most így hirtelen nehezen tudom elképzelni, hogy ha ide elkezdem felvésni a tervezett futásaimat, azzal nem csak az idő menne el :o(
Egyébként jó lehet ez, csak kell még neki pár hónap, amíg felfut, így az én gondomon most nem nagyon segít. Ennél jelenleg az is hatékonyabbnak tűnik, hogy kimegyek a szigetre, és hozzácsapódok ahhoz, aki gyorsan fut, és megpróbálom rádumálni vmi közös edzésre.
De azért futómúltamból fakadóan talán ilyen radikális megoldásra nem lesz szükség, írok inkább célzottan a régi jó futócimboráknak, meg a jelenlegi cimborák cimboráit megpróbálom szép lassan megismerni. A szerencsére folyamat már beindult, csak én türelmetlen vagyok :o)))

effe 2010.10.22. 22:27:22

én is antiszociális vagyok. főleg azért, mert nagyon lassan futok, és nincs szívem másokat is erre a tempóra kárhoztatni.
egyszer sikerült a szigeten egy kicsit tempósabban futnom (magamhoz képest), és valaki futott végig mögöttem, majd a végén mondta, hogy azért állt be mögém, nehogy elfussa magát :)

Mylady 2010.10.22. 22:29:01

@BGy: Nekem nem mindegyik, mert vannak futó kollégáim. Állandó téma a ki mikor mennyit futott és milyen kütyüt/futócuccot vett/látott/hagyott el... közben élmény látni, ahogy a nem futók (nem sportolók) arcán átsuhan a gondolat: "ezek őrültek"...

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2010.10.22. 23:01:37

@Hiver: azért ne légy naív :-9 beírod, hogy 4 perc körüli lány futó, közös edzésekhez sporikat keres, szerinted hányan fognak jelentkezni, hogy leszakadjanak? :-)

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2010.10.22. 23:04:00

@Hiver: ne légy naív. szerinted hány leszakadni vágyó spori jelentkezik a 4 perces futásaidhoz? :-)

Hiver · http://42195.blog.hu/ 2010.10.22. 23:26:02

@szasza75: jaj, mindig ez a férfihiúság! A végén még kiderül, hogy Te is beleestél ebbe a csapdába, a vádlid meg a hétvégi zúzások meg csak kifogás, ejnye már :o)
Azt remélem amúgy, hogy van, akinek a fejlődés fontosabb, mint hogy esetleg 1-2x lefutom az elején - sajnos valószínűleg bármelyik pasi gyorsabban fejlődik ua. edzésektől, mint én, lévén nálatok máshol van az elméleti teljesítőképesség határa (lásd ffi és női világcsúcsok, országos csúcsok). No meg olyan is akad szép számmal, akit egyszer se fogok tudni lefutni, MGergő például gyanús, hogy ez a kategória ;o)

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2010.10.23. 09:03:11

Szerintem hasznos a futótárs.com én szeretem. Már egyre többször összejön közös futás. Egyszerűen beírom az adott csoportba, hogy mikor mennék egy körre és ha egybeesik mással akkor ott találkozunk.

Múlt héten így vettem rá magam egy 10 kilis futásra, hogy egy másik futótársat is találtam. Mivel a tempót lehet egyeztetni ezért elkerülhető az, hogy nagyon eltérő iramú társsal kerülj össze.

A Nike klubbos csoportot szoktam többször is látni. Pl mikor egy hangos csoport felbukkan mögöttem majd elsuhannak. Nekem kicsit ilyesztő ez a tömeg már. 2-3 ember még ok, de mikor 5-8 fut együtt az már olyan sokk. :D

Egyébként több ilyen csapatot is láttam hétfőn egyik a külső körön ment a másik később a belső úton.

xhege 2010.10.23. 09:58:16

@Mylady: abszolút egy kategória vagyunk. Én is egyedül futok és szeretek beszélni róla, de már sokan unják. Van egy kolléga, aki fut, de ő sokkal előrébb tart, mint én, és csak hátráltatnám. Viszont vele legalább lehet beszélni a futásokról, és a többiek persze UFO-nak néznek :))))

Egyébként nagyon jó a poszt. Gratulálok!

Ted Striker 2010.10.23. 11:37:35

@Hiver: kicsit vonzóbbá kéne tenni azt az apróhirdetést, pölö így :-)

4-4:30-as, mások által villámlábúnak mondott leány keresi nemdohányzó, lehetőleg fővárosi társát az esti magányosság jegyében testmozgással telt órák tartalmas megtöltésére. Kor és nem nem számít, mindenre nyitott vagyok: csak légy ott a légyotton, és szedd a lábad! Edzésterv, atlétikai múlt előny!
"Tartsd a tempót!" jeligére
06-XX-XXXX...

tdomo 2010.10.23. 11:40:06

@Mylady: Nálunk az elején csak egy kollégám futott, és mostanra már sokunkat megfertőzött. Egyre több a futó és egyre kevesebb a dohányos. El kell hívni a többieket egy versenyre nézőnek, hátha elragadja őket is a hangulat. :)

BGy · http://babosi.blog.hu 2010.10.23. 13:00:25

@Ted Striker: vagy másik jelige: Lihegjünk együtt! :P

paklis 2010.10.23. 13:08:38

Érdekes engem a futóversenyek hangulata nem ragadott el:( Engem zavar a többi ember futás közben.Nagyon társasági ember vagyok de futás közben még is szeretek a saját gondolataimba elmélyedni, egyedül kerülni abba a tudatállapotba amit a futás nyújt...

Ted Striker 2010.10.23. 13:37:49

@BGy: :DDDDDD
Következő pólófeliratnak benevezzük

Edward Nygma 2010.10.23. 13:55:55

@Mylady: @xhege: Dettó. Mintha én mondtam volna :)
Egyedül indulok neki mindig - ráadásul zene nélkül. A kollégáimnak meg hiába ecsetelem mindazt, hogy milyen jó is futni naplementében, szűz havon vagy nyári hőségben félmeztelen, csak néznek rám megértően, mint apa a féleszű fiára.

Hiver · http://42195.blog.hu/ 2010.10.23. 14:37:27

@Ted Striker: :o)))))))))
Félek erre többen is jelentkeznének, mint szeretném - és mi van, ha egyikük utolér? ;o)

Hiver · http://42195.blog.hu/ 2010.10.23. 14:38:23

És ha már erre járok, bediktálok egy félmaratoni időt is: 1:30:42, most futottam.

-Mariann- 2010.10.23. 15:12:24

@DaMartian: És valóban nem tévedtünk el ma. :)

Ahogy ígértem regisztráltam itt. :D (Mariann)

-Mariann- 2010.10.23. 15:24:39

..és tényleg jó ez a cikk.
Én szívesen futok másokkal. Mint ahogy ma is. ;-)

2010.10.23. 15:47:19

@Hiver: létezik ennél jobb motivációs erő, és edzésterv? Ebből lazán kijöhet egy gigantikus világcsúcs is : )

Pierre_ 2010.10.23. 18:23:21

@Hiver: A mi futóklubunk csütörtökönként pl. a Szigeten fut (18:45-től), ha velünk, fiúkkal nem is, a (gyorsabb) lányokkal szerintem jól tudnál együtt edzeni...

A témához: pont a csütörtöki edzés közben gondolkoztam ezen, hogy mennyivel könnyebb együtt megcsinálni egy kemény edzést, mint egyedül. Egy jó kis gyorsasági állóképességi edzést futottunk 25 km-ben, amiből az első 5 km bemelegítés volt, az azt követő 20 viszont végig résztáv: 8x1,5 km-t futottunk, köztük 1 km pihenőkkel. A 20-ból az első fele még persze csupa móka és kacagás :), utána viszont már nem volt könnyű tartani a tervezett iramot. Beszéltük is közben, hogy már nem mindig esik jól, de erőt adott, hogy nem egyedül kell futni, így könnyebb átvészelni a szakaszosan jelentkező rosszabb pillanatokat is.
Az edzés lényege egyébként az volt, hogy a 1,5km-eket "csak" jó lendületesre futottuk (3'25"-ös iram), viszont az 1 km-ekre se joggra lassítottunk, csak úgy 4'10"-ig. Először csináltam ilyet, szuper edzés! Egyedül nem hiszem, hogy ment volna...
Az 5 km-es idők 19'57", 18'36", 18'35", 18'35", 18'30", tehát szép egyenletes volt végig.

karma.koma 2010.10.23. 19:56:06

Pierre ez nagyon szép futás volt, gratula.

-Mariann- 2010.10.23. 20:05:47

@Pierre_: Hűűű! Én mikor fogok itt tartani?! :)

DaMartian 2010.10.23. 21:18:14

@Hiver: Azért van fenn olyan kevés esemény mert az éves versenynaptárat tették fel és év végén már csak ennyi maradt. Gondolom felkerül hamarosan a 2011-es is. Amúgy a fejlesztők úgy tervezik hogy majd önmenedzselő lesz az oldal és a tagok töltögetik majd fel az eseményeket. Sok kisebb esemény (pl edzés) viszont nem kerül ki külön hanem csak az adott csoportok kommentjeiben jelenik meg. Az viszont tény hogy még túl kevés a tag igazad van hogy majd akkor lesz igazán hasznos az oldal ha sokan leszünk rajta. Addig is sok sikert! Néha amúgy én is bevállalhatok 4:30-as edzéseket : )

Lewad 2010.10.23. 21:46:01

@szasza75:
Egy hónapja Zsuzsához járok, a hét órás csoportba.
Előtte egyedül futottam, néha összetalálkoztam egy-egy ismerőssel, akinek nagyon örültem, mert akkor úgy éreztem, hogy könnyebben megy a futás, és beszélgetünk is közben.
Egy hónappal ezelőtt általában heti 3 nap rendszerességgel futottam, 15km össztávot. Most heti 4-5 nap, 40km.
Egy hónapja legjobb eredményem a 29:40-es szigetkör volt, 5:35-ös kilikkel, most már megy a 25 perces 5 km!
Régebben ritkán mentem ki hosszabb távokra mint 1 szigetkör, ázóta rendszeresítettem a hétvégi hosszú futást, és ma életemben elősször lefutottam a félmaratoni távot (igaz, csak 02:04:54 alatt, de nekem már ez is nagy dolog)!
Együtt könnyebb!!!

paklis 2010.10.24. 19:02:04

@Lewad: Grat. ugye milyen jó és mámorító érzés? Nem hiszitek el de kaja helyett nekem ez teszi helyre az endorfin szintemet(asszony külföldön van:)). Szinte érzem hogy fél óra és 1 óra között folyamatosan termelődik, főleg ha szép az idő vagy szép a környék.

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2010.10.24. 20:26:50

Én is antiszociális vagyok, legszívesebben egyedül, zenével, emberektől távol, a gondolataimban elmerülve futok.

De Rrrókával és Dobzséval is jó futni, meg a Velencei-tó körös ismerősökkel, alkalomadtán. Érdekes, Rrrókával és Dobzséval általában lassabb ütemben haladok, mint egyedül, nem azért, mert visszahúznak, hanem mert a sok duma eltereli a figyelmet a feszes tempóról... :)

-Mariann- 2010.10.24. 21:10:08

@Lemúr Miki: Én egyedül is, másokkal is. :) Nekem a legjobb. :P

Érdekes, rám ez pont nem volt igaz: "a sok duma eltereli a figyelmet a feszes tempóról... :)" - múltkor DaMartian-nal is gyorsabban futottam, illetve most Navixaf-fal is (1:58-as félmaraton dumálva :D, az első a Nike-n 2:01 volt)
Bár tény h. a srácok jóval gyorsabbak és ők beszéltek többet. :D

Viszont nekem mindkét futás sokkal gyorsabban elrepült így. ;-)

Általában egyedül futok, de örülnék ha lenne társaság, ha hasonló edzést tervezünk aznapra és tudunk egyeztetni.

Ilyenkor szoktatok még résztávozni és fartlek-ezni? (az idő miatt kérdezem, mert azt tudom, hogy hűvösebben már jobb lassabban futni) Nekem viszont kéne kicsit. :)
Ha igen, ki, hol, merre? Azt 400-as pályán lenne jó.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2010.10.25. 09:52:57

@Road Runner 77: Szia, üdv itt (is). Nagyon jó volt a szombati futás, örülök, velünk tartottál. És mégegyszer gratulálok az eszméletlen gyors fejlődésedhez. :-)

Hiver · http://42195.blog.hu/ 2010.10.25. 10:27:49

@Pierre_: akkor Te akkor szólj, amikor könnyűt futsz, az pont jó lesz nekem tempófutásnak ;o). De komolyan!

A lányok miket futnak csütörtökönként? Az a 18:45-ös kezdés tetszik nekem, a MAC-tól indultok/indulnak?

kg_kilo 2010.10.25. 12:27:32

En egyedul szeretek futni. Olyan joooookat tudok gondolkodni. De ha valaki megkerdezne, hogy min gondolkodtam, nem tudnam megmondani... :)

-Mariann- 2010.10.26. 00:56:29

@azilinha: Üdv Neked is itt (is) ;-)
Én is örülök, hogy mentem és máskor is nagyon szívesen!
Ohh..hát nagyon köszönöm, igyekszem, igyekszem.. :D

papinianus 2010.10.28. 13:15:17

Én is járogatok a Nike-klubba, de egyedül futni sokkal jobban szeretek. Az egyedült úgy értem, hogy a barátom vagy valamelyik barátnőm kísér biciklin. Egyedül nem nagyon merek erdőben, városszélén futni... Én diktálom a tempót, ők is mozognak, ha kipurcantam, indítom a zenét, szóval teljesen jó.

Kredi1892 2010.11.14. 19:10:12

Sziasztok,
Én is szeretnék futni járni, de sajnos nem találtam magamnak eddig társat (annak ellenére, hogy rengeteg ismerőst, kollégákat kértem tartson velem), egyedül pedig nem szívesen vágnék neki az "ismeretlennek" :) Tehát, ha van valaki, aki egy teljesen kezdő sráccal nekilódulna, akkor az írjon. Én 28 éves vagyok, a Margitsziget közelében lakom. A célom először az a 10 kg felesleg ledolgozása amit a tunyaságom miatt felszedtem. Aztán meg ki tudja... Előre is köszönöm. :) Feri.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása