Sötétben

2010.11.24. 10:41 szasza75

Lehet, hogy csak öregszem, de az is lehet hogy motivációs görbém negatív csúcsidőszakát járom. Ahogy átállítottuk a téli időszámítás miatt óránkat, bennem is átállítódott valami.

A napi forgatókönyv szinte mindig ugyanaz: reggeli éledezés, aztán utazás a munkahelyre, ücsörgés, műszak vége, aztán irány haza. Négy óra után már bátran sötétedik, így olyan még nem volt, hogy a munkahelyet világosban hagytam volna el. Nyáron könnyű volt. Munkahelyről haza, világosban futás 1-2 órára és még világosban értem haza.

Ez a sötét lelomboz, egyszerűen iszonyú nehéz rávennem magam, hogy a sötétben lihegjek és gyűjtsem a kilométereket. Az elmúlt hetekben nem is igen karcoltam értékelhető kilométerszámot a naplómba. Ha jobban belegondolok, novemberben még a Margitszigeten sem voltam. Persze a hétvége más, akkor napközben is van idő mozgásra (jobb esetben napsütésben), lehet suhanni. 

Érzem magam is, hogy ez így nagyon nem is mehet tovább. Talán a lelkiismeretem megnyugtatása végett, és hogy azért annyira ne essek ki a kondiból, heti kétszer elmentem spinningelni, sőt, kipróbáltam néhány számomra eddig ismeretlen nyújtó és erőnléti gyakorlatot. (Erről majd lesz még szó egy másik posztban.)

Én is látom, hogy a sötéttől való idegenkedésemmel valamit kezdeni kell. A legegyszerűbb lehetséges megoldás, hogy beletörődöm és megyek. A másik és számomra elfogadhatóbb megoldás, hogy futási szokásaimat betervezem reggelre. Ez így jól is hangzik, de amikor eljön a reggeli ébredés, bizony nehezen veszem magam rá a futásra.

A legbiztosabb megoldás, ha valakivel meg is beszélem, hogy fél 7 itt és itt. Erre volt is példa. Csétomival és Csigával beszéltük meg a korai randit nagy-nagy örömünkre. Komolyan mondom, működött a dolog. (Nem mindenkit lehet rávenni a korai indulásra.) Másik alkalommal egy magányos kocogásomat 7 órás kezdésre időzítettem, és ez is működött. Nagyobb erő kellett hozzá, de nagyon elszánt voltam. Szerencsére futócimborával is találkoztam, így bő másfél órát futottunk.

Úgy tűnik, nem annyira drámai a helyzet. A sötét most sem a barátom, és a korai kelés sem. Ez a november most így sikerült, decemberben pedig kezdődnek a reggeli futások. Olykor beírom ide is, hátha valakinek kedve támad csatlakozni. Együtt talán könnyebb lesz.

Rátok hogyan hat a sötét és a hűvös? (Bár egészen mostanáig a hőmérsékletre nem igen lehetett panaszunk!)

66 komment

Címkék: tél reggel kellemes sötét

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr542468864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

e_easy 2010.11.24. 10:58:45

jo meglatas a reggeli futas. en hetkozben szinte kizarolag reggel futok, semmi sem valtozott legfeljebb kicsit sotetebb van, de holtpont kornyeken likeolom a napsugarakat.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2010.11.24. 11:20:23

Én beletörődök. Reggel 7:30-ra szoktam bejárni dolgozóba, bár mehetnék később is, de egyelőre marad a sötétben futás délután. Szerencsére a gát ki van világítva valamennyire és a látogatók száma ilyenkor alacsonyabb.

BGy · http://babosi.blog.hu 2010.11.24. 11:21:48

Reggel, sötétben és hidegben csak géppisztollyal lehetne futásra kényszeríteni. Én fejlámpával próbálkoztam az erdőben, először fostam, de megnyugtattam magam, ki a nyavalya jön ide rajtam kívül? Bemenni nehéz a tök sötétbe, utána már meg lehet szokni.

xhege 2010.11.24. 11:30:54

Én személy szerint szeretek sötétben futni. Mikor elkezdtem 2008 januárjában, akkor sötét volt minden alkalommal. Ennek kimondottan örültem, mert úgy gondoltam, így legalább nem sokan látják a szenvedésemet, és a kínlódásomat. Valahogy a sötéthez a vonzódásom így megmaradt.

Hét közben meg csak reggel munka előtt tudok elmenni futni, mert akkor van rá idő, így reggel fél hatkor szoktam neki vágni a napi tízesnek. Télvíz idején bizony ilyen korán még hideg van, sötét és sokszor köd. Van egy hangulata a dolognak :) Felkelni egyébként valóban nem mindig könnyű :(

Hiver · http://42195.blog.hu/ 2010.11.24. 12:11:00

Dec 2. hetétől hétfőnként és minden 2. szerdán kapható vagyok egy kis HHH-ra. Egyedül én se tudok felkelni, és ez egyre jobban frusztrál: mindig elspórolom nem csak a betervezett reggeli futást, de még a rendesebb kutyasétáltatást is.

Szihaj 2010.11.24. 12:12:49

Sziasztok!
Engem sajnos nagyon visszavet a sötét... Lány létemre egyedül nem is szívesen indulok neki, párom térdfájása (és az én bokám :-D) miatt most egy hét szünetet tartottunk. Érzem, hogy nagyon kellene a mozgás, de nagyon nehezen veszem rá magam, hogy elinduljak...
A reggeli edzéssel se lennék beljebb, mert ahhoz, hogy beérjek dolgozni, elég korán kellene futni menni - és akkor még ugyanolyan sötét van, mint este. Szóval látható, hogy kifogásból mindig van elég :)))
Ezért aztán sokat olvasgatlak benneteket, hogy összegyűjtsek egy kis motivációt az elinduláshoz :-DD

b.fruzsi · http://kmkovek.blog.hu/ 2010.11.24. 12:28:25

Én inkább futok sötétben este, mint reggel..nem vagyok egy nagy korán kelő tipus, és sajna a reggeli futásokkal is vannak problémáim, bár egy hozzáértő azt mondta valamikor hogy ez is csak szokás kérdése...azóta is próbálom megszokni...Egy évet életem Belgiumban, ott megszoktam hogy az idő mindig vacak, valami mindig hullik az égből, mindemellett az ég is szürke, sötét is van. Arra akartam kilyukadni, hogy már nincs bajom a sötéttel, a hideggel, szívesen futok így is szabadban, semmint edzőteremben izzadjak. Az tény, hogy a motiváció néha hiányzik, hogy az ember nekiinduljon, de közben-utána az ember remekül érzi magát, ez pedig mindenért kárpótol valahol...

weakest link 2010.11.24. 12:35:39

Én is "rejtőzködési" megfontolásból álltam rá az esti futásra az elmúlt két évben. Télen ez halmozottan igaz, amikor az ember mindenféle színű polár cuccokban, sapkában, esetleg sálban indul neki.

Nyáron is, ha tehettem, akkor sötétedés környékén mentem gyűjteni a kilométereket, mert akkor már nem volt annyira szörnyen nagy hőség...

bellone 2010.11.24. 12:37:48

Tegnap este hét felé kikapcsoltam a fejlámpát, és nem is nagyon kellett visszakapcsolnom olyan teli volt a hold. Brrr.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2010.11.24. 12:45:13

Én ugyan nagyon szeretem a napfényt, és kimondottan a meleg és világos időt részesítem előnyben, nem vet vissza a sötétség sem. Hétvégén próbálom úgy időzíteni, hogy kihasználjam a nap világos részét, de hétköznap semmi problémám azzal, hogy sötétben kell nekiindulni. A korai keléssel viszont komoly problémáim vannak, így nem is erőltetem a reggeli futást. Tökéletes erre az este.

Januártól szeretnék reggeli uszodákat beiktatni, hogy a Balaton-átúszáson sikerüljön valami jó eredményt produkálni, de szerintem minden reggel hatalmas küzdelem lesz.

Mylady 2010.11.24. 13:37:00

Csatlakozom a rejtőzködési okokból sötétben futók táborához :) Na nem azért, mert ronda vagyok, csak nem szeretem, ha bámulnak. Meg sötétben sokkal jobb a levegő is, mert kevesebb a (futó)út mentén cigiző/szivarozó/pipázó ember...

Szihaj 2010.11.24. 13:42:16

A Szigeten sajnos úgy tapasztalom, télen/nyáron, hidegben/melegben tömegek vannak kint, akik sportot űznek abból, hogy a futópályán sétálgassanak és cigizzenek...

BGy · http://babosi.blog.hu 2010.11.24. 13:52:56

@Mylady: és sötétben kevesebb a szembe jövő foton is. :))) Hopp! Eddig erre nem is gondoltam!

Maurice74 · http://www.personaltraining.hu 2010.11.24. 13:58:16

A reggeli futás jó 5let, bár attól is függ, mikor kel elindulni dolgozni. Mert reggel 6- negyed hétkor még sötét van és ez csak rosszabb lesz még egy hónapig.

e_easy 2010.11.24. 14:15:21

@Maurice74: en befutok a munkahelyre heti 1-2 alkalommal. az egyetlen nyug h elozo nap kabatot is be kell vinni uh jovo hettol haza is futok :)

rodriguez 2010.11.24. 14:27:20

Én az óra átállítás óta többx futottam fent a HHH-en a szintúton úgy, hogy f5-kor indultam, így rám sötétedett, de nem zavart, mert fokozatosan hozzászokott a szemem. Pár napja megtapasztaltam azt is, amit bellone írt: fantasztikus volt holdfénynél futni. Ma reggel meg lementem a szigetre, régóta nem voltam, és meglepődve láttam, hogy reggel f6-kor már több futó is rótta a km-eket. Sztem a sötétben és hidegben csak elindulni nehezebb egy picit, utána már nincs probléma...

DaMartian 2010.11.24. 14:36:34

Hát ha még csak Szaszának lennének motivációs problémái! Másfél hónapja alig futok, mikor az elmúlt 2 évben ebben az időszakban futottam a legtöbbet, jó kis LSD-ket... De valahogy úgy érzem idén elértem már mindent amit szerettem volna, kicsit tartok is tőle, hogy jövőre rá tudok-e még pakolni egy lapáttal? Viszont márciusi ultrára februárban már késő lenne készülni, így lassan el kell kezdeni újra az edzéseket... 2 hét múlva hosszú szabi, remélem akkor majd jobban rá tudom venni magam, most meló után úgy esem haza, mint egy zsák és közben csak dagadok, dagadok... Mondhatnám, hogy nyomom a kőkemény keresztedzéseket, de kosarazni is alig járok, kondiba jelenleg egyáltalán nem, az úszást is csak tervezgetem régóta. Érdekes, mert kedvem éppen lenne edzeni, csak valahogy energiám nincs hozzá... Pedig nem vagyok egy kifogáskereső alkat, év elején 30 centis hóban is nyomtam a 40 kilométereket...
A reggeli futásokkal sincs bajom, sőt jobb túl lenni rajta, egyrészt akkor szabad marad a délután, mert ugye valamikor a házimunkát és a szociális életet is be kell iktatni, másrészt délutánra sokszor hiába tervezek futást, közbejön egy extra feladat a melóban, és máris ugrott az aznapi edzés és az bosszantó! Csak felkelni nehéz, főleg hogy éjfél előtt ritkán kerülök ágyba, és legkésőbb 6-kor kelni kéne ahhoz, hogy munka előtt beleférjen még a futás, és hosszú távon napi 5-6 óra alvás elég killer, főleg napi 2 edzés mellett..
A társas dolog nekem is jobban bejön, olyankor ha törik ha szakad megyek, hiszen meg van beszélve, így lehet nekem is partnert kéne keresnem reggelente Margitszigetkörre... Csak elindulni nehéz, amikor megyek, akkor már élvezem : )

effe 2010.11.24. 14:40:57

a sötéttel nincs bajom, inkább a hideggel. és mint tudjuk, sötétben mindig hidegebb van :)

daikini 2010.11.24. 15:25:54

Nálunk a gyerek 9-kor szokott lefeküdni és csak utána tudok futni menni, sokáig csak erdőben fejlámpával futottam, de az utóbbi időben rendszeresen összetűzésbe keveredtem a vadászokkal, akik már az utolsó alkalmakkor világosan megmondták, hogy még addig futok erre, míg jól "hátba nem vágnak"! Hát mit mondjak azóta többször futok lakott területen, ahol alig lehet levegőt kapni, mert nem is tudom mivel tüzelnek az emberek, de biztos nem fával! :( Ti mit tennétek a helyemben?

BGy · http://babosi.blog.hu 2010.11.24. 15:31:08

@daikini: hátbavágnám a vadászt. :)) Éccaka lövöldöznek, vagy csak zavarod az erdő nyugalmát?

torontál 2010.11.24. 16:10:46

Én reggelente futok, fél 6-kor kelek, és 6-kor indulok futni. Viszont elég nagy akaraterő kell hozzá, legalábbis az elinduláshoz mindenképpen. Nyáron amikor még világos volt, akkor nyilván könnyebben mentem, most egyre nehezebb :-( Este viszont képtelen lennék menni, így vagyok szocializálódva, úgyhogy azt meg sem próbálom. Persze lehet, hogy csak szokás kérdése, de este örülök, ha munka után hazaérek, nem akarózik utána még futni menni, és túl fáradt is lennék hozzá.

Maurice74 · http://www.personaltraining.hu 2010.11.24. 16:22:07

@e_easy: Az úgy jó lehet, de csak ha tudsz fürdeni..

Mylady 2010.11.24. 16:25:16

@e_easy: erre már én is gondoltam, de mit csinálsz a cuccoddal? konkrétan a feneketlen méretű ridikülre és tartalmára gondolok itt elsősorban...

effe 2010.11.24. 16:47:39

@Mylady: én nyáron hazáig futottam párszor.

kis logisztika, de hidd el, elég egy lakáskulcs és telefon. az meg befér egy kis övtáskába.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2010.11.24. 17:08:33

Bitliszbá azt mondta, hogy jók a futóhátizsákok. Én nem hittem bennük, úgyhogy nem is néztem eddig, de most tervezem, hogy megtekintem. Be is gyűjtök egyet, ha tényleg olyan, ami nem ugrál a háton és egyéb szempontból sem kényelmetlen. Akkor lehetne mindenhova vinni futócuccot, ott átöltözni, civil ruhát be a hátizsákba, aztán nyomás. Persze, télikabátot azért húzós lehet így vinni, úgyhogy télre lehet, hogy mégse jó ez a megoldás.

Mylady 2010.11.24. 17:22:43

@effe: én azért ennél némileg többmindent hurcolok magammal (nem futni, hanem dolgozni)

@azilinha:
nekem van futóhátizsákom, 6 literes.
ruha nem fér bele

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2010.11.24. 17:40:51

@bitliszbá: neked milyen hátizsákod van? Azt mondtad, abba belefér a ruha.

effe 2010.11.24. 18:47:46

@azilinha: ruha még csak-csak befér, de cipő...

@Mylady: azért mondtam, hogy logisztika kérdése. már reggel úgy pakolok, hogy a retikül bent marad a munkahelyen és ami nem feltétlenül szükséges, ne vigyem magammal.
pár alkalom után már egész flottul megy a dolog.

thomasmakmusz 2010.11.24. 19:14:38

Szerintetek lehetséges, hogy az ELMÜ azért dolgozik a Margitszigeten már hetek óta, hogy legyenek lámpák? Nagyon gyanús, de nem merem elhinni.....

weakest link 2010.11.24. 19:35:46

A sötét nem számít, csak a hideg, de az is csak akkor ha az széllel is párosul... Eddig még nem tudtam olyan ruhakombinációt kitalálni, amiben egy hosszabb téli futás közben ne éreztem volna meg a csípős szeleket. Tudtok vmit ajánlani?

Balázs - Győr · http://www.futobaratok.hu 2010.11.24. 19:51:51

Volt egy-ketszer pelda reggel (6 ora) munka elotti futasra, hat meg magamhoz kepest relative lassubb tempoban is nagyon szenvedos volt. Hozza teszem, ebredes utan szinte rogton indultam. Sokkal elobb futok sotetben, sot meg hidegben is! :D Engem a meleg (28+) is sokkal inkabb demotival mint barmi mas idojarasi korulmeny... A hoban futast mar kimondottan varom! :D

Szombaton szoktam reggel - vagyis az mar inkabb delelott - 9 orakor a Nike csapattal futni, illetve ha csapattal dimbi-dombi futast tartunk, akkor a 20-asokat vasarnap delelott.

A sotetre meg ket alternativam van Gyorben, ha rovidebbet futok akkor a Baratsag Park, ha hosszut, akkor bicikliuton kiszaggatni Menfocsanak iranyaba.

A 6E ejszakai retur futason mar csak az tett tul, amikor Gyorben buliztunk es a tobbiek miatt relative koran leleptunk, ugyhogy elmentem egy 12-es bulihelyek menten is elhalado karikara hajnali kettokor. Ha nem is gyakran teszem, de estenkent szeretek a fenybe oltoztetett (bel)varosban futni. Mondjuk amikor a lakotelepen a neni atteszi a masik kezebe a taskat, amikor meglat hogy kozeledem es ket kezzel mereven megfogja amig biztos tavolsagban el nem haladok mellole, na az mar elgondolkodtato! Es azt hiszem, hogy ez nem is este tortent! :)

Balázs - Győr · http://www.futobaratok.hu 2010.11.24. 19:55:03

@DaMartian: Gratula a Balaton Maratonhoz, szep idot futottal!

Hat nem vagyunk egyformak. Tok erdekes, mert en iden oktober honapban 40 %-kal tobbet futottam, mint barmelyik masik honapban eletemben! :D Vagy ez a Nike challenge miatt volt!? :D
Igaz a legritkabb esetben fordul elo velem az, hogy ejfelkor fekszem le aludni, mert a 8 ora alvast igenyli a szervezetem! :D

eleonora05 2010.11.24. 20:10:21

@weakest link: még nem sikerült olyan cuccot találnom, amiben ne éreztem volna meg a szelet. Egyvalami azonban tuti: a réteges öltözködés csodákra képes! Én mostanában este (értsd hidegben, sötétben, szélben, akár esőben) futok bélelt futónadrágban, spéci "climalite" pulcsiban, rá egy polár, sál, sapka, aztán uzsgyi:) Nagyon bejön ám, csak ajánlani tudom!

eleonora05 2010.11.24. 20:13:15

Mindenkinek, aki szereti: A Hajógyárin frankó a kivilágítás, alig van ember, bár maga a kivilágított futóterület csak kb. 5 km. Majd lemérem pontosan...én lány létemre ott fuok egyedül és még soha senki nem akart bántani.

dpspeti 2010.11.24. 20:44:14

A megoldas egyszeru: Futni kell a munkahelyre es onnan haza is... napi ket edzes... :D

BGy · http://babosi.blog.hu 2010.11.24. 21:21:55

@dpspeti: és tesitanárnak kell lenni, mert azok lehetnek napközben is melegítőben. :))

Balázs - Győr · http://www.futobaratok.hu 2010.11.24. 21:27:28

@dpspeti: Hat en a szerdai edzesre most mar egy ket honapja futva megyek, igy meg van rogton a bemelegito 6 kilometer! :D Aztan a 10 km korul edzesen es utana levezeteskeppen kocogas haza! :D

weakest link 2010.11.25. 07:40:39

@eleonora05: Köszi! A réteges öltözködéssel nincs gond, csak a testem elég komoly hőtermelést hajt végre futás közben, amitől nagyjából egy óra után minden réteg átnedvesedik és ha erre jön a szél... :(

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2010.11.25. 07:52:19

Ez a kora sötét engem is lelomboz. Teljesen egyetértek a posttal. Hétvégén egyedül is nekiiramodok, de hétköznap este kell egy társ a motiváláshoz.

b.fruzsi · http://kmkovek.blog.hu/ 2010.11.25. 08:39:20

@dpspeti: Futni a munkahelyre, meg onnan haza? Hát ez nekem összesen 600 méter! :-D

e_easy 2010.11.25. 11:26:59

@Maurice74: alap, van zuhanyzo

@Mylady: egyik nap beviszem a masnapi macskajancsi casual smart szettem, haza pedig mar csak kulcs/berlet/zene jon velem. Alap dolgokbol az irodaban is tartok mindent (ridikulos cuccok)
Mivel nem csak futok + csajom gyartotta bijo kajat is viszek a keplet az h vagy zsebre dugott kezzel vagy malaclopo taskaval csattogok :)

@b.fruzsi: probald ki hogy eltevedsz kozben :D

DaMartian 2010.11.25. 12:11:38

@Balázs - Győr: Igényelni nekem is igényelné...

DaMartian 2010.11.25. 12:40:58

@e_easy: én is így szoktam... Még a laptop kérdést kellett megoldanom (azzal nehéz futni) de meggyógyítottam otthon az asztali masinát, így hamarosan nem kell majd hazavinnem, és akkor minden másnapi 10kili kipipálva : )

M.Islander 2010.11.25. 12:46:11

én inkább hétvégén futok dél körül, de lassan elkészül a margitszigeti világítás és tök sötétben is lehet tolni!
a fejlámpás dologhoz nem szólnék hozzá, mert nem próbáltam, de ugyanúgy (ösztönösen) irtózom ettől, mint az mp3-as zenehallgatástól.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2010.11.25. 12:57:51

@mîkæl: Szóljatok, ha kész a világítás, ez nekem is motivációnövelő a szigeti futáshoz. Persze, valahogy el kell jutni odáig. Autóval nem megyek a dugó miatt, így marad a bicikli, vagy az odáig történő futás (a Lágymányosi hídtól).

Tényleg, a Margit hídon a bejutás már megoldott?

-Mariann- 2010.11.25. 13:20:07

@azilinha: eddig is megoldott volt a bejutás. :) Nekem mindig sikerült. :P

Futni meg eddig is mentem, egyedül is, sötétben is a szigetre - igaz a pesti oldalon olyankor már nem futottam. Futás előtt ha néha belegondoltam, hogy 'jányként' egyedül - én is azt mondtam nem szívesen, de mikor már kimentem és ott voltam teljesen természetes volt, hogy ott futkározom s nem volt bennem ez az érzés.
Valaki szemben, mellettem, előttem, utánam mindig volt. Belső uton is. :) (Bár ott a buszokat utálom. :( )

A pesti oldali világítás kérdése annyiszor felmerült bennem, hogy miért nincs?! Örülök, hogy végre lesz! :) (Remélem nem csak azon a szakaszon, ahol láttam én is, hogy készül, hanem végig.)

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2010.11.25. 13:40:48

@Road Runner 77: Korábban úgy lehetett csak bejutni a Margit-híd felől a szigetre, hogy nagyjából 1 gyalogossáv oda, 1 vissza, és többnyire valami dömperes gyerek vezette a sort, és az ő tempójában kellett mennie az összes gyalogosnak és bringásnak. Én többnyire úgy megyek futni a szigetre, hogy odáig is futok, tehát a szigetre való bejutás az edzésem része. Ha ezt egy dömperes gyerek tempójában kell megtennem, azt nem nevezném edzésnek, ezért inkább elfutok az Árpád-hídig, még ha sokkal hosszabb is, és onnan megyek be. Ebből a szempontból kérdezem, hogy _futóként_ be lehet- jutni normálisan a szigetre. :-)

A lámpa hiánya engem se tartott kifejezetten vissza, de azért többször féltettem a bokámat, amikor nem láttam, hova lépek, meg a fekete szembefutók rémképe is mindig ott járt az agyamban. Tehát a világítás növelné a biztonságérzetemet az ilyen jellegű balesetek elkerülése szempontjából. Mástól nem szoktam félni a szigeten. :-)

monerd2 2010.11.25. 18:04:45

@azilinha: ja, az a tempó engem is zavart mindig, de inkább csak beletörődtem, hogy párszáz méteren át belassítok, pár lépést belesétálok, ilyesmi. párszáz méter nekem még elmegy...
már csak azért is, mert az árpád hídon át még rosszabb a szigetre befutni, legalábbis én nem szeretem. az sem folyamatos futás amúgy, mert fel kell menni egy jó nagy lépcsőn a hídra.

öntelt radírpók 2010.11.25. 21:19:41

a világítás tényleg kiépül, elvileg a Holdudvarhoz közeli csónakháztól a Grand Hotelig

a sötétség amúgy tényleg csak a sérülésveszély miatt gáz, a haramiák nem valószínű, hogy éppen olyanokra hajtanának, akik garantáltan el tudnak futni előlük :) meg hát egy futónál ritkán van több százezer Ft, telefont meg manapság már nem érdemes lopni/rabolni (távolról kinyírható a készülék)

sötétben futni jó, csak nehezebb a szembe futó lányokkal összemosolyogni

-Mariann- 2010.11.25. 22:22:28

@azilinha: kicsit "kifogásnak" :) tűnik, annyiszor mondod, hogy nem lehet bejutni a szigetre. Szép, hogy ezért kerülsz inkább, de én is futva mentem be..s dömperes gyerek v. egyéb "útonállók" nem jelentettek akkora nagy tragédiát. :) Amíg egy lámpára vársz az több idő, mint amennyire ez esetleg lassít. :) (Szerintem.)

Ma pl. az edzésünk BEAC-tól szigetre, belső úton futás Árpád hídig és vissza BEAC-ig volt, Margithídon mentünk be. Még mindig csak ugyanolyan elkerített sávban lehet bemenni, de simán lehetett be- és kifutni. :)

effe 2010.11.25. 22:23:37

múlt télen a nagy hóban voltam úgy futni a szigeten este 6 körül, hogy meg voltam győződve róla, hogy az egész szigeten egyedül vagyok. nagyon hangulatos volt. :)

DaMartian 2010.11.25. 23:08:23

@effe: Nem mert én tuti ott voltam : )

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2010.11.26. 11:58:08

@Road Runner 77: Jó, meg vagyok győzve. :-) Nyáron próbáltunk párszor bejutni a szigetre, akkor nagyon gázos volt a híd, de az is igaz, hogy sötétben és hidegben jóval kevesebb az útonálló. Ha azt mondod, nem problémás a bejutás, akkor megyek arra. :-) Ettől függetlenül nagyon várom, hogy rendes járda legyen, meg külön bicikliút.

DaMartian 2010.11.26. 15:07:45

@azilinha: Na ez utóbbi nem lesz...

effe 2010.11.26. 16:10:01

@DaMartian: @bitliszbá: így utólag megnyugodtam, hogy mégsem voltam egyedül :)

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2010.11.26. 16:17:46

@effe: Tudom, hogy te a lakóhelyedtől jó messzire szoktál futni járni és autóval mész. Nem szokott ilyenkor baromi nagy dugó lenni? Ha a szigetre mész, hol parkolsz és merről mész be? Hova szoktál még járni?

effe 2010.11.26. 16:57:30

@azilinha: ha a szigetre megyek, akkor a pesti rakparton parkolok valahol a margit hídhoz közel. de mostanában a nagymamámtól szoktam kifutni a szigetre (dagály utcából).
ezek viszonylag közel vannak a munkahelyemhez, tehát ha időben el tudok indulni munkából, legkésőbb 6-kor el tudok kezdeni futni.

járok még a kopaszira, mint tudod.

most viszont az autóm szerelőnél van, így kénytelen vagyok a lakóhelyemhez közel futkorászni, amit annyira nem szeretek.

ja, hétvégén szoktam még a jános hegyre is fölmenni.
végülis bármilyen kutyamentes helyen szívesen futok :)

Navixaf · http://ennyirefutja.blog.hu 2010.11.26. 19:04:11

@azilinha: Én a Hungária körúton megyek a Stadionoktól egészen az Árpád-hídig, és az Erste székház mellett parkolok, gyalog megyek be a szigetre. Néha dugul kicsit, de nagyon nagyot még nem szívtam :-)
Párszor, amikor a Futóklub edzésére mentem, akkor a Nagykörútnál a Hegedűs Gyula utca - Tátra utca környékén parkoltam, de ott volt 1-2 alkalom, hogy 10-15 percet köröztem, mire találtam parkolóhelyet :-(
Igaz, akkor még nem nyitották meg a Margit-hidat, és a Nyugatitól gyakorlatilag nem volt forgalom a körúton.

DSL · http://runbabyrun.blog.hu/ 2013.12.02. 16:02:16

reggel 8:30ra jarok meloba es elotte futok. hat ugyanolyan sotet van es annyira parazok meg minden bajom van hogy mar nem elvezem ugy a futast, mint vilagosba. a napfelkeltet is csak az utolso percekben latom. enis azon gondolkodom, hogy ezt valahogy kezelni kell, mielott meg vegleg elmegy a kedvem az egesztol

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2013.12.02. 20:26:26

@DSL: én most jöttem vissza a futásból, én is sötétben futottam fejlámpával Szigethalom kivilágított utcáin. Mesés, ahogy a lehellet látszik a villanyoszlopok fényében. Varázslatos hangulata van hideg sötét estéknek. Mivel most nekem sem volt sok kedvem kimenni, kivételesen vittem magammal az mp3-mat, amire mókás, vidám dalokat tettem fel. Hatszor hallgattam meg a "Ronda vagy" c. Pedro számot.
www.youtube.com/watch?v=TwSkNAdZXTk
A második után már tők jó kedvvel kimelegve szeltem a kilométereket. Az sem zavart mit szólnak az emberek, amikor a harmadiktól fejhangon együtt énekeltem a lejátszómmal. Leszartam ki mit szól és nem érdekelt, hogy néznek rám.
" az egy, a két, az egy két há négy..." és rákendroll!. Egy tánc a futással remek játék!
Játssz te is közben! :)

DSL · http://runbabyrun.blog.hu/ 2013.12.02. 20:40:58

@Szuflavéder: hmm assszem a lenyeget kihagytam. En a hegyen lakom az erdo mellett ahol meg a betonut sincs kivilagitva, eklentetben vannak vaddisznok,stb..bar halistennek futaskir meg nemtallkoztam veluk. Nincsenek futok, sem setalo emberek hajnalban. Amennyire magaval ragado es gyonyoru a heky nappal, annyira felelmetes ejszaka. Nem is tusom mitol felek csak osztonisen felek.. :-)

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2013.12.02. 20:47:46

@DSL: Hol laksz, hogy ez ilyen félelmetes?
A vaddisznó nem bánt. Tőlem 20 méterre már futott el komplett vaddisznócsalád a Nyakas-hegyen. Azoktól nem kell félni, nincs statitisztika arról, hogy vaddisznók tiportak halálra embereket :)
De sosem árt, ha a család tudja merre futsz éppen, akár követni is tudnak okos alkalmazások segítségével, ami nyugalmat adhat.

DSL · http://runbabyrun.blog.hu/ 2013.12.03. 09:04:31

@Szuflavéder: A félelmetes Normafán :D a család tudja hol futok, és az alkalmazással is vissza lehet követni. Ha eltünnék, hamar kiderülne, de nem akarok idáig eljutni sosem. Ugyanakkor meg, ekkor van csak lehetőségem, és hülye lennék nem kihasználni, hogy ilyen jó helyen lakom..

hidegchaco 2013.12.05. 21:27:21

@DSL: Ha már fentebb az is szempont volt az esti sötétben való futáshoz, hogy akkor nem kell annyira figyelni az öltözetre, hadd tegyek hozzá még egy - a hozzám hasonló amatőrök szempontjából fontos - tényezőt.
Én nem szigorú edzésterv alapján, hanem "csak úgy" futok, van egy kötelező penzum, de ha jólesik, akkor ráhúzok annyit, amennyi sikerül. Reggel ez kevésbé kivitelezhető, mert munka van, este viszont nem probléma, ha 10-15-20 perccel többet töltök futással.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása