A bácskai Forrest Gump

2011.06.12. 12:50 angelday

Fantasztikus sztori a szerb Zomborról: a 17 éves, kissé fogyatékos, nagyon szegény családból származó Lazar Rišar egyik nap a templomi istentisztelet után fogta magát, és csatlakozott a helyi félmaratonhoz. Szakadt utcai cipőben, a frissítőpontokat fittyen kívül hagyva, gyakorlatilag felkészülés nélkül teljesítette a 21 km-es távot.

A fiú egyébként írni is alig tud, ha kell, leírja a nevét cirill betűkkel, tíz testvérével, munkanélküli nevelőanyjával és szemétszállító-munkás édesapjával él a temető melletti csőszházban. A Vöröskereszt népkonyháján étkezik — már amikor tud.

A sikerről Lazar meglepően szűkszavúan nyilatkozott: "Tiszta szívből futottam. Isten megsegített."

A futás óta sokan felfigyeltek rá, a polgármestertől futócipőt kapott ajándékba, a zombori Vuk Karadžić kisegítő iskolában (ahol az első két osztályt végezte) ígéretet tettek arra, hogy folytathatja korábban félbeszakadt tanulmányait. Az 1PRVA nevű szerb kereskedelmi csatorna riportot is készített a fiúval, viszont szerbül van, de lehet látni futás közben is.

Run Forrest, run.

Forrás: Serbia Insajd

7 komment

Címkék: szerb futás ambíció amatőrök forrest gump akik futnak

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr862977296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Styxx 2011.06.12. 18:53:45

Köszönöm, hogy ti is kiraktátok. (Mielőtt bármiféle pejoratív felhangot érezne bárki is a köszönetemben, ne keressen. 100% korrekt, a forrást is megjelöltétek). Annak meg külön örülök, hogy Lazar teljesítménye azokból is elismerést vált ki, akik aktív futóként mindezt jóval jobban át tudják élni.
Üdv:
Styxx

Jane 2011.06.13. 01:42:50

Az élet oyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod mit veszel ki belőle. :)

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2011.06.14. 00:01:28

Hát, nem tudom ki mondta róla hogy "kissé fogyatékos", mert a videón pont az ellenkezője látszik - kimondottan értelmes gyerek!

Kapásból tudok mondani névvel/telefonszámmal 40-50 db multinál dolgozó 'topmanagert' - akiket behajtottak egy-két tárgyalásunkra - a legtöbbhöz képest a srác _bőven_ 2x értelmesebb (persze Magyarországon a kontraszelekció szinte alap a cégeknél - multinál pedig kötelező. ;)

Szóval go Lazar!!! :)

Drukkolok neki.

sapka 2011.06.17. 13:26:38

szerintem sem értelmi fogyatékos, maximum tanulatlan a fiú, ami nem is csoda, milyen körülmények között él.

doncii · http://doncii.blogspot.com 2011.06.20. 18:07:34

Go Lazar! Koszi a posztot, szeressuk az ilyet.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása