Madár edzőlépcsőjét teszteltük

2011.11.27. 18:13 Winkler Róbert

Barátom és életmód tanácsadóm, Gábor nemrég részt vett egy megemlékezésen, ahol összegyűlt egy nagy csapat bokszoló, hogy megemlékezzenek az egyiptomi buszbalesetben elhunyt sporttársról. Ott volt a szilveszteri amerikai meccsére készülő Erdei Zsolt is. Madár annyira szálkás, mint még soha, mondta Gábor, aki régen edzőpartnere is volt, ezért természetesen megkérdezte a bajnokot, mi a titka, vagy legalábbis miket edz.

A diétáról nem volt szó, és Gábor szerint kicsit aggasztó, hogy Madár szerinte nem kesztyűzik eleget, meg hát végül is ki a fenével kesztyűzne itt Magyarországon?

De azt elmondta, hogy lépcsőznek, és valahogy az is kiderült, pontosan hol. Korábbi Göd-környéki hétvégi futásainkon Gábor mindig szertartásosan felhívta a figyelmemet, hogy ez itt a lépcső, ahol Madár edzeni szokott, de most direkt úgy jöttünk, hogy a tizenegynéhány kilométeres etapban legyen egy kis lépcsőzés is, mintegy Madár tiszteletére.

Gábor azt mondja, Madár úgy lépcsőzik, hogy meneteket nyom, egy profiboksz-menet pedig három perc. Ebből a szempontból nem is lényeges, milyen hosszú a lépcső, hiszen pörgősen felszaladunk, lekocogunk, felszaladunk, lekocogunk, míg le nem telik a három perc. Akkor egy perc szünet, és kezdődik megint a felfutás. Legalább akkora állatság, mint amit a múltkor Szasza híres edzőlépcsőjén műveltünk, jellemző persze, hogy ahhoz is talált a Szasza elég hülyét, aki csinálja. A Madár-féle edzés tizenkét menetnyi lépcsőzést tartalmaz, ami ugye harminchat perc nettó lépcsőzés tizenegy perc elosztott pihenővel.

Hát, mit mondjak, húzós a három perc szaladgálás, még húzósabb, hogy csak egy perc a pihenő, de Tavoris Cloud is olyan ellenfél, aki megkívánja a kondit. Gábor eddig biciklivel járt ide, csak lépcsőzni, szólóban, úgyhogy most óvatosak voltunk: nyomtunk egy menetet, kocogtunk a gát végéig, forduló vissza Madár Lépcsőjéhez, még egy menet, aztán futás haza.

Azt kell mondjam: jó. Legközelebb bátrabbak leszünk, és kétszer két menetet lépcsőzünk, bár el kell ismernem, már egy után se nagyon kívánja az ember a következőt. Szasza, ha ember vagy, megcsinálod a 12x3 percet! (És kihívod Erdei Zsoltot egy címegyesítő lépcsőzésre.)

13 komment

Címkék: boksz madár lépcső göd

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr33415910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cindbl 2011.11.28. 01:04:15

a', madar mar nemeteknel van, mire megint hazajon, mar 3x-os bajnok lesz. akkor meg ki merne vele lepcsozni? :)

ommm 2011.11.28. 10:06:27

Aj of dö tájger ment közben?

pumchi 2011.11.28. 11:54:54

Szaszának a 12x3 perc csak felfelé ér. Keressen egy 3 perces lépcsőt. Az én személye kedvecem a Palamidi erőd (Nafplio). Állítólag 999 lépcső, de én csak 992-t számoltam. Persze akkor jutott eszembe, hogy lemérem, mennyi idő alatt érek fel, amikor először leértem az aljára... :) Felfelé értelemszerűen nem voltam számolásképes állapotban, lefelé meg még másodszorra is túl gyorsan jöttem, hogy kizárjam a hiba lehetőségét. :)

FutoBolond 2011.11.28. 11:59:31

@ommm: Pistám, mond, hogy te is elkezdtél futni! :)

BGy · http://babosi.blog.hu 2011.11.28. 12:17:56

Én is szoktam lépcsőzni. Javaslom még a páros lábbal, kettesével a lépcsőfokokat. Ott már figyelni kell!

pumchi 2011.11.28. 12:59:28

@szasza75: Nafplio, Görögország. Nem szabad kihagyni, ha arra jársz. Mondanom sem kell, hogy az öböl partján nem gyenge a kilátás 999 + y lépcsőfok magasságból. És a város is egy kis ékszerdoboz. Persze nem túl nyüzsgő. :)

pumchi 2011.11.28. 13:07:26

@szasza75: a másik személyes kedvencemet a körülmények tették azzá.
Cobá (Mexikó), Nohoch Mul piramis, 42 méter, 120-140 körüli lépcsőfok, de nagyon oda kell figyelni, hova lépsz. Már másodszor jöttem le, mikor az érkezésünktől kezdve ereszkedő turistacsoport utolsó tagjainak még volt egy pár lépcsőfok. Egy fiatal pár pedig a 30. lépcsőfok körül megitta az izotóniás italát, aztán megpihent és visszafordult. Egyébként 42 mp volt másodszor felérni (itt is későn jutott eszembe a mérés :) ). Lehetett volna gyorsabb, ha nem 49 fok van, és van még vizünk. De az utolsó kortyot a piramis tetején osztottuk meg, és még 2 km-re voltunk a kijárattól, ahol a bolt volt. :)

ringsider · http://fussatokbolondok.blog.hu 2011.11.28. 15:15:50

félOFF:
Sturmékkal edz már Madár..

rodriguez 2011.11.29. 10:10:22

@szasza75: én tudok valamivel közelebbit is... Austria, Kaprun, mintha a Kitzsteinhornra mennél síelni, csak tovább kell menni a völgy legvégéig (azt hiszem Wasserfallboden panzióig lehet menni, ott parkoló). Onnan már csak busz, illetve sikló. A sikló mellett van egy hosszú lépcső, ha jól számoltuk 2000 lépcső volt. Vlsznlg ha működik a sikló nem lehet felmenni. Mi pont lekéstük az őszi utsó hétvégét, ezért felmentünk.

pumchi 2011.11.29. 11:25:20

@ulrik: Ez bizony. :) be jó is volt... annyira megszédültem tőle, hogy egész nap elfelejtettem a sapkát, és estére olyan napszúrásom lett, mint a nagykönyvben.

pumchi 2011.11.29. 11:26:32

@rodriguez: akartam is felvetni, hogy tudtok-e közelebb is jó kis lépcsőt. De egy kicsit még közelebb is lehetne. :)

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása