Égető kérdések

2012.06.19. 10:48 mgergoo

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én nem bírok melegben futni, de nem csak úgy behisztizek és bemesélem magamnak: papírom is van róla. Tavaly, amikor elmentem a terheléses vizsgálatra az derült ki, hogy minden szép, minden jó, csak ha egy mód van rá, akkor ne fussak melegben. Nem tudom már mi is volt a pontos oka, valami olyasmi, hogy terhelés alatt nagyon magas a vérnyomásom, ez még a túlsúly hozadéka, köszi. Persze én vagyok DK, agyban nagy, az egész terheléses vizsgálat már régen volt, meg azóta rengeteget fejlődtem (haha), így "ki ha én nem?" alapon elindultam a hétvégi 30 km-es hosszú edzésemre. Mikor? Szombat délután 14:26-kor.

Nem tudom hány fok volt, de éreztem, hogy nem lesz ez így jó, két kilométernél még lazán futottam, de öt környékén már úgy ittam a vizet, mintha sose ittam volna. Futottam tovább, de, mint a birodalmi lépegető, csak cammogtam a Budai rakparton, egy-egy jobb karban lévő japán turista leelőzése is komoly feladvány lett. Nyolc környékén már ültem a betonkorláton és majszoltam az életmentő készletként bepakolt banánt. Nyolc környékén... egy harmincas edzésen... hol van még a vége?

Nagy nehezen elvonszoltam magam az Árpád-híd előtti bringás felüljáróig, de ott belémnyilallt, hogy nincs ennek így értelme, vissza kell fordulnom. Csalódottan hazavonszoltam magam, a végére már csak gyalogoltam, sőt még fagyiztam is. 18,3km-t 2:40 alatt tettem meg. Egy maratoni tempóra előírt kemény futóedzést degradáltam futókirándulássá.

ketfeju_busz_02.jpg

Mire hazaértem lázam lett, kóvályogtam és megfájdult a fejem. Nagyon gáz, hogy ez a bő két és fél óra nekem elegendő, hogy napszúrást kapjak, pedig folyamatosan ittam és többnyire sapka is volt rajtam. Egyébként is érzékenyebb vagyok a napra, mint mások, de hogy fogok így ilyen körülmények között versenyen indulni? Már hazafelé bandukolva sem tudtam másra gondolni, mint hogy ilyen időjárásban én nem tudok futni (persze tudom, hogy más se, emlékszem én a tavalyi Délibábra, ahol a nevezettek nagy része nem ért célba), de mi van, ha Berlinben is hasonló idő lesz? Ott nem lehet kirándulásra váltani, nem lehet 6 óra alatt futni. Valamit ki kell erre találnom.

Verseny közben sem kezelem jól a helyzetet. Folyamatosan locsolom magam sapkányi adag vizekkel, amivel azt érem el, hogy a rajtam lévő mez 2 kilós lesz, ezáltal elkezdek lassulni, még jobban hajtom magam, hogy tartsam a tempót, még jobban várom a következő frissítőpontot, ahol locsolhatom magam. Ördögi kör. A K&H-n már volt olyan, hogy a lavórt borítottam magamra, meg is lepődtek az emberkék a frissítőponton. Ezen valahogy változtatnom kell, mert biztos vagyok benne, hogy nem ez a legjobb stratégia. Lehet, hogy elég lenne valami kendő, amit bevizezek, vagy csak a sapka? Az biztos, hogy le kellene szoknom az egész alakos zuhanyzásokról, mert szerintem többet veszítek vele, mint nyerek.

Ti hogy vagytok ezzel? Mi a teendő? Van erre valami preventív módszer, vagy valami trükk, amit futás közben alkalmazhatok? Mit tudok az ellen tenni, hogy a szervezetem ennyire érzékenyen reagáljon az kánikulára és a napsütésre?

Addig is iramszarvas üzenetével búcsúzom, amit a szombati futásom közben küldött a fülemre:

"Kurvah meleg one, mi. Chuck auvatoshawn"

Fordítás a szerkesztőségben.

40 komment

Címkék: edzés meleg dk

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr294594929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zime 2012.06.19. 11:35:45

Nekem is ez a gondom. Én vasárnap futottam délben 33 fokban minimum (naná, hát mikor?! de bevallom kicsit mazohista szándékkal, teszt jelleggel). Odafelé még rajtam volt a póló, aztán már nem. Csak kb. 8 klikket futottam, de beletettem 4 db 100m-es repülőt, na attól megborultam a melegben, hazafelé vánszorgás. Otthon 10 perc a hűvös zuhany alatt, és aznap már nem pisiltem, dacára a megivott 2 hekto folyadéknak... :)

Donald Trump 2012.06.19. 12:04:25

Én is vasárnap mentem a szigetre futni, még fél 3-kor is megvolt a 32-33 fok. Szerencsére. Lehet hogy én vagyok rosszul összerakva, de élvezem ezt a meleget. Még pár fok plusz jöhetne. Amikor felpúposodnak a villamos sínek, akkor jön el az én időm!
Nem volt túl sok futó rajtam kívül, talán 6-7 embert láttam.
A futás végén egy sör a gyrososnál és hazaúton egy nagy üveg ásványvíz. Nyár van, legyen meleg. Bár lehet hogy a Délibáb alatt már nem lesz ilyen nagy az arcom...

Ketszeri 2012.06.19. 12:23:10

Ez egy olyan tulajdonságod, amit figyelembe kell venned a versenyek kiválasztásakor. Mást hirtelen nehéz javasolni, mint hogy tavasszal és ősszel is vannak jó versenyek, nem csak nyáron.

Ha még van rajtad felesleg, akkor azt tudod csökkenteni, a sóegyensúlyra figyelni (víz helyett pl. Gatorade) és mindenekelőtt akkor edzeni, amikor a körülmények ideálisak, azaz nyűáron hajnalban vagy késő este.

Én kellemes hűvösben, laza tempóval számításaim szerint olyan 14-16km-t tudnék letolni (sokat kihagytam, az újrakezdés óta még nem futottam hosszút), , de ebben az időben ragaszkodok az 5-8km távokhoz.

T@Z 2012.06.19. 12:32:47

A Camelback bevált egyébként? Nem lötyögött, nem zavart? Ilyen kánikulában én a naplementéhez szoktam igazítani a futásaimat.

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2012.06.19. 12:37:58

@T@Z: Lötyögni nem lötyögött, mert Youtube megmutatta, hogy hogyan kell kiszívni a levegőt belőle, hogy ne lötyögjön, de persze zavaró futás közben egy hátizsák. Szokni kell még. Most lesz időm megszokni, mert úgy döntöttem, hogy a munkahelyre is futva fogok járni, így mindennapos társam lesz.

T@Z 2012.06.19. 12:41:55

Be tudnád esetleg linkelni? :)

e_easy 2012.06.19. 12:42:34

@mgergoo: fuss kora reggel - en ma libaboros voltam nyujtas kozben :)

amugy berlinben 18C a szeptemberi atlag homerseklet

szumo 2012.06.19. 12:46:53

Engem is megterhel a meleg: 2011 Délibáb fm ~40 perccel lett rosszabb, mint a legjobb 2011es fm időm.
Kerülöm a melegben futást és sokkal lassabb tempót próbálok futni, minden frissítésnél belesétálva iszom 1-2 pohár vizet.
Ja és nem használom a Saucony vízelvezetős sapkáját, ami "Felszívja a fejkörön az izzadtságot, a shield végén lecsepegteti, ezáltal az arcot szárazon tartja. " Ezt is a Délibábon tanultam meg, az összes fejre locsolt víz szépen lecsepegett a shield végén és nem a fejemet hűtötte.

doncii · http://doncii.blogspot.com 2012.06.19. 12:47:55

Van par hasznos trukk. Keves es szuk technikai ruciban locsolhatod magad es megsem nehez. Sapka tarkovedovel kotelezo, napszemuveget en kerulom, mert akkor nem onthetem a piat az arcomba (vizes szemuvegen nem latsz).

De a lenyeg: lassabban kell futni, az elejetol. Viszont nem sokkal lassabban, csak 10%. Azt vegig tudod tartani, de a pulzusod ugyis mutatja. Tul sokat iszol hanyingered lesz, so't mindenkeppen nyalogass melle.

Szoval nem krizis ez, nyilvan a vekonyak jobban birjak, de alapvetoen csak kicsivel visszabb kell venni, az elejetol. Tapasztalt futo felkel, ujjat kiteszi a szelbe es megallapitja, hogy ma nem a PB napja van, ez van, kocogunk - es meglepoen jo idod lesz, nem sokkal rosszabb a vartnal.

Pont ez volt nekem is a para'm ket eve, ugyanez: doncii.blogspot.hu/2010/07/queens-half-marathon-2010.html

doncii · http://doncii.blogspot.com 2012.06.19. 12:51:04

Oh megegy, en csak pici vizet locsolok az arcomba es lemosom a verejteket. Ha ugyanis vizes lesz a cipod, akkor 2o feletti futasnal olyan vizholyagod lesz mint allat, egy marathon alatt szetdurran es verzik - lesz eleg bajod 30k felett, annyira nem vagysz meg erre pluszban.

Marathonnal nagyon ovatos vagyok a frissitopontoknal es azonnal eltavolodom, nehogy valaki ram lotykolje a poharat, a cipomnek szaraznak kell maradnia!

Cs.Csilla 2012.06.19. 13:05:54

Gergőnek sajnos nem tudok tippet mondani, nekem [url=http://edzesonline.hu/edzes/959066]vasárnap[/url] bejött a sapka, arc és tarkó rendszeres vizezése + vízivás. Persze egy idő után a kisgatyám és a topom is egy merő víz volt, de szerencsére a súlyuk nem nőtt meg jelentősen.

Amúgy meg lehet, hogy jelentősen egyénfüggő, hogy mennyire bírja a meleget a szervezet és ha a fejed tetejére állsz sem fogsz tudni kánikulában szaladgálni.

Cs.Csilla 2012.06.19. 13:07:29

@Cs.Csilla: hupsz, a linkes hivatkozás nem sikerált.... :(

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2012.06.19. 13:22:09

Szerintem is valamelyest egyénfüggő, hogy ki mennyire bírja a hőséget, de biztosan lehet szoktatni a szervezetünket hozzá. Ha nem akarod az egész nyári szezont kihagyni, akkor valahogy szokni kell. Lassítani, keveset futni hőségben, de mindig egy kicsit többet, tarkóvédős szahara sapi, vizezés. Vizes kendő a nyakba, jég, stb. Érdekes kiegészítés, hogy pl az idősebb Schirilla azt írta, hogy nem szabad a testet locsolni, csak törölközővel dörgölni, szárítani. Ő csak az arc mosását javasolta, és a hűvös limonádé fogyasztását.
Olipapa azt szokta mondani, hogy minden lehetséges eszközzel igyekezzünk a maghőmérsékletet a normális közelében tartani, vizes ruhával, jéggel, stb

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2012.06.19. 13:24:31

Hozzátenném, van néhány elvetemült aki enyhébb időben is olykor több rétegbe öltözik, hogy szokja a túlhevülést, vagy birngások/triatlonisták akik felfűtött helyiségben, szaunában tekernek....

pannonfunk 2012.06.19. 14:13:36

1. Berlinben jó idő lesz. Északabbra van nálunk, őszi napéjegyenlőség után hirtelen rövidülnek a nappalok, éjszakára lehül a levegő. Nappal is alacsonyabban áll a Nap, nem fog olyan erősen sütni.

2. Ha mégsem, akkor nem fogsz idén 4 órán belüli maratont futni. Na bumm. Majd futsz jövőre. Ha hőség lenne mégis Berlinben ott lesz Sanyosz meg jópáran, akik ott helyben ellátnak jótanáccsal, hogy hogyan fussál 4 és fél és 5 óra közötti maratont hőségben, úgyhogy azon itt és most felesleges agyalni. És majd akkor ott, a 35 fogkban gondolj arra, hogy tavaly Budapesten olyanok nem értek célba, mint pl. Vajda Zsuzsi, mert rohadt hőség volt még októberben is, ahhoz képest neked az első hivatalos versenyen szintidőn belül célbaérni teljesen jó.

193 2012.06.19. 14:53:23

Tavaly a SPAR-on kellően felhúzták a hőfokszabályzót!
Minden tervem amit a marton lefutására felállítottam a meleg miatt dugába dőlt.
Nem erre készültem. Viszont most már tudom, hogy kellően hosszú a táv ahhoz, hogy bármi megtörténjen.
Pl. vizes cipőben futni!
Egy rosszul eldobott frissítő pohárnak köszönhetően úgy 16-17 km-től vizes cipőben cuppogtam 25-26 kilométert. Meg kell tapasztalni.
Ezek után a táv első felében bevallom szitkozódtam és kissé bepánikoltam.
De később, igaz jóval több vízzel de megtörtént velem a csoda.
36 körül egy szakaszon „csapra vertek” egy tűzcsapot! Nem voltak ott rendezők, csak úgy spriccelt több méter magasba a víz.
Becsukott szemekkel, feltartott karokkal időztem a vízpermet alatt úgy 8-10 másodpercet.
Katartikus élmény volt. Míg élek nem felejtem el. Mint a másfél éves fiam nyári zápor utáni tócsákban, úgy topogtam és ez idő alatt szabadult fel bennem minden feszültség és lelki teher.
Még a cél előtt bocsánatot kértem a „Vizek Istenétől”!

dvorcsakl 2012.06.19. 15:30:56

Én sem bírom a meleget, ezért vasárnap lenn a pusztában nem is futottam csak 8,5 km-t az országúton, azt se gyorsan, éppen csak 5 perces tempó alatt.

@doncii: nálam a napszemcsi alap, mert dioptriás, és még mindig jobban látok vizes szemüvegen át, mint anélkül. :-)

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.06.19. 15:53:56

Tarkó, fej hűtése nagyon fontos! Egy nedves kendő a nyakban csodákra képes. A vizes sapka ugyancsak. A nedves cipőt én is kerülöm, mert felázik a talpam bőre és vízhólyagos lesz. Tegnap 16 km-t futottam, négyszer engedtem a fejemre vizet. Így nem volt gond. A Camelbakből úgy is kijön a levegő, ha fejjel lefelé tartod és addig nyomod, míg a cső végén meg nem jelenik a víz. Így nem horpad be az ember homloka, mire kiszívja a levegőt. :))))

Ivan Grasso · http://op-ironman.blog.hu/ 2012.06.19. 18:12:58

Egyetértek a tippekkel, amit doncii és BGy javasolt. Egyébként szerintem sincs sok értelme a kiírt edzéstervet kánikulában délidőben erőltetni. A lényeg, hogy a feladatot teljesítsd, nem a napszak. A saját maratoni felkészülésem során is találkoztam ezzel a problémával, be is fejeltem szépen egy déli félmaratonon. Másnap megpróbáltam okosabban, a Margitszigeti Centrumban körpályán, táskából felvéve a frissítőt, locsolva, stb:
edzesonline.hu/edzes/393087
Ezután pedig kizárólag este 7-8 után nyomtam a hosszúkat a Szigeten, volt amikor fél 12-kor még kint voltam.
Ennek ellenére egész nyáron attól rettegtem, hogy a Bp. maratonon gyilok meleg lesz, aztán meglepetésre végig esett az eső 16 fokban (3:57 lett végül 2010-ben).

pannonfunk 2012.06.19. 19:23:48

@Ivan Grasso: Jöttél volna tavaly :)

Egyébként az este futás jó ötlet. Meg a folyamatos frissítés is. Egyébként a fészen volt, hogy itt kell bejelenteni, hogy nem működik a kút a Margitszigeten a Nike futóklubnál, akit szintén idegesít ez, jelentse be itt:

www.fokert.hu/bejelento/index

hátha megcsinálják. Tavaly kinyitották, miután elég sokat izéltuk őket.

help.desk 2012.06.19. 23:40:52

letezik egy del-afrikai ceg, ami konkretan futoknak, kerekparosoknak kinal megoldast hasonlo problemakra. europaban nem tudom kaphato-e. remelem tudtam segiteni.

www.coolwear.co.za/

Gabbesz 2012.06.20. 00:10:34

Elég sokat olvastam a témában, mert ahogy kezdett jó idő idő lenni májustól, úgy lettek egyre szarabbak az edzéseredményeim a Vivicittán elért időhöz képest. A meleg mindenkire kihat, hiszen a testet hűteni kell. Sajnos a lassabb futókat, és a több plusz kilót cipelő versenyzőt jobban sújtja, mint mondjuk Gebrselassiet. Én a K&H-ra konkrétan könnyű 6 perc/km-t terveztem a második körtől kezdve, ehhez képest 180-as pulzussal majd megpusztultam a 7 perc körüli tempóknál.
A napokban inkább este 8 körül megyek a Margit-szigetre, és a pulzus alapján futok, nem is annyira a tempót figyelve.
A jó hír az, hogy Berlinben szeptember végén általában 20 fok alatt szokott lenni a hőmérséklet; nem véletlenül itt szokták futni a világrekordokat!! :)

eLzsÉ 2012.06.20. 02:24:21

Igen, csatlakozom, én is azon agyalok, hogy inkább este kellene futni, mert reggel nem tudok olyan korán kelni, hogy ne legyen 30 fok, mert süt a nap ezerrel és az nagyon megnyomja a relatív hőérzetet.
Este is meleg van, de legalább a nap nem süt...

Holnap mondjuk megpróbálok 6-kor felkelni, csak ott meg az a baj, hogy mindjárt fél 3, jó sokat fogok aludni...:)

Érdekes, hogy pár hete 28 fokban nagyon lazán, 150 körüli pulzussal futottam 5.40-es tempóban 15 km-t (az nekem nagyon gyors tempó ilyen távon) most meg tegnap 6 percen kívül ment a 11.4 km.

De nem igazán érdekel, én nem készülök semmilyen versenyre, a pesti versenyek szerintem kimondottan rossz időpontban vannak.
Nem értem, a Nike-t miért nem lehet vagy egy hónappal későbbre tenni?
Szeptember elején bármikor lehet 30 fok, és a nevezéskor honnan tudjam, mi lesz?

De, mint többen írták, Berlinben mindig sokkal hűvösebb van, szerintem ezzel nem lesz gondod.

A tavaszi versenyek túl későn vannak, az ösziek meg túl korán...

eLzsÉ 2012.06.20. 02:33:30

@eLzsÉ:

Ja, ezeken a távokon én nem iszom semmit.

Viszek vizet, persze, mosakodni, meg futás után inni, de közben nem állok meg.
Ez egy bő óra, amit ilyenkor futok, azt kibírom, nem is nagyon hiányzik.

Egyszer álltam meg, de akkor csonthártya gyulladásom volt fociból kifolyólag és egyszerűen annyira fájt, hogy nem tudtam újra elindulni...

Most inkább annak örülök, hogy tudok olyan lassan futni, ahogy már régen szerettem volna.l
Ürömben az öröm....)

zsolababe 2012.06.20. 07:30:11

szerintem kezdj el szepen futni a nagy melegben..eloszor lassabban kevessebeket es majd hozzaszoksz..barmihez hozza lehet szoktatni magad..en latom Szilard baratomon aki mindig az esti orakban fut, hogy egyreszt a reggeli versenyeken mindig kivan mert nem szokott hozza a reggeli futashoz es ha mar melegebb van kicsit akkor mindig belehal..en meg rendszeresen reggel futok es versenyen kb 1perccel jobb kmeket mint edzesen..es mivel altalaban telen is napfenyes meleg helyenvagyok hozzaszoktam nem okoz gondot a nagy meleg...az elejen nekem is problema volt de hozzaszoktattam magam

angelday 2012.06.20. 08:28:32

@zsolababe: hirtelen comeback a Futóblogon? UB-n indultok?

zizuzi 2012.06.20. 10:42:26

@pannonfunk: szia! köszi hogy írtad a főkertet lelkesen fel is hívtam őket, segítő készek voltak mondták hogy az utóbbi napokba rengetegen hívták őket pont ez a kút miatt, de pont ez az egy kút nem hozzájuk tartozik, hanem az atlétikai pálya üzemelteti, aztán őket is felhívtam ahol illetékest nem kapcsoltak de ígéretet tettek hogy utána néznek! hátha elérünk valamit ha többen is hívjuk Őket!

miki-dzsi 2012.06.20. 12:12:53

javallom az erdőben futást (pl. HHH): nincs UV sugárzás, 5 fokkal hűvösebb van, nem kell napszemüveg, csicseregnek a madarak, nem kell iPhone, mert visszatalálsz: de érdemes ennyire melegben is futni! szombat délután futottam 24.5km-t 5 perces tempóval 32 fokban, de nagyon leizzadtam, a végén már vánszorogtam és ittam 1,5l folyadékot (pedig ilyen távon 25 fok alatt nem szoktam)
minél gyakrabban terheled magad azzal, hogy melegben futsz akár rövidebb távot, annál könnyebb lesz a Nike Félmaraton és a leleteid is jobbak lesznek :o)

mrvertigo 2012.06.20. 12:15:44

Csak azt tudom mondani, amit az előttem szólók már mondtak. Szóval ne fuss annyit kánikulában, amennyit enyhébb időben futnál. Szokni kell azt is. Szép lassan, kisebb távokkal, nagyobb mennyiségű vízfogyasztással... Mennie kell.

Én is toltam pont ebben az időben szombaton 22 km-t.

Napszúrás, meg fehér sapka, de fontos, hogy fehér legyen, és amennyire tudsz, árnyékos helyeken kell tolni.

Egyébként a vizezést én is így nyomom bazi melegben. Teli a sapkát vízzel és magamra. Tényleg zavaró az átázott polo, de hamar szárad az. Amennyire bír ugye az izzadság miatt.

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2012.06.20. 13:21:23

Miért délben indultok el futni?! Ez tiszta hülyeség, persze ha az a cél, hogy szívasd magad, akkor hajrá:) Ha már mindenképp, akkor ne 30 kilométerrel, hanem 5-el kezd a melegben futást. De tényleg nem vágom, miért a legnagyobb melegben kell elindulni... Én itt rászoktam a hajnali futásra, bár a páratartalom akkor is 100%, de legalább nincs 35 fok. Csak 25:) Kivéve ha hosszút futok, mert mire annak vége, dög meleg van, viszont mivel hűvösben kezded a szervezeted könnyebben alkalmazkodik futás közben. Legalábbis nálam így volt. Fehér sapka kötelező. A vizes póló pedig sem engem, sem a környezetemben lévő férfiakat nem zavarja :)))) Meg lehet szokni a melegben futást, de fokozatosan kell a szervezeted hozzászoktatni...

Jozsef · http://road2boston.blog.hu 2012.06.20. 13:27:16

Én Zsolával értek egyet. A meleghez hozzá lehet szoktatni magad. A futás szabadtéri sport, mivel a hosszútávú célversenyek úgyis csak kevés van egy évben, abban a pár alkalommal kell kihozni magadból, amit akarsz. És akkor lehet kánikula, eső, szél, bármi. A maratonon -főleg a második felében- nemcsak fizikailag lehet megzuhanni, hanem mentálisan is, ha egy olyan dologgal találkozol, amire nem vagy felkészülve.
Lassabb tempó először mindenképpen, de a pulzusmérővel futsz, akkor úgyis ez kialakul magától.
Ha hosszabbat futsz, akkor 1,5 óra után már valamilyen izoitallal pótold a sóveszteséget. Csak vízzel frissítéssel könnyen kialakul olyan érzet, hogy hiába iszol, majd' 10 perc múlva ismét szomjas vagy.
Ruházat könnyű és technikai, sapka kötelező, napszemüveg ajánlott, napkrémet soha nem használok.
Egyébként meg, amikor ősszel jön a lehűlés, akkor nagyon jó érzés, milyen jól hasít az ember :)

zsolababe 2012.06.20. 19:40:54

fura mod en a legnagyobb melegben sem iszom folyadekot sem futas elott sem kozben ha csak olyan 20km -t futok max..ezt ugye nem dontom el soha mert Balatonon szoktam a hosszukat futni de csak elindulok es amikor megunom akkor vissza...frissitest nem viszek nagy melegben sem es jelentem meg nem lettem soha rosszul :))
@angelday: most volt idom kicsit olvasgatni :) ...indulok ugy tunik ma talaltam ki..Nike csapatban a Ritaekkal :)

2012.06.20. 20:46:17

@zizuzi: érdekes, mert tavaly még hozzájuk tartozott...

pannonfunk 2012.06.21. 08:08:37

@viito: Ugye? Sumákolnak itt össze-vissza...

2012.06.21. 16:25:03

Többen írtátok a fehér sapkát, ami klasszul hangzik de nem egyértelmű az előnye. Vitorlázók használnak olyan fekete(!) ruházatot a legnagyobb melegben ami a speciális anyagösszetétele miatt jobban veri vissza a Nap sugarait mint a hófehér cuccok. Nekem sem fér a fejembe hogyan, de így van.

Gehehejza 2012.06.21. 19:32:15

Csak nagyon lazán kapcsolódik a topikhoz (khm), de én is az első maratonomra készülök Berlinben, és már napok óta toplistás egy Slayer szám (na jó, eredetileg Judas Priest) a futó-playlistemen, de most vettem a fáradságot, hogy a szövegét elolvassam - és megdöbbenve láttam, hogy ez bizony szóról szóra az én Berlin futásomról szól! Hogy mik vannak!

www.youtube.com/watch?v=yxoI7Jtqw5Y

Grand canyons of space and time universal
My mind is subjected to all

Stab! Bawl! Punch! Crawl!
Hooks to my brain are well in
Stab! Bawl! Punch! Crawl!
I know what I am, I'm Berlin

Through cracked, blackened memories of unit dispersal
I face the impregnable wall

Stab! Bawl! Punch! Crawl!
Hooks to my brain are well in
Stab! Bawl! Punch! Crawl!
I know what I am, I'm Berlin

Exploding, reloading, this quest never ending
Until I give out my last breath

I'm stabbing and bawling, I'm punching and crawling
Hooks to my brain are well in
I'm stabbing and bawling, I'm punching and crawling
I know what I am, I'm Berlin

Perillustris 2012.06.22. 00:06:50

A ma reggeli - munkába - futás még egy kis javulást is hozott, de hazafelé délután már plusz fél perc kellett egy kilométerhez. Útközben behajoltam egy közkút alá, az hozott egy kis felüdülést.

A más által már fentebb említett önsanyargatás is benne volt, de ésszel, s mivel alkalmanként nem futottam túl sokat (5,7 és 6,2 km), nem volt különösebb kockázata (bár embertársaim ábrázata kifejező volt).

Szerencsémre igen sok folyadékot iszom mindig, így jó eséllyel a víztartalékom is több, bár nem arányosan, mert a szervezetem igény is magasabb. Szombat reggel legkésőbb 6-kor el akarok indulni a 19 km-re.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása