Megjelent a Nike+ Move app iPhone 5s-re

2013.11.05. 15:01 angelday

Akik a nyugati fogyasztói társadalmak egészségtudatos, kütyücentrikus, nekünk drága, nekik középosztálybeli történéseit próbálják lekövetni, mindenképpen nézzék meg az új (és ingyenes) Nike+ Move appot. Ez az első "nagy" alkalmazás, ami kihasználja a legújabb iPhone 5s mozgásérzékelős koprocesszorát. Innen tudjátok letölteni – feltéve, ha van amerikai iTunes kontótok, mert csak azzal működik.

A szoftver egyébként arra való, hogy figyelje, mennyit mozgunk egy nap és ezeket NikeFuel pontokká alakítsa, hogy végeredményben láthassuk, mikor kell többet mozognunk. Az M7 koprocesszorról annyit, hogy folyamatosan futva mindenféle adatokat rögzít a felhasználója mozgási szokásairól (még akkor is, ha a telefon "alszik"), és ezt a CoreMotion API-on keresztül a szoftverek, itt a Nike+ Move, rendelkezésére bocsájtja, akik ilyen látványos ábrákkal ösztönöznek minket cserébe:

nikeplus_move.jpg

Szerintem őrületesen jó ez az irány, és noha ma még sokak számára luxus, hogy egy 250 ezer forintos valamit használjon többek közt ilyesmire, a jövőben egyre több olyan "okos" kiegészítő lesz majd a birtokunkban, amivel hasonló dolgokat tudunk majd mérni. Gondoltátok volna, hogy 2013-ban ilyenekkel írjuk majd a jövőt?

A magyar piacon egyébként legjobb tudomásom szerint nem forgalmazott termék a Nike FuelBand, így a fentieket is csak az információtartalom miatt írom. Az új FuelBand egyébként holnaptól kapható nyugaton.

12 komment

Címkék: iPhone FuelBand Nike+

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr715616136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zalko 2013.11.05. 15:29:36

Sima 5-re le sem engedi tölteni, azaz nem jelenik meg a találatok között. Tehát vennem kell egy 5S-t :-)))

nagykrisz_2 2013.11.05. 15:55:50

ezentúl azt is tudni fogja az NSA, hogy mennyit mozgunk? :D na de komolyra fordítva:

"arra való, hogy figyelje, mennyit mozgunk egy nap" ez idáig még nem is rossz, elvégre ingyen van.
"... és ezeket NikeFuel pontokká alakítsa" innentől viszont bullshit.

angelday 2013.11.05. 16:15:31

@nagykrisz_2: te hogyan oldanád meg ugyanezt a problémát?

nagykrisz_2 2013.11.05. 20:32:32

nem mint mértékegységre értem, hanem hogy mit csinál az ember velük? gyűjtögeti?

angelday 2013.11.05. 21:19:55

@nagykrisz_2: ha jól értem, csak behoz egy abszolút értéket a dologba, abból grafikont rajzol és ilyen-olyan módon rávilágít, hogy keveset mozogsz. Szerintem ez jó dolog.

nagykrisz_2 2013.11.05. 22:56:09

@angelday: így van, ezt nem is vitattam. mérje csak nyugodtan. azt tartom csak feleslegesnek, hogy az ember feltöltse, megossza ezeket a pontokat. az olyan farmville színvonal.

RabiMiki · http://ittfutok.blog.hu 2013.11.06. 08:40:18

Ez szerintem egy baromság, mivel pont az aktív periódusaidról nem mond semmi érdemlegeset. Két óra úszás? Nulla pont. Egy óra bringa? Nulla pont. Száz fekvőtámasz? Nulla pont.

Azt viszont tökéletesen méri és naplózza, hogy hányszor tetted meg az irodád és a kávégép közti 50m távolságot. Kivéve, ha az asztalodon felejted a telefont...

Egy szó mint száz, ez geek cucc, nem sportolóknak való.

BGy · http://babosi.blog.hu 2013.11.08. 08:09:25

Ez elsősorban marketingcélokat szolgál. Megosztják a Facebookon, így minden hírfolyamban megjelenik a Nike neve és a pipa. Nincs ezzel semmi baj, a Nike marketingstratégiáját mindig elismertem. Ügyesek. Lehet tőlük tanulni.

angelday 2013.11.08. 09:28:44

@BGy: kétlem. Nyugaton rettenetesen mennek ezek a karperecek, amik mérnek egész nap és hisztogramokat rajzolnak, meg ösztönöznek. Jawbone, Fitbit, FuelBand.

BGy · http://babosi.blog.hu 2013.11.08. 09:44:39

@angelday: na, én is ezt mondom! Szerintem ha nem lehetne megosztani, senki nem használná 1-2 hétnél tovább. Így van motíváció, mert látják a többiek, a Nike-nak pedig jó, mert a sok hírfolyamot tele lehet nyomni a nevükkel. Ez pont olyan, amikor sokan kirakják egy-egy rádió matricáját a kocsijukra, hogy lefényképezzék őket egy bögréért. A legolcsóbb reklám. De nincs vele bajom, nem is akarok lebeszélni róla senkit. Itt legalább valamit csinálni kell mielőtt a "matricát" kirakod. Nem a kocsidra, hanem az oldaladra. :) Lassan 1 hónapja semmilyen közösségi térben nem vagyok jelen (ezt leszámítva). Komolyan mondom, jobb lett az életem. Ha lesz időm, hosszabban is értekezem majd róla. Tegyetek egy próbát! Csak egy hétig.

aribazsy 2013.11.13. 12:06:07

@angelday: Merre kulfoldon, mert megmondom oszinten meg futok kozt se nagyon lattam amerre en jartam :( Talan amcsit tudom elkepzelni hogy megy...de ott se nagy "ember%-ban".
(Jawbone-rol tavaly olvastam egy cikket talan Evining Standardban hogy rakkelto :DDD )

Btw: es mennyivel roviditi meg az akksiidot ez az app? Mert nekem a Samsungos, meg a Runtastic, accu pedo eleg szepen odavagtak.

Dani_ 2013.12.09. 19:02:18

azert us konto nem feltetlenul kell, a legtobb europai orszagban is van :) nem tudom a magyarokat miert buntetik

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása