Az igazi futók pamutban futnak

2014.10.25. 13:14 angelday

Mármint a Tracksmith.com hagyományőrző, mégis divatos futócuccokat gyártó és forgalmazó cég jelmondata szerint. Ráadásul kirakták az alábbi képet is, illetve néhány mondat alatta:

tracksmith_cotton.jpg

"We’ve got nothing against more technical fabrics, but for light training runs, we find most runners prefer the simplicity of cotton. It’s breathable, it doesn’t retain odor, and it gets better with every mile. Besides, nobody falls in love with polyester."

Magyarul talán:

"Semmi bajunk nincs a technikai anyagokkal, de egy-egy könnyű futáshoz úgy látjuk, hogy a legtöbb futó a pamut egyszerűségét választja. Jobban lélegzik, nem büdösödik és minden mérföld után jobb lesz. A poliészterbe egyébként se szeret bele senki."

Én eddig egyedül Szuflavédert ismertem, aki nyíltan vállalta, hogy ő sokszor szeret pamutban futni dacára annak, hogy nála is tele van a szerény a technikai pólókkal. (Annak idején még összehasonlító tesztre is készült, de azt is elmosta az eső.)

Röviden nem büdös és feelinges akkor, ha rövid futásokra használja az ember. Ki az, aki osztja ezt a véleményt? Vannak itt olyanok, akik pamutban futnak? És ha igen, a fentiek miatt, vagy más okból kifolyólag? :)

10 komment

Címkék: poliészter ruházat pamut tracksmith

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr296831473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.10.25. 13:34:14

Kb. 1 éve én is csak pamutban futok.

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.10.25. 13:55:17

@angelday: a pamut pólókon mindig egy jó nagy folt jelenik meg a hátamon, de nem büdös. A lapockáimról is eltűntek a megmagyarázhatatlan piros pöttyöcskék. Szerintem a pamut a bőrnek jobb viselet. Szellőzik ez is.

nagykrisz_2 2014.10.25. 14:17:22

A műszálas ruha bullshit. Ami elpárolog róla (pardon, a ruha párologtatja el, szabályozva és intelligensen) az minimális, ergo az is csurom víz lesz. És még kényelmetlen is.
Kivéve a Nike műszál, az jó.

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2014.10.25. 15:50:02

@angelday: De szép téma! istenem! Én külön köszönöm, mert holnap szigethalmi piac van és be kell vásárolnom télire. Ilyenkor pamutban úszik a piac. Poliamid, műszálas cuccnak helye nincs!

Egyébként az én tapasztalatom az, hogy a műszálasról sem párolog el jobban semmi, inkább lefolyik a lábra és a cipőre. Egyszerűen nem éri meg nekem ár-értékarányban, mert csak egy dologban ad többet: a mellbimbót kevésbé terheli.

Ha 20 km-t futok akkor nagyon kidörzsöli a bimbómat a pamut, (mondhatom véresen érkezem haza) megjegyzem, csak egy nike póló nem teszi ezt velem. Ezért havi rendszerességgel imádnak a patikában, amikor vazelint veszek. Ők nem tudják, hogy bimbókezelésre veszem. Meghagyom nekik, hogy fantáziáljanak ;-)

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2014.10.25. 20:04:02

Istenem, bárcsak egyszer kijöhetnénk mindannyian erre a piacra. Angelday csapatépítés? És a kommentelőket is hívjuk meg pls!

hidegchaco 2014.10.25. 20:32:19

Én egyrészt "lelki okokból" futok a hétköznapi edzések döntő többsége alkalmával pamutban (a technikai pólókat a versenyekre tartogatom, ezzel is emelve az események rangját, színvonalát és presztízsét), másrészt azért, mert ugyan mit is kezdenék az utcai viseletből már kikopott, illetve a sok évvel ezelőtti versenyeken kapott pólóimmal? Harmadrészt: a futáshoz a jó cipő az, ami a fontos. A technikai ruházat és a kütyük halmozásával már érdemes vigyázni, nem árt, ha ezek mennyisége (és bekerülési költsége) igazodik a futó teljesítményéhez. (Mondjuk, az általam látott/ismert spílerekre épp a mértéktartás a jellemző, vélhetően nem ők adják a plázákban lévő márkaboltok legfőbb vásárlóközönségét.)

gyanta 2014.10.25. 20:40:24

Ha NIKE SPORTWATCH órában, illetve NIKE pólóban és cipőben futok, soha nem izzadok!!!

DirtyHarry 2014.10.25. 20:56:36

LOL pamut. Egy Dri Fit pólónál nincs jobb, és nem folyik rajtam a viz alatta, igaz elázik a cucc, meg büdös is lesz, na de a pamut is, ezt nem adják be nekem hogy nem. Egy Nike Miler már egész olcsón kapható, aki csak a boltig fut meg vissza annak valószínűleg elég a pamut, de egyébként nem hiszem hogy alternativa lenne.
De mondok mást: ha komolyan gondolod akkor veszel egy Icebreaker gyapjú felsőt, na az nem lesz büdös, ahhoz nagyon meg kell dolgozni, rohadt jól szellőzik, nem fázol benne, nincs meleged benne, legjobb felsőim ezek. Legutóbb egy 15km-t futottam benne, volt alatta egy technikai, átnedvesedett, de nem volt vészes, meleg maradt és kényelmes, és nincs szaga!!
Túrázáshoz pedig szintén a legjobb akár több nap is felveheted, mert nem büdösödik be.

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2014.10.27. 13:31:40

Rövidebb tavjaimat (10km) pamutban nyomom, jobban szeretem, nekem az nem dörzsöli veresre a bimboimat.
A hosszabb tavokon marad a muszalas, nem szeretem a teljesen atizzadt polot, ragad es nehez. De a techikai polok közt is oriasi a különbseg, nekem pl. a nike dörzsöl, ezert nem hasznalom. Sorry... :-)

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása