A befejező Kropkó interjú

2008.09.11. 08:49 Winkler Róbert

Minden jó futásnak vége lesz egyszer. A 12. kilométer táján súlyos témát érintettünk, Kolonics György halálát, de volt szó köszvényről, böjtről, eszement zabálásról is. Aztán persze lenyújtottunk.

(…)

- Tíz nappal a verseny előtt drasztikusan visszavesszük az edzésmunkát. Megvan, hogy mennyi energiát fogyasztottál; rendes adag kaják voltak. Sankt Moritzban volt olyan, hogy két pizza, két spagetti, persze nyolc óra bicikli, 6800 szintkülönbség után. És azt mondtam, hogy kérek hozzá két adag fagyit. Addigra a pincér már elkezdett két emberre teríteni, úgyhogy szóltam, csak egyedül vagyok, mert akkor egyedül voltam kint. De nálunk nagyok az adagok, mondja az olasz. Sebaj, hozta, megettem mind. A végén a fagyi ingyen volt.

Azt persze nem mondtam neki, hogy én innen lementem a picsába, végig a Giro legnehezebb szakaszán, a Selvión, és közben az olasz határőr nem kérte az útlevelet, mert azt mondta, hogy aki ide biciklivel jön, az hülye, Bormióba le, meg egy-két helyen. Aztán vissza Sankt Moritzba. Éhes voltam. Na mindegy, szóval van ám bele az embernek! Aztán jön az utolsó nap, és alig van edzés. 45 perc, az is három részletben. Azon túl, hogy azért tudod, jön majd a verseny, ahol vagy megkeresed a magad pénzét, vagy meghalsz, nincs dolgod. És közben éhezel. Ami szigorú, mert addig annyit zabálsz, amennyit akarsz. Szörnyű: szénhidrátstop van! Amit te megcsinálsz, ösztönösen, vagy akár Mohamed próféta hatására, az ugyanazt csinálja: kiürítjük a szénhidrátraktárakat. És ilyenkor ami szénhidrátot az utolsó két napban töltesz fel, azt könnyebben tudod megmozdítani. Nagyon fájnak ezek a napok. 

- Volt egy csávó, akivel egyszer igen régen dolgoztunk. Operatőr, vagy technikus, már nem is tudom. És volt valami ízületi baja, járni is alig tudott, kórházról kórházra vándorolt, az orvosok nem tudtak vele mit kezdeni. Egy természetgyógyász mondta neki, hogy ja, pajtikám, hugysavkristály-lerakódás, vagy mi, az ízületekben.

- Az az: köszvény.

- És hogy van megoldás: semmi állati fehérje, semmi hús, semmi tejtermék. Annyira készen volt és annyira fájt mindene, hogy nem volt vesztenivalója, betartotta a diétát. A köznapi fogalmaink szerint azóta sem eszik izgalmas dolgokat, de egyre jobban lett, és ma, illetve kábé tíz éve, mikor együtt utaztunk valami forgatásra, maratonokat fut. Azért jutott csak eszembe, mert ő azt mondta, egy-két nappal a verseny előtt már egyáltalán nem eszik.

- Szerintem félreértetted: az utolsó tíz napban. De az utolsó kettőben már igen. Öt nap leürítés, kettő nap feltöltés.

- És mit lehet enni a leürítős napokban?

- Amiben nincs szénhidrát: húst és salátát, persze módjával.

- És az utolsó két napban nagy tejberizsek?

- Hát... Dupla fagyi, meg van még hozzá egy kis Gundel palacsinta, vagy somlói, banana split... Csak az a baj, hogy az utolsó estén már rosszul vagy az idegességtől. Van egy évben három versenyed, ahol meg kell keresned a pénzt. Kettő perccel lassúbb vagy, hatezer dollár úszott.

- Az első hány kap pénzt?

- Az első tíz. 1800-4000 versenyző indul, amiből persze egy százalék profi, tehát mondjuk száz ember, és ha tizedik vagy, azzal azért kitörölheted a segged. 

(...)

- Azért annyit még hadd mondjak el, hogy érzed? Ezzel a tempóval a világból ki tudsz futni. A másik, hogy majd nézd meg, ha letöltöd az órádat: ahogy most futunk a végén, így kezdd a futást. Mert most lassabban futunk. Nem az, amit az elején mentünk.

- Nem az a jobb, minél gyorsabban futok? Hogy minél gyorsabban futom a tízezret, annál nagyobb császár vagyok?

- Az edzés 60%-a lassú munka. A gepárd is ritkán fut nagyon gyorsan.

- A gepárd speciel a sprinten kívül hasznavehetetlen.

- Ebben a tempóban egy félmaratont bárki bármikor megcsinál. Két éven belül, persze. A Geóban olvastam, hogy volt egy negyvenes, sörözős családapa. Punnyad, cigizik. A főszerkesztő pedig kitalálta, hogy fél éven belül van egy maraton, fussa le. És a csávó felkészült. Emailben kapott tanácsokat Amerikából, és lefutotta. Ez olyan, hogy a Kokó egyszer mondta nekem, Péter, amit te csinálsz, az eszméletlen. Mondom, Kokó, figyelj, te ezt nem tudod felfogni, mert egy bizonyos közegben mozogsz. De hidd el, ha én bemennék a ringbe, és kapnék egy fülest, engem úgy elkapna a hév, hogy rögtön kiütnének. Ugyanazt a dolgot csináljuk: felülemelkedünk magunkon és kihozzuk a maximumot. Tudjuk, mi az a fájdalom, ami még nem káros. Értelmezzük a visszajelzéseket. Hogy mi az, amitől nem rokkansz meg.

- Amit például Kolonics rosszul értelmezett?

- Azért egy pillanat: egy szövetség, amelyik négymilliárd forinttal gazdálkodik, hogy nincs kétszázötvenezer forintjuk arra, hogy olyan pulzusmérő órát hozzanak, amit 1988 óta hordok, érted?! 1996 óta gyárt olyan órát a Polar, ami nemcsak hogy méri a pulzust, de melletted mennek a motorcsónakkal, kint van a laptop, és azt is meg tudod nézni, hol vannak extráid. Az edző meg, aki nagyjából annyit csinál, hogy ordít, hogy hajtsd meg, nem fáj az!, ilyenkor azt mondja: öreg, elszaporodtak az extráid, most leállunk. Tudjuk, három hét múlva olimpia, de most mész pihenni. Ráadásul én, mint öreg medve, tudom, hogy hiába volt csak 36 éves, a sportban már öreg medve volt ő is. És az ezer méter az nem az öreg medvék távja: az a gyerekeknek való. Leadja a teljesítményt az idősebb szervezet is, csak hosszabb távon, nyomatékból. Ők meg még le is nyilatkozták, hogy ugyanazt csinálják, mint négy éve, meg mint nyolc éve. Persze. Az idősebb szervezet le tudja adni a teljesítményt, csak meg kell növelni a regenerációs időt. Ott meg azt gondolta az edzői stáb, hogy jó lesz tökugyanaz a terhelés egy 36, mint egy 28 éves szervezetnek.

- Tehát kajak kenuban is olyan nettó üvöltözős edzők vannak?

- Kérdezd már meg, használt-e pulzusmérő órát. Nekem az utolsó tizenöt évemből minden edzésem adatai megvannak. Hogy melyik versenyen hogyan ment a pulzusom – ezeket elemeztük.

- Volt olyan, hogy érezted, hogy baj van a szíveddel, és megálltál? 

- Nem. Tudod, hogy miért nem? Mert az első jelek nem itt jelentkeznek. Edzés közben lehet, hogy észre sem veszed, ezért kell az edző, a pulzusmérő meg a laptop. A pályán észrevétlenül átesel rajta, mert óriási tartalék van a szervezetben. De ha folyamatosan hibázol, akkor bűnözöl. Ha hibázol, mint ahogy én is hibáztam, és extrákat mérsz ki magadnál...

- Mi az az extra?

- Elütés. Szívritmuszavar. És ahogy látod, hogy extrád volt, egyből leáll az edzés, és három nap pihenő. És nyom nélkül eltűnik a dolog. Reggel ha futsz, megméred, hány milliszekundum az ütések közötti távolság, és ennek nagyjából azonosnak kell lenni. Kivéve, ha bejön a légzési aritmia. Amikor levegőt veszel, és aerobba mész – az alvás is aerob – akkor légzési aritmia van. Kihagy a szív, de ez is normális. Mert ha kell a hely a tüdőnek, a szív kicsit félrehúzódik. Na most ha én vaddisznózok, ereszd el a hajam, akkor nyomja, és teszi a dolgát. És lehet egy extrád, meg még egy, meg még egy, aztán...

- Na, nyújtunk?

- Nyújtunk, vazze.

47 komment

Címkék: interjú kolonics kropkó

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr4656668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Critmiss 2008.09.11. 09:07:32

Basszus, ezt a szénhidráttöltés dolgot miért csak most olvashatjuk? Én hülye az utolsó héten zabáltam. Persze, Google a barátom, de akkoris.

Ras · http://futo.blog.hu 2008.09.11. 11:06:38

ZaZie ha tényleg érdekel a futás akkor azért ne ez a blog legyen az egyetlen információforrásod :)

angelday 2008.09.11. 11:28:31

Így van. Mi csak lelkes amatőrök vagyunk. :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.09.11. 11:58:00

mi szoktunk a versenyek előtt tésztát, egészen pontosan lasagnet enni, de ez inkább móka, mint tudomány. nagyon finom, és jó összeülni. :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.09.11. 11:58:32

engem inkább a Kolonicsról szóló rész döbbentett meg.

yossarian 2008.09.11. 12:02:59

Az elején arról volt szó, hogy a Kropkó megmondja a tutit, a szigeti futókörről.
Szerintem az lemaradt. Engem érdekelne.
Meg szerintem a másik 2000 embert is aki ott fut.

Xotifan · http://aronalul.blog.hu 2008.09.11. 12:34:47

yossarian: Valahol mintha mondott volna egy olyat hogy túl puha vagy mi a szigeti futókör. Mint a takony.

Matfu 2008.09.11. 12:41:12

És mit szólt be az Armstrongnak?

Xotifan · http://aronalul.blog.hu 2008.09.11. 12:48:15

Olvassátok el, ne nekem kelljen már leírni, ajóéletbe! (Hogy nem is vót hererákja hanem valami dopping-ügyes történet)

Mikor Sodrócki 2008.09.11. 13:16:36

Most már kénytelen leszek megvenni a Kropkó úr könyvét, mert nagyon felcsigázta a kíváncsiságomat.

MrCain 2008.09.11. 14:25:34

Kropkónak van könyve? Nem tudtam, szégyellem is magam. Megyek is egy könyvesboltba.

Egy kis OFF:
Ez a hatalmas kép meddig lesz kint? Ezt komolyan gondoltátok? Főleg, hogy Robin nem is Nike cipő van :D abban hova teszi az érzékelőt? Bocs, bunkó vagyok, tudom...

ThufirHawat 2008.09.11. 14:49:02

Off1: Szerintem nagyon állat ez a kép! Nagyon jól összefoglalja, hogy miről is van itt szó kérem szépen. :o))

Off2: Megvan ez a @&#Đ Sportband. Nagyon gyakran eldobja a jelet, és olyankor hatalmas szakadás van a trendben. Nektek csinál ilyet? Másrészt egy hegyes-völgyes 4km-t szerinte tizedre azonos (5.06") pace-el futottam. Fel is, le is, holott menet közben szépen változott az érték (csómoszor majdnem hasraestem, mert ezt a sz@rt bámultam). Értem, hogy simítja a jelet, na de ennyire... Nektek?

ThufirHawat 2008.09.11. 15:26:20

A kitakarással még jobb a kép... :o))))

angelday 2008.09.11. 15:50:55

Winkler cipőjét a klasszikus média receptnek megfelelően kikockáztuk.

DaMartian 2008.09.11. 16:06:27

A margitszigeti gumiszőnyegről nekem is az a véleményem, ami Péternek: vacak.. Ettől persze még mindig jobb, mintha nem lenne, de ha már ennyi pénzt beleöltek, miért nem lehetett megcsinálni rendesen?? Nekem az első problémám vele, hogy keskeny. Rengeteg futó van a Szigeten, és így ha szembejön valaki, nem ritkán az ember veséjében landol a másik könyöke ha éppen rosszkor lendít keresztezésnél. Még 30 centi és már kényelmes lenne! A nagyobb baj viszont az anyagával van. Az klassz hogy puha, így ízületkimélő, de sok helyütt már túl puha, és hepehupás, ilyenkor billeg rajta az ember lába. Ez a szalagokat baromira terheli, ráadásul aki rossz stílusban fut, annak ez a massza még inkább engedi a lábát nem természetesen gördülni. Az, hogy a hullámzó anyagsűrűség idegesítő (mert azért néhány helyen egész jó lett) már csak a kisebbik baj. Szóval nálam a futósáv amit segít az ízületeknek, azt megfájdítja a szalagokon..én inkább a murván megyek mellette. Meg ott több is a hely.. A Sziget belseje tele van aszfaltozott, árnyas járdákkal, meg több kilométernyi sétaúttal, a kedvencem, amikor babakocsit tolnak a futósávon, vagy párocskák kéz a kézben (lehetőleg cigarettázva) foglalják el az egészet keresztben.. De azért nagy szerencsénk van, hogy van egy Margitszigetünk! Mindezek mellett igazi Running Heaven!!! Legtöbbször ott futok..

2008.09.11. 16:12:44

Már csak UP hiányzik a képről... vagy csak nekem? :D

angelday 2008.09.11. 16:14:24

UP a gáton botorkál.

DaMartian 2008.09.11. 16:16:05

Thufir: én is (és még sokan akikkel beszéltem) érzékeltem, hogy a SportBand el-elhagyja a jelet, és ilyenkor a perc/km lemegy a pincébe. Mivel a grafikon léptéke mindig automatikusan úgy állítódik, hogy maximálisan jól látható legyen, ilyenkor a görbe szinte használhatatlanná válik.. : (
Ugyanis futás közben max 2-3 perc/km differenciával mész, de amikor hirtelen lemegy 28 perc/km meg hasonlókra, akkor annyira megváltozik a lépték, hogy a futás többi részénél a grafikon szinte egyenes lesz. Ugyanúgy benne vannak a görbék, csak nem olyan vizuális egy 30-as skálán 1-1 egység eltérés, mint egy 5-ös skálán! Remélem a későbbi szoftvereknél ezt már javítják. A megoldás az lenne, amit néhány pulzusmonitor is tesz, ha drasztikusan megváltozik pár pillanatra a jel, azt figyelmen kívül hagyja, és a kihagyás előtti és utáni pillanatot összehúzza. Így nem lennének benne ezek a hullámzások. Az iPoddal hasonlót soha nem tapasztaltam. Mivel a kihagyások pillanatnyiak, az átlagokat ez nem befolyásolja, de a grafikont szétbarmolja az biztos! Azt sem tudom, hogy a km köridőknél hogy jönnek ki folyton ugyanazok a sebességi idők, ha találkozom újra valami fejlesztő tudorral, (mint korábban már volt szerencsém) majd rákérdezek és publikálom! : ) Addig is jó futkosást mindenkinek akár Nike akár ASICS cipőben, akár mezitláb! : )

vargatom 2008.09.11. 16:16:06

DaMartian
Én az elmúlt héten kétszer is futottam másfél szigetkört, átvágva az egyik oldalról a másikra. Attól a kis betonon/aszfalton futástól mindkét alkalommal azonnal fájni kezdtek a lábaim, szóval marad a gumiszőnyeg.

DaMartian 2008.09.11. 16:20:37

Ízlések és pofonok.. A lényeg hogy fuss!

MrCain 2008.09.11. 16:28:08

Ez a kikockázás nagyon komoly :D gondolom el lettem küldve ilyen-olyan helyekre, ahonnan sokáig tartana visszafutni ide.

Na de komolyra fordítva a szót: nekem nanom van, azt nem vettem észre hogy elveszti a jelet, de a fagyás az előfordul, legutóbb pont a Human Race futásakor 9.44-nél, örültem nagyon...

DaMartian 2008.09.11. 16:34:38

Néha nekem is fagy, de eddig még csak futás előtt produkálta "szerencsére" közben soha! Olyankor meg váltás SportBand-re.. : )

FutoBolond 2008.09.11. 16:37:01

margitszigeti takonykor :)
En akkor jartam ott parszor, amikor leteritettek. Gondoltam, olyan technologia, hogy majd kiszarad, megsuti a nap, szoval majd megkemenyedik ertelmesre, mint a MAFC palyan. De ezekszerint csak egy tipikus budapesti megoldas... Viszont biztos jo lehet rajta mezitlab futni annak, aki bevallalja a kobor sorosuvegszilankokat...

FutoBolond 2008.09.11. 16:38:05

Te AD, a cipodon meg mindig a champion chipet hordod? :)

Critmiss 2008.09.11. 16:41:47

Ras, hát persze. Bevallom, nem túl cizelláltan készültem a szeptember 7-re, mert kevés időm volt. Próbáltam az őskorból megmaradt információimra hagyatkozni, ha már egyszer nem volt energiám a neten keresgélni. Hát most úgy néz ki, hogy felejtettem. :)

Critmiss 2008.09.11. 16:45:41

Egyékbént meg most miért zártok be? Ősszel nem fut senki?

angelday 2008.09.11. 16:50:55

Chip még fönn van, fuck, yeah!

Nem zárunk be! Épp ellenkezőleg: Welcome to the Futóblog.

FutoBolond 2008.09.11. 16:57:36

Nagyon helyes! Kíp ranin'!

Ras · http://futo.blog.hu 2008.09.11. 17:30:01

DaMartian: azért a 2-3perc/km sebességváltozás az elég ütős síkon. Az azt jelenti hogy kezd valaki 7percben és a végére 9-10percben "fut".

DaMartian 2008.09.11. 17:48:57

Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy amíg egy "normál" Nike+ grafikon függőleges tengelyén a skála összesen max 2-3 perc, így már néhány másodperces ingadozás is látható a görbén, addig ha a jelvesztés mélyrepülései miatt a skála 30 percessé válik, azon már egy 2-3 perces (amúgy durva) tempóváltozás is alig látszik. És azért nem ez a jellemző! Ha hosszút futok, van olyan, hogy olyan egyenletes tempóban nyomom, hogy 5-10 mp-nél nagyobb eltérések nincsenek, de gyakran futok úgy, hogy 6 körüli ezrekkel kezdek és 4 körüliekkel fejezem be. Ezért mondtam a 2-3 perces még normálisnak mondható tempóváltozást, főleg ha nem síkon megyünk, mert a domborzat is kőkeményen módosíthat. Ha valaki dimbes-dombosat fut, ott bőven benne lehet hogy a tempo 5 és 9 perc/km közötti intervallumban mozog! De ez még mindig jól látható kéne legyen a görbén!!! Amúgy ha valaki úgy fut ahogy Te írtad 7-es kezdés és 9-10-es "hajrá" ott már gubanc van! Na én sose szeretnék olyan helyzetbe kerülni, hogy annyira elfussam, hogy a végére így lelassuljak! : )

ThufirHawat 2008.09.11. 20:54:36

DeMartin! Köszi, kezd összeállni. Nekem egyébként kicsit lötyögött a chip a fészkében. Ma beragasztottam egy csipetnyi szilóval (Yeah! Mindg legyen otthon sziló és kalapács...), és teljesen megjavult. Egy 2km-es tesztet futottam vele resetelés után, és 30m-t tévedett csak gyári alapértékeken, egy pillanatra sem veszítette el a jelet, szóval minden kerek. Éljen-éljen!

verthed 2008.09.11. 20:56:31

DaMartian, tegnap írtam neked egy mailt az indapasson keresztül kalibrálás ügyben. Megkaptad? Ha nem, dobj egy mailt a nevem + gmail.com-os címre, hogy írhassak neked közvetlenül. Előre is köszi.

boibo 2008.09.11. 21:48:24

Teljesen off:

Onedin, hová tűntél???

Ras · http://futo.blog.hu 2008.09.11. 22:27:54

veszig: ez tök jó és szép csak ebben semmi olyan motyó nincs ami új lenne és hasznos, talán egyedül a talp erő mérése, bár erre is létezik már eszköz, MBT boltokban statikus, az A**dasnál meg dinamikus formában, csak senki nem építette eddig cipőbe, mert nem sok teteje van tudni hogy a maraton végére szétesett a mozgásod, azt aki kicsit tapasztaltabb tudja enélkül is és odafigyel, a kezdők meg nem igazán törődnek vele. Max arra jó hogy mégtöbbért lehessen adni a csukát meg mégtöbb "áj"füttyfürütty fogyjon. De persze abból van a pénz ha veszik a népek :) Jobs bácsi biztos örül.

Guga 2008.09.11. 22:58:36

Jó ez a szponzorblog, legalább tudom, hogy de fölösleges is ez a szportbend:-)

angelday 2008.09.11. 23:04:40

Guga, kelted itt a feszültséget! :D

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.09.12. 05:41:51

én csak azt szeretném megtudni, h a nikeplus.com -on hogya viharva lehet megnézni más edzését? csak reggelteknek van ez a lehetőség? tegnap együtt futottam nike+os pajtimmal, kéne az idő mega táv, azt sehol sem találom és keresőt sem leletem az oldalon.
lehet csak én vagyok béna, meg nekem ez a design kicsit furcsa, de többszöri próbára sem találtam semmit, a google meg nem szedi be a belső tartalmakat.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.09.12. 05:43:40

a fond other runners meg a fórumokhoz visz... :(

ThufirHawat 2008.09.12. 08:05:20

Küldesd át vele a linket az adott futásához. Így pl.: nikeplus.nike.com/nikeplus/?l=runners,runs,742332308,runID,1546944732
Pár katt az egész.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.09.12. 08:11:58

ha át tudnám tőle kérni a linket, akkor az időnket is megmondaná, csak így hajnalban magamtól szerettem volna kideríteni a pajtás bevonása nélkül, figyelembe véve, h ő nem olyan állat h 4kor keljen. :D

ThufirHawat 2008.09.12. 08:43:11

Ha tudod a Nike nevét, akkor ott a slowgeek.
www.slowgeek.com

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.09.12. 09:45:20

itt is csak challenge search-öt találtam, futásokat nem.

Buzz Lightyear 2008.09.12. 11:03:31

Nem baj,ha én most nem off-olok? :)
Szóval a post-hoz: Én azért kíváncsi lennék arra, hogy a Kropkó Úr azon mondataihoz, hogy egy jó pulzusmérő+értelmes edző kombó (esetleg a versenyző korához illő edzésprogram) jó eséllyel megelőzhette volna Kolonics György halálát, mit szólna mondjuk egy edzéselmélettel foglalkozó szakember a TF-ről, meg egy szívvel foglalkozó sportorvos. Mert ha cáfolják, az azért elég ciki (Kropkónak, Nike-nak), de ha legalábbis javarészt igaza van, akkor nem kellene megkeresni a felelősöket??? Pl. a szövetség vezetésében, az orvosi stábban, edzők között... Vagy jobb ez így, hogy esetleg tudjuk, mit kellett volna másképp csinálni, mégse teszünk semmit (250000 forint az kevesebb mint egy havi bruttója egy edzőnek, tehát nem tétel), hanem inkább megvárjuk a következő tragédiát? Persze mondjuk nekem gyanús egy kicsit ez az egész, nekem nem rémlik, hogy akár a legnagyobb focikluboknál is (ahol a lóvé nem kérdés) a fizikális alapozó időszakban pulzusmérővel futkosnának a játékosok az edzéseken, pedig abban a sportágban jó pár hasonló haláleset is volt, és sokszor lehetett olvasni, hogy sok olyan edző van, aki abban hisz, hogy a játékos essen össze az erőnléti edzés végén...

A post vitathatalan marhasága amúgy a köszvényes városi legenda. Azt még egy ápolónő is diagnosztizálja, és az is megmondja neked, hogy ne egyél húst, és jobban leszel... vagy ezer éve tudjuk, régen csak a főurak betegsége volt.

Ted Striker 2008.09.12. 11:28:14


Buzz én a "nanotapaszos" résznél kiszálltam az események követésénél, és innentől kezdve el tudok képzelni mindent...

Másrészt anno én gyakran találkoztam futás közben a helyi röplabdacsapat egyik tagjával aki Polarral rótta a köröket; igaz ő légióskodott előtte (azaz nemcsak szóban profi), és a csapat más tagját sohasem láttam ott futni...

Buzz Lightyear 2008.09.12. 11:39:49

Mondjuk az brutális parasztvakítás volt. Én is néztem, hogy szakmeberek hogy mondhatnak ilyet.
Amúgy nagyjából épp ezt akartam kérdezni, hogy más élsportolóknál mennyire elterjedt a pulzusmérős edzés?
Vagy miért nem kötelező az ilyen durva megterhelést jelentő versenyeken? Az nem lehet magyarázat, hogy vinni kell a súlyt, láttam vagy két éve egy vasaloppet-et (remélem jól írtam), ahol a közvetítés során végig láttuk, hogy melyik versenyzőnek mennyi a pulzusa...
Lehetne arra lehetőség, hogy ha a versenyző orvosa úgy ítéli meg, akkor bedobja a törölközőt, mint a boxban.

Ted Striker 2008.09.12. 11:43:47


Buzz: az országúti kerekeseknél is szokták mutatni, no meg a póker közvetítéseknél :-)))

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása