Vazelinnel vagy anélkül?

2008.09.18. 09:10 Winkler Róbert

Vasárnap futottam egy kicsit Vácon. Vác alulértékelt magyar település, talán mint Tel Aviv tengerpartja, ami ezerszer tutibb, mint a Copacabana, de valamiért nem megy át a köztudatba. Vác a futók ... ööö, paradicsoma? Mekkája? Nem tudom, de kurva jó hely, ha valaki futni járna. A várost persze véletlenül senki se látja, csak aki direkt bemegy megnézni, de szerintem simán megvan egy alternatív Szentendre, turistahordák nélkül.

Barátom és életmód-tanácsadóm, Gábor találta ki, hogy vasárnap menjünk már Vácra futni, kinézett a múltkor egy zseniális helyet. Kimentünk, rá is ismertem: annak idején itt, a bástya alatti parkolóban forgattuk a Zaporozsec tesztet. Közben egy faszi jött biciklivel, kecskék ügettek utána. Mint kiderült, kecskét sétáltatott, és nagyon egyszerű módszerrel idomítja őket: jutalomfalattal. Szinte elsírtam magam a meghatottságtól, hogy a csali, amiért a kecskék póráz nélkül is janicsárokként követik, nem más, mint reklámszatyorban zörgetett száraz kenyérhéj. Ugye, kedves olvasó? Na de a kecske az akkor volt, mi meg most indultunk dél felé, a bicikliúton, ami vélhetően Budapestig tart.

Gábor igazi önveszélyes hülye: annyit edz, hogy az már súlyos, 18 kilométer reggeli futás, elég kemény tempóban, satöbbi. Néha becsúszik egy kis csonthártyagyulladás, mert például merő mohóságból még este is elmegy futni a Brigivel, vagy szívdobogás, mert a 40 fokban túl keményen hajtotta magát az emelkedőn, úgyhogy vetetek vele pulzusmérős Polárt. Most csak a Sportband volt, de előadtam Gábornak Kropesz monológját az aerob futásról, meg figyeltem a tempóra, hogy ne nagyon fussunk gyorsabban 6 perces kilométereknél. Hát, uraim, hiába bicikliút, ez egy igen fullos futópálya. Legtöbbször látni a Dunát, vagy ha nem, kétoldalról fák borulnak össze az ösvény felett, viszonylag csend is van, de a legértékesebb extra a harapható, jó levegő. Pesten hiába megy az ember akármilyen parkba, ligetbe, szigetre, ehhez képest az mind egy-egy különlegesen súlyos bőrgyár. Tessék kipróbálni, már csak a változatosság kedvéért is, frissebb, sűrűbb, finomabb – levegő a javából, főleg így ősszel.

Lecsoszogtunk nagyjából Göd magasságáig, ott fordultunk 6,5-nél, nagyjából akkortájt kezdtem érezni, hogy combtőben erősen kopásnak indult a bőröm. Tán a mackóalsó az oka, az újfajta terhelés, mert bár néha sortban is előfordul az ilyesmi, most azonnal beütött. Menet közben feljebb húztam meg lejjebb toltam a gatyót, próbáltam terpeszben futni, de a következő három napban így is elég cowboyos lett a járásom. És ezzel kapcsolatban volnának kérdéseim.

A Neogranormon, meg az aloe verás spricni utókezelésnek nem rossz, de nekem így is legalább négy nap szünet kell, hogy újra futni bírjak. Jobb lenne a megelőzés. Mit csinálnak a profik? A triatlonisták felszerelésében lehet, hogy mégsem a csoportos anál kedvéért van vazelin?

Ja, Gábornak igen tetszett az aerob tempó. Hazáig meg is beszéltük, milyen jól esik, de olyan sokat azért nem beszéltünk, mert a jó levegőtől és a kellemes mozgástól úgy elbambultunk az autóban, hogy csoda, hogy ebédre hazaértünk.

(És a vazelinnel vagy anélkül-viccet ugye senkinek sem kell elmesélni?)

82 komment

Címkék: edzésnapló vác vazelin aerób

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr99668654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buzz Lightyear 2008.09.18. 09:26:52

Nekem a neogranormon ilyen esetekben maximálisan jó, másnapra semmi bajom.

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2008.09.18. 09:39:50

A kidörzsölés preventív eszköze a szűkgatya. Régebben a hosszabbakat ésn is rendes futóshortban toltam, aztán egyszer kipróbáltam és azóta semmit. Egyszer- egyszer ha nagyon hosszút futok vazelinnel bekenem.

Egyszer futottam Vácon keresztül.
Tényleg klassz volt, csak épp akkor baromi meleg volt.
Óbudai főtér- Szentendre- Tahizótfalu- Vác (rév)- Verőce- Szokolya- Spartacus ház útvonalon.

nagyon klassz a bicikliútjuk és kellemesen is hullámzik.
Amúgy hasonlóan jó a Római partról- Szentendréig futni, az ártér nyáron nagyon jó volt, végig van bicikliút.

Black Bamba 2008.09.18. 09:43:00

En mondjuk nem futastol, de 3-4 napos non-stop gyaloglastol szerzek alt. ilyen harci seruleseket...es igen is kenni kell, mindegy mivel, vazelinnel, vagy massal, de sokat segit! Hintopor is megteszi, ha gyakran porozzuk:)

Black Bamba 2008.09.18. 09:47:39

...ezekszerint ez nemcsak a kiallitasepitok betegsege, es nem kell hozza a sivatagba menni, hogy kipa'lljon a seggunk;)

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2008.09.18. 10:00:20

Én pl. amikor nem voltam ilyen dagadt, mint most, sokkal többet tudtam futni kidörzsölődés nélkül. Mostanában inkább kerékpározom, a dörzsi itt is probli, viszont amióta nem alsógatyát, hanem biciklisgatyát húzok, kb. kétszer annyi ideig bírom.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2008.09.18. 10:03:10

Egyébként úszáskor is kidörzsölődöm (a hónom alja). Ergo ne vizezd magad, az nem segít.

dávidka22 2008.09.18. 10:10:22


Furcsa, hogy ennyi kommentben még nem ütött be, de nekem az első számú kidörzsölődési helyszín az a nyári fesztivál, mint olyan. :) Lemegy az ember a hegyaljára, és mivel a jó bő rövidgatya a viselet, hogy a 40 fok rendben legyen, ezért a folyamatos járkálásban hamar megadja magát a bőr. A neogranormon tehát alapfelszerelés a fesztiválokra, de a lényeg, s ezért is írok, hogy bizony maga a neogranormon megelőzésre is tökéletes, természetesen csak finoman, vékonyan bekenve. Úgy aztán soha nincs is kényelmetlenség.

csaó

dávidka

potyesz 2008.09.18. 10:14:48

Nekem a combom belso feluleten dorzsolodott regebben, de csak annyira, hogy "lekoptatta" a szorszalakat... Egy ido utan viszont a zsirbol, ami ott volt fogytam annyit, hogy mar abszolut nem dorzsolodik.

cs (mi más) 2008.09.18. 10:17:17

Tapadós futógatya, dörzsölődjön a latex. Ha már eleged futottál és jó lesz a segged, akkor meg már nem számít, hogy feszül rajta. Addig meg a szart érdekli. Ha zavar, akkor meg fuss erdőben vagy szántóföldön. Bár ott meg traktoros parasztok vannak.

ateszking (törölt) 2008.09.18. 10:18:04

Hintőpor, eleve zsíros krémmel kenegetés, és hülyén kinéző szűk szárú futónadrág (a rövid is).

68nyara 2008.09.18. 10:25:51

Ó, ifjúkorom szép nyarai (meg telei). Aztán, ha már Vác, futottatok é Naszály kört?

(Persze ezt csak a váciak fogják érteni...)

azazello 2008.09.18. 10:32:13

Hiú homofóboknak ajánlható a sztreccs futógatya fölé venni egy vékony anyagból készült sport rövidnadrágot (hasonlót, amit fürdősortnak hívtak akkor, amikor még nem hawaii-mintás térdnadrágot jelentett ez a kategória).

Biciklis nadrág alá meg kell alsót venni, és akkor ott sem dörzsölődsz ki.

azazello 2008.09.18. 10:33:06

*nem kell alsót venni, ...

Bocs.

fahey 2008.09.18. 10:38:25

ezt nem vágom...nekem nem ér össze a combom...

amos 2008.09.18. 10:45:02

Kizárólag futáshoz tervezett ruházatban futok.Azóta nem dörzsölt ki soha egyszer sem.
Tel Aviv tengerpartját jól ismerem,évente többször is futok a sétányon,Yafo-tól végig,meg vissza.Az 2x5 km.
Most is megyek 23-án.Jó lesz !

ihatethisindapassthingy 2008.09.18. 10:50:18

Nekem is összeér a combom, már rövid futás is kidörzsöli. Ennek megoldása a passzos nadrág. Mivel alapvetően idiótán nézek ki passzos alsóban (ez van, egyszerűen hülyén áll), roppant boldog voltam amikor a Decathlonban találtam egy jó minőségű futóshortot, ami belül passzos, kívül pedig rendes short (Deefuz 3000 asszem). Na ez volt egy éve, azóta a "Termék rendelés alatt áll", most pedig levették a honlapról, gondolom kifutott a termék, replacement nincs. Decathlon FAIL.

68nyara 2008.09.18. 10:56:35

Különben ez a kidörzsöléses dolog valóban a passzos alsóval oldható meg. Igaz amíg ifjú voltam, és nem ilyen elhízott vén pö.... addig nekem sem ért össze a combom, ergo nem is dörzsölődött ki.

(A váci ligetben azért érheti az embert meglepetés, úgy a vízművek tájékán, ott előfordul kisebb probléma a levegőminőséggel.)

DaMartian 2008.09.18. 11:22:39

Nekem csak 10-15K fölött szokott gond lenni a comb dörzsölődés. De a szűk biciklis alsó a short alá megoldja. A vazelin is működik, bár azt nem annyira szeretem. Macera. Nekem nagyobb gondot a hónalj környéke szokta okozni, amit viszont tényleg csak kenni lehet (bár ez csak félmaraton-maraton tájékán jelentkezik) és amit furcsálok, hogy senki nem említett eddig, az a mellbimbó! Azt viszont már 5 kilinél is véresre tudja dörzsölni szinte bármelyik póló, anyagtól, szabástól függetlenül. Ilyenkor jön a Leukoplast (a sima SalveQuick vagy milyen tapaszok leáznak) meg a tengerentúlról hoztam szuper tape-et, ami rugalmas, így nem húz, de közel olyan erős, mint a Leukoplast..az nagyon bevált, kár hogy itthon nem lehet kapni : ( De nyáron találtam egy másik megoldás is: Nike PRO a póló alá! Az úgy rásimul a bőrre és együtt mozog vele, hogy nem dörzsöl, és fölötte a póló már azon csúszkál. Arról nem beszélve, hogy melegben állatira hűt, hidegben pedig a plusz réteg melegít..

buksikutya 2008.09.18. 11:25:36

anno parszor futottam en is felsogodtol a bicikliuton folfele egeszen vacon tulig, aztan vissza. jo kis valtogatas volt, nagyon szep hely, csak ajanlani tudom, ha valaki arra jar.

b

Ras · http://futo.blog.hu 2008.09.18. 11:29:04

nem kell ahhoz elhízottnak lenni hogy összeérjen a comb, nekem is gyengéden eiplál még futógatyán keresztül is. De kidörzsölni csak a vágott versenygatya szokott. A passzentos futógatya alá pedig érdemes ugyanolyan passzentos alsógatyát venni.

FutoBolond 2008.09.18. 11:30:00

Nekem eddig csak felmaratonon volt kisebb kidorzsolodes combtonel.

Viszont hoban is rovid nadragban futok, melegitot nem nagyon szoktam felvenni. Igy megvan a folyamatos legkondi.

Amitol viszont szenvedek, az a folyamatos vizholyag a talpam belso elen. Minosegi, jol kivalasztott (komputer, probafutas, szaqerto) cipo, draga zokni, de 10km felett jon a vizholyag. Ha gyorsan futok, mar 5nel megvan... Az orvos azt mondta, fussak lassan. Most szereztem valami dezodorra hasonlito amerikai csodaszert, amitol vagy nem izzadok majd, es nem puhul fel a talpam, vagy sikalmlos lesz, es nem holyagosodik. Majd irom a teszriportot.

Ti mivel veditek a labatok belso elet a vizholyagoktol? Vagy vegyem oket tudomasul?

Ras · http://futo.blog.hu 2008.09.18. 11:30:54

mellbimbó kidörzsölésme még sosem volt. a Polar öv felfogja a felsőt és így nem dörzsöl egyáltalán. Vagy csak nem száraz a bőröm, nem tudom. De arra ha mégis fennforgás van a leuko a legjobb módszer. Ez működik belsőcombon is csak kicsit epilálósabb :D

FutoBolond 2008.09.18. 11:33:11

DaMartian, akkor ugy tunik, tenyleg kulonbozo keppen vagyunk szerkesztve :)
Az en mellbimboim felmaratonig birjak. Igazandibol ott is polo fuggo, a durvabb funkcionalis polok kibabralnak velem, de a sima mezei, laza szovesu olcso pamutpolok remekul bevalnak.

almee 2008.09.18. 11:45:14

Én vastagcombú mindig küzdök a kidörszölődéssel. De latexgatyát meg nem veszek. A megoldás, hogy hosszabb szárú, tapadós alsógatyát veszek fel. (a szőrtelenítés is biztos segítene, de hát....)

Azért durva volt látni a félmaratonon,hogy volt, aki vérző mellbimbókkal jött be.

Amikor lejárok úszni, akkor viszont kötelező a csupasz hónalj, mert ott is dörzsöl. Csak az annyival jobb érzés, hogy ottnem a zsírtól, hanem a szép, nagy vállamtól:-))))))

Domesticdragon · http://domesticdragon.blogspot.com/ 2008.09.18. 11:53:11

Sziasztok!
Mint jól megtermedt házisárkány,nálam is a "patentos" dolgok jók kidörzsölés ellen.Kicsit esztétikai terror lenne,ha ilyen passzos ruhákba futnék,ezért még a kánikulában is dupla nadrágban és dupla pólóban futottam.
Lányoknál fontos-főleg ha kicsit jobban eleresztette őket mellben a Teremtő ,hogy ne a kínain vásárolt csipkés cicifix-el tartsák kordában a mellüket,hanem rendes,extrémterhelésű sportmelltartóban,ez ugyanolyan fontos,mint a jó futócipő!
Fiúknak ajánlom azt a fajta alsónadrágot,ami száras,de szűk-érdemes a D-betűs sportáruházban beruházni ilyen varrás nélküli fehérneműre,a párom is húsgolyó,összeér a combja, ilyenben fut és dolgozik nem panaszkodik,hogy kidörzsöli és khm...izé hogy lobog....
A mellbimbó kidörzsölésre jó a vazelin a személyes tapasztalat:patikában vásárolható kikevert popsikenőcs jó vastagon!!!!!
Mindenkinek jó edzéseket!!!!

steelhand 2008.09.18. 11:55:05

Mire valo a vazelin?
Amugy megfelelo alaoltozesben nem tortenik ilyen baleset. Meg rendszeresen kell sokat futni...:)

gorilla 2008.09.18. 11:59:50

A biciklisnadrág nem futásra való. Nekem rendesen összeér a combom, és ezért már régóta rövid futónadrágot használok, amit compression shortnak vagy short leggingnek is hívnak. Ennek az az előnye, hogy nagyon kis súrlódású anyagból van és kialakításánál fogva nem ér össze semmilyen bőrfelületed. Saucony gatyám van már négy éve, az elsőt három évig nyúztam rendszeresen, és nem a kopás miatt kellett újat vennem, hanem a varrás kezdett elengedni.
Nekem az a tapasztalatom, hogy nem kell semmilyen hintőpor és vazelin. Egy ilyen nadrág teljesen megfelelő. Három és nyolcezer között lehet megvenni, néha a Hervisben is akad jobb minőségű. Ja, alá érdemes szorosabb alsót húzni, akit meg zavar, ahogy dudorodik, az egy lazább rövidgatyát húzzon fölé. :)
A mellbimbókról meg: A laza pamutpólók többsége kidörzsöheti egy hosszabb futás alkalmával a mellbimbót. A megoldás kézenfekvő: kompressziós felső, vagy leukoplaszttal leragasztani. :) Hát én ennyit tudtam erről elmondani... :)))

moon 2008.09.18. 12:11:28

Bringásfeleségként a téma szakértőjeként szólhatok hozzá: a Decathlonban a bringaosztályon a sportitaloknál található zöld tubusos, kidörzsölés elleni kenőcs ideális a problémára (futás előtt kell alkalmazni), de mint kiderült, a bébi seggkenőcs is tökéletes, ha van a közelben bébi, akitől nyúlhatsz. Persze nem túl esztétikus, viszont saves your ass. Gy. k. a bőrödre kell kenni jó vastagon, és rávenni a lehetőleg szűk ruházatot.

DaMartian 2008.09.18. 12:11:50

gorilla: én sem konkrétan kerékpáros nadrágra gondoltam a "biciklis" gatyával, hanem az általad is említett compression shortra (izommelegítő nadrág) amit focisták, kosarasok is használnak a short alatt, én is ott találkoztam vele (kosarazom) és futáshoz is bevállt. De léteznek persze rövid, szűk futónacik is, de ezt az amatőrök többsége a nem tökéletes alkata miatt ha jól tudom nem kultiválja.. De a köz fejében minden ami szűk és térd fölé ér az "biciklisgatya" : )
FB akkor tényleg különbözőek vagyunk. Nekem még vízhólyagom nem volt a futástól soha, pedig nem gondolnám, hogy lassú vagyok, de bimbóban úgy tűnik érzékeny.. Mindenkinek megvan a gyenge pontja! : ) Arra nem gondoltál még, hogy esetleg rosszul van kötve a cipőd? Korábban már voltak erről kommentek egész komoly linkekkel. Lehet találsz vízhólyag (blister) elleni cipőkötési mószert is! Ha ez folyamatos problémád, érdemes utána nézni!

JediL 2008.09.18. 12:29:07

klasszikus bringásgatya, nem? bár akkor már inkább nem klasszikus, inkább subzone, vagy valami olyasmi, úgyis jön a tél, de ha meg zsírt is akarsz égetni, hát klasszikus nájlon cicanaci.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2008.09.18. 12:32:41

Egyrészt egészen felizgultam (nem, tényleg nem) másrészt - nekem a sarkam az örök probléma. Ahány cipő, annyi szo*ás, mégis amelyik pont jó a lábamra, és jó benne futni is, az biztos szétküldi a sarkamat. Próbáltam már mindent - sepckó zokni, leragasztás, szépen kérés, anyázás, de nem hasnyál.
Mit tegyek? Ha nem lesz megoldás azt hiszem megverek egy ártatlan fuxos bűnözőt.
5let?

BGy · http://babosi.blog.hu 2008.09.18. 12:53:06

Jó olvasni, hogy hasonló gondokat élünk meg. Nekem a combközépig érő Deca-s latexgatya jött be. A cickóbimbó tényleg leukoplasttal védhető. Lassan előkelő helyet fogunk a Google keresőben elérni a spéci pornó oldalak között. Kulcsszavak: vazelin, latex, bimbó, zacsi...kutya (az extrémebbek kedvéért) :))

dózsagyörgy 2008.09.18. 12:55:58

Előtte: Sima gyerek popsi kenőcs
Utána: neogranormon, vagy sudocrem

mufor 2008.09.18. 12:58:00

Sziasztok!

Az combtő összeérő belső felülete némileg testi adottság is. Kezdő futóként, a távok növelésekor nálam is menetrendszerűen jelentkezett a probléma. Passzentos, térdig érő, biciklis gatyával orvosoltam a dolgot - nem a bélelt seggű, spec. bringás gatyó, hanem sima, izommelegítős változat. Van adidas-om és nike-m, combközépig-térdig érő nyári és hosszú, téli kivitelben, mindkettő tökéletesen bevált, heti kb. 80-100 kilcsi csiszatolást vígan bírják évek óta.

Hónaljban nem vagyok érzékeny, viszont a mellbimbómra nagyon vigyázok, mióta egyszer egy hosszúzásból melltájékon véres trikóban tudtam hazaérkezni. A gyorstapasz nálam elég gyorsan leázik menet közben, ezért sima leukoplastot vasalok a bőrömre direktben. Pl. a mostaniak már jó 3 hete bírják:)

.com 2008.09.18. 13:01:59

ezt a vizholyagot bontsuk ki!
nekem is a sarkam zuhan szet allandoan, mar lassan csak a vietnami papucs nincs fenn a gyilkosok listajan...
cipokotes
spec zokni stbstb > linkeket pls!

jajistenem (törölt) 2008.09.18. 13:11:06

Befelé fordult mellbimbóm van, az nem tud kidörzsölődni. Az isten is maratonistának teremtett.
Vízhólyagom már rég nincs, ha néha mégis, azt nem futás közben szedem össze, viszont azonnal kiszúrom. Javaslom a shea vaj (shea butter vagy cream) használatát általában, minden bőrfelületre, az mindenre jó. L'occitane.

www.loccitane.hu/Default.aspx?c=16&l=2&s=742

mufor 2008.09.18. 13:16:07

A zoknit ki kell tapasztalni, nálam az ócsó gagyik nagyon nem váltak be, a drágából viszont évekig nyűvök egy párat (na jó, van egy váltás pár is), így már viszont nem is olyan drága.

A vízhólyagra én is csak az edzés gyakoriságának fokozását tudnám javasolni, egy idő után átalakul bőrkeményedéssé és soha többé nem zavar... Ja, és azonnal kiszúrni, ha előfordul.

Ras · http://futo.blog.hu 2008.09.18. 13:16:57

Vízhólyag: simán lehet hogy pont rossz helyen van egy varrás a cipőben, snekinek sincs egyen lába. Ami még gyakori hogy hiába drága a zokni, rosszúl húzza fel az ember, nem eléggé simul ki, vagy mivel nem megfelelően van bekötve a cipő, meggyűrődik futás közben, és azért hólyagosodik.

FutoBolond 2008.09.18. 13:57:06

Vizholyag ugyben:

az adidas supernovakban tul sok variacio nincs a megkotesre, viszont valo igaz, hogy az egyik teherviselo belso elemnel szokott elojonni a vizholyag.

Korabban egyszeru puma sportzokniban futottam, amit most hasznalok, az a Falke RU4 es RU5. Ezek meg sosem gyurodtek fel, fantasztikusan lehet erezni, hogy jol szellozik. Problema az ara, 12 euro, de azert szolidabb futozoknit mar kapsz 3 euro korul is.
www.falke-shop.com/index_de.htm?camp=GG_A1&welt=ergonomic_sport_system&division=ergonomic_sport_system_socks&category=running__ru&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=Falke%20Ru4

Ezzel altalaban kapok nehany plusz vizholyag mentes kilometert, de teljesen nem oldja meg a problemat. Azert az elejen erdekes volt, hogy futocipo+falke zokni teljesen olyan erzes, mintha csak szandal lenne rajtam, atfuj a labujjaim kozott a szel...

Ami utolag viszont nagyon jo:
www.hansaplast.de/produkte/fusspflege/blasenprodukte.html

Ezzel nem kell kiszurni, hanem egyszeruen csak megvarni, amig a hidrokolloid kiszivja belole a vizet. Teljesen jol parnaz, nem fajdalmas rajta jarni.

Buzz Lightyear 2008.09.18. 14:22:17

Vízhólyag téma: nekem a futócipőben még nem volt, de a focicsukámban igen, picit szélesebb lábfejre készült, mint ami nekem van, és kicsiket csúszik benne a lábam irányváltásoknál. 15-20 percalatt kész a hólyag. Én úgy védtem ki, hogy mikor már tudtam, hol fog képződni, leragasztottam előre vastag csík leukoplaszttal, az nem jön le. Nekem mindig bevált.

2008.09.18. 14:22:42

Domestic Dragon :D Én speciel kettő (2) db sportmelltartót (én csak hevedernek hívom őket) használok mindig. Így a kebleim meg se moccannak hálistennek :D Ezek mellett a Polar defibrillátor már föl se tűnik :D

DaMartian 2008.09.18. 15:03:59

WBS próbáld ki a Nike Control Bra nevű sportmelltartóját! Tény, hogy nem olcsó, de betonbiztos! 2,5 cm széles pántok (nem vég be a válladon) és a mellényszerű kialakítás miatt a hátsó része nagyon brutál (mivel nem ott van a kapocs) bármekkora "teher" van elöl, nem csúszik fel. Kifejezetten D kosárméret fölötti adottságokkal rendelkező hölgyek számára fejlesztették ki! Mondom: betonbiztos!!!

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2008.09.18. 15:14:45

Lassan jöhetnek a fotós bemutatkozások :-) meg a ki mit visel című....

2008.09.18. 15:18:33

Áhh, DM, túlvagyok rajta - vagy én vagyok spéci, vagy nemtom. Nem is a csúszkálás a baj, hanem a "liffegés", elöl kell a szorítás, nem hátul. Képzeld magad elé a Pogány madonnás Bögyösmacát, amikor futott asszem a mólón vagy legalábbis a kikötőben - nnna azt a hatást kell ellensúlyozni és ahhoz több betonbiztos cucc kell. Sajna.

.com 2008.09.18. 15:21:21

Vizholyag ugyben kosz a tippeket, a Hansa igeretesnek tunik, megelozo Leukoplastra nem is gondoltam...meg1x koszonom!

mas

a csajom (85; D) is a CB-ben fut > "nem verik a gigamat a csocseim" teljesen boldog vele es nem faj a valla/hata

donyyy 2008.09.18. 15:26:29

Legközelebb fussatok az ellenkező irányba is!

DaMartian 2008.09.18. 15:35:14

Házisárkánynak igaza volt abban, hogy amennyire a cipő a legfontosabb a futónak, a női futónak a második legfontosabb a megfelelő sportmelltartó! WBS! Konkrétan a Control Bra-t próbáltad? Futásnál ugyanis az egyik legnagyobb probléma, hogy a B. Maca féle domborulatok nem föl-le, hanem oldalra is egy nyolcas irányba mozognak. A legtöbb sportmelltartó és top pedig csak a fel-le mozgást akadályozza, ami kevés. A mi cuccunk oldalt egy rugalmatlan anyaggal lekorlátozza az oldalsó mozgást is. Autentikusan nyilván nem tudok róla beszélni, de mindenki pozitívan nyilatkozott róla (lásd .com kommentje) Amúgy a pántok és a hát is fontos, hiszen azok tartják az elöl lévő súlyt, és ha a pánt felcsúszik, vagy bevág, az ugyanúgy kényelmetlen és fájdalmas lehet, plusz ha elmozdul rajtad, akkor az tartani sem fog megfelelően! A CB elöl cipzárral záródik, mint egy mellény és középen a dekoltázsnál is felmegy szinte nyakig, így teljesen bezárja amit be kell zárnia! Direkt az olyan hölgyeknek találták ki, akik eddig két meg három melltartózásra kényszerültek, mint Te, de így egészen biztos hogy kényelmesebb, és nem tart kevésbé!

Ras · http://futo.blog.hu 2008.09.18. 15:43:08

Az Aldiban lehetett most jóféle masszív sportmelltartót kapni a Nike árának tizedéért. Masszivitása viszont kb ugyanannyi, csak nem annyira méretreszabható (a Nike tényleg épphogy csak meg nem szólal, majdnem vett is egyet szívem hölgye de drágállta, aztán meglátta az Aldiban ezt a motyót). Sajna mire visszamentem egy tartalékért már nem volt a méretében az erősebbik fajtából.

Ivan Grasso · http://op-ironman.blog.hu/ 2008.09.18. 15:43:13

Robi!

Kidörzsölés ellen: passzentos elasztikus futónadrág. Nekem rövid és hosszú is van.
Ha ez nem jön be, akkor krém. A Decathlonban vettem egy ilyen direkt kidörzsölés elleni krémet. Otthon láttam, hogy vs. egyszerű vazelin, de a polcon nagyon profinak tűnt. MTB maratonokon kentem be vele a belső combomat. Viszont futásnál elasztikus gatya esetén nem kell.

2008.09.18. 16:35:28

A cipzár nem csúszik le? Van valami, amivel lehet rögzíteni? Mert nagyon el tudom képzelni, hogy fizikai hatásra (futás + cickók nyomása) egyszerűen szétnyílik! Nem ezt próbáltam, valami más sportosat (Nike az is), de kezd érdekelni a dolog!

DaMartian 2008.09.18. 16:46:19

Nagyon nem mindegy mit próbáltál, mert 5 féle sportmelltartó van a kollekcióban, és mindegyik más alkatra! A Balance Bra pl. a Paula Radcliffe féle futólányokra, így ha mondjuk olyat próbáltál, nem csodálom, hogy nem találtad jónak!!! Van egy bebújós típus ami még nem rossz, legtöbben ezt veszik (Determination Bra) de ez is inkább átlagos alkatra jó, az én párom is ezt használja, pedig őt is elég szépen megáldották dimbes-dombos formákkal, de azért nem egy D-kosár kategória.. A csúcsmodell a Revolutionary Support Bra, ami 8-as alakban körbefog, és azzal aztán tényleg NULLA mozgás. Amikor a termékbemutató volt egy nem elhanyagolható idomokkal rendelkező hölgy demonstrációként elkezdett ugrándozni benne. Hát meg se mozdult! Ennek van egy picit butított lcsó változata a Strenght Bra. Ez utolsó kettő is jó lehet számodra, ha találsz belőle méretet, de a korábban leírt Control Bra kifejezetten a Te alkatdra készült, én azt próbálnám meg! Ez az egyetlen, ami cipzárral záródik, így nem nehéz megtalálni! A cipzár miatt meg ne aggódj! Eleve a legdurvább minőségű YKK cipzárakat építjük be, ezek még egy telepakolt sporttáska súlyát is elbírják úgy, hogy nem jönnek szét. És hogy ne csússzanak le, van bennük egy kis pöcök, ami beakad amikor a cipzár füle le van hajtva, így lecsúszni sem tud! Szerintem próbáld ki, lehet hogy el tudod felejteni a "duplázást"!

2008.09.18. 17:23:35

Na, mostmár megnézem, én is kíváncsi vagyok. Nike Fit Dry... Balance. Hát ez a Balance, ami nekem van, nincs mese. Jó egyébként, szeretem - csak nem sportolásra. Illetve Paula Radcliffe tud benne sportolni is, szóval: csak nekem nem jó. Hát akkor szétnézek, milyen ez a cipzáras téma... nem bánnám, ha nem kéne ennyit vacakolnom ezzel a témával minden egyes induláskor és érkezéskor.

DaMartian 2008.09.18. 17:26:10

Jajj, szegény Skinny! Sikerült a legalkalmatlanabbat magadévá tenned a kollekcióból! Melyik boltban hagyták, hogy ezt vidd el? Leszedem a fejüket!!! Az kifejezetten a ceruza alkatra való holmi alul halcsonttal. Nem csodálom, hogy nem vagy elájulva tőle! Grrrr...

Ras · http://futo.blog.hu 2008.09.18. 17:37:08

DM: már ne haragudj de akiket egyes sportboltokban eladó címén felvesznek. Nyálas plázacica a kétharmaduk legalább, vagy kigyúrt szolis kopasz, közük nincs a sportoláshoz.
A Spuri meg még néhány sportbolt okés, mert ott tudják hogy érteni akarnak hozzá. Egy átlagos (főleg vidéki) sportboltban csak a dőljön a lé koncepcióig jutnak el hozzáértés nuku. Imádom amikor bemegek egy ilyen boltba és a szoliból frissen szalasztott p*csa megkérdezi segíthet-e amint a cipőket nézegetem mondjuk. Magamban meg felröhögök hogy mi újat tudna ez nekem mondani a futócipőkről az áron meg a "mikor lesz belőle méret"-en kívül. Ez a nagy magyar rögvalóság. Sajnos Decathlonban/Intersportban/Hervisben sem sokkal jobb a helyzet.

Ras · http://futo.blog.hu 2008.09.18. 17:40:08

DM: ha már kérdések eszembejutott valami: voltam kint nyáron Texasban, én ott kerestem ezeket a Nike sportmelltartókat és egyik modellt sem találtam, ott csak ilyen topnak kinéző motyók voltak de az 75C-85D környékén játékszer csupán. És az eladók nem is hallottak olyasmiről amiről én próbáltam nekik hadoválni (Rev Support Bra meg Control Bra illetve Strength Bra).
De még csak kinti netes áruházakban sem láttam őket.
Hogy is van ez?

DaMartian 2008.09.18. 18:02:25

Jó a kérdés Ras. Lehet, hogy kint más disztribúciós csatornákon keresztül értékesítik, vagyis nem sportboltokban, hanem Lingerie shopokban (fehérnemű üzlet) Más ötletem nincs.
Az eladókkal kapcsolatban. Sajnos egyet kell értenem. De a helyzet nem egyszerű. Egyrészt a vásárlók 80-90%-nak nincs is több infora szüksége az árnál (utcai divatcipő, dzsogszi, pamutpulcsi, szines póló) a vásárláshoz. Ha valaki meg már van olyan magasan kvalifikált, hogy értelmesen el tudjon magyarázni komplexebb dolgokat sportról, biomechanikáról, technológiákról, az ritkán megy eladónak. Ráadásul a boltokban hatalmas a fluktuáció, így hiába a folyamatos képzések, pár hét és már megint mások vannak. De ha megnézitek pl. a Hunrun oldalt, most kifejezetten futókat keresünk abból a célból, hogy a boltban pont az ilyen eseteknél szaktudással ki tudják segíteni az eladókat, és szaktanáccsal a vásárlókat. próbaképp már néhány hétig teszteltük ezt a megoldást néhány üzletben, és nagyon pozitívak a visszajelzések, így remélhetőleg lesz folytatás (ha lesznek megfelelő jelentkezők persze..)

2008.09.18. 18:30:43

Az ember lepett meg vele karácsonyra és roppant büszke volt, hogy sikerült eltalálnia a jó méretet :D Amúgy meg én kifejezetten ceruzaalkat vagyok... ühmmm... mikor Skinny vagyok :D

2008.09.18. 18:39:31

Rám a múltkor az egyik eladó (nem kifejezetten Nike, hanem amolyan mindenes sportbolt eladója) úgy nézett, mint egy hülyére, mikor kértem, hogy mutasson nekem futópólót és közölte, hogy nincs, én meg láttam, hogy ott vannak azok a lyukacsos szintetikus pólók és kérdeztem, hogy véletlenül azok nem futópólók-e. Hát a futópóló 100% pamut! mondta... és tényleg hülyének éreztem magam, függetlenül attól, hogy ő volt az...

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2008.09.18. 21:27:29

Hát szerintem azért nem így van. Arról nyilatkozok amiről tudok. Annak idején Miskolcon (miskolci vagyok) volt Krokpónak sportboltja, meg volt a Tábori sport. Kropkót nem kell bemutatni, a másik ban pedig akik dolgoztak (név nélkül kétszeres IM bajnok, 2:15-n belüli maratoni futó, 3:40:8-as 1500 méters futó aki, mellesleg a tízezret 29 percen belül futotta. Anno. Kevés ilyen futó van manapság. Egy sincs! Szerintem értettek valamellyest hozzá. Ahogy látom a Dacathlon is igyekszik olyan érdeklődésű sportolókat alkalmazni, akik valamelyest konyítanak a témához. Pl Budaörsön Ossó Zoli tevékenykedik pl. szerintem már néhány dolgot ő is letett az asztalra. Hervisbe nem járok, nem tudom mi a helyzet. Na csak ennyi.

2008.09.18. 21:46:28

Szasza! Maradjunk annyiban, hogy a te tapasztalatod a ritkább. Szerintem legalábbis. De én is találkoztam már olyan Nike eladóval, aki nemcsak hogy tudott, de nagyon szívesen segített nekem. A legédesebb sztorim viszont az, amikor egy Nike boltban az eladó csajszi végignézett rajtam és megkérdezte, hogy futok-e (ergo nekem kell-e a cipő, ami után kérdezősködtem), majd jól kikérdezett, mit hogy csinálok, hányszor és mennyit megyek, majd kibökte, hogy de jó, hogy beszéltünk, hazamegy és ő is nekilát :D

verthed 2008.09.18. 22:08:39

wannabeskinny, én egy 36C-s Nike Strength melltartóban futok. Nagyon szuper, szorosan tart mint egy páncél, de mégsem szorít sehol. Szerintem jobb, mint a Revolutionary Support. Az ebayen fele annyiért vettem, mint amennyiért az itthoni Nike boltokban árulják, és ebben már benne van a szállítás díja is az USA-ból...

verthed 2008.09.18. 22:19:06

Én is jövök akkor a saját defektemmel: tyúkszem két lábujj között, az állandó dörzsölődéstől. Már ott tartottam, hogy futások előtt külön program volt beragtapaszozni külön-külön az érintett lábujjakat, mikor végül rátaláltam a megoldásra, a lábujjas futózoknira (Injinji). Nehéz elképzelni, hogy jó benne futni, de baromi kényelmes.

colika 2008.09.19. 12:08:22

Sziasztok! nekem egy olyan problémám van, hogy a Polar jeladóm dörzsölt ki. Ennek következtében van egy szép kis csík a pocim tetején. Valakinek volt már hasonlója? az a baj, hogy nem tudom, hogy fog meggyógyulni, mert ugye, mindig odarakom a jeladót... :(

2008.09.19. 12:42:10

Szia Kezdő Kislány! Nekem csinál ilyet a pánt. Én egészen föntre rakom, cici alá, és úgy kevésbé dörzsöl. Azt nem tanácsolom, hogy vedd lazábbra, mert akkor nem fog jól mérni (egyszer ezzel is próbálkoztam). Mióta ennyire föntre teszem, nem nagyon van baj, még 10 km után se. Próbáld ki, hátha neked is bejön!

colika 2008.09.19. 14:02:43

Köszi wannabeskinny... ma este is megyek, majd megprólom egészen magasra rakni. Melltartó alá érdemes begyömöszölni szerinted?

2008.09.19. 15:10:51

Igen, nekem egyértelműen azalatt van. Szinte két cickó között kandikál a kis POLAR műanyag kütyü :D Amilyen magasra csak tudod, tedd föl. Hátul is jó magasra, feszüljön az a pánt, de levegőt azért kényelmesen kapj! Jó kocogást estére, én ma pihenek, majd holnap megyek :D

colika 2008.09.19. 15:21:03

köszi szépen a tanácsokat! :) szép hétvégét neked, és jó futást holnapra!

2008.09.19. 15:44:34

Hát igazán nincs mit - ha nekem bejött valami, szívesen megosztom másokkal is, hátha nekik is bejön :D Mennyiket szoktál amúgy futni? Mert én 8-10 km-t és ennyi idő alatt se dörzsöl már ki.

Domesticdragon · http://domesticdragon.blogspot.com/ 2008.09.20. 13:57:13

Wannabesky:
én csak egyet használok,de az is betonbiztos,és a mellkasi jeladót meg a keblek alá erősítem és nem csúszkál le sem,a mellem meg egyhelyben marad,hálistennek nem rendelkezek BMaca méreteivel(falnak is mennék).
Egyébként mióta futok,mintha összementek volna......

2008.09.20. 17:28:35

Félreértés ne essék: nekem se B.macásak az idomaim! Csak a mozgást szemléltettem a B.maca kebleivell!!!! Dragon, te melyiket használod?

colika 2008.09.20. 21:57:26

Hát sajnos nem jött össze a dolog, mert kicsúszott a cicifix alól, és sajnos most még csúnyább lett a sebem ;( Amúgy én még tényleg kezdő vagyok, 6-7 km-t futok egy-egy alkalommal, azt is még meglehetősen lassan. Az órámat meg csak pár hete vettem, tehát még túl sokat azt sem használtam. De majdcsak belejövök :) Nem adom fel ;)

2008.09.21. 09:40:33

Ó jaj, hát akkor nem tudok mit javasolni :(
De hogyhogy kicsúszott a cicifix alól? Az a pánt nem csúszkál ide-oda csak úgy!!! Fölrakod és ott is marad, nem? Vagyis nekem nem mozdul semerre... Valami olyan cicifix kéne neked, ami nem pont a cicid aljáig ér, hanem lentebb. Én egy Adidas sima futófelsőt veszek alulra, amiben belül van egy mellvédő rész és az a felső leér majdnem a bordám aljáig. Erre jön egy Triumph sportcucc... 6-7 km elég szép azért alkalmanként, és azt ne hidd, hogy én száguldozom :D

DaMartian 2008.09.22. 14:45:50

Hölgyek! Hölgyek! Ha ez ekkora probléma, akkor nézzetek körül az üzletekben. Léteznek olyan sport topok (a Nike-nak is van ilyen) amelyeknek az alsó gumirozása szélesebb, és ki van alakítva bennük egy csatorna, ami kifejezetten a pulzusmonitor mellkaspántja számára készült. Ha oda beteszitek a cuccot, nem fog többet se elcsúszni, se lecsúszni, se dörzsölni! Felhívtam a Spuri futóboltot, náluk most is van ilyen. Hajrá!

colika 2008.09.25. 12:15:01

bocs, hogy csak ilyen későn válaszolok, nem voltam gépközelben. Amikor elkezdek izzadni, akkor szokott csúszkálni. De szerintem az volt a baj, hogy picit talán laza is volt a pánt. Vasárnap már szorosabbra vettem, és akkor egész jó volt. Kiváncsi leszek majd ma milyen lesz :) Cicifixeim amúgy Triumphok, de nem fér be alá rendesen a pánt.
DaMartian, nekem is vannak ilyen Nike felsőim, amelyekben van ugye ez a beépített cicifix, csak valahogy erre még nem gondoltam, hogy oda betegyem az órat :) dehát sose késő elkezdeni :D köszi a tippet ;)

Ras · http://futo.blog.hu 2008.09.25. 16:46:21

pulzusmérő pántját eleve hajszállal erősebbre kell húzni a kívántnál, pont azért mert átnedvesedik és enyhén lazul az állító csúszka. ha kicsit szorosra húzzátok, akkor ahogy levegőt vesztek, mikor már átizzadtátok a pántot szépen kitágul annyira amennyire már kényelmes de még nem csúszik le, nem mozog nem dörzsöl.

DaMartian 2008.09.25. 18:51:22

k_k szerintem félreértettél! Nem azt mondtam, hogy a beépített melltartóhoz tedd a pántot, ami sok futótopban benne van, hanem hogy vannak olyan toppok, amikben eleve megvan a hely kifejezetten a pulzusmonitor pántjának. Érdemes ilyet keresni, bár az általad leírt megoldás sem rossz, ha működik.

Amúgy valaki írja már le azt a viccet! Csak úgy poénból.. WinklAIR? : )

Matfu 2008.09.26. 08:39:01

DaMartian - valahogy így:

csávót elkapja a ffi wc-ben 2 nagydarab, szőrös khm, meleg.
-most megerőszakolunk! De rendesek vagyuk, választhatsz: Vazelinnel vagy anélkül.
-hát akkor már inkább Vazelinnel.
_Jó. Vazelin, gyere be...!

(Bocs, ez nekem is fájt.)

colika 2008.09.26. 10:59:24

DaMartian! Olyan topot még nem láttam. No majd megnézem, ha legközelebb pipás boltban járok.
Amúgy most már teljesen jó a dolog, és nem dörzsölt ki az utóbbi héten.
Köszi mindenkinek a tippeket :)

2008.09.26. 19:32:44

Kezdő_kislány, örülök, hogy megoldódni látszik a kidörzsi-téma!
DM! Megérkezett ma a Nike Pro Compression hosszúujjú felsőm. Már csak holnap fogom tudni kipróbálni, mert a párom nem ért haza időben bébiszittelni, de már nagyon várom! Mellesleg fölér egy melltartóval, úgyhogy lehet, hogy végül tényleg elhagyom az egyik cicifixemet :D

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása