Edzésnapló: Mindennapok

2008.10.03. 15:40 angelday

Amíg a müncheni olimpiára készültem, nem volt kérdéses, hogy fussak-e, vagy teniszezzek. Nyár volt, meleg volt, mindenki vidám volt és jókedvű. Hajtottunk a személyes aranyra. Most viszont belekaptunk az őszbe, igaz, hogy enyhe eddig a szüreti időjárás, de ez most már mégis más, mint ami eddig volt. Ezek a mindennapok.

Az embernek kellenek, hogy legyenek céljai, és azon belül futócéljai. Ha csak úgy lemegyünk tötyögni, az nem cél. Én most ebben a fázisban vagyok. Jelen pillanatban úgy érzem, hogy nem lehet más a célom ezzel, mint a rendszeresség. Nem hajtok egyelőre időre, vagy távra. Nem lehet. Arról ábrándoztam korábban, hogy majd szépen leviszem 5 kilire a tempómat, hát nem. Nem lehet ilyen hozzáállással.

Másrészt az idő: soha nem fogok egy teljes órát futni, legalábbis körpályán nem. A körpálya unalmas, egy óra ott sok. Olyan, mint amikor elindultunk síelni busszal a franciákhoz, és a harmadik óra után, ami amúgy is rohadt hosszúnak tűnt, eszembe jutott, hogy van még több, mint TIZENHÉT óra vissza.

Körpályán az ember szeli a köröket. Egyszerre mindig csak egyet.

A tegnap estét negatív tempóban futottam. Az asszonnyal mentünk, ő saját bevallása szerint még nincs azon a szinten, hogy megcsinálja a D2D-t, ezért autóval mentünk a pályára (nálunk van visszafelé egy kis szint is, dombon lakunk). Két körönként gyorsítottunk a tempón. Az eleje kifejezetten lassú tempójú (hét plusszos kilis) kocogás volt, utána szépen vittem felfelé a tempót, ez a Nike plus grafikonon is jól látszik:

Valamiért nem látom azt a grafikonon, amit kéne látnom. Talán az lehetett a baj, hogy az asszony vitte a nanót, mert fontos Indelicates hallgatnivalója volt? Senki sem tudja ma már.

Visszatérve a monotóniára: a tizenvalahanyadik körnél elvesztettem a számolást. Onnantól persze már motivációm sem volt a folytatáshoz. Együtt kellett tovább mennünk autóval, így leálltam valahol. Volt két kör, amit meghúztam, ember legyen a talpán, aki a fentiről megmondja, melyik kettő volt az.

Be kell szereznem hamarosan egy kapucnis felsőt, mert ez a tenisz mackó baromira nem erre lett kitalálva. Hétvégén a Bükkben remélem elvállalok egy emberesebb adagot "forrasztópákával, hegesztőpisztollyal" (vagy hogy volt a Ponyvaregényben).

Józsi voltam és futok. Egyelőre heti 3 x 30 - 45 perceket.

13 komment

Címkék: itthon hétköznapok chip edzésnapló futópálya negative speed

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr9693823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Critmiss 2008.10.03. 17:12:52

Hát én ezzel most pontosan így vagyok.

Buzz Lightyear 2008.10.03. 18:08:52

Ezeknek a nike grafikonoknak se füle, se farka. Kilátott már olyan grafikont, amin sincs se vízszontes, se függőleges skálázás? Így semmitse mmond az egész, nem lehet tudni, hogy mekkoraa különbség a görbe alsó, és felső pontjai közt, így teljesen úgy néz ki, mintha összevissza gyorsítottál, lassítottál volna, miközben gondolom arról van szó, hogy mindig teljes ablakra széthúzza, akkor is, ha szinte egyenletesen futsz. Épp ezért kellene a skála, hogy láthasd, mennyire húzta szét. Szóval ez egy oltári baromság. Egyébként én is nagyon nehezen bírom a körpályát, viszont téged nem értelek: ha egyszer méred a távolságot, akkor minek számolod? A sportband mutatja, hogy hol tartasz nem? a 4850 méter gondolom 12 kör, végülis ha igaz, akkor 1% -os eltéréssel mérte, ami egész pofás.

Ivan Grasso · http://op-ironman.blog.hu/ 2008.10.03. 18:08:53

Stimmel a hangulat ugyanaz.
De most kell megdolgozni a...
jövő évi Nike félmaratonért !
Mert ugye célok kellenek...egyébként pedig
Just do it!

ThufirHawat 2008.10.03. 19:11:02

Az a baj, hogy Budapesten laksz, és az csúny ilyenkor (is). Én a Vértesben élek, és az most a legszebb. Az erdő már csupa szín: vörös, sárga és zöld, nyílik az őszi kikerics, és kellemesen hűvös a levegő. Tegnap le is futottam 16km-t hegynek fel, hegynek le, és egy pillanatra sem unatkoztam.

Ivan Grasso · http://op-ironman.blog.hu/ 2008.10.03. 20:52:08

ThufirHawat: nem a "Dűnék" közt futsz?

boibo 2008.10.03. 20:52:53

Én meg úgy egy órája értem haza a 15-ből, a Balaton-parton. Kevesebb benne a szint :-)))

2008.10.03. 21:32:51

Soha ne mondd, hogy soha. Én most jöttem haza körpályáról, 13,4 km után (zene nélkül) és nem is olyan régen én is azt mondtam, hogy soha :D

DaMartian 2008.10.04. 11:02:22

Buzz.. abban igazad van, hogy a grafikont mindig széthúzza az oldal, hogy a lehető legjobban látszon, de van rajta skála! Ez az itt letöltött képeken nem látszik, de amikor a weben nézed feccsesen a megjelenő grafikont, kilométerenként van benne egy jelzés, amin látszik, hogy az adott magasság milyen perc/km-t takar.

ThufirHawat 2008.10.04. 14:47:35

Így van, van egy pont kilométerenként, adatokkal. Valami gond lehet viszont a szoftverben, mert nekem mindegyik pontnál (kivéve a legutolsót (ami ugye sosem egész km-nél van), 9-re végződött a pace-em. De mindig! :o)
Mindegy, eladtam.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2008.10.04. 15:25:01

angelday: feszítővassal-hegesztőpisztollyal.

experiment 626 2008.10.05. 21:54:10

15 km, Makó mellett, a gáton.. frissíteni kéne lassan a zeneblokkot.
Sajnos, itt se nem van szintkülönbség, 3 hete vasárnap a 22-t is sikerült megfutni egy szuszra, még maradt is benne (na jó, nem húztam meg).
Konklúzió: Hegyet Szegednek! (from MKKP), ja, Makónak is!

manor 2008.10.05. 22:48:30

AD, Rezessy G. nyerte a mai Plus marcsit, így utólag is légy büszke rá, hogy futópályafutásod első versenyén vele futhattál:)

angelday 2008.10.05. 22:51:45

Gratulálunk neki! :)

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása