Edző Fecó bá bekeményít

2009.06.04. 14:06 pkrisztike

Folytatom kis kalandomat St. Moritzban. Ott maradt abba az első hét, hogy szancsizás, átestem a tűzkeresztségen, még élek. :) Nem sokkal később megérkezett edző bá' is (Csoma Ferenc), akivel megkezdtük az igazi kemény munkát. Beindultak az erősebb résztávok.

Pár szóban össze tudom foglalni, mit érzek néha egy erősebb tréning után itt fenn: a taknyomon csúszok néha. :) De annyira élvezem. Szeretem ha fáj. Ez elég beteg dolognak tűnhet, de olyan jó érzés mikor elfáradok, és a tudat, hogy meg tudtam csinálni, hogy jobbra is csináltam, mint kellett volna. Hogy nem bírok tovabb futni, de mégis felkelek és lenyomom még azt az 5 db 300m-t, ami van -- ezeknél a dolgoknál kevés jobb van a felkészülés alatt.

Mázlink van az időjárással is, ez azért nagyban segítette az edzéseimet, 20-23 fok lassan egy hete, de előtte is bőven ütötte a 15 fokot, teljesen ideális körülmények. Még a szél sem zavar, pedig otthon gyakran idegbeteg vagyok miatta. Mondjuk itt sokkal könnyebb belevonódnom az edzésekbe, nem zavar semmi és senki. Ahogy elnézem lassan brutál barna leszek (huhúú, lehet, meg sem ismernek majd annyira), úgyhogy ezentúl a nevem csak csokilány lesz, vagy, a lány, aki fut és überbrutálbarna, még nem döntöttem el. :)

Csak azért, hogy kicsit bele lehessen látni, megosztok pár edzést, mit is csinálok én itt, hogy ne csak azt lássátok hogy nyaralok. :)

Én rendszerint délelőtt edzem, nem, nem a barnulás miatt, hanem mert kisebb a szél mint délután. Válogatok 8km-t, utána még vannak gyorsak is, vagy 300m-ek vagy 150m-ek, majd pihi, regenerálódás, és délután még egy edzés, de az már csupán egy laza ötös edzés. Másnap van egy hosszú futásom, ez kb 13 km. Ezt követi egy résztávos nap, ami 3 db 1000m, majd 400m-ek, és délután újra egy ötös. Ezt ismét egy könnyű nap váltja, és kezdődik az egész előlről.

Edző bá' szerint a harmadik hét lesz a kritikus talán lelkileg is. Jelenleg nem érzek ilyet, élvezem, hogy itt lehetek és edzhetek. Kíváncsi leszek a folytatásra, mit tartogat még számomra a mester. :) Szóval, edzésre fel! Irány a harmadik hét, teljes kifulladásig!!

(a folytatásban kiderül, hogy valóban sikerül-e hősünknek annyira elfáradnia, hogy csak mászni tud a pályától az apartmanig)

14 komment

Címkék: edzés résztáv edzésnapló st moritz

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr861142777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TAXI 2009.06.04. 15:29:17

Hajrá csokilány!! :o)

vangelis1978 2009.06.04. 16:14:02

Már néger leszel lassan.Kifulladás?No azért nem olyan fából faragtak téged aki csak olyan könnyen kifullad.Futásban legalábbis nem egykönnyen:)

bodlac 2009.06.04. 16:19:13

Mi az hogy válogatok 8km-t? És megkérdezhetem, hogy ezzel milyen távra edzel?
Azért remélem ügyeltek rá, hogy nehogy a pulzus 150 felé menjen, mert ha lassan futtok úgy gyorsultok ám igazán. :D

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.06.05. 06:35:26

@bodlac: gondolom "válTogatok" akart lenni.

kriszti: írsz majd időket is az edzéshez? tök kiváncsi lennék. háromperces ezrek, 4 perc pihivel, utána 6x400 60 alatt...
én szerettem anno ezeket az résztávos edzéseket (800, 1500, 1500 akadályra edzettem), de amikor gyorsításkor 4x300 volt 45ön belül, akkor olyan oxigénhiányom lett, hogy behánytam,. :D
legjobb edzés: 3x 60-80-100 + futóiskola. imádtam.
legszarabb: 6x1000, meg 2x1000-2000-3000.
ilyenekre emlékszem, régi szép idők. mi magaslatra parádra mentünk, gazdaságosan, igaz nem is voltunk nemzetközi futótehetségek. :)
a legjobb mindig az esti kártyázás, fekvőtámaszban. :)

xhege 2009.06.05. 08:22:32

Én most készülök életem első félmaratonjára másfél év futó múlttal. Vasárnap megyek a keszthelyi kilométerekre. Sok okosságot mondtatok már, de én azért tartok kicsit ettől, hiszen számomra ez a táv életem leghosszabb futása lesz. Ráadásul Murphy törvényeit szigorúan követve mindent megteszek, hogy minél rosszabb formába legyek addigra :))
Az utolsó 2 hetem futás szempontjából nem úgy alakult ahogy terveztem, szóval szerintem mondjuk áprilisban sokkal jobb formában voltam. Arról nem beszélve, hogy míg ezt a kommentet írom is jegelgetem a térdem, mert tegnap meccsen kaptam rá egy elég rendes rúgást, amitől szépen bedagadt :( Remélem vasárnapra már nem fog sok gondot okozni.
Szóval az én felkészülésem nem olyan idilli és tökéletes mint pkrisztikéé. Lehet hogy ma délutánra még ki kellene ugranom Svájcba? :)))

bellone 2009.06.05. 09:05:47

@xhege: Ha kétségeid vannak törekedj "kármentésre" és tanulj a profiktól. Például vasárnapig simán le tudsz még barnulni, ráadásul a versenyen gyakorolhatod a "taknyoncsúszást" is.
Sikerülni fog majd meglátod!

kg_kilo 2009.06.05. 09:32:34

@bellone: plusz meg egy kis pucer szancsi, azt se felejtsuk el :D

@xhege: aki komolyan sportol, az ne labdajatekozzon :P

Domesticdragon · http://domesticdragon.blogspot.com/ 2009.06.05. 10:00:25

@xhege: nagyon szorítok Neked!Hajrá!

Kriszti!Jó edzéseket!

xhege 2009.06.05. 10:01:03

@kg_kilo: Sosem mondtam, hogy komolyan sportolok :)) A foci nekem már 24 éve az életem, a futás meg jóleső hobbivá vált.
Erről a labdajátékos dologról kérdezzük meg DaMartiant :)))

xhege 2009.06.05. 10:04:38

@Domesticdragon: Köszi a biztatást. Én is nagyon szurkolok magamnak :) Majd megírom, hogy milyen élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodtam, hátha érdekes lehet ez mások számára is. Biztos sokan olvassák sokan olyanok is ezt a blogot, akik hasonló módon teljesen amatőr, hobbifutók, mint én.

kg_kilo 2009.06.05. 12:28:24

@xhege: futas az rendes sport, labda utan rohangalas az nem :D:D

Az en meglatasom szerint ezekben a labdajatekokban tul sok serules erheti az embert. Csomo olyan ismerosom van, aki eljar hetente mondjuk focizni vagy kosarazni es allandoan szalag/porc/izom gondjaik vannak.
Mert ugralnak meggondolatlanul :D Vagy ha nem, hat jol belejuk rugnak :D:D

DaMartian 2009.06.05. 13:39:25

@kg_kilo: viszont milyen jó, hogy egy olyan sport után, ahol ugrasz, fordulsz, ellöknek, rádesnek, ütközöl, elesel, elmész futni.. akkor úgy érzed, hogy egy ilyen "nyugis" sportban megsérülni lehetetlen...azért 30K fölött már rájöttem, hogy akkor is meg lehet, de azért összességében szerintem pont a labdajátékok extra igénybevétele miatt a futás már "felüdülés" az ízületeimnek meg a szalagjaimnak, így sokkal jobban bírom! : ) Szerencsére (lekopogom) nekem a kosár miatt még semmilyen komolyabb ízületi vagy szalag sérülésem sem volt. Ez gondolom alkat kérdése is. Elég laza vagyok, és megtanultam jól esni...de azért már engem is egyre jobban meggyötör egy-egy meccs...öregszem : )

2009.06.05. 16:16:34

@xhege: Ú, én szeptemberben szeretnék menni a Nike félmaratonra, életem elsőjére szintén, de már most nagyon be vagyok tojva, ha csak rágondolok - tekintve hogy az elmúlt 5 hónapban mondhatni igen hektikusan futottam... ha ugyan futottam... Úgyhogy simán átérzem a helyzeted és SZORÍTOK NAGYON!

Kittiii! Várunk haza! Dáidot is! Meg a sziszát napersze! :D

xhege 2009.06.05. 20:06:48

@wannabeskinny: Azért szeptemberig még van jó sok idő, szóval még akár jól fel is készülhetsz:)
Nekem az utolsó 2 hetem sikerült nagyon gyengére, illetve most a térdem miatt aggódom, bár most már a duzzanat eltűnt a jegelés hatására. Holnap még tudom egész nap pihentetni és remélem nagyjából rendben leszek. Köszi a biztatást

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása