Lekésted a nevezést? Öltözz jelmezbe!

2009.11.23. 10:46 angelday

Jávor Dániel visszatérő szerzőként maratoni turistaként. De ezt majd inkább ő:

Már legelső maratonunkat is Berlinben futottuk, aztán egyértelművé vált, hogy szép város Budapest és a kedvencünk is, de körbefutni, kétszer?! Inkább egy gyors sightsseeing keretében egy-két másik várost kéne. Így jutottunk el Kvázibárki mozgalmunk keretében Koppenhágába, Jeruzsálembe (videó), Párizsba, Pisába és legutóbb Kölnbe is. A kiválasztásnál a főszerepet nem a város, inkább a verseny dátuma adja, bár nyilván nem mindegy, milyen látványosságok várnak a hosszú futás során.

Kölnben egy véletlen folytán rájöttünk az igazi turpisságra. A nevezéskor ugyanis kiderült, majd' 40.000-es létszámú a kölni verseny, és bizony többen lecsúsztunk róla, így két kolléga számára már csak az ún. cultural relay-ben, azaz a jelmezes váltóban volt hely. Mivel a Café csoport színeiben egyszerre céges futóklub is volnánk, Laci pincérnek állt: fehér ing, csokinyaki, vászonnadrág, tálca, rajta kulacs formájában, Bassman Marci pedig hokiszerelését öltötte magára.

Ők sem gondolták volna, mennyi endorfint köszönhetnek majd e véletlennek, hiszen a nézők megőrültek értük, különösen a tálcán kulacsot cipelő Laciért: „Du bist stark, du bist super” kiabálásokkal illették, illetve sört rendeltek tőle, aminek persze megkérte az árát, „dráj ajró bitte” -- kiabálta vissza. Így a rá jutó 32K könnyen elszállt, és Marcinak is könnyebben ment a fennmaradó 10.

Mindezzel párhuzamosan Barbika csapattagunk először próbálkozott az egész maratonnal és négyfél alatt le is nyomta, bár kicsit izgult előtte, ami persze természetes, sőt kötelező, a többiek pedig, jómagamat is beleértve, egy könnyű felesre vállalkoztunk. Kölnben a szervezés kiváló, a rajt több etapban vagy fél óráig tart, viszont a célban sör, szendvicsek, almák és egyéb kalóriabombák várnak, ami kompenzálja a kicsit hűvös, nedves időt. Az utolsó km-re időzített kölni dóm, amely egy időben a világ legmagasabb épülete volt, azóta is a világ harmadik legmagasabb temploma, fantasztikus flasht adott, kár, hogy pont ott kezdődtek a macskakövek.

A tanulság, hogy egészen biztosan soha többé nem állunk sima futócuccban a rajthoz - csak eltűnnénk a tömegben, hiszen az eddigi fődíjas berlini közönséget leszámítva szurkolnak, szurkolnak, de nem végig, és nem pont neked, így bár borsózik a hátad és megkapod a plusz enerdzsit, de ha ezen lehet még turbózni, tán megéri spéci pólót vagy nyuszifület, netán maszkot ölteni.

Ha már itt tartunk, a citromdíjas közönség Pisában és környékén volt. A pálya nagy része a toszkán falvak és dombok között vezetett, a nyugdíjas olasz nénik, bácsik pedig csak kinéztek ablakukon, vagy a portáról ülve nézték a sok hülyét, magukban erős értetlenségüknek hangot adva -- „Pazzia, pazzia...” A célba érkezés után, már Pisa városában hangosan biztattuk a még futó maratonistákat, mire a nyugodt vasárnapjukat élő olaszok hangosan ránk csukták a spalettát.

A következő versenyünkön, akárhol is futjuk majd, megbeszéltük: Star Wars szereplőknek öltözünk, én stoppoltam Yodát, Chewie pedig hangokat is hallat majd, ahogy kell.

Élményvideó:

14 komment

Címkék: videó élménybeszámoló maraton köln

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr591544360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lehetetlenember 2009.11.23. 11:32:39

Tetszett a video. Bár a zene, hát ööö...
a maga nemében biztos az is nagyon jó.
Ha beöltöznék például adó ellenőrnek akkor azért örülnének nekem a kölniek?

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.11.23. 12:51:23

Elég szokatlan "hobbi", de akár mondhatnánk úgy is, hogy kellemest a hasznossal, városnézés egészséges formában! :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.11.23. 14:52:19

én úgy örültem, amikor a spar maratonon a maratonista zöld írmanót visszelőztem a 20 kiris váltórészem vége felé közeledve... tök ciki lett volna ha egy jelmezes fele távon bealáz. :)

Buju_Banton · http://www.kvazibarki.com 2009.11.23. 14:54:32

Milyen az adóellenőr jellmez?
s_timcs: Amúgy a kellemest a hasznossal és mindezt nagyon rövid idő alatt :)

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.11.23. 16:29:52

@Buju_Banton: Adóellenőr jelmez? Vizsgálat előtt, vagy után? Utána két lehetőség van: vagy tele van a zsebe, vagy két monokli van a szeme alatt.

M.Islander 2009.11.23. 19:16:12

jópofa, de maradnék a futásnál és az újabb és újjabb PB-knél, max. egy vicces feliratú felső vonz.

bodlac 2009.11.23. 23:17:38

Miért gondolja úgy minden (kb) második ember, hogy ha benevez egy futóversenyre, akkor az utca népének feltétlenül ünnepelnie kell? Nyilván tesznek a futókra a nyugdíjasok, de ez így is van rendjén.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.11.24. 05:22:59

@bodlac: szerintem azért elég elkeserítő, amikor tesznek egymásra az emberek.

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2009.11.24. 06:17:18

Nem tudom felmérni, hogy mennyire akadályoz futás közben a jelmez. Az első 10 km-en talán vicces ötlet infúziós állvánnyal vagy szkafanderben futni, de nem vagyok biztos benne, hogy a táv második felében is jópofa dolognak tűnik. :) Viszont sokan csinálják, és túlélik, szóval nem tudom. Ez olyasmi, amit valószínűleg soha nem fogok kipróbálni, legfeljebb egy minimális megterhelést jelentő, szimbolikus "jelmezzel", mint pl. egy BKV-ellenőr (vagy SS-tiszt) karszalag (hangulattól függően).

M.Islander 2009.11.24. 08:14:53

2010-es futócipők:

www.runnersworld.com/article/0,7120,s6-240-367--13314-0,00.html?cm_mmc=training-_-2009_11_24-_-training-_-SNEAK%20PEEK:%202010%20Shoes%20

a mizuno-t kérem, ha lesz karácsonyi nyereményjáték és az életre szóló futo.blog előfizetés mellett cipőt is lehet nyerni :o)

Mylady 2009.11.24. 10:15:10

A karácsonyi nyereményjátékról jut eszembe: mi lett a DaMartian-féle sorsolással? Nincs még eredmény?

e_easy 2009.11.24. 10:15:30

nagyon kiraly! koszi a beszamolot, es a remek videot. az otlet szerintem remek - ha jol meggondolom az elmeny miatt mentetek oda es ugy tunik az is volt.

DaMartian 2009.11.24. 17:41:24

@rrroka: engem is meglepett, hogy alig futott 3:30-nál lassabb időt! Épphogy beértem előtte! Nem álltam volna meg magam előtt, ha lehagy! De kalap le előtte abban a gúnyában 5 perc körüli ezrekkel maratonozni! Én egyszer Marslakó szerkóban akarok Maratont tolni, illetve Athénban légiós szerkóban (bár lehet ez utóbbi nem túl fantáziadús, biztos sokan csinálták már)
@bodlac: Helsinkiben a népek nagyon jófejek voltak, a kertvárosi részen végig szurkoltak és sokan kis asztalkával kaját-piát is kitettek! Én ott toltam az elsőt..

Jane 2009.11.24. 19:13:32

Ez érdekes. Én szeretek eltünni a tömegben. Ha az út szélén tapsolnak az emberek, az nagyon jól esik, mert tudom hogy a taps Nekem is szól,egy intéssel mindig jelzem, hogy köszönöm (köszönjük) a bíztatást, a zenekarokat pedig mindig megtapsolom, mert tényleg sok energiát tudnak adni, de ennyi bőven elég a külvilágból. Én szeretem azt is ha éppen nem szurkol senki. Akkor elmélyülök kicsit magamban, élvezem a futást, figyelem a várost, elképzelem a célbaérést, meg a barátaimmal való sörözgetést utána :) Nekem ez is nagyon kell egy 42 kili alatt.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása