Minden kezdet nehéz, de van, amikor nem az

2010.03.22. 09:07 angelday

Kianek Tamás, aparhanti lakos elkezdett futni Budapesten. Állítólag két japán turista is lefotózta, a képet nem sikerült megszerezni, ezért csak a szöveges élménybeszámolója következik arról, hogy miért:

Gyerekként jártam zeneiskolába, hegedülni és furulyázni tanítottak 6 éven keresztül. Nem igazán kedveltem.

Német általános és középiskolába jártam, csak nekem nem lett nyelvvizsgám az osztályból gimi másodikra. Így volt a futás is: a bonyhádi gimiben Árpád körrel nyitottunk óra előtt (4 km), és csak azután kezdődött az óra — gyűlöltem, Cooper tesztnél egyszerűen mindent kihánytam.

20 évesen ráébredtem, mindenki beszél egy nyelvet, fogtam magam és kimentem Németországba, megtanultam németül.

Tavaly Erdélyben egy népzenés évbúcsúztatón vettem részt, megértettem miért jó zenélni. Az elmúlt Advent elején pedig elővettem a poros hangszert, kottát szereztem és karácsonyra összeállt a hangulat, úgy játszottam zenéket, hogy élveztem.

Eddig kétszer csaltak el Pesten futni, ahova elmentem udvariasságból, de kényszert éreztem. Tegnap busszal utaztam, és belecsöppentem egy társaságba, akik úgy beszéltek a sportról, mint én André Kosztolányiról vagy Józsi a szifonról. Megszületett bennem a döntés: elmegyek futni. Nem is hívtam senkit, azt éreztem: szeretném!

7-kor keltem, reggeliztem, snell felöltöztem és nekiálltam a szomszéd utcában futni. Fel a lépcsőn a Tóth Árpád sétányra, el a Palotáig és vissza. Elkezdtem élvezni. Olyan volt, mint amikor első alkalommal eljátszottam egy magyar nótát, és a családom énekelt rá. A nóta befejeztével édesanyám megemlékezett nagyapámról, aki mindig zenélt a családnak ünnepek idején.

Azt éreztem a futás végén, hogy valami felszabadult bennem.

Ha egy mondatban kell leírnom, azt írnám: a sportolás örömet okoz, mint a veszett kutya, csak 8 óra elteltével, nemcsak nem érzed magad rosszul, hanem sokkal jobban.

61 komment

Címkék: tavasz életmód itthon futás hétköznapok amatőrök hobbisták akik futnak

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr11858531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

John C. Arvay 2010.03.22. 11:20:45

Úgy látom nem vagyok egyedül :) A Coopert utáltam, ha lehetett felmentést kérni, én voltam az első, aki sorbaállt. Zenészként minden alkalmat megragadtam, hogy kiálljak a sorból - vigyázni kell a kezeimre. Akatonaságnál is sikerült legalább egy "C" kategóriát elintézni, így a reggeli tornát csak külső szemlélőként elemeztem.

Aztán egyszer csak egy főiskolai tanítványom említette, hogy megy valami tó-kör futásra, Tatára. Halvány gőzöm nem volt róla, ez mekkora erőfeszítés, de jó bulinak ígérkezett, meg az idő is szép volt. Legyűrtem a 7 Km-et, utána 1 hétig nyomtam az ágyat sípcsonthátya gyulladással, és minden mozdulatra, és szívverésre úgy lüktetett a lábam, mintha tüzes késeket éleztek volna a csontjaim peremén. De a fertőzés megtörtént.

Ez 16 éve történt. Aztán kimradt megint pár év, és tavaly újrakezdtem, a friss szerelem izgalommal vegyes várakozásával. Az élmény pont olyan magával ragadó volt, mint amikor egy régi, lezáratlan, és ezért folyamatosan benned élő, de tudatosan elnyomott kapcsolat emléke tolul fel; amikor újra összetalálkoztok és a megújulás reményével vágtok bele ismét az egymás felfedezésének izgalmas játékába. Szerelmekkel ez ritka, hogy bejöjjön - azóta Te is, Ő is egy teljesen más ember lettetek -, de a futás, az egészen más. Lehet, az ízületeid nehezebben melegszenek be, az izmok is lassabban veszik fel a fordulatot, de az élmény ugyan az. Csak róvod a kilómétereket, miközben érzed, ahogy a tested minden sejtje harsogva élvezi a mozgás gyönyörét, és elfeledkezel a sok hülyeségről, ami nagyjából kitölti életed úgy hatvan százalékát, és a végén, amikor izzadtan, meleg párafelhőket kibocsátva megállsz, és mohón nyeldekled a kulacsban magaddal hozott folyadékot és az endorfin szétáradva kitölti az összes hajszáleredet, legszívesebben a kebledre ölelnéd az egész világot.

Bloom77 2010.03.22. 11:29:52

Isten hozott egy új világban........(na még egy függő......:))))....terjed ez, mint a H1N1)

gordh · http://veszbejarat.org 2010.03.22. 11:53:03

aranyos kis írás, sok sikert a futáshoz!

veszbejarat.org

vincere 2010.03.22. 12:25:09

tetszett nekem is az írás!!
a zord és értelmetlen tesioktatás velem is sikeresen megutáltatta a mozgást, bár hosszabb távon mindig jó voltam futásban (plusz azóta is rendszeresen túrázom).
csak egyetemista koromban kezdtem el kedvtelésből futni, egyáltalán sportolni.
de a mai napig minden évben újra kell kezdenem a futást, idén még ki se mentem, de a hétvégén elhatároztam, h. most már muszáj lesz.
tervezem, h. benevezek életem első futóversenyére (május 15.) egy marathon minitávjára (4,2 km), és nemsokára hazamegyek szabira Tatára, ahol minden nap akarok két kör Cseke-tavat futni, és ha nagyon belejövök, talán összejön egyszer az Öreg-tó is! még soha nem mertem nekivágni, pedig talán a világ legszebb futóköre, bringával milliószor megkerültem már.

Mylady 2010.03.22. 13:04:42

Jó írás :)
Én testneveléstagozatos voltam, sokfélét sportoltam, a hosszúfutásokat sosem szerettem.
Mondjuk kicsit más a hangulata annak, amikor az ember fut just for fun, mint amikor kettes oszlopban, közepesiramban lohol körbe-körbe az iskolaudvaron, természetesen szigorúan teljes kussban, különben megduplázódik az adag...

mi coopert csak 1x futottunk, megmutatta a tanár, hogy miből maradunk ki...

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2010.03.22. 13:33:13

@posztoló, @sire-lancelot: @vincere: hajrá, toljátok! :)
rettenetes, hogy a tesiórát így elcseszik a tanárok. vagy a diákok? nemtom. nekem nem voltak különösen jó tesitanáraim, de attól még nem utáltam mozogni. a korlátgyakorlattól féltem. :)

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2010.03.22. 13:33:18

@vincere: A tatai tó 7 km a cseke tó?
Tényleg szép..ha ott laknék minden nap futnék 1 kört..

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2010.03.22. 13:35:57

szervezzünk futóblog cooper-tesztet!!! :D atlétikai pálya adott, tíz perce mindenkinek van rá, csak össze kell gyűlni és vmelyik főnöknek vállalni a mérést és adminisztrációt. DaMartian pl olyan edző-féle. na? nike meg megkéri az AC-t hogy hadd menjünk be ingyér, cserébe elviszünk fejenként 4-5 szórólapot.

vincere 2010.03.22. 13:39:48

@rrroka: erősen rövidlátó szemüveges voltam, amit tesiórán nem lehetett hordani, ezért lépcsőn felfelé futásban halálfélelmem volt, amin nem segített az ordítozó tanárnő "Lusta disznók!" üvöltése :(
a szereken is halálfélelmem volt, főleg a felemáskorláton.
szerencsére gimiben lazább volt, negyedikben szinte kizárólag csak fociztunk, mi lányok is

FutoBolond 2010.03.22. 13:40:53

Kianek, udv a klubban, sok szep futo elemenyt kivanok!

vincere 2010.03.22. 13:41:20

@szasza75: a Cseke asszem 2200 méter, nagyon sokat futottunk ott tesióra keretében, általánosban az volt a mi Cooperünk, évente kétszer időre futottunk.
ha ma is ott élnék, én is futnék ott rendszeresen! de most csak szabadság alatt jön ez össze

2010.03.22. 13:47:59

Van itt valaki, aki szerette a Coopert? Én kéziztem, de a Cooper-tesztet csak az edzőtáborokban hajnali fél hatkor lezavart 5000 méter múlta felül... Azóta, ha viszonylag jó formában vagyok, gyakran felnézek az égre; mit szólna most Besi bácsi?.

Átokfajzat 2010.03.22. 14:03:33

nem lehetne végre megszüntetni ezt a fekete háttér, szürke+piros szöveg kombót? olvasni nincs kedvem így.

Mylady 2010.03.22. 14:03:55

@beebeer: Hogy lenne???

Én a stopperórát akkor utáltam meg, amikor általános iskola első osztályban az olvasás felmérés stopperórával történt.
Oda kellett ülni a tanítónéni mellé és hangosan olvasni a szöveget. Ő meg mérte az időt, hogy mennyi ideig tart elolvasni. Vagy volt olyanis, hogy azt mérte, 1 perc alaltt ki hány betüt olvasott el.
Nem tudom, ez mennyire volt általános, engem a hideg kirázott tőle.

BGy · http://babosi.blog.hu 2010.03.22. 14:21:15

@rrroka: a korláton nekünk bukfencezni kellett, amit nem szerettem, mert az atlétának ugye nincs ujja és a finom bababőrömet ledörzsölte a vállamról. Fekete nadrág és piros atlétatrikó volt az előírás. Máshol is volt "egyenruha"?
Katonaságnál bakancsban futottunk Coopert, kék melegítőnadrágban és piros szegélyes fehér atlétában! Mint a birodalmi lépegetők, úgy futottunk. :)))

2010.03.22. 14:27:59

@Mylady: Uramatyám! Odavagyok a pedagógus pálya nagyjaiért! Azért az szerencse, hogy a stoppert utáltad meg, nem az olvasást!
Ennek ellenére, én nem hiszem, hogy csak a tesi tanárok hibája lenne a kamaszkori futás- irtózás. Nekem nagyon jó emlékeim vannak a tornatanárról. Főleg általánosban.. Minden nap ingyen és bérmentve este hétig maradt, hogy a gyerekek használhassák a rornatermet, a sportpályát. Hol van manapság ilyesmi?

Mylady 2010.03.22. 14:36:51

@beebeer: Á, az olvasást nem lehetett megutáltatni velem. Ráadásul én akkor már olvasásból profi voltam :) Van egy 3 évvel idősebb tesóm, amikor iskolás lett, addig gyakorolták vele a szülim az olvasást, míg én is megtanultam...

@BGy: egyenruha?
általános iskolában:
lányok: középkék rövidujjú tornadressz, 1 ujjnyi széles fehér gumiöv a derékra, kék (vagy fehér?) tornacipő, fehér zokni
fiúk: fehér atléta, középkék tornanadrág, kék (vagy fehér?) tornacipő, fehér zokni
melegítő egységesen középkék, oldalán csíkokkal
(mondjuk nagy választék akkoriban nem volt)
más öltözékben megjelenni szigorúan tilos volt

a jelszó (ezerszer elmondták): megszoksz vagy megszöksz

2010.03.22. 14:49:21

@Mylady: jaj, az a bizonyos tornadressz.. Annyira úúútáltam!!!! Meg az a fehér gumiöv!!! Nálunk is volt, máig nem fogom az értelmét. Gimiben ez aztán elmúlt, de ott meg külön csoportra osztották a lányokat és a fiúkat, nekünk egy ritmikus sportgimnasztikát űző nyugdíjas hölgy jutott és buzogány gyakorlatok! Emítettem már, hogy kézilabdáztam, igazolt játékosként kénytelen volt év végén megadni legalább a négyest, de nem rajongtunk egymásért. Láttatok már egy tornászt futni? Végigröhögtem az órákat.

helemburgis 2010.03.22. 14:59:42

@BGy: volt am, egy szal piros tornadressz! Serdülö, nem eppen legcsinosabb lanyoknak mar ez is eleg volt ahhoz, hogy horror legyen a tesiora. Egy szal semmiben futkarozni, szekrenyt, magasat ugrani, gerendan bukfencezni, medicinlabdat dobalni, kezenallast gyakorolni, kosarazni nem volt egy felemelö erzes egy fiukkal megosztott tornateremben. Aztan szerencsere jött egy fiatalabb tesitanar, aki mar engedelyezte az apol es eltakar öltözeket.
Eredmenyes, kemeny, de nem kegyetlen tesitanarjaink voltak, ev elejen es ev vegen is volt mindig felmeres, ev közben is folyamatosan osztalyoztak a tanultakat. Azert sokat izgultam, hogy ev vegen meglegyen a jeles.. :) En szerettem a tesit, s tökre örülök, hogy egy csomo mindent tanultunk.
Nalunk meg az egyetem elsö eveben ('96-'97) is volt heti 2h kötelezö tesi, egy szabadon valasztott sportagbol. Volt, aki nem jart be rendesen, s felevkor rimankodnia kellett az alairasert, mert meg akartak tagadni. :)

helemburgis 2010.03.22. 15:20:35

@beebeer: ez kb. olyan tragikomikus lehet, mint az en oltari magas, kosaras ex-osztalytarsnöm a gerendan, akinek a laba a lablenditeses-feladat közben surolta a padlot, igy soha nem jött össze neki egyetlen kecses gyakorlat se. :( Szegenykem a magasugro flopp technikat is elatkozta egy parszor, hanyszor beesett a rud ala, a szivacs ele..

Mylady 2010.03.22. 15:29:24

Nálunk egy vicces tesitanár volt, igaz, ő a fiúknak jutott (külön tanár volt a lányoknak és a fiúknak). Kicsit iszákos volt a pali, bár az iskolában sosem látszott rajta.
Viszont a fiúk kiszúrták, hogy a kosáredzésután (néha ő tartotta) rendszerint a szomszédos kocsmába ment.
Egyszer poénból utánamentünk vagy tizen, az volt a terv, hogy egyesével megyünk be egy rágóért. A harmadik gyerek után kijött és üvöltve elzavart minket.
Mondjuk tekintélye amúgy sem volt, sokat nem tudott rontani rajta...

Mylady 2010.03.22. 15:30:51

@beebeer: én mindig azt hittem, a fehér gumiöv az helyi specialitás volt
ezek szerint nem

doncii · http://doncii.blogspot.com 2010.03.22. 15:37:14

Jo iras, tetszik :)

Igazabol a magyar oktatas szegyene is egyben, hogy sok tanar megutaltatja azokat a dolgokat a sracokkal, amiket amugy szeretni is lehetne, ha nem Lusta disznot uvoltenenek a palya szelerol. Orulok, hogy cikkunk hose tuljart az eszukon.

BGy · http://babosi.blog.hu 2010.03.22. 15:52:34

Nekem valamelyik évben a gimiben magasszárú Tisza cipőm volt (kosaraztam), abban jó volt futni. :)) A talpa teljesen vízszintes, úgyhogy klattyogott futásnál. És ez a cipőm még megvan, helló! A lányoknál azért szerettem a tornadresszt, mert láthattuk, ki hol jár az ivarérettségi létrán. :)))

2010.03.22. 16:09:41

@Mylady: Én meg inkább korszakfüggőnek gondolom. Ettől még lehetsz jóval fiatalabb nálam, nemrég néztem meg a Buheramátrix c. filmet, egy óra sírva röhögés után megállapítottam, hogy a nyolcvanas évek úttörőinek élete semmiben nem különbözött a miénktől, pedig az alkotók legalább egy tízessel fiatalabbak nálam.
Visszatérve a topik témájára: most, hogy végre elállt az eső lemegyek futni, ha posztíró feelingjének csak 10 %-a meglesz, már jó vagyok: mikor elkezdtem hasonló érzetek voltak, de úgy egy éve inkább a fájdalom dominál utána. Hiába, 40 felett minden sérülés krónikus.

2010.03.22. 16:16:17

@helemburgis: eeegen, a gerenda, a kecses lábemelgetésekkel, nálunk az egyik súlylökő lány felemáskorlát gyakorlata vitte a prímet, nem volt kövér vagy valami, csak nagyon erős, mikor dobbantóval felugrott a felső korlátra, az csaknem földig hajolt meg a súly alatt.

2010.03.22. 16:31:54

@rrroka: Hát nem tudom rrroka, én a fent részletezett emlékek miatt a tizenkettest még lottón sem játszom meg.

Leggy 2010.03.22. 17:43:21

@doncii: nekem azt ordította a tanár általánosban, hogy (X.Y Magyarország!!!) (Az XY helyén a nevem volt). Hosszúlábú magas lány voltam, de a futás nagyon nem ment...Nem kaptam levegőt..Felemelt fejjel lefelé (hogy tanítsa a kézenállást, aztán elengedett...a vézna kezeim meg összerogytak :-)
Aztán elmentem kosarazni, akkor egy kicsit jobb lett a helyzet, most meg futok!!! Aaját örömömre.

bitliszbá 2010.03.22. 20:57:19

@beebeer: Én imádtam a Cooper-t. Nálunk mindig a győztes mehetett a 12 perc után a kresz gyakorló pályán a Babettával 2 kört. Na így tanultam motorozni. Talán csak egyszer volt olyan, hogy nem én győztem... :)

flicka 2010.03.22. 20:59:03

Három tesitanárom közül egy volt sportos; a másik hatalmas pocakot eresztett, biciklivel jött utánunk a párszáz méterre levő sportpályára és évek óta jobban érdekelte a vadászat, mint a munkája; a harmadik meg enyhén alkesz volt, és ő trabanttal pöfögött mellettünk (józanul :D ), miközben a csarnokba kellett kifutnunk. És a trabantos miatt kellett tornadresszben idétlenkednünk...ő is szerette nézni, ki hol tart ivarérettségben.
Az meg röhejes, hogy a fősulis kötelező tesin két félévig aerobikoztam (utáltam), két félévet meg kosaraztam, mert az óráim miatt mást nem tudtam választani. A vicces csak az, hogy 1,63 "magas" vagyok, így mindig elfutottam a többiek karja alatt. :-)

Steff76 2010.03.22. 21:29:41

@beebeer: Én is kéziztem, vonalfutás megvan? Mi hosszú távokat nagyon ritkán futottunk, annál több lépcsőzés és repülőzés volt. Akkor nem is szerettem a hosszabb távokat, ma viszont nincs vonalfutás...

greenbamboo 2010.03.22. 21:38:58

Ha már emlékek... piros tornadressz nálunk is kötelező volt gimiben. Mi mindig kosaraztunk, rövidlátó vagyok, úgyhogy szemüveg nélkül "élmény" volt. Néha volt 800 méter futás teszt, na az volt a Nagy Halál Napja.
Most meg munka után futok 12 kilométert, és élvezem :)

Mylady 2010.03.22. 21:43:43

@Steff76: a lépcsőzés az nagyon ment nálunk is... futva, ugrálva, guggolva, mindenhogy
repülőben meg többnyire piramist futottunk :)

John C. Arvay 2010.03.22. 22:29:13

@rrroka: köszi a biztatást! Azóta megvolt tavaly a Nike félmaraton szeptemberben, novemberben meg Siófokon gyűrtem le még egy 21 097,5-öt. Idénre a 42 195 a terv: regeltem a New Yorkira, de ha az nem jön össze (sorsolás van szerencsétlen kelet-európaiaknak, és innentől szerencse dolga), akkor itthon a Kaisers (akarom mondani Spar).

Egyébként ne nagyon hirdessük, hogy erre rá lehet kattanni, mert még valami nagyfejű politikus megtudja, és jövedéki adót vetnek ki rá, mint narkotikumra :)

(No persze attól nem félek, hogy valamelyikük is futóblogot olvasna... már ha egyáltalán tud olvasni némelyikük...)

effe 2010.03.22. 22:44:28

a cooper tesztről itt, a futóblogon hallottam először :)

a tornaórák számomra rémálomszerűek voltak: nem tudtam fejenállni, kézenállni, kidobósozásnál eltört az ujjam, tehát a labdát is messzire kerültem.
éljen az iskolai tornaóra.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2010.03.23. 05:17:02

hú, tényleg örülök, h engem megkíméltek ezektől a tornaórákon! :)

@sire-lancelot: ja, hogy te ilyen komolyan tolod, már? akkor toljad tovább a kaisers/plus/spáron találkozunk! :)
jó hogy jött ez a két új bolt, nemsokára lesz aldi meg lidli futás is.

@beebeer: hát sajnálom, h ilyen mély nyomokat hagyott benned. pedig - figyelem Nagy Bölcsesség következik! - 12 az pont egy tucat! :D

Steve51 2010.03.23. 10:35:57

Én a cooper miatt kezdtem el atletizálni.Nagyon jól sikerült és az egyik srác mondta hogy náluk a klubba azok akik rendszeresen járnak nem tudnak ennyit.Lementem ott ragadtam, nagyon nem bántam meg.A futás örök szerelem marad.

kg_kilo 2010.03.23. 11:08:42

Én szerettem a Coopert, mindig első voltam... És semmi rossz emlékem nincs tesiórákról (kivéve labda falhozhajigálás). Kicsit kilógok a sorból...

Domesticdragon · http://domesticdragon.blogspot.com/ 2010.03.23. 13:44:37

Aranyos írás!!!!
Általánosban én is utáltam a coopert,meg a tesiórát is,ennek ellenére tízéves koromtól délutánonként halálra gyötörtem magam a balett -jazzbalett-órán!Ki is röhögtek,mikor arabesqe gran- zsötével ugrottam át a magasugró rudat!!
Ennek ellenére szivesen megnézném a mostani eredményemet....

DaMartian 2010.03.23. 14:52:28

Akkor kezdett kibontakozni hogy tehetséges lehetek a futásban, amikor első próbálkozásra 12 perc alatt futottam le a Coopert : )

Bitliszbááááá! Naaagy respekt és Gratula! Mostmár Te is elmondhatod, hogy Balatonkerülő vagy! Üdv a klubban! : )
És nem csak hogy beértél, de micsoda idővel! Minden elismerésem!

laciii79 2010.03.23. 15:23:30

Nekem szerencsére nincsenek ilyen kellemetlen emlékeim. Elég változatosak voltak a tesi órák, persze volt, amit nem szerettem. Ez főleg a szertorna volt, de én inkább viccesnek éreztem, ahogy a gyűrűn szerencsétlenkedtem/tünk...lógtam/tunk a szeren. Futásról annyi negatívum van, hogy időnként 400 m-t is futottunk időre, az meg halál, legalábbis, ha az ember komolyan veszi. Na, azt nagyon nem csipáztam.

vincere 2010.03.23. 20:41:51

@vincere: és ma elmentem futni, 11 hónap után először! kétszer 8 perc, de valahol el kell kezdeni... találtam egy nagyon szép, bár rövid utat a házam mögötti hegyen. csodálatosan szép út, már az odajutáshoz meg kell mászni a hegyet, remélem, ebből rendszer lesz :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2010.03.24. 05:42:01

@vincere: hajrá, legyen rendszer! :)

@DaMartian: meg persze mindenki: bitliszbá megírja a nekünk, a hosszutav.blog.hu-nak a Balaton kerülés kalandjait, az első nap olvasható erre: hosszutav.blog.hu/2010/03/23/kikuldott_tudositonk_jelentkezik_balaton_szupermaraton_1_nap

Mylady 2010.03.24. 07:26:53

Minden tiszteletem bitliszbáé és persze DaMartiané...

kg_kilo 2010.03.24. 11:29:33

Tenyleg, DaMartian tavalyi beszamoloja vegulis befejezodott vagy felbemaradozott?

angelday 2010.03.24. 11:45:33

@kg_kilo: elkezdte írni, de aztán elsodorta a Mestert az élet! Ki tudja, mi várható idén... :)

DaMartian 2010.03.24. 12:04:09

@kg_kilo: Hagytam anno egy szép hatásos Cliffhangert, erre AD lelőtte a pojént. Ez kicsit elvette a kedvem... : P Azóta meg mint a farkát kergető kutya folyamatos úszásban vagyok, nem érem utol magam.. De így másodszor teljesítve teljesen átértékelődtek a tavalyi dolgok, lehet inkább valami összehasonlításfélét írok majd, mert idén annyi izgalom nem volt a versenyen, 1 órát kivéve nagyon jól éreztem magam. Viszont néhány dolog roppant tanulságos volt!

flicka 2010.03.24. 12:16:55

@DaMartian: hopp...megint egy jól elhelyezett cliffhanger... :-D

angelday 2010.03.24. 12:18:17

@DaMartian: na ne szívass DaMartian, hogy ezért nem lett befejezve! :P Ilyen könnyen nem magyarázod ki magad, látod, hogy kell a folytatás. :D

tza13 2010.03.24. 18:42:08

@sire-lancelot: Nem is tudok ehhez mit hozzátenni! Minden szóval 1etértek.

BÉvi 2010.03.24. 23:38:12

Tamás, arra emlékszel, hogy a bonyhádi gimiben minden évben egy hét futással kezdtünk? Körbe-körbe a pályán , órákon át. Amíg nem volt időlimit, addig a legelvetemültebbek képesek voltak délután kettőtől éjjel kettőig futni. Vagy tovább. Miattuk vezették be az időkorlátot, nem tudom hány óra, de azt igen, hogy aki száz kört fut az a száz körösök klubjába léphet és büszkén viselheti a társaság pólóját. De , ennek az egy hétnek amikor minden évfolyamnak meg volt a maga futónapja komoly szerepe volt a kapcsolatépítésben. Órákon át lehetett figyelni az idősebb srácokat, ahogy kocognak sármosan, vihogva pontoztuk őket vállszélesség és lábizomzat,-forma szerint. És amikor mi futottunk vigyáztunk, hogy légies mozgásunk végig megmaradjon, és vonzó mosolyunk lihegés közben se torzoljunk, különben nem vesz észre a suli aktuális szuperpasija. :) Az Árpád körökkel nekem nem volt bajom, a súlylökéssel viszont annál több:) Ónodi tanár úr be is vezette a Barabás puhasági fokozatot. Aki képes mínuszba ejteni a golyót, az tartozik ebbe a fokozatba.

bitliszbá 2010.03.25. 12:35:50

@DaMartian: Kösziiiii!!!! Ha érdekel írtam beszámolót (eddig 2 nap). rrroka blogján olvasható....

DaMartian 2010.03.25. 13:13:15

@bitliszbá: Igen olvastam, nagyon jó írások! Érdekes "ugyanazt" mások szemszögéből is átélni : )

monerd2 2010.03.29. 01:41:07

coopert szerettem, mert 1. voltam mindig nagy előnnyel :P
amúgy totál kidöglesztett mindig, de nagyon komolyan vettem a dolgot.
rémes tesitanár nem volt, volt jófej meg kevésbé jófej, ennyi,

vincere 2010.03.29. 10:46:19

@rrroka: egyelőre jól állok, a múlt héten háromszor mentem futni, ebből a tegnapi hosszabb volt már. sajnos itt csak aszfalton tudok futni, ezért ritkábban fogok, de mindjárt itt a szabadság és várnak a tatai tavak :)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2010.03.29. 10:55:41

@vincere: tata, de király! én voltam még úgy edzőtáborban ott, hogy a a tóban volt annyi és olyan víz, hogy úszni lehetett benne. feljártunk az olimpiai edzőtábor pályájára résztávozni, de legtöbbször a tó körül, vagy a parton futottunk hosszabbakat.
az egyik ilyen edzőtáborban Kálovics Anikónak nagyon sokat kellett fekvőtámaszoznia, mert nagyon rosszul kártyázott ("fütyi" nevezetű játék, ki ismeri? eredetileg paklival bütyökreverésben játsszák), de meg is lett az eredménye, nem? :D

vincere 2010.03.30. 21:34:51

a Belga is lefutja 12 perc alatt a Coopert :))
www.youtube.com/watch?v=ak6JGjo8sVA

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása