Jótékonysági futás

2010.08.03. 09:09 szasza75

A székesfehérvári Lajkó Csaba néhány éve kezdett el futni. Régebben a testépítésnek hódolt, majd kissé elhízott 100 kg-os súlyáról akart ledobni pár kilót. Ekkor kedzdett el futni. A terve sikerült, mintegy 30 kilótól szabadult meg. Azóta a futás nemcsak szenvedélyévé vált, hanem ötödik helyen végzett a 2009-es Ultrabalaton egyéni versenyszámában, 2010-ben a 24 órás VB-n mérettette meg magát. Pár héttel ezelőtt megosztotta velem ötletét, hogy Jótékonysági Futást szeretne szervezni az árvízkárosultak javára. Erről olvashatok az alábbi sorokban:

Hogyan jutott eszedbe a jótékonysági futás ötlete?

Az UltraBalatonon beszélgettem Bükki Farkas barátommal (Egyed János, ultrafutó, a miskolci tűzoltóság alezredese, aki aktívan részt vett a mentési munkálatokban — a szerk.) a borsodi árvízhelyzetről. Már akkor körvonalazódott bennem egy gondolat, hogy valahogy segíteni kellene. Küldtem neki egy mailt, hogy mi a véleménye egy jótékonysági futásról. Nem tiltakozott, és mivel képben volt a helyzettel, településként Ónodot jelölte meg. Felvettem a kapcsolatot az ónodi polgármesterrel, elmondtam neki a tervemet, hálás volt a felajánlásért.

Miről van szó valójában?

A futás lényege az lenne, hogy a 240-250km-es futásom során minél többen csatlakozzanak be, a futók, és persze bárki aki akar, adományaikkal támogassák a települést.

Mi lesz a tervezett útvonal?

Ez egy háromnapos futás lesz, közben természetesen megállunk éjszakára pihenni. Székesfehérvárról indulunk augusztus 13-án 9 órakor a következő útvonalon:

Augusztus 13-án: Székesfehérvár-Agárd-Gárdony-Velence-Kápolnásnyék-Baracska-Martonvásár-Tárnok-Érd-Budapest-Kistarcsa

Augusztus 14-én: Kistarcsa-Kerepes-Gödöllő-Aszód-Hatvan-Gyöngyös-Kápolna-Kerecsend-Füzeasabony

Augusztus 15-én: Füzeasabony-Szihalom-Mezőkövesd-Mezőnyárád-Bükkbárány-Vatta-Emőd-Nyékládháza-Ónod

Csatlakozhat-e bárki a futásodhoz?

A futáshoz természetesen bárki csatlakozhat, hiszen ez a cél. Mindenki annyit fut, amennyit be tud vállalni, kötött táv nincs. Aki akar jöhet bringával is. A kerékpárosokat is szerettel várom.

"Gyűjtőpontokat" nem tervezek, az útvonal adott, amerre elhaladunk, ott lehet becsatlakozni. Pesten tervezek egy margitszigeti kitérőt, tehát ha valaki úgy gondolja ott is beszállhat egy közös futásba.

Mi lesz a futásod időterve?

Az időterv még nincs teljesen kialakítva, de rövidesen az is meglesz. A tervezett táv miatt elég szoros lesz a "futóprogram", de gyors futásról, vágtáról természetesen nem lesz szó. A lényeg, hogy futás közben tudjunk ismerkedni, beszélgetni. A jótékonysági futáson kívül én ezt egy közös baráti futásnak is képzelem el. Csúszások persze biztos, hogy lesznek, de majd valahogy a tervezett időket próbáljuk tartani.

Lesz-e kísérőd futásod során?

Kísérőim természetesen lesznek: a futók, akik becsatlakoznak. A 3 nap során lesz egy állandó mag: Máténé Varju Edit, Soós Péter, Székesfehérvárról, Bökönyi Zoltán Debrecenből, Kisházi László Hódmezővásárhelyről, Németh Zoltán és Horváth Mónika Bajáról, valamint egy székesfehérvári váltó Kaufer Tamás szervezésében. Az egyesületem, a Honvéd Szondi György SE biztosít egy mikrobuszt, valamint a Perpetum Nemzetközi Speciális Mentők kísérnek egy kisbusszal. Utóbbiak által az Egészségügyi ellátás is biztosított.

Hogyan képzeled el az adományok összegyűjtését?

Az adományok összegyűjtése kétféleképpen lehetséges majd: viszünk két erre célra kialakított 20 literes ballont, ide aki gondolja dobhatja be pénzadományát. A másik támogatási lehetőség az ónodi önkormányzat erre a célre ekülönített számlaszámára is lehet utalni: 12046102-00111762-01200005. Még van egy ötletem, hogy a futás során egy nemzeti zászlót mindenki aláír, aki becsatlakozik. A futás végén pedig elárverezem, aminek a bevételét szintén a település fogja megkapni.

Ha valaki nem pénzt akar adni, hanem egyéb adományokat ajánl fel, hogyan tudja eljuttatni hozzátok?

Ennek a jótékony futásnak célja a pénzadomány gyűjtése, sajnos egyéb adományokat teherautó hiánya miatt nem tudok fogadni. Remélem nem ezen múlik a futás sikeressége.

Lesz-e valamilyen megjelenési felület (rádió, internetes oldal), ahol nyomon lehet követi merre jársz?

Ha sikerül lesz egy GPS-es nyomkövető rendszer, a futoterkep.hu oldalon lehet követni a haladást, így a becsatlakozók nagyjából tudnak kalkulálni az idővel. Telefonon is bármikor elérhető leszek.

10 komment

Címkék: székesfehérvár futás adomány ónod heti vegyes jotekonysági

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr362190477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T@Z 2010.08.03. 10:04:17

El van rontva a link, nem futoterkepek, hanem futoterkep.hu :)

angelday 2010.08.03. 10:12:38

Javítottuk, köszi.

Ketszeri 2010.08.03. 12:23:32

Sok sikert! Próbálok pár ismerőst szervezni a Kistarcsa-Kerepes-Gödöllő környékre és viszönk valamit a ballonba is :))

DaMartian 2010.08.03. 14:03:47

@Ketszeri: Én is bennelennék futkosásban, csak a visszajutás megoldását nem látom...

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2010.08.03. 15:23:01

Én úgy tervezem, csatlakozni fogok, még nem tudom hol és mennyit.

Az biztos hogy lesz egy Margitszigeti átfutás, megérdeklődöm mikorra érnek ide, jó lenne akkora toborozni pár futót.

Sekiwake · http://ennyirefutja.blog.hu 2010.08.03. 21:45:51

@DaMartian: A Margitszigettől kifutsz Gödöllőig, onnan pedig visszautazol a HÉVvel.

pecsenye 2010.08.04. 19:09:56

Sziasztok!
a pecsenye.blog.hu oldalra kikerült az időbeosztás és a végleges útiterv. Szívem szerint minden kívánságot teljesítenék, akár a visszajutást is, de sajna a lehetőségeim korlátozottak:( bocsi érte.
Várlak benneteket sok szeretettel!!!

pecsenye 2010.08.12. 16:14:07

gps-es nyomkövetés az út során: www.futoterkep.hu/

HelloJozsi 2010.08.13. 10:50:15

@pecsenye: sajnos mégsincs, hacsak nem sikerül valahogy megjavítani. Sajnos ez egy erősen alfatesztes dolog volt, a fejlesztő pedig épp jól megérdemelt szabadságát tölti, ráadásul tegnap a hardverrel is gond volt :(
Mondja valaki, hogy péntek 13 csak babona....

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2010.08.14. 03:30:17

Sajnálhatja aki nem jött pénteken! De még mehettek a hétvégén :) Gödöllőről HÉVvel, távolabbról vonattal-busszal simán vissza lehet jutni Pestre is.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása