Amikor nem jön össze

2010.08.17. 15:08 szasza75

Van úgy, hogy a dolgok nem úgy jönnek össze. A szándék megvan. A múlt héten szerdán délután 3-tól mentálisan már az esti 4 x 2000 méterre készültem. Csinovnyiki énemet hátrahagytam műszak után, majd a klaviatúrát mosolyogva eltoltam és indultam haza autóval, felvenni a futóénemet. Bringával az út cirka húsz perc.

Gyakran járok bringával dolgozni, aznap nem. Részben a szigeti veszedelem, részben a Kiscelli utcai csőtörés akadályozta a hazajutásom autóval. Ezt gyorsan meg is untam, egy óra totyorászás után letettem a kocsit és hazasétáltam. Otthon először az órát kerestem, majd a pulzusmérő övem. Felváltva. Miután az egyik keresését feladtam, váltottam a másikra. Végül mind a kettő meglett. Átöltöztem és elindultam a kiszemelt II. kerületi pályára, részese lenni a felavatási szertartásnak. A 4 x 2000 méterre gondolok 2 perces pihenőkkel.

Éppen a Daubner cukrászdánál jártam, aztán eszembe jutott, hogy nem nyomja a mellkasom semmi. Hátra arc. Pulzus edzésről van szó, vissza a lakáshoz az övért. Szokásos 3 rétegű zárláncolat kinyit-becsuk, majd indulás vissza a rekortánra. Nagy meglepetésemre a focipályán építési munkálatok zajlottak (talán a magasabb labdák miatt), így egy diszkrét szalag volt kifeszítve a pályán, mögötte földkupacok, azokon munkások. Fejmagasságban egy betonpumpa csöves keresztezte a pályát. Résztáv itt? Csalódottan távoztam.

Akkor irány a sziget! Persze az úszó EB miatt szokásos tetrisezés a Margit-hídon, szigetett tévesztett fiatalok, egyenszőke svéd szinkronúszók, napernyős esőre váró japán turisták. Kissé szűkre méretezték az EB ideje alatt szigeti bejáratot a Margit-híd felől. Egyetlen előnye talán, hogy a bringó-hintó sem fér ki, meg talán annyi, hogy amíg kifele araszolgat a nép, a megtett 10 méter alatt, leküldök egy hamburgert sörrel, fagyival megrendeléssel fizetéssel együtt.

Jó 10 perc befele dodzsemezéstől elment a kedvem az egésztől. Balról megcsapott a gyros illata, majd szemből két futópajti mesélt a jól sikerült mai edzésről. 3 perc múlva jött oda a tesóm, hogy ráncos a homlokom, mi a baj, segítene a problémámon egy sör. Nem ellenkeztem. Résztáv napolva.

Másnap Sanyosszal hosszan egyeztettük a résztáv módját, helyszínét. Abban kiegyeztünk, hogy Margitszigeti AC pálya. Ő a 8 percesekre esküdött, az edzője Vajda Zsuzsi 3 darabot írt elő. Én a pulzuskontrollosban hittem, négyszer. Józsi jelezte, hogy ő bizony beszállna egyre a feeling kedvéért. Persze kiderült később, hogy csak kameraállványnak jött, annak viszont átkozottul jó! Misi haverom elment inkább egy tempósabb körre. Bemelegítettünk, résztáv előtt pár repülő, óra nulláz, indít. Szépen mentük a tempót, talán picit gyorsan is. Az első adag végén lehervadt a mosoly Sanyosz szájáról. Jelezte, ő kint folytatja, én maradtam bent. Utóbb kiderült, 600m után fejre állt.

Tesóm dokumentálta az első futásunk. Visszanézve valami borzasztó. Így kívülről még nem láttam magam. Gondoltam kicsit dramatizálom a helyzetet, azt mondják, hogy az a jó, ha minél többet vagyunk repülő fázisban, annál jobban haladunk ugyanis. Nos, ennyit tudtam ebből a felvételből kihozni. Nemcsak lassú volt, lassúnak is tűnik, pedig belülről száguldásnak éreztem. El tudom képzelni Sanyosz hogy érezte magát, annak idején fénykorában 3 percesen belüli átlaggal hozta az ötezret, meg a tízezret is.

Sanyosz így élte meg az edzést.

Még háromszor tudtam le az adagom, miután Sanyosz kiszállt. Nem mondom, hogy az élvezeti értéke felért egy SC-féle túróscsuszával kiegészítve 2 korsó belga sörrel, de talán ez kell. Az edzés nem mindig az élvezetről szól.

3 komment

Címkék: videó edzés repülő rutin

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr862218027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ted Striker 2010.08.17. 21:04:02

Bár az illatunk is férfias, de néha szeretjük ha kicsit másként férfias :-)

egy hang a hátsó sorból 2010.08.17. 23:10:29

Hat ha en egyszer mar eljutottam volna a 3 perces kilometerig, utana nem tudom mi motivalna a tovabbiakban... De azt hiszem, engem ez a veszely nem fenyeget ebben az eletemben.

light22 2010.08.18. 00:43:43

Nekem 4:25mp / 1 km. De én "kirándulni" megyek, nem rohanni. Az első 20 perc a szénhidrátot égeti, utána kezd értelme lenni a futásnak. Van a közelben egy 1 km hosszú kb 100 m magas domb, azon futok fel teljes erőből, és mire felérek, nem tudom akkorára kinyitni a szám, hogy elég oxigén jusson be rajta. De ezt csak akkor szoktam megjátszani, ha nagyon jó passzban vagyok, mert tavaly itt kaptam lábra inhüvely gyulladást.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása