Rehab

2011.08.15. 22:16 Winkler Róbert

Most, hogy már a Lángoló Gitárok blog is elővette a témát, elmesélném, hogyan próbáltam idén megúszni a Sziget-kórt. Tavaly nem sikerült, akkor egy hétig feküdtem lázasan a semmitől, illetve nyilván ezer okom volt a lázra, de ezt a Sziget fesztivál utáni kórságot még a tudomány is csak Sziget-kórnak hívja. Száll a por, a szálló, belélegezhető dolgok pedig tökéletes betegségátvivők, úgyhogy ha több estét kint töltünk a fesztiválon, az olyan, mintha összezárnánk az immunrendszerünket nyolc ingerült nindzsával Kelemen Anna hálószobájában.

Nagyon nem akarok egy hétig dögrováson lenni, úgyhogy idén három napra korlátoztam a szigetelést, úgymint Prince, Judas Priest és Vasárnap, utóbbi előadó igen szar is volt. Minden este egy plusz Cetebével indultam a harcba, és precízen ügyeltem, hogy ne basszak be botrányosan, így csak annyira laza fröccsöket ittam, hogy az már inkább rozészörp volt.

Ha nem bombázunk be súlyosan, és persze kerüljük a partidrogokat, már éjféltájt hazadöcögünk, ami újabb jótétemény az immunrendszernek. Reggelente ezt azért még megfejeltem a Kőbájker kolléga által terjedelmes sagákban megénekelt Scitec Multi Pro vitaminnal, ami nem tabletta vagy kapszula, hanem egy-egy kis zacskó, hét különböző tablettával, kapszulával és gélgolyóval. Szerintem El Al-járatokra nem is engednének fel vele. Rendesen heti egy-két ilyet dobok be, most átálltam a mindennapira, elvégre a neonzöld vizelet önmagában is szórakoztató tud lenni. Szőlőmag-kivonat, halolaj, 1350 mg C-vitamin, mindenféle számú B-vitamin, meg mikroelemek, de olyan mennyiségben, hogy az szerintem már makró.

Igazából a vasárnap se volt súlyos, mert ¾10-kor megtudtam, hogy mindjárt kezdődik a Madrid-Barca, amivel még egy kis porterhelést megspóroltam. Hétfő este pedig elmentem futni, laza 8 kilométer, nem ment rosszul, de azért éreztem, hogy a hörgőim beltartalmából le lehetne betonozni egy kisebb kerti ösvényt. A szervezetem viszont átállt erre a hülye csámborgós-zabálós Sziget-életmódra, mert olyan bulímiás rohamom lett, hogy otthon lecsúszott egy fél üveg lekvár és két doboz szeder, amit holnapra szántam. A lényeg persze, hogy egyrészt mi lesz a spanyol szuperkupa visszavágóján, másrészt hogy az immunrendszerem mire jut a 2011-es kórokozó-felhozatallal.

6 komment

Címkék: sziget barca immun

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr453156584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BGy · http://babosi.blog.hu 2011.08.16. 07:21:51

Vigasztaljon a tudat, hogy a Sziget az idén is veszteséges volt. :))))
Zabálási rohamaim nekem is vannak. Az nem azért jön elő, mert hiányzik valami a szervezetünkből? De mindig a kolbász? :)

-bb- 2011.08.16. 10:42:24

Ismét egy remek, aktuális téma. Ezért szeretem ezt a blogot :) Pont ezen dilemmáztam én is... Este kellene futni egy jó 10k-t, de két nap kora délutántól késő hajnalig tartó erőteljes szigetelés után tegnap estére kijött rajtam a linkben részletezett kór...

De ilyen is csak egy évben egyszer van, úgyhogy szerintem este lesz 1-2 Sziget-kör Sziget-kórral kombinálva :)

Polacheck 2011.08.16. 10:43:57

Multi Pro elég jó cucc, én is tolom napi szinten, ha valaki meglátja általában megkérdezi, hogy mennyire komoly a baj, mert csak nagyon betegek szednek ennyi tabit. :)

Szirénke 2011.08.16. 11:07:49

Na végre tudom, hogy mi bajom volt 3 éve a Sziget-látogatásom után. 1 hétig olyan beteg voltam (náthának tűnt, de ebola súlyosságú volt), hogy majdnem ki kellett hagynom a nyaralást... Sziget-kór :)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.08.17. 10:40:37

Biciklis maszk nem játszik a por ellen? És legalább akkor sem tudnak felderíteni a belbiztonságiak, ha feldobod az alsó gatyádat egy koncerten. :)

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása