Ezek a Gergők tönkretesznek

2011.11.21. 09:06 szasza75

November végére azért elfárad az ember. Mentálisan leépít a hamar elsötétülő égbolt, illetve az enyhén hűvösebb idő. Hétköznap esténként meló után már jobban vágyom a szegfűszeggel, fahéjjal fűszerezett forralt bor illatára, mint a behűtött izotónikus ital ízére. Ez van.

Novemberi utolsó nagy lendületét két intézkedéstől reméltem. Egyrészt, szűk körben meghirdettem a kedd-csütörtöki közös edzést, amikor jellemzően nem beszélgetve próbáltuk egymást csontozni Csétomival, Hiverrel, Lúdtalppal, Balázzsal és Gergővel. 

Ezek az invitálások jól sikerültek. Vesztemre. Általában ilyesmivel nyitottam.

"Réka jön-e? Ez a kérdés… 6-kor MAC, aztán bemelegítés, majd lendületes 3 killer háromszor. Utána sietnem kell haza fát pakolni."

Megfutottuk. Másnap ilyet jegyeztem fel a körlevélben:

"Jó volt veletek futni. Tényleg.

Erősödött bennem az érzet hogy kis pont vagyok a világegyetemben. Most már még kisebb. Geri most már elárulhatnád mit szedsz. Hoka sem volt rajta… vagy még ez a hétvégi pálinka?

Persze az is lehet hogy nekem már egy közös futás elég is volt. A megaláztatásból most már elég. 3 óra hahaha… Önbizalomnövelés. Az. Pepe meg azt mondja hogy el kell hinni. El. Önbecsapás az egész. A 3 km-ek végén volt egy kis lábremegésem, majd a 14 kilós fotóstáskát a hátamra vettem és talán megnyomhattam valami nyaki eret, mert a Margit hídról szabályosan szédelegtem a kocsiig. Pont találkoztam Kalotai Levivel, aki megállapította, hogy igen szarul nézek ki. Majd két elcsuklott mondatom után letört egy banánt a kezéből, majd rábeszélt hogy most egyem inkább meg. A kocsiban már nem támolyogtam, ültem. Otthon már Bence várt és ugrottam is neki nyújtás gyanánt 5 q fa bepakolásának. Szóval sucks… tudtok valami jó kis háztömb körüli futóversenyt…?"

A tanulságokat levontam. Nem túl önbizalomnövelő, amikor egy 3:15-s maratont tervező barátommal (Gergő) megyek el rendszeresen futni, aki kényelmesen kocorászva néz kérdően hátra 3:40-es tempóban: "Mi van, nem jössz?" - "De megyek, szerencsére vákuumba kerültem mögötted!"

(Ráadásul a tavalyi P85-s időmet is háromnegyed órával megjavította. Nem tudja valaki, hol lehet beszerezni Woodoo babát?)

Jól kitaláltam ezt a fogyókúrás versenyt. Én állat. Az csak később világosodott meg bennem, hogy rendezek egy házibulit, hivatalos vagyok egy disznóvágásra, és a Márton napok sem az alacsony kalóriabevitelről híresek. Így vesszen ami veszhet, olyan kajákat is beiktattam az étkezésemben, amit alapvetően nem szoktam (tepertő reggelire, dióstészta ebédre, vacsira csülök). Tetézte a gondokat, hogy mgergoo sem hozta  a papírformát, így  most több héten keresztűlt nem is motivált Ruccola saláta fenyőmaggal hintve.

A tervezett 74 kg így nem is jött össze, valami súlycsökkenésem mégis volt, a fene se érti mitől.

Végül is kimondhatom, hogy nem is én vagyok a hibás hanem a Gergők, akik 3 órás víziómból visszarántottak a kemény valóságban. Persze mindent megteszek, hogy az eddigi legjobbamon belül kerüljek. Vagy legalábbis Gergő elé, aminek egyre kisebb az esélye.. Talán egy baba még segíthet. Hinni kell.

(Megmondtam korábban is. De már ebben nem hiszek.)

9 komment

Címkék: körlevél verseny fogyás akik futnak

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr1003399879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csétomi 2011.11.22. 15:35:36

A hit már csak ilyen. Nekem épp most kezd erőteljesen visszatérni az elmúlt időszak után. Abban is hiszek, hogy meg tudod csinálni. Meg abban, ha mégsem, akkor sem lesz semmi :)

allez zserzseli! 2011.11.22. 15:45:32

hülye vagy. ülj le fiam egyes. menni fog az, szép idő lesz, tavasz, napsütés. élvezd, azt jól van. az a gergő pedig biztos egy edzéskirály ;), vele nem kell foglalkozni.

rodriguez 2011.11.22. 18:39:38

Jó futást a hétvégén. Majd várjuk a beszámolót.

pumchi 2011.11.23. 14:54:17

Az a Gergő biztos nem százas. Ha ő is megy, csak tapadni kell rá, amíg le nem lassít. :) Mert 3:40-esekből nem 3:15-ös maratont fog futni, ha van valami állóképessége. Márpedig őrült lenne, ha anélkül futna Veled. :)
Szóval hajrá mindkettőtöknek. vagyis mindnyájatoknak. :)

pumchi 2011.11.23. 14:55:08

ugyanitt kolbász eladó? :)

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2011.11.26. 02:21:55

A baba segít. Kialvatlanságtól támolyogni :)

pumchi 2011.11.28. 12:12:49

Szasza, Réka, Gergő!

Ez a vasárnapi most nem együtt edzés volt, hanem verseny.
Valakinek diktálni kellett volna a tempót, mert Szasza mindig csak bohóckodik. :)

pumchi 2011.11.28. 12:14:26

@pumchi: Persze attól még szép volt. :)

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2011.11.28. 12:20:22

@pumchi: most már nincs kolbász.

Jöhettél volna te is, vezérelhetted volna kicsiny csapatunkat. Amúgy a szétszakadás már az elején megvolt, de szépen lassan összerázódtunk :-)

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása