Sírsz, zokogsz? Futó-e vagy?

2011.12.22. 21:10 mgergoo

Nyakunkon az ünnepek, itt a remek alkalom, megosszam veletek itt is, milyen változáson mentem keresztül. Mióta futok érzékenyebb lettem a világ dolgaira. Az elmúlt években a hétköznapjaim általában azzal teltek, hogy stresszeltem minden miatt: ügyfelek, család, cég, határidők, feladatok, lakáshitel, svájcifrank, hétvégi munkák hogy behozzam magam, nincs kiút.

Mióta futok ezeket valahogy nem veszem annyira komolyan, figyelek ezekre, meg idegesít ezer dolog, de nem hagyom magamfölé kerekedni a problémákat. Vannak persze nehéz pillanatok, de nem csak boldogabb, erősebb is lettem. Napközben amolyan főnök-féle vagyok, vannak munkatársaim, akiknek én mondom meg, hogy mikor és mit csináljanak, partnerekkel tárgyalok, könyvelővel egyeztetek, bankhitelt intézek, szóval céget menedzselek és mindennap stresszelek minden szar miatt. Nem vagyok egy vadállat, szerintem jó fej főnök vagyok, de minden főnök ezt gondolja magáról, rohadjon meg mind.

Szóval a hétköznapjaimban nem vagyok egy annyira rettenetesen pipogya alak. Na. Viszont mostanában azt veszem észre, hogy tizedmásodpercek alatt könnybe lábad a szemem egy-egy videó láttán.

Sírtam Ben videóján:

Sírtam ezen a videón:

Negyedórán keresztül zokogtam a csapatvideónkat látva:

Persze a Hoyt Team videót látva nem nagy kunsz sírni:

de én még a hírhedt addiction videón is magamra ismertem és könnyeztem, hogy ennyire eltalálták, hogy mit érzek, amikor este egyedül futok.

Nem sírtam anno nagypapám és két éve nevelő apám temetésén sem. Sajnos nyáron is voltam temetésen, de nem sírtam, előtte futottam egy 10 kilométerest és ott futás közben a nagy magyar pusztán kisírtam magam. Nem értem. Sírtam a UB második szakaszamon, csak fél percig, nem tudom miért. Nem gondoltam semmire, üres voltam, csak én voltam csak, meg a napkelte és valahogy rám tört a sírás futás közben, de hálistennek a befutóra rendbe szedtem magam a többiek nem vették észre. 

A másik furcsaság, hogy valahogy nyitottabb vagyok a világ dolgaira, hálás vagyok a sorsomnak/szerencsémnek/Istennek, hogy tudok, képes vagyok futni, viszont könnybe lábad a szemem, amikor a SUHANJ! Alapítvány dolgait látom és minden tiszteletem a futóiknak és azoknak a sérült fiataloknak akik így részt tudnak venni ezeken a sporteseményeken. Múltkor a DK-s póló megrendelésekor írtak a Facebookon és így a  megrendelés utolsó pillanatában inkább visszamondtam két DagadtKöcsög pólót, hogy tudjak venni félmaratonon egy Suhanj! Alapítványosat. Régen sem voltam egy érzéketlen barom, legalábbis nem tartottam magam annak, de valahogy hidegen hagytak ezek a dolgok, közömbösen elfordítottam a fejem és továbbmentem, most meg már alig várom, hogy Gusztos Péter megírja, hogy hogyan tudnék az pólóvásárláson túl is esetleg segíteni. 

Szóval Ti is átmentetek valamiféle átalakuláson, vagy csak én lettem ennyire agybagyenge/pipogya/ köcsög?

11 komment

Címkék: videó sírás dk

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr763488915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.12.22. 22:06:44

Hmm. Azt hiszem, nem lenne bölcs dolog, ha beírnám most ide, hogy most jöttem rá, hogy feltetted a tubusra a csapatvideónkat... :D

pannonfunk 2011.12.22. 22:30:53

Én a Bridge over troubled water-re sírtam már akkor is, amikor még semmit nem futottam. Persze akkor meg zenész voltam, azok is szép mákvirágok :-P

A héten egyébként magam fölé kerültek a hétköznapi gondok, így fordulhatott elő, hogy a hosszútáv blog megszorongat a heti kilométerek számában, október vége óta először... :S

iramszarvas 2011.12.22. 23:59:32

@csiripiszli12: Ez csak azt jelenti, h nem olvasod a blogját... Tényleg ne írd be, mert nagyon megsértődik.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.12.23. 05:29:03

@iramszarvas: Nem azt jelenti, hanem azt, hogy azt hittem, csak a vimeon van rajta, ahova eredetileg feltette a Vezír. Gergő blogján meg nem figyeltem, honnan van, és most vettem észre. Tudod, én nem észlelő típus vagyok ;)

BGy · http://babosi.blog.hu 2011.12.23. 07:18:51

Én nem szoktam sírni, de nehezen viselem, ha beteg gyereket látok. A futás nálam beindítja a "leszarom" hormont is. Bár ezek másnapra eltűnnek és stresszelek tovább.

doncii · http://doncii.blogspot.com 2011.12.24. 23:35:03

mgergoo: Csak roviden: +1. Szal en is, szinte szorul szora. Erdekes.

Sekiwake · http://ennyirefutja.blog.hu 2011.12.26. 13:51:59

Lehet, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, de kicsit furcsállom, hogy egy meglett férfiember taknya-nyála egybefolyik egy Nike reklámtól :-)

Tudom, hogy sarkítok, de szerintem nem feltétlenül baj, ha az ember nem mutatja ki lépten-nyomon az érzelmeit.

angelday 2011.12.26. 15:39:38

@Sekiwake: a Nike hagyományosan jó reklámokat készít, az egyik legerősebb márka a piacon. Ebben az értelemben nem csoda, hogy megindít. Valóban, vannak, akik minden mögött a pénzt sejtik, de egyet mondok: az egész Futóklubozósdi, a tömegsport megismertetése és megszerettetése az emberekkel (lásd még: Futóblog) példaértékű dolog.

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2011.12.28. 10:11:53

@Sekiwake: baj, nem baj, ez van :-) Nem nagyon tudok ellene mit csinálni. Tudom, hogy gáz.

Sekiwake · http://ennyirefutja.blog.hu 2011.12.28. 14:27:46

@mgergoo: Hát ha már kérdezted, válaszoltam. Mondjuk én nem vagyok komoly futó, de nem is bőgök lépten nyomon. Lehet, hogy van összefüggés? :-)

Hegyi Attila 2012.08.23. 04:16:00

@doncii: tavaly novemberben a maratonon, hosszú kilométereken át sírtam csendben (akkor még azt hittem ezt titkolnom kell :) )
, és azóta is könnyes lesz a szemem, ha visszagondolok, vagy az érzelmekre ható futófilmet nézek

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása