Versenyajánló: éjjel érkezem

2012.07.31. 13:17 mgergoo

Nem tudom, hogy mi a helyes stratégia egy ilyen versenyen. Tücsi kollégával ketten szaggatjuk majd az aszfaltot, de hogyan építsük fel a taktikát? Ha gyakran váltunk, akkor kevés idő marad pihenni, de (számunkra) aránylag gyors, 5'  - 5'30" közötti környéki tempót tudnánk tolni. Ha ritkábban váltunk, akkor viszont több idő marad a pihenésre, cserébe biztos, hogy valamivel lassabb tempóban tudunk futni. Imádom ezt a logikát, amikor nem egy adott távot kell teljesíteni, hanem egy adott időtartam alatt a legnagyobb távot kell megtenni. Ilyen versenyekből rendeznek 6 órás, 12 órás, 24 órás, két napos és hat napos versenyeket is. A több napos versenyekről szerintem ne is beszéljünk, ezek az emberek már karcolgatják a számomra ésszel felfogható teljesítmény határát.

Ez a verseny hat órás lesz. SUHANJ! 6 órás a becsületes neve, és Budapesthez közel, Szigetmonostoron kerül megrendezésre jövő héten szombat éjjel. Ami igazán vonzó benne és egyben különlegessé is teszi, az az, hogy a verseny éjfélkor indul és reggel 6.00-ig tart. Jönnek a nagy példaképek: Lubics Szilvi, Tomán Edina, Simonyi Balázs, Tóth Attila, Ossó Zoltán, Szasza és még rengeteg ismert arc. A hat óra persze még legtöbbünknek kicsit kemény feladat lenne, ezért természetesen indulhatnak 2-6 fős váltócsapatok is. Tücsivel párosban toljuk majd, nem is akárhogyan.

s6.jpg

Az útvonal a festői Duna parton, a gáton halad. Egy kör nagyságrendileg 2 km lesz. Azt gondolom, hogy Tücsit rábeszélem az 5-4-3-2-1-1... körös stratégiára, azaz azt csináljuk, amit tavaly a Köcsögökkel a Balatonalmádiban megrendezett 12 órás országos bajnokságon: az elején futunk egy nagyobb távot és folyamatosan csökkentjük a távot, lehetőleg a dinamizmus megtartása mellett. Így egy 10 kilométeres távval indítunk, utána 8-6-4 km, a végén gyors 2 km-es körök, amennyire marad még idő. Ha tudjuk tartani az öt-feles tempót, akkor 66 kilométer környékén szór majd a megtett távolságunk. 

A végén meg lehuppanunk a Duna parton és egy nagy közös bundáskenyerezés közben megvitatjuk közös dolgainkat. Nagyon jó bulinak ígérkezik, remélem, hogy lesz majd minden évben és akkor végre elmondhatom majd én is, hogy ott voltam egy különleges futóverseny születésénél. Apropó, neked van már programod?

A verseny részletei:

SUHANJ! 6 jótékonysági futóverseny
Időpont: 2012. augusztus 12. 00:00-06:00
Helyszín: Szigetmonostor, Piac tér / Nagyduna sétány
Nevezési díjak: Kerekesszékes és látássérült versenyzők ingyenesen nevezhetnek.
Egyéni indulók: 4000 Ft. 
2-3 fős csapatok: 3000 Ft/fő. 
4-6 fős csapatok: 2000 Ft/fő.
Megközelítés: bringával vagy a Alsógöd-Szigetmonostor kishajó-járattal
A verseny jótékony célú, eredménye a SUHANJ! Alapítványt illeti, melyet a SUHANJ! mozgás- és látássérültek rendszeres sportolását elősegítő sporteszközök beszerzésére fordít.

3 komment

Címkék: versenyajánló suhanj alapítvány 6órás

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr504688284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.07.31. 16:10:10

Mi ott leszünk! Már csak itthon kellene szólni, hogy éccaka ne az ágyamban keressenek. :))

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.07.31. 16:11:56

Kocsival hogyan kell odamenni?

ulrik · http://ulrik.blog.hu 2012.07.31. 19:25:15

@BGy: Dunakesziről a Horányi révvel, vagy Szentendre felé és Tahitótfalunál a hídon át :)

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása