Iramfutás Németh Csabával

2012.09.11. 09:22 mgergoo

Valamikor még a nyár elején tudtam meg, hogy iramfutóként vehetek részt a Nike Félmaratonon, de nem volt még biztos, nem is mertem senkinek sem beszélni róla, nehogy elijesszem ezt a nagy lehetőséget. Aztán ahogy közeledett az időpont, egyre izgatottabb lettem, de arra nem is mertem volna gondolni, hogy akkora megtiszteltetés ér, hogy Németh Csabával, az UTMB hősével, valamint testvérével, Németh Marcsival futhatok. 

nemeth_csabi_dk_nike2012k.jpg

Reggel a cipőtesztes kamionnál előjöttek a tavalyi érzések. Emlékszem, hogy mennyire izgatott voltam, mekkora vizsgadrukk volt bennem. Már éppen kezdtem volna végiggondolni az elmúlt év történéseinek harmadának a nyolcadát, de megjött Csaba és ez egy csapásra észhez térített. Meglepett, hogy egyből mennyire közvetlen, vidám és kedves személyiség. Nekem sem gyökerezett földbe a lábam, ahogy ilyenkor szokott, hanem meg tudtuk beszélni az iramfutás nagy dolgait. Hova kössük a lufi madzagját (én a póló nyakrésznél elhelyezett, DaMartian szerint a fülhallgató rögzítésére szolgáló kis fülébe, Csaba valahova a nadrágjához), és azt, hogy ki vigye a táblát (én). A taktika egyébként az volt, hogy kicsit szétszóródunk és 5-10 méteres zónában próbáljuk meg azokat a kollégákat húzni, akik 2 óra 15 perces félmaratont terveztek. A taktika nagyságrendileg bevált, a tempót Marcsi és Csaba adták, én kicsit lemaradva Szellem Gáspárt is ráprogramoztam erre a 6'18"-as tempóra, végig 30-50 méteren belül voltunk a céltempóhoz képest.

A rajt és a visszaszámlálás szokás szerint egy vidám utcabál volt, most nem izgultam magam miatt és nem igazgattam a zenét a fülemben. Nem is vittem zenét, iramfutáshoz nem kell, sokkal érdekesebb ez annál, hogy zenét hallgassak közben. Nehéz megfogalmazni, hogy milyen érzés, valamiféle felszabadító, könnyed és segítőkész attitűd, mint amikor átadod a helyed a buszon, vagy átsegíted az idős nénit a zebrán. Így futni egy félmaratont pedig nagyon-nagyon jó dolog, olyan ami igazi büszkeséggel tölt el és sokáig inspirál. Nem magaddal, meg a tempóddal, meg az újabb rekordod megdöntésével vagy elfoglalva, hanem azzal, hogy figyeld a melletted futók légzését, a lépésütemüket, próbáld biztatni, figyelmeztesd a frissítésre őket. Amikor közösen elértetek a 18-19 kilométer környékére, akkor, mint a kirepülő gyerekeket a nevelő szülők, utukra engedd és szurkolj nekik, hogy el tudjanak szakadni és fussanak egy jobb időt. 

nike_2012_iram.jpg

A célkapuhoz mindhárman egyszerre, kézen fogva érkeztünk meg. A középen futó Csabi kezét emeltük a magasba, egyébként is ez a futás nyilvánvalóan az ő jutalomköre, az útvonalon végig sokan gratulálták neki és meg is érdemli. Hihetetlen az a teljesítmény amit évek óta véghez visz, nagyon köszönöm a Futókarmának, hogy vele futhattam.

8 komment

Címkék: félmaraton dk németh csaba iramfutás

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr324767501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Badwater 2012.09.11. 10:02:54

Szép munka DK!

Annyit talán még érdemes hozzátenni, hogy Csabi előző nap megnyert egy 100 kilis terepversenyt Lengyelországban. Ezen Szasza is nagyon jól szakított!

krampuszbá (törölt) 2012.09.13. 06:03:41

A célnál száz-százötven méterre voltak előttem a kék lufik,és nagyon jó volt kifigyelni,hogy "még megvannak".Volt,hogy közelebb kerültem hozzátok,mert kíváncsi voltam rátok,és aztán jött egy érdekes térdfájdalom,amikor már küzdős lett a vége.Nekem nagyon sokat segítettetek,ezúton szeretném megköszönni!Ti vagytok a példaképeim!

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2012.09.14. 09:25:01

@krampuszbá: Örülök, hogy segíthettünk. Térded azóta jobban van?

krampuszbá (törölt) 2012.09.15. 10:44:18

Igen,köszönöm,gyorsan javult,valami görcsféleség volt,talán elfáradt,igazából nem tudom,mert ott még sosem fájt.Bár valaki azt mondta nekem,hogy "versenyen mindig ott fáj,ahol addig még sosem".

krampuszbá (törölt) 2012.10.02. 01:02:38

Utólag még annyit,hogy mint megtudtam ez fáradásos sérülés;IT szalag szindróma volt.Kigugliztam a dolgot,sok találat volt a "térd külső fájdalom" keresésre,és mind futó oldalakról dobta ki.

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2012.10.02. 14:38:17

@krampuszbá: menj orvoshoz, ha fáj. Tavaly én is kigugliztam, aztán amikor a második orvos mondta tök biztosra, hogy nem az, akkor kezdtem elhinni...

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása