Dvorcsák László: cél a Virgin London Marathon

2012.11.23. 09:55 angelday

Dvorcsák Laci a Nike Futóklub egy lelkes és régi aktivistája most új kihívás elé nézett: nem elég, hogy le akarja futni a következő maratoniját – ezúttal külföldön, de be is akar kerülni, amihez még kampányra is szükség van. Sikerülni fog neki? Ha ti is benne vagytok, biztosan! – angelday

dvorcsakl.jpgSziasztok! Hogy ki vagyok? Talán ismertek, talán még nem. Az utóbbi majdnem másfél évben jelentősen megnőtt az ismerettségi köröm, a futásnak köszönhetően. Lehet, hogy összefutottunk már valamilyen futórendezvényen vagy versenyen: például a Nike-szerdákon, a Hungaroringen, S6! futáson vagy az UB-n.

Akik jobban ismernek, tudják, hogy idén futottam le az első maratonom, mintegy két évnyi futkosás (edzés) után, cigit letéve, majd' 30 kilót ledobva. Most újabb nagy fába vágom a fejszém: elindulok – talán már biztosra mondhatom, de igazán biztos csak 2013. április 21-én délelőtt lesz – a következő Virgin London Marathon-on. Ez a verseny egyike a legnagyobb maratonoknak, és része a World Marathon Majors sorozatnak.

dvorcsak_virgin.jpg

Ami engem ugyan nem érint, de mutatja, mekkora rangja van a versenynek, és ami nem utolsó szempont a választásomban: London gyönyörű város. A versenyre nincs nevezési díjas bejutási lehetőség, a meghívott profiktól, és a nekem űridőnek számító szintidőkre képes angol atlétáktól eltekintve csupán sorsolás útján lehet rajthoz állni. Az indulók mindössze 25%-a kerülhet be ezen a módon. Van még egy lehetőség: az úgynevezett charity run.

dvorcsak_run.jpgA sorolás nekem sajnos már nem kedvezett, így Kiss Bori példáján – is – felbuzdulva a charity run mellett döntöttem. Mi is az a charity run? Az indulók nagyobb része egy-egy jótékonysági alapítványt képvisel, indulásukhoz kapcsolódóan az adott szervezetnek gyűjtenek pénzt. A cél nemes, így néhány barátom támogatásával elkezdtük szervezkedni.

Amiben biztos voltam, hogy olyan szervezetet keressünk, amely valamilyen formában gyerekeket támogat, ez a törekvésem eredményesnek bizonyult. A Children with Cancer UK alapítvány színeiben indulok, és így a rákos gyerekek kezelésére, ápolására, a betegség kutatására megy az általam összegyűjtött összeg.

2000 £ a cél, a minimum amit elvállaltam, hogy megszerzek ahhoz, hogy rajthoz állhassak. Ez nem tűnik kevésnek, ha az összegyűjtést nézzük, különösen hazai viszonylatban. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy a London Marathon indulói évente kb. 45-50 millió £-ot gyűjtenek össze futásukkal. Remélem, hogy a 40-50 millióhoz én is hozzá tudok járulni, és hogy tavasszal az alapítvány jellegzetes egyentrikója, a Suhanj! karkötő, kendő és lélekben valamennyi támogatóm velem együtt végigszalad a városon.

Ha részesei szeretnétek lenni ennek, akkor a verseny hivatalos adománygyűjtő oldalán keresztül tudjátok az alapítványt támogatni: virginmoneygiving.com/dvorcsakl

Van FB oldalam is: facebook.com/dvorcsaklLondonMarathon

Még egy dolog, ami nagyon fontos: nincs olyan hogy kevés, nincs olyan, hogy elvárt összeg. Ha 5 túrórudi vagy 2 liter cola árát erre a célra áldozod, én azt is megköszönöm.

4 komment

Címkék: kampány london charity dvorcsák

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr274921152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sophie.Sz 2012.11.23. 10:26:36

You see, there is a reason you didn't get in with the ballot... ;)

Hajrá Laci! Biztosan meg lesz!

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2012.11.27. 10:53:52

Szép, de miért nem egy magyar alapítványak gyűjtesz? Pl. a Sunhaj!-nak...

2012.11.27. 11:54:01

@szancsurrr: tipp: mert a suhanj nincs rajta a támogatható szervezetek listáján?

uk.virginmoneygiving.com/fundraiser-web/donate/charityCategories.action

dvorcsakl 2012.11.27. 13:14:17

@szancsurrr: mert egy angol versenyen futva nehéz egy magyar szervezetet támogatni.

Egyébként támogatom a Suhanj!-t, a SOS Gyermekfalut, a Heim Pál Kórházat, és még sorolhatnám...

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása