Nike Free Clinic és Futóklub Debreczeni Zitával

2013.04.24. 11:33 angelday

A Futóblogra időnként kapunk emaileket, olvasói üzeneteket arról, hogy milyen irányban érdemes elindulni akkor, ha valaki szeretne elkezdeni a futással ismerkedni. Most egy remek alkalom nyílik erre, ugyanis vasárnapig a Nike Westend Store-ban ki lehet próbálni az új Nike Free futócipőt, illetve edzőkkel is lehet konzultálni, sőt, még játékos feladatokat is kap az érdeklődő. Hétköznap 4-től 7-ig, szombaton és vasárnap 1-től 4-ig megy a program, érdemes ellátogatni és kipróbálni.

fuss_szabadon_banner.jpg

Holnap, 25-én csütörtökön délután 5 és 8 között a fenti terjesztődik ki egy speciális Westend futóklubbal, ahol egy Nike Free akadálypályán is kipróbálhatjátok az új Free-t és a természetes lábmozgást. Ez a futóklub nem azonos a mai, szerdai Nike Run Club edzéssel, hanem a Westend Váci út felőli részéről indul.

Az esemény Facebook oldala itt.

runclub_szerda.jpg

Ami pedig a szerdai (mai!) Run Clubot illeti: a szokásos időpontban, 6-tól indul a gyülekezés, ezúttal Debreczeni Zita fotós/modell lesz a meghívott vendég (a képen nem őt látjátok), a zenét pedig ismét a RobotRock szolgáltatja. Rossz hír ez a Knipl induló rajongóknak, jó hír az elektro/dubstep rajongóknak. :-)

Az esemény Facebook oldala itt.

Tehát a fentieket röviden összefoglalva:

  • ma Futóklub 6-tól Debreczeni Zitával
  • holnap 5-8-ig Westend speciális Futóklub
  • vasárnapig a Westendben "Free Clinic" cipőteszt (minden hétköznap 4-7-ig, sz-v: 1-4-ig)

4 komment

Címkék: Debreczeni Zita Futóklub RobotRock Free Clinic

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr445244390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ThufirHawat 2013.04.25. 11:37:50

Én nagyon támogatom a "mezitlábas" futást. Terepen magam is egy NB MT10V2-ben tolom.

Nagyon fontos viszont, hogy ezekben a cipőkben újra kell tanulni futni. Valahogy hiányolom a Nike marketing kommunikációjából azt a pár sort, ami felhívná a hozzá nem értők figyelmét erre a tényre. Félő, hogy tán sokan megveszik a Free cipőket csak azért mert szépek, vagy mert tele van a Facebook a Nike napi szintű Free hirdetésivel, majd futnak bennük ahogy amúgy is szoktak.

Nem tudom, hogy a Nike-nál mi a helyzet, de a NB Minimus sorozat dobozaiban és magukon a cipőkön is vannak figyelmeztetések, hogy csak ésszel és fokozatosan, vagy könnyen lesérülhetsz.

blas83 2013.04.25. 13:21:49

@ThufirHawat: Igen, kétségtelenül semmi szó nem esik arról, hogy máshogy kell benne futni. Nyilván azért, mert akkor el kéne magyarázni hogy amit a Nike 40 éve lenyom a torkunkon, arról kezd kiderülni hogy teljes félreértés és az okozza a sérüléseket. :) De azt persze elmagyarázzák (ami persze félremagyarázás) hogy hát ebben nem lehet hosszú távot futni, tehát nem azt jelenti, h nem kell sok 10e-ért norm nike cipőt venned, hanem hogy még mellé vegyél egy Free-t is. :)

De amúgy nem szólhatok egy szót se a Nike-ra hogy drága, mert az New Balance Minimusok se olcsóbbak, és a Vibram Fivefingers-ek is rohadt drágák. De azért tényleg nem kéne félreinformálni az embereket.

Illetve az a gond, hogy a Nike Free még minimalista cipőnek (mint Minimus) se nevezhető, hát még "mezitlábas" cipőnek (mint Vibram Fivefingers). A Nike Freebe csak egy két alaptulajdonságát vették át a "barefoot" cipőknek, és egy csomó lényeges dolgot kihagytak. Ráadásul pont az 5.0-t promózzák a leginkább, amikor az van a legtávolabb az egésztől. Nekem kicsit olyan két szék között megoldásnak tűnik...

ThufirHawat 2013.04.25. 14:05:01

@blas83: Szívemből beszélsz az 5.0-val kapcsolatban (jelzem, próbáltam). Túl magas a sarka, hogy természetes futómozgásra "kényszerítsen", viszont nem csillapít annyira, hogy hosszú távon bírja a sarkazást a lábad.

De csitt! Egy Nike blogon nem mondunk ilyen csúnyákat. ;)

spiderbond 2013.04.28. 22:28:44

Mi történt a NIKE-nál ?

Eddig azt mondták, hogy minél nagyobb a csillapítás annál frankóbb a cipő.

Most meg jönnek az ellenkezőjével, kezdő futóknak ajánlanak minimális csillapítású cipőt.

Vajon mi történt, változtak a vásárló felmérés eredményei?

(A futás mechanikája és ez emberi test szerkezete nem változott mióta az első futócipőt emberi lábra erőltették.)

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása