Hétvégi futóélmények: The Color Run és "Fut a Csepel"

2013.09.30. 23:02 Szuflavéder

A "Fut a Csepel"-re előre neveztem, de még úgyis, hogy a rajt előtt másfél órával érkeztem, közel 40 percet álltam sorban, hogy magamra tűzhessem a chip-es rajtszámot. Kezdetnek elég bosszantó dolog volt.

Folyamatosan érkeztek a régi ismerősök, illetve az első "Fut a Csepel" dobogósai. Madaras Pista az utolsó pillanatban egy térdsérülés miatt sajnos nem indult, de azért eljött szurkolni. Csak a Zelenék Feri állt rajthoz egyedül a régi nagyok közül. Kedves Roland is megjött, akiről tudjuk, hogy a mai hazai elittel, többek között Józsa Gáborral edz, de lázas beteg volt a hét elején, így nem lehetett tudni, hogy mit fog majd futni. Meg is beszéltük, hogy együtt melegítünk, végigfutjuk a pályát visszafelé. Nekivágtunk, sztorizgattunk, de kb. egy km-nél éreztem, hogy gyors a tempó. 4,25-tel mentünk, de szerintem így is alaposan visszafogtam őt. A hideg ellenére jól megizzadtam, és a lábaimat is éreztem. Már biztos volt, hogy mai edzés 2x3300 méter lesz, bemelegítés nélkül. Jó volt végre megállni gimnasztikázni és százalni egyet a második előtt. :)

2013-09-29 10.01.33.jpg

A rajtot követően a kb. 700 méteres főút után a kertvárosban ment a mezőny végig az aszfalton, és néhány 90 fokos kanyart követően, szépen visszatértünk a rajthoz. Két kilométerig jó éreztem magam, aztán jött a zsibbadás, zihálás, de ezt is akartam – jól kifutni magam, erre voltam most kiéhezve. Az utolsó 200 méteren még az előttem futó után eredtem, hajráztam, de már nem sikerült beérnem.

Kedves Roland az elejétől fogva a második helyen futott, egy fiatal öttusás srác után nyargalt még kissé náthásan. 150 méterrel a cél előtt mellé ment és egy utolsó ritmusváltással – újrakoronázva magát – lehajrázta a srácot. Ideje: 10:19 volt 3300 méteren. A teljes eredménylista itt.

A kezdeti sorbanállást leszámítva a versenyt végig a remek szervezés jellemezte. Minden kereszteződésnél álltak mellényesek, és több, mint 60-an vettek részt a pálya biztosításában. Az eltévedés esélye szinte nulla volt.

A hosszú levezetés, és egy gyors zuhanyzás után, indultunk a családdal a színes futásra.

A lányok teljesen be voltak indulva, bevallom én is izgatott voltam. Fittikém, a kém szórakoztatta a színpadon a közönséget. Hatalmas sor állt a versenyközpontnál. Előneveztünk és a pénzt is átutaltuk előre. Szombaton volt lehetőség a póló, a fejpánt és egy zacsi festék átvételére, a rajtszáméra nem. Ezért volt a hatalmas sor, amely egyre csak duzzadt. Legalább másfél órát kellett sorban állni, kitölteni egy papírt, hogy mindenki saját felelősségére vesz részt a versenyen. Ezután odaadták a rajtszámot, amely csak egy db papír volt, mert nem regisztrálták be sehová és nem kötötték névhez. (Teljesen feleslegesen tűzte fel magára mindenki.)

fotókabemegy.jpg

A rajt 13:30 helyett 14 óra lett végül, de még ekkor is nagy volt a sorbanállás. Ekkor Fittikém bejelentette, hogy 300 ember rajtol egyszerre és utána néhány percenként több turnusban indulnak majd a futók. A családom a harmadik csoportban indult, de már szép színesek voltak az elején is. A következő képen látható a tervezett útvonal. Elindultam a stadion körül visszafelé, hogy előbb-utóbb majd szembe jönnek és majd jól lefotózom őket. De addig még 3-4 festékes ponton mennek keresztül, és még az is lehet, hogy a végén fel sem ismerem őket. :)

map2-1_1.jpg

Megérkeztem a lerakott bólyák utolsó darabjához. Sehol egy versenyszervező. A térkép szerint pedig itt fordulnak majd vissza. Egy perc sem telt bele és a hátam mögül érkezett egy 20 fős csapat, szépen lassan követték őket a többiek is. Megálltak, elbizonytalanodtak, hogy hol is vannak pontosan, ekkor a másik, helyes irányból is jött már a tömegáradat. Mindenki futott valamerre, vagy amerre a birkaszellem vitte. A családom is ment a tömeg után, kiderült, hogy a kis térkép baloldalán lévő két kurflit, nem futották le, mert senki sem mondta, hogy arra kell menni. Így a végén sárga festék nem is volt a ruhájukon. Nem volt ember, aki útbaigazította volna őket és még pályajelölés sem volt a bólyákon kívül. (A táv nem volt 3 km sem.)

DSC_7510.JPG

Kissé csalódott voltam, de ne legyünk azért nagyon szigorúak. Az emberek mosolyogtak, buliztak és jól érezték magukat. Egy jó koncertre, egy színházi előadásra is kiad az ember ennyi pénzt, és ez nem verseny volt, hanem egy jó hangulatú futófesztivál, futóbuli, amely most debütált Magyarországon. Semmi sem volt a helyén, futott ki amerre látott, de az érzés örökre ott marad az indulókban. Szerintem nem sokan mentek haza rossz szájízzel. Jó volt nézni a "festett" mosolyt az arcokon. 16 órakor a zárószám az Irigy hónaljmirigy koncertje volt.

Megérkeztünk a kocsihoz, amíg én hátul készítettem elő a pokrócot a csajok alá, ők már be is ültek, így eldőlt minden, hétfőn belső takarításra kell vinnem a kocsit.

Az ebéd kimaradt, ezért egy csepeli McDrive felé vettem az irányt. A hölgy kinézett és látva a lányokat mosolyra fakadt: "Color Run?" – kérdezte. "Én is akartam menni, de sajnos idén nem jött össze, majd jövőre!"

Pár fotót lőttem, itt a teljes anyag.

20 komment

Címkék: beszámoló Fut a Csepel Color Run

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr265542579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hidegchaco 2013.10.01. 08:32:03

"A kezdeti sorbanállást leszámítva a versenyt végig a remek szervezés jellemezte. Minden kereszteződésnél álltak mellényesek, és több, mint 60-an vettek részt a pálya biztosításában. Az eltévedés esélye szinte nulla volt."

Tény, hogy az útvonal-biztosítás jó volt, plusz kaptunk kiflit, almát, geszetnyerudit, de azért nem nevezném a szervezés egészét "remek"-nek. Azért egy szeptember végi futáson illene csomag-megőrzést biztosítani, mert nem biztos, hogy mindenki a szemközti panelből szalad le, vagy visz magával családtagot azért, hogy vigyázzon a cuccaira. Egy sátorban, vagy a kihalt pláza egy elkülönített sarkában meg lehet oldani 2 diákkal, ennyi.

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2013.10.01. 09:09:23

@Enemy No 1: a nevezésnél ki volt írva, hogy ruhatár a Pláza első emeletén (a Vodafone üzlete mellett volt). Én továbbra is a "remek" szót használnám ;-)

hidegchaco 2013.10.01. 13:52:34

@Szuflavéder: akkor valami belső kommunnizációs zavar is lehetett, mert én a nevezési asztalok két szélénél, két különböző rendezőnél érdeklődtem, hogy csomagmegőrző hiányában letehetném-e náluk a cuccomat. Ettől mindkettő elzárkózott (igaz, az egyikük vélhetően a Balaton TT munkatársa volt), és egyikük sem tudott az általad említett csomagmegőrzési lehetőségről. A biztonsági őrhöz irányítottak, aki szintén nem tudott semmiféle csomagmegőrzőről.

(Azt már meg sem említem, hogy felmentem a mozgólépcsőn az emeletre - és bár nem jártam körbe, de a fitnesz-szalon környékén semmi nyoma nem volt megőrzőnek, vagy bárminemű, a rendezvényhez kötődő dolognak - , mivel én is lehetek figyelmetlen. De hogy azok sem tudnak erről, akiknek "hivatalból" kellene, az azért furcsa...)

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2013.10.01. 14:11:56

@Enemy No 1: Egyetértek. Nem tudom mi lehetett a gond. Hogy oldottad meg végül?

dvorcsakl 2013.10.01. 14:14:32

Color Run: jee, tenyleg, nem volt sarga!
De volt piros, ami meg nincs a térképen.

hidegchaco 2013.10.01. 17:29:42

@Szuflavéder: A rokonlelkűségből fakadó szolidaritásra bazírozva megkértem a CSEFUSZ-osokat, hogy hadd tegyem le náluk. Azt mondták, 15 percet tudnak vállalni, úgyhogy kénytelen voltam nyargalni, mint postás a blöki elől :)

dvorcsakl 2013.10.01. 20:54:49

@Szuflavéder: gyerekek nem voltak hajlandoak felkelni, pedig direkt csak 3 sort ittam pentek este...

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2013.10.01. 20:58:13

@dvorcsakl: ötöt kellett volna :) sok sztorim van a másnaposan jól futott versenyekről, egyéni csúcsokról ;-)

hidegchaco 2013.10.01. 21:44:41

Nekem igen, mert hát ígéret szép szó... :)

Az viszont kicsit elszomorító, hogy nem egy nagyhangú tinédzser akadt a tömegben, aki már a főutcán gyalogolni kezdett, egy másik az első kanyar után állt meg és szólt oda a társának, hogy "a sok rohadt cigi" (mondta ezt kb. 13-14 évesen). Kíváncsi lennék ("lennék", mert valójában nem vagyok), az ilyenek közül hányan kapnak észhez, és tanulnak a kudarcból (ha egyáltalán annak tekintik ezt).

BTW: van valamiféle logika/rendszer/koncepció, hogy milyen versenyekről számoltok be?

angelday 2013.10.01. 22:14:13

@Enemy No 1: várunk minden javaslatot!

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2013.10.02. 13:05:23

@Enemy No 1: amin általában ott vagyunk, arról. Így hiteles, illetve a személyesen átélt versenyen kipattant gondolatok adják az inspirációt az íráshoz...

hidegchaco 2013.10.02. 19:25:47

@szasza75: Elnézést, vélhetően nem volt egyértelmű a kérdésem. Az OK, hogy arról számoltok be, amin elindul valamelyikőtök, mint ahogyan az is, hogy nem hagytok ki egy Nike Félmaratont, de mi alapján választjátok ki a "kisebb" versenyeket?
Konkrétan: miért a múlt vasárnapi FutaCsepel 3,3 km-e, és miért nem a pénteki Mahunka Imre emlékfutás 3,3 km-e? ((Vagy miért nem a múlt szerdai Eötvös 5 km, ahol a Nike ráadásul a(z egyik) főszponzor?)) Miért a "verseny"-nek nem igazán nevezhető ColorRun, és miért nem pl. a - szintén nem verseny - Mikulás-kocogás? Miért a szeptemberi zsámbéki terepfutás, és miért nem egy húzósabb Futapestes vagy Gyalog-Galoppos terepverseny?

Félreértés ne essék, semminemű számonkérés nincs a kérdésemben, és posztolni sem akarok, egyszerűen csak érdekel. Ráadásul az "ahogy alakul" és "csak" jellegű válaszokat is fenntartások nélkül elfogadom :)

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2013.10.02. 21:45:10

@Enemy No 1: ahogy írtam, ez a 3,3 km volt éltem első versenye 1985-ben, nekem kötelező nosztalgia volt a FutaCsepel és sok régi futótársammal csak itt találkozom évente egyszer. Számomra nincs "kisebb" vagy "nagyobb" verseny, csak verseny. A zsámbékit meg a imádtam, mert nem csak egyszerű, szintes terepfutás volt, hanem tele volt kalandokkal. A szomszédban van a telkem Tökön. Sokat futok itt, főleg tavasztól őszig. Kertészkedés közben - ha olyan kedvem van - eldobom a metszőollót és irány a hegy :) itt erősítek is a versenyekre Nézd csak meg( ;-) ): www.youtube.com/watch?v=fai5-0Hq__s

Van olyan hétvége, hogy 8-10 versenyt is rendeznek, mindegyiken nem tudunk indulni, és mindről posztolni sem sajnos, de imádjuk ezt az egészet, úgy ahogy van :)

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2013.10.02. 22:15:25

@Enemy No 1: Ja és a Color Run. Ez a dolog zseniális volt, még akkor is, ha nem volt igazi futóverseny. Ha az induló cigizős/nem cigizős fiatalok 10% -át mozgásra sarkallja a jövőben, akkor már megérte :)

hidegchaco 2013.12.24. 09:26:49

Szűk 3 hónap alatt ennyit változott a csepeli futás rajt-helyszíne:
index.hu/galeria/index/belfold/2013/12/23/viz_ala_kerult_csepel/3

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2013.12.24. 21:10:35

@Enemy No 1: döbbenet volt, ami itt történt Csepelen.

hidegchaco 2014.09.21. 16:49:18

Szufolavéder: "Két kilométerig jó éreztem magam, aztán jött a zsibbadás, zihálás."

Nem láttalak, ezek a szerint a tavalyi élmény nem volt elegendő az idei induláshoz? :)

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2014.09.21. 18:56:00

@Enemy No 1: De ott voltam. 12:44 et mentem, majd írok róla. Idén sem voltam sajnos a helyzet magaslatán. Kár, hogy nem pacsiztunk.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása