Lubics Szilvit nem sikerült elvinnem! – Murakeresztúri futókaland

2014.02.03. 09:24 Szuflavéder

Néhány hete az egyik hétvégén egy felmérőt akartam futni, de sajnos senkivel nem tudtam időpontot egyeztetni, egyedül meg semmi kedvem sem volt hozzá. Felütöttem a versenynaptárat. Murakeresztúron – Nagykanizsától még 15 km-re, a horvát határnál – rendeztek egy versenyt. Nem volt kérdés, hogy szombaton bevállalom azt a kb. összesen 4,5 órás autózást. A tempomatot 130-ra állítottam és hasítottam az M7-esen. Nem előzőtt meg senki, autóval is alig találkoztam.

8:25 körül Kanizsán lefordultam Murakeresztúr felé, majd kb. 100 méterrel később két futócuccba öltözött embert láttam meg a beszélgetni a buszmegállóban. Azt hittem, várják a buszt. Reflexből jobbra tartva lefékeztem és megálltam mellettük. Lehúztam az ablakot és kiszóltam: “Ti is a futóversenyre jöttök? Szívesen elviszlek benneteket!” A hölgy mosolyva válaszolt: “Köszi, de mi futva megyünk”. Ekkor ismertem fel, Lubics Szilvi volt, futótársával Bekk Csabával.

8:40 körül, elsőként érkeztem meg a murakeresztúri iskolához. Bementem és egy kedves hölgy, a főszervező, Dr. Rácz Erika invitált be a tanári szobába és teával kínált. Eközben egy férfi az okleveleket írogatta alá. Le akartak vinni megmutatni a Drávát. Régen éreztem ilyen őszinte vendégszeretetet, jól esett. Nagyon marasztaltak, de 9 után már mennem kellett kenni, öltözni, melegíteni.

3-6-12 és 21 km-es távok voltak, összesen 74 indulóval. Kellemes, családias verseny volt. A 10 órás rajt után nagyon sokan voltak előttem, főleg az általános iskolások kezdtek be nagyon. Felvettem egy lendületes tempót és az első 5 kilit az ultrafutó Rudolf Tomival futottam. A rövidebb távon indulók a megfelelő pontokon sorra fordultak vissza és hat km után már csak a félmaratonisták voltak előttem. 100 méterre futott el tőlem Tomi és egy másik srác. Ők vezettek, én voltam a harmadik.

Kisebb dombok színesítették az útvonalat, az összesen 200 méter szintes pálya rendkívül változatos volt. Terepen és aszfalton futottunk felváltva, de volt nehezebb homokos szakasz is. 9-10 km-nél már 500 méterre duzzadt az élboly előnye. Itt hirtelen felfrissültem és ritmust váltottam. Ezután viszont már nem láttam őket.

12 kilométernél egy kis tavat kerültünk meg és egy kis hídon is átfutottunk. 13 km körül az egyik segítő drukkolt: “Hajrá, te vagy az első!”. Az nem lehet, itt valami gáz van. De a következő segítő is ezt mondta. Vajon Tomiék eltévedtek? 18 km-nél egyszercsak 300 méterre előttem megláttam őket. Begyújtottam a rakétákat, de nem értem utol őket, harmadiknak futottam be.

IMG_6526.jpg

Lubics Szilviék 12 km-en indultak. Miután mindketten megnyerték a kategóriájukat, hazafelé is futva mentek. Gondolom egy maratoni összejött nekik aznapra.

A szervezők zsíros kenyérrel, hagymával és teával vártak minket a célban. A zuhanyzáshoz még törölközőt is adtak, lesték minden mozdulatunkat, nagyon kedvesek voltak. Nem volt nevezési díj, ehhez képest ötcsillagos kiszolgálást kaptunk. Itt minden futó fontosnak érezhette magát.

Az eredményhirdetés is zseniális volt: 20 perc alatt lepörgették mind a négy táv összes kategóriáját. Ráadásul valahogy úgy tűnt, mintha a pódium előtt várakozó futók mindegyike kapott volna valamit.

Lesz még idén versenyük, szeretnék ide visszajönni. Köszönöm szervezők, viszlát Murakeresztúr!

Képernyőfotó 2014-01-11 - 19.06.40.png

6 komment

Címkék: verseny beszámoló Murakeresztúr

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr655754000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.02.03. 11:56:48

És mi lett az időeredményed, hogyan sikerült a felmérő?

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2014.02.03. 12:41:29

Ja és a képen a bal oldalon Varga Imre. Ő Zalából érkezett és 15 évvel idősebb nálam. Erre nem kérek kommentet :)

Zöld_Dani 2014.02.03. 13:59:54

Jók ezek a kisebb versenyek. Én a hétvégi gödöllői terepfutást várom, már tavaly is nagyon jó volt.
www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/tura?id=5088

bellone 2014.02.03. 17:54:49

@Zöld_Dani: És Lubics Szilvi is indult már párszor...:-)

Én a hosszúból próbálom kihozni a maximumot (már harmadszor), te melyik távra mész?

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása