Te feltöltöd a szénhidrátraktáraidat verseny előtt?

2014.04.10. 13:57 szasza75

Közhiedelem vagy nem, a fene se tudja. Nagyobb, fontosabb versenyek előtt különös gondot fordítok a táplálkozásra. Jellemzően verseny előtti napokban már nem iszom szeszes italt. (Esetleg egy kis sört. Pár korsóval maximum. Semmiképpen nem többet, mint négy!) A viccet félretéve: nagy gondot fordítok a kellő folyadékbevitelre. Leginkább vizet, limonádét iszom ilyenkor.

A szénhidrát bevitellel kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Régi bevállt gyakorlat szerint, ha pl. vasárnap van mondjuk a TELEKOM Vivicittá futóverseny, akkor a hét első felében érdemes szénhidrátszempontból éheztetni a szervezet, míg a hét második felében inkább feltölteni. Tipikus futókaja a második félben a pizza vagy bármilyen tészta, zárásként meg egy jó süti. Ilyenkor persze jól megnyugtatjuk a lelkünket és a testünket, hogy különös odafigyeléssel készültünk fel a versenyre.

Hogy a feltöltéssel okozott kalóriabevitel, vagy éppen ez a lelki plusz segít minket a sikeres versenyzésben, ezt döntse el mindenki maga. Egy biztos: éhesen ne álljunk rajthoz, nekem vannak már kellemetlen tapasztalataim.

runtotta_feltoltes.jpg

Aki pedig nem akar otthon a konyhában tésztafőzéssel vesződni, jöjjön el a RUNtottába (1023 Budapest Frankel Leo u. 72) szombaton 16-20 ig tartandó tésztaparty-ra.

Vasárnap Vivicittá! Hajrá! Jó versenyzést!

8 komment

Címkék: szénhidrát feltöltés vivicitta

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr496010122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnar Balazs 2014.04.10. 15:17:52

Verseny előtti reggelinek mit tartotok ideálisnak?

szasza75 · http://szasz-a.blog.hu 2014.04.10. 18:04:45

@Molnar Balazs: Banán+méz+zabpehely összeturmixolva igény szerint valamilyen tejjel, (tehén, zab, kókusz, mandula,)

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.04.10. 20:12:47

Verseny előtti este pizza, vagy kenyér. De előtte én is kiéheztetem, hogy értékelje a szervezetem.
Tej csak emlősből jön, zabból nem. A haltej kivétel, az a bukake a vízi világban.

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2014.04.10. 20:14:14

@szasza75: én is ezt reggeliztem ma. Én holnap kezdem feltölteni a raktárakat. Beugranék ha már holnap délben is van valami tésztaféle!

hidegchaco 2014.04.10. 21:25:07

poszt: én jelenleg is épp lekváros kekszeket tolok be a monitor előtt. Ja, továbbá a héten nem gyújtottam rá, és a vasárnapi félmaraton előtt már nem is fogok.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása