Breeze

2014.05.12. 10:31 SeSam

Míg a Nike+ Move még mindig nem elérhető a magyar App Storeból, a RunKeeper megjelent egy különálló lépésszámláló alkalmazással iPhone 5s-re: ez a Breeze. A magyar alkalmazásboltból ez ingyenesen letölthető.

Image_2.jpg IMG_1192_2.png

A Move megoldásához hasonlóan a Breeze is az M7 segédprocesszort használja a mozgás követésére. Ez a chip az 5s szériától került bele az iPhone-okba, azzal a céllal, hogy ide fusson be az összes készülékbe épített érzékelőtől kapott adat. Mivel a főprocesszornál jóval kisebb teljesítményű és fogyasztású chipról van szó, ez állandóan gyűjtheti az adatokat az akku jelentős merítése nélkül.

A Breeze azt is kihasználja, hogy az M7 egy hétre visszamenőleg eltárolja a szenzorok adatait, így az első indításkor már az előző heti mozgást feldolgozva szép grafikonokat gyárt belőlük. Ezután mindig meghatároz egy napi célt, ami kicsivel több, mint az előző, így sarkallva a több mozgásra. A hosszabb összefüggő séták után Push üzenetben tájékoztat az eredményről. 

Én úgy használom, hogy a futásaim is benne vannak, hiszen amúgy is a telefonnal és a Nike+ GPS alkalmazással követem az edzéseket. A sebességből ilyenkor a Breeze maga is rájön, hogy futás történt, így is könyveli el a lépéseket. A futásokhoz térkép is dukál, hiszen ilyenkor a GPS-től is érkezik adat. Ha több napon át sikerül teljesíteni a kijelölt lépésszámot, megdicsér a kitartásért. A legújabb frissítéssel bekerült az is, hogy figyelembe veszi, a hét  napját is: ha például hétfőnként rendszeresen, kevesebbet sétál valaki, akkor alacsonyabb célt határoz meg, míg az általában aktívabb keddekre magasabbat.

IMG_1160.png IMG_1183.png

Mindezt hihetetlenül esztétikus felületen teszi. A napi összefoglalókhoz más-más hátteret választ, ami finoman, parallax mozog a telefonnal együtt. A főképernyő kördiagramján látható, hogy áll az aznapi lépésszám, mennyi kell még a célhoz, és mennyi idő telt el a napból. A mozgás áthatja az appot is: a visszatekintő grafikonok csíkjai a fel-le tekerés közben nőnek-csökkennek, és ha az aznapi ikonra próbál tappolni a felhasználó, az cukin megrázza magát, hogy nem lehet. Szerintem már csak a design miatt is érdemes kipróbálni egyszer.

Hasznos szerintem annak lehet, aki a futás mellett még sokat gyalogol, vagy ez utóbbi a fő mozgásformája. Nyilván csak akkor működik, ha a napi mozgás során a telefon velünk van. Az pedig nagyon kényelmes, hogy automatikusan gyűjti az adatokat, nem kell elindítással-leállítással fáradozni. Az akkuidőre - tapasztalataim szerint - semmilyen hatással nincs, nekem legalábbis egyáltalán nem merül vele gyorsabban a telefonom. A készítők azt ígérik, hogy a progi megjelenik majd a régebbi készüléktipusokra is. Ezeknél viszont, - az M7 hiánya miatt - valószínűleg korlátozottabb funkcionalitást lehet majd csak elérni, illetve az akkut is jobban fogja meríteni.

4 komment

Címkék: séta breeze iPhone okostelefon-alkalmazás

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr386143077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aribazsy 2014.05.12. 10:45:07

Androidosok-nak pedig egy alacsony fogyasztasos lepesmero a Noom Walk:

play.google.com/store/apps/details?id=com.noom.walk&hl=en-GB

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.05.12. 11:01:15

Egyre több fitness alkalmazás, fitness gép, fitness terem van, de a kövér emberek száma nem csökken, hanem nő. Érdekes dolgok ezek.

nagykrisz_2 2014.05.12. 14:52:30

@BGy: mert az anaerobos interval edzés helyett sokkal vonzóbb az aerob tötyögés.

Gyűrött Papír 2014.05.12. 23:11:46

Lépés számláló helyett mindenkinek egy hosszúlépést! :)

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása