Okoszokni

2014.06.30. 10:17 SeSam

Igen, ilyen is van! Illetve lesz, csak egyelőre nem tudni, mikor. Lassan egy éve, hogy a Sensoria Fitness sikerrel teljesítette az Indiegogos forrásgyűjtő kampányát, a késztermékig viszont még nem jutottak el.

A termék maga egy nyomásérzékelőkkel felszerelt zokni, amelyhez egy eltávolítható bokapánt csatlakozik, így a zokni mosható marad. Futás közben a begyűjtött adatokat a pánt bluetoothon keresztül egy okostelefon-alkalmazásnak küldi, amely megvizsgálja a lépéseket, és valós időben segíti az edzést. Például szól, ha a futó rendszeresen keményen sarokra érkezik.

sensoria_fitness_pack_white__45667.1377469764.1000.1200.png

Az eltávolítható elektronika arra is lehetőséget ad, hogy a zoknit külön lehessen cserélni. Nem hülyeség, azért elég gyorsan el lehet pusztítani egy párat.

Sci-fi? Kicsit. Hasznos? Ezt nehezen tudom megítélni. Én egészen az idei K&H váltóig arra sem vettem a fáradságot, hogy kiderítsem, merre dől a lábam. Persze az is benne volt, hogy kényelmesnek éreztem a cipőimet, és nem akartam még egy dolgon aggódni. Aztán végül - ezt figyeljétek - az Adidas sátorban kipróbáltam a szőnyeget, és kiderült, hogy teljesen neutrális, úgyhogy a Pegasus 30 is tökéletes.

Szóval ez a zoknidolog már nem az a kategória, amiért pénzt is lennék hajlandó adni, ettől függetlenül szerintem érdekes, mit ki nem találnak. Lassan el leszünk borítva szenzorokkal.

8 komment

Címkék: technológia zokni okostelefon-alkalmazás lábvizsgálat

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr76431723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hidegchaco 2014.06.30. 19:27:18

Néha megpróbálom magam kívülről, méghozzá a világ valamelyik szerencsétlenebb táján élő ember szemével nézni, és igyekszem kerülni azokat a dolgokat (eszközök, szokások, ételek stb.), amelyek kapcsán egy pl. egy pakisztáni hegyipásztor úgy gondolhatná, hogy a dekadens nyugati fehér gyaur végképp megérett a pusztulásra. Márpedig egy ilyen zokni minden bizonnyal a fejcsóválásnál erősebb ingerenciákat keltene benne. :(

SeSam · http://sesam.hu 2014.06.30. 20:02:17

@Enemy No 1: Annyi demagógia azért van ebben a gondolkodásmódban, hogy soha nem jutna előre az emberiség, ha mindenki megelégedne a pakisztáni hegyipásztor léttel.

nagykrisz_2 2014.06.30. 20:17:56

Annyi eszük lehetett volna, hogy kompressziós térdzokni változatban csinálják, így vagy ezt hordja az ember, vagy azt.

hidegchaco 2014.06.30. 21:35:59

@SeSam: Egyrészt közel sem azt mondtam, hogy maradjunk a pakisztáni hegyipásztor-lét szintjén (a jelek szerint ezen a blog-on tényleg érdemes az "alany - állítmány - pont" komplexitású mondatoknál maradni, nem az első eset, hogy ennyire nem megy át a mondanivaló), másrészt viszont tény, hogy "az emberiség fejlődése" vagy a "futni" kifejezés hallatán én elsőként nem egy olyan szerkentyűre a-szociálok, ami a futás közben begyűjtött adatokat bluetoothon keresztül egy okostelefon-alkalmazásnak küldi meg.
(Sőt, még másodjára sem.)

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.06.30. 21:59:29

Mérnöki szemmel nagyon tetszik, jó lehet egy ilyen terméken dolgozni. Józan eszemmel viszont úgy vagyok vele, mint sok-sok kényelmi eszközzel, elbutít. Nem tanulunk meg figyelni a testünk apró jelzéseire, kikopnak életfontosságú reflexek. A navigációs kütyükkel pont így vagyok. Térkép és útvonaltervezés fejben, támpontok megjegyzése. Mindenhova odatalálok. Ha valaki lebassza a főkapcsolót, a nyugati világ két nap alatt eltűnik.

norvéghajós 2014.06.30. 22:15:34

Rendes szervezett edzes kell,nem a sok ketyere.Kijavitani a futotechnikai hibakat es megerositeni a megfelelo izmokat.Aztan egy xaros kinai gumicsizmaban is helyesen fog futni az illeto :)

Kilfish · http://www.kilfish.com 2014.07.01. 09:28:27

@BGy: Egy ilyen cucc egyelőre még nekem is kicsit felesleges luxusnak tűnik, de szerintem ezek az okos eszközök pont hogy segítik megismerni a szervezeted működését, nem pedig elbutítanak. Pl. én amióta (4-5 éve) pulzusmérős órával futok, azalatt az idő alatt sikerült megtanulnom megérezni, megsaccolni, hogy milyen tempónál hol van a pulzusom és aszerint tudom a további tempót is belőni. Szerintem egy ilyen kütyü simán segíthet kijavítani egy olyen hibát, amire sokan most még nem is figyelnek, mert nem is tudnak róla, aztán egy idő után már az okos zokni nélkül is oda tudnak és fognak figyelni rá.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása