Nike Runway Run – Ferihegy 1

2014.09.07. 21:57 Szuflavéder

A Nike összepárosított egy hivatalos regisztrálóval, Dettivel, aki egyébként rendszeres látogatója a Nike futóklubbnak és tök jó fej. Igyekeztem felvenni vele a hét elején a kapcsolatot, de nem reagált a levelemre. Csütörtökön ott tartottam, hogy írok a Nike-nak, hogy nem megyek, mert nem találom a csapattársamat. (Csak pároknak adták ki a rajtszámot.) Aztán mégis visszaírt és így megnyugodtam.

Szombaton reggel 9:10-kor össze is futottunk Ferihegy 1-es terminálján. Ő mindenkit ismert, kisebb társasággal érkezett. Én csak a Futóblogos angeldayt és Sesamot ismertem. Érkezés után beöltöztünk, ezek a képek akkor készültek:

IMG_3431

IMG_3427

Olyan volt a rajtot megelőző 2 óra, mintha Törökországba utaznék all inkl. útra. Indultunk becsekkolni. Csak közösen vehettük fel a rajtszámot a check-in pultnál. Megkaptuk a verseny hivatalos pólóját, a ruhazsákot, a karszalagot, de még egy beszállókártyát is! Leadtam a zsákban a csomagmegőrzőbe a ruháimat.

IMG_3399

Dettivel begyakoroltuk a csipátadást, hogy ezzel se veszítsünk értékes másodperceket. (Mivel győzelemre esélyesen érkeztünk.)

IMG_3420

Ahogy egy repülőút előtt az lenni szokott, következett a biztonsági vizsgálat. Ezen is hamar túlestünk, aztán külön buszok vittek minket a rajthoz, pont, mint ahogy egy géphez szokták vinni az utasokat. Sesammal és angelday-jel sokat röhögtünk, jól éreztem magam. angelday intett a sofőrnek, hogy "főnök, indulhatunk", hiszen szerinte mindenki a buszon volt már, aki számít. (Huszan lehettünk a hatszáz indulóból. :) )

IMG_3438

IMG_3436

Még egy óra volt a rajtig amikor kiérkeztünk. Mindenki kihasználta lehetőséget egy jó kis szelfire a kifutópályával a háttérben.

IMG_3444

IMG_3446

35 perccel a rajt előtt szóltam angelday-nek, hogy indulhatunk melegíteni. Nagyon csúnyán nézett rám. Az egyik térdét be is fáslizta, hogy egy mondvacsinált sérülésre hivatkozva ne kelljen melegítenie. Sesamhoz már nem is szóltam. Rettentően másnaposan, és teljes békében aludt a meleg aszfalton, a kifutón :)

IMG_3449

Nagyon szarul voltam egész héten, nem is számítottam nagy futásra, de egy verseny előtt nálam a bemelegítés az akkor is kötelező. 2 km gimn. 10x100. Szerénytelenül az első sorba álltam be a rajtvonalhoz. Középen ismerős celeb arcok voltak, csak Rubint Rékát tudtam nevesíteni. Angelday odajött és oldalról froclizott, ő ugyanis Sesam váltótársa volt, tehát nem velünk rajtolt. (lsd. a poszt végi videóban)

A rajtvonalról nézve elöttünk kb. 50 méterre rengeteg fotós volt, akik alig tudtak kifutni előlünk, amikor elrajtoltunk. Nem érdekelt, hogy sikerül ez a futásom, élvezni akartam és az sem érdekelt, hogy ha jól el is futom majd az elejét.

200 méter után visszaváltottam utazósebességre. Ekkor kb. a 25. helyen lehettem és Sesam ifjonti pimaszsággal futott el mellettem, de aztán együtt maradtunk. Nagyon meglepődtem, amikor 1000 méterhez értünk, mert a részidőnk 3:35 volt, Sesam közvetlen előttem futott. Neki ez órási egyéni csúcs volt, másnaposan pedig egyenesen örömünnep. Kívülről nézve nagyon lazán nyomta. Aztán kicsit megijedtem, mert a kifutópálya közepén a rendezvényre odatettek egy baromi nagy Wizzair repülőgépet is, de csak ott parkolt, nem volt üzemben.

IMG_3484

2 km-nél sok fotós volt megint és Sesam ellépett 10 méterrel. A részidőnk 7:36.

Ezután Sesam teljesen váratlanul leszakadt. 3 km után volt a forduló, itt megszámoltam, hogy a 16. helyen futok. Kicsit lesavasodtam, de nagy örömömre jól ment a futás és óriási meglepetésemre 4:05-ös átlaggal futottam végig a közel 6 km-es távot. Tök jó volt a váltás, Detti gyorsan elviharzott a kifutón, aztán klasszul futott ő is végig. Így nézett ki:

Az utolsó 60 méteren csatlakoztam hozzá és együtt futottunk be a célba.

A busz vitt minket visszafelé is a terminálba, ahol egyedi érmet és egy befutócsomagot nyomtak a kezünkbe, a terminálban pedig szendvicseket, édes sütiket és sok-sok innivalót kaptunk. Csillagos ötös ellátásban részesültünk. Jól éreztem magam, jó buli volt. Amilyen nyögvenyelősen érkeztem, most már mégis azt gondolom, hogy kár lett volna kihagyni ezt a napot. RUNWAY örök emlék.

Egy rövid videóösszefoglaló:

8 komment

Címkék: beszámoló Ferihegy Runway Run

A bejegyzés trackback címe:

https://futo.blog.hu/api/trackback/id/tr236678941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2014.09.08. 09:51:30

Végül hanyadikok lettetek? És SeSammal mi történt? Kérjük a sztori többi darabkáját is!

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2014.09.08. 13:11:10

@pantomimes: 50.-ek lettünk végül.
sportido.hu/timing/result.nsf/Result.xsp?clientid=36&raceid=279&bib=6120

Hogy Sesammal mi történt? Biztos vagyok benne, hogy el fogja mesélni.

hidegchaco 2014.09.08. 17:03:55

@Szuflavéder: Hát nem tudom, de a poszt első fényképén mintha az arcod csak oda lenne photoshopol-va a lány mellett eredetileg álló futó arcának helyére... :)

(A második fotón pedig mintha minden arc photoshop-pal került volna a testek fölé, de itt még a motivációt sem találom, ami az elsőnél még ugye elég egyértelmű lenne...)

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.09.08. 19:52:33

@Szuflavéder: az első képen más a szemed csillogása, mint a többin. :))))

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2014.09.08. 20:43:06

@Enemy No 1: angelday fotózott, ezek az ő képei. Lehet, hogy manipulálta a fotókat? hmmm... ;-)

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2014.09.08. 20:44:42

@BGy: erre nem reagálok, mert valami azt súgja, hogy az asszony is olvassa ;-)

angelday 2014.09.08. 21:09:27

@Szuflavéder: az én képeim, a te posztodban is, kivéve az utolsót itt..

Szuflavéder · http://szuflaveder.hu 2014.09.08. 21:19:45

@angelday: minden kép és videó a tied a posztomban. Én csacsi módon leadtam a telefonomat a ruhatárba.

Futóblog

Ez itt a Futóblog. Szasza, Bitliszbá, SeSam, Szuflavéder és angelday írnak a futásról és a sportról.

Próbáltad már a Futócuccokat?

Tömegsport a Nike-val, velük együtt a Facebookon

  

Nike Running Hungary on Facebook

Friss topikok

süti beállítások módosítása